Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön?
http://mindenszo.hu/...visszajon/
PolitikaKülföldi politika
A kérdést írta: sztotyi ( 2018.02.24. 12:30 )
Válaszok száma: 70
Címkék: magyarországról, támogatás, visszajön, nyugatra,
1 2 3 4 5 6 7 
Válaszok Új válasz
meki77 2018.05.13. 20:46 (#70)
Egyes itt lévő fidess hívőről el is tudom képzelni.

http://xfree.hu/...aid=276575
szensavasutlezaras 2018.03.05. 23:21 (#69)
Egyre kevésbé talál, ha megnézed. De még ilyenkor se esik le neki a tantusz, hogy ő maga az oka a csődnek. Neeem, ehelyett jó magyar mentalitással tovább játssza a duzzogó kisóvodást, hogy ah, szemét hálátlan zsellérek, majd jóóóóóól kivonulok másik országba, és ott fogok rabszolgatartani, ti meg pukkadjatok meg, muhahahahaha...
Eeegen, a gond csak az, hogy hiába megy szegényebb országba, ha ott is gombokat fizet, ott sem fog dolgozni neki senki. Aztán addig-addig vándorol, amíg elkopik végképp a tőke. Majd a totális csőd meghozza a jobbik eszüket, hogy bizony-bizony, jobb lett volna picit többet fizetni azoknak a lenézett és megvetett dolgozóknak, akik a hasznot hozták...

Száz szónak is egy a vége, itt a munkaadói mentalitással van elsősorban gond, de hatalmas. Mivel a törvények és a körülmények is nekik kezdenek, ők élnek vissza a hatalmukkal, nem az átlag dolgozó. Feketemunkázik? Ne csodálkozz...ha nincs más, kénytelen. Nagyon nagyon sok helyen az országban nincs más alternatíva. Ja de...a koldulás meg a bűnözés. Arról nem is beszélve, hogy a feketemunkaadó nem fog elvárni 4 diplomát meg 8 nyelvvizsgát, neki egy a lényeg: legyen elvégezve a munka.
Hogy honnan tudom? Onnét, hogy időről időre én is bevállalok ilyet - angol szakszöveg (vagy bármilyen szöveg) fordítás. Több mint 25 év angol tapasztalattal nekem ez nem téma, 3 nyelvvizsgám is van, de a fordítóirodáknak ez kevés, nekik diploma kell és punktum. Én mint kis tudatlan vidéki bunkó MERTEM AZT FELTÉTELEZNI, hogy a nyelvtudás bizonyítéka a nyelvvizsga, és nem a diploma! Nadda! Kis mexikói ember azt hinni, te tréfálni, szenyor!
Úgyhogy anélkül vagyok kénytelen fordítani feketén, a piaci ár feléért - így vannak megrendelőim, ők ugye árérzékenyek.

A hiperinfláció pedig valóban a kormány hibája. Végre van valami, ami miatt nem a kisembert teszed felelőssé....
decotext 2018.03.05. 16:33 (#68)
Kedves Szensavasutlezaras!

Ha egy munkaadó nem találna minimálbérért vagy
kevesebbért (pl. feketén) munkavégzőt akkor többet is fizetne!

Ha én vállalkozó lennék én sem fizetnék többet, ha van balek
aki kevésért is dolgozik! A munkavállaló felelős a bérekért!

A hyperinfláció meg a kormány miatt lesz, mert most is nyomot árfolyamon számolja át az eurót! Nyugaton az euró > forint jó ha 450-500 itthon, mert 315 körüli csak azért, hogy a nép olcsón élehessen! Ennek nagy böjtje lesz! Ezzel villog a kormány, az "ország jobban teljesít"....
szensavasutlezaras 2018.03.05. 15:05 (#67)
Ez se igaz, hogy a munkavállaló a felelős érte. Valahol valakik ezt megengedik a munkáltatóknak, hogy olcsó rabszolga-munkaerőként kezeljék az alkalmazottakat - elsősorban ők a hibásak. Aztán a munkáltatók, mert senki nem iktatta törvénybe, hogy a munkásokkal igavonó baromként kell bánni. Ezek után ne csodálkozz azon, ha az alkalmazott ellenségnek tekinti a munkaadót - ha így viselkedik kollektívan mind, csak mert megteheti, én se fogok barátként tekinteni rájuk.
A kisember sunyít, nyeli a szart, és örül, hogy egyáltalán van még munka - ha ugyanis kivágják, számára nem lesz megélhetés. Jó, aki teheti, kimegy Németbe, azok meg tudják zsarolni a céget, de mi a helyzet azokkal, akik ezt nem tehetik meg? Ha kivágják őket, marad a koldulás vagy a bűnözés
A munkaadók nagyon jól tudják, hogy az állambácsi és a politikai felsővezetés reménytelen helyzetbe juttatta a munkavállalókat, ugyanis egyre több a hiéna és egyre kevesebb a konc, tehát 1 betölthető álláshelyre is nagyon magas a jelentkezők száma, akik ugye emiatt a többit is ellenségnek tekintik. A Viktátor nem fog 1 millió munkahelyet teremteni soha, mivel soha nem is akart, csak hát szükség volt a sokmillió munkanélküli szavazatára. Azt se tartom kizártnak, hogy valahol valami kis hátsó szobában megegyezés is született arról, ne növekedjen a hazai munkahelyek száma.
Amíg a főnök az alárