Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Vajon miért jut eszembe ez a történet politikai viták kapcsán?
Lesz akinek ez a történet ismerősen cseng, egyszer valamelyik vitánk során már leírtam, még is eszembe jut sokszor. Vajon miért?:-)

http://blog.xfree.hu/...m%EDtoszok....

PolitikaMagyar Politika
A kérdést írta: hatibacsi ( 2012.04.19. 15:43 )
Válaszok száma: 19
Címkék: politikai, történet, kapcsán, eszembe,
1 2 
Válaszok Új válasz
hatibacsi 2012.04.24. 16:28 (#19)
Tailor be kell vallanom, imádom a tüzet, iszonyatos ereje van...Ahogy pattognak a szikrák, ahogy az forró lángnyelv egyre magasabbra tör....én nem élhetem ki a vágyaimat? Tudod milyen szép lenne egy égő falu?...

A viccet félretéve, a benzinkutaknál, hosszasan megállok...:-)

http://www.youtube.com/...coPaIBHTaM

Tailor, nem akarom megelőzni a pletykát, mert úgysem tudom, csak leírtam, hogy ilyen van... ha fúj a szél a "nagy-kisfiú" nem játszik a gyufával....

Szerintem ha két ember körbe áll pár mázsa égő nádat,a semmi közepén, szerszámmal a kezében,sokkal kisebb a rizikó, mint egy tömblakás, amiben ott a gáz...Gondold el ebben a történetben szereplő fél-józan a gázcseretelep kezelője volt....Képzeld el, ha ilyen állapotban megszagolja a palackot enged-e, egy szál cigivel a kezébe....Ebből te nyilván azt a következtetést vonod le, hogy akkor betiltjuk a cigarettát....:-) Végül is...ja és hülye a trafikos :-)

Értem én Tailor, hogy te egy felelősségteljes ember vagy... Állítólag én sem szeretem a túlzott rizikót és nem szeretem a balhét,, de azért ezt a kis mókát holnap is megtenném, ha meg kéne...
tailor 2012.04.23. 10:12 (#18)
Hatibacsi!(#15)
Úgy látszik, hogy nem elég figyelmesen olvastad el azt amit írtam.
Nem neked kellet volna tudni az idevonatkozó jogszabályokat, ha nem az illetékesnek, akinek szóltatok a hivatalban. Neki kellet volna benneteket felvilágosítani, hogy mi az eljárás menete, sőt segíteni ebben.
A pletykát elkerülni szinte lehetetlen, tudom nagyon jól, mert Magyarország legpletykásabb településén nőttem fel. Csak a helyzet az, hogy egy olyan rosszindulatú pletykahullámot lehetett volna megelőzni akkor, ha az illetékes a helyzete magaslatán áll. Mivel ez nem így volt, ezért aztán mindenki azt mondott és azt tehetett hozzá, amit csak akart.
Ha igazán végiggondolod az egészet, akkor rájössz milyen szerencsétek is volt. Ugyanis, ha feltámad a szél és egy erősebb széllökés felkapja a perjét és jó messzire elviszi és meg is gyújt valamit, akkor az Isten se mossa le rólatok a rengeteg rágalmat.
pizsi50 2012.04.21. 21:38 (#17)
Seventhson: talán végigolvashattad volna a hozzászólásomat, mielőtt válaszolsz rá...
seventhson 2012.04.21. 11:58 (#16)
Pizsi50 (#14) : Természetesen igazad van, hiszen az adóemelések minden embert érintenek, így engem is.
A kérdés inkább csak az, hogy mennyire csinálok magamnak belőle világvége hangulatot minden alkalommal. Vagy hogy mennyire hagyom, hogy elvegye az életkedvem egy-egy újabb megszorítás.
hatibacsi 2012.04.20. 19:37 (#15)
Tailor! Még az is lehet, hogy igazad van, jogilag is meg amúgy is. Azért ez falun elég életszerűtlen amit mondasz...Itt akkor jut az ember eszébe a tűzoltó, ha ő nem ura a helyzetnek... Igaz, mivel nem veszélyeztettünk senkit és semmit, nem olvastam el előtte a hatályos magyar jogot, ugyan is akkor egy gyufaszálat sem mernék a kezembe venni...

Attila! Igen emlékszem rá...:-)

Forgital bármelyik vitához odaírhatod...:-) A szerint B válaszához, B szerint meg A-hoz...:-)
pizsi50 2012.04.20. 12:11 (#14)
Seventhson!
A napi hírek nemigen teszik tönkre a napjaimat, már rég megtanultam, hogy több bennük a túlzás, a felhajtás, mint a valóság.
Ha a valóságra vagyok kíváncsi, megkeresem a kapcsolódó cikkeket és elsősorban a hozzászólásokat.
Azok a hírek, amelyek az éppen aktuális adóemelésekről szólnak, kivédhetetlenek .
Ha úgy érzed, az adóemelés nem érint téged, tehát nem kell vele foglalkoznod, gondold végig annak következményeit, és rájössz, hogy igenis érintett vagy.
Ez akkor is így van, ha erről csupán akkor értesülsz, amikor megkapod a csekket, vagy fizetned kell a boltban.
Lehetséges, hogy a struccpolitikával megspóroltál pár napi bosszúságot, de a stressz, amely hirtelen fejbe kólint, sokkal rosszabb, hiszen nem volt alkalmad felkészülni (és elfogadni, mert sajnos, hajlamosak vagyunk pár nap mérgelődés után szó nélkül elfogadni a legblődebb állításokat, a legvadabb adók szükségességét is).
Amiről nem tudsz, amire tehát nem készülhetsz fel, az is megtörténhet, legfeljebb felkészületlenséged miatt nem tehetsz ellene semmit.
Nem véletlen az a félelmetes információáradat, amivel nap mint nap nyakon öntenek bennünket.
Ez hivatott elrejteni a valós, a valójában lényeges, esetleg sorsdöntő információkat.

Nem tájékozódunk (arra nemigen kapunk lehetőséget), hanem tájékoztatnak bennünket, külön felhíva a figyelmünket arra, hogy mennyire ostobák vagyunk, mennyire nem tudjuk felfogni, megérteni mindazt, ami körülöttünk történik.

És mi elhisszük az ő igazukat...
seventhson 2012.04.20. 11:00 (#13)
Pizsi (#3) : Azt írod, hogy először is meg kell győzödnünk a politikai hírek valóságosságáról. Már csak az a kérdés, hogy miként győződjünk meg róluk, amikor folyamatosan szándékos ködösítésen és dezinformációk tömkelegén alapul a napi politika ?
Szándékosan vezeti fére az embereket az a háttérben megbúvó "elit", aki mindenek mögött van. A szálakat tehát szándékosan mozgatják úgy, hogy az megtévesszen és stresszeljen lehetőleg minél több embert, minél gyakrabban.
De ha már meggyőződés. Az én szótáramban az jelenti a meggyőződést, amit személyesen élek meg. Tehát ha mondjuk én vagyok egy hírláncban az első ember, aki ugyan legelőször és a legközelebbi forrásból értersül az eseményekről, már akkor sem én vagyok a megélő, így ez NEM az én személyes tapasztalatom lesz. Magyarán, azt adnak át nekem, ami az ő érdekükben áll, hogy azt akként tudjam, ahogy ők szeretnék.

A másik. Azt írod, hogy az életünk napi részét képzi a politika, így nem dughatjuk homokba a fejünket. Igazad van, tényleg nem dughatjuk homokba a fejünket.
Viszont figyelj meg alaposan egy-egy napodat !
Beköszönt a reggel, bekapcsolod a tévét, vagy a rádiót, vagy kinyitod az újságot, vagy az internetet. Aztán értesülsz a friss hírekről (amik általában sohasem pozitívak).
Az életedben hányszor volt már mindez annak forrása, hogy felidegesítettek a napi hírek ?
Hányszor indult már a hírek végett rossz érzésekkel a napod ?
Hányszor nyomta rá mindez a bélyegét az egész napodra, amitől is folyamatosan gondterhelt voltál egész nap ? Lehet, hogy észre sem vetted ezt eddig ?
Na látod, én csak erről beszélek.
Ekként mérgezi meg a politika szépen "fű alatt" az emberek életét úgy, hogy észre sem veszik valójában. Az ember természetes állapotnak veszi azt a ma világában, hogy a rossz érzések kitöltik a napját.
De tényleg ez a természetes ? Kötelező magunkat rosszul érezni ?
A negativítás vajon tényleg az életünk része kell hogy legyen ?
Csak a negatív történések képesek tartalommal megtölteni az életünket ?
Nincs másik út, és lehetőség az ember számára a ma világában ?
Csak ezen gondolkodj el egy picit.
forgital 2012.04.20. 10:49 (#12)
Tanúlságos kis történet volt!
Majd, amikor legközelebb, határozott meggyőződéssel írtok összeesküvés elméletekről, mások vélt vagy valósnak hitt terveiről, emlékeztetőül csak annyit fogok írni, hogy "nádégetés"!
geptop 2012.04.20. 09:52 (#11)
Igen... Ezzel a témával már én is foglalkoztam... Itt is... A hit, a meggyőződés és az egó...
Talán még páran emlékeznek a sztorira:
Újonc munkavállalóként az elismert régi szaki kioktatott arról, hogy házammal átellenben lévő Pálma presszó nem ott van ahol én tudom (annak ellenére, hogy rálátok és naponta legalább kétszer elmegyek előtte) hanem 2 házzal arrébb. És ebben ő azért biztos, mert évekkel korábban már járt 2 alkalommal a falunk ezen részén! Nyomatékként még azt is hozzátette, hogy mivel a cégnél már régi dolgozó és elismert szakember... tehát már csak ezért is neki van igaza. Én meg ne nagyon vitatkozzam vele (még a saját falum helyrajzi kérdéseiben sem) mivel még új vagyok a cégnél.
tailor 2012.04.20. 09:13 (#10)
Ennek a mesének több tanúsága is van.
Sok mindenki hibázott ebbe a történetbe, még ti is és ezért lett a nagy galiba.
A polgármesteri hivatalban úgy látszik, hogy olyan emberek ülnek, akik nem ismerik az idevonatkozó rendelkezéseket. Ugyan is, ha te tűzet akarsz gyújtani, akkor értesíteni kell a tűzoltóságot is. A hivatal ott hibázott, hogy elfelejtett szólni nektek, hogy mi az eljárási rend ebbe az esetbe. Vagy lehet, hogy nem is ismerte?
Ti abban hibáztatok, hogy nem jártatok el körültekintően és hittetek egy illetékesnek, akiről kiderült, hogy nincs tisztában a feladatával.
A falusiak nagy része abban hibás, hogy elsősorban a pletykának hisz. Sajnos ebben az országban nagyon sok falusi él, még az értelmiségiek közül is. Azért hisznek a pletykának és terjesztik is azt, hogy saját magukról eltereljék a figyelmet.
Ha szóltatok volna a tűzoltóknak arról, hogy mit akartok, akkor ez nem történik meg, mert előtte megnézik a helyszínt és engedélyt adnak rá. Sőt azt is megmerem kockáztatni, hogy kiküldtek volna egy tűzoltót, netalán egy kocsit azért, hogy biztonságos körülmények között gyújtsatok tűzet.
1 2 
Facebook komment
További címkék
forró lángnyelv, viccet félretéve, semmi közepén, történetben szereplő, tailor, vallanom, imádom, tüzet, rengeteg tűzoltót pletykát, inkább érintett végiggondolod, figyelj ember szerint, nádat veszi, érdekükben megspóroltál, valósnak tűzoltóknak, sokkal sajnos, youtube emlékszem, véletlen hozzászólásokat,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.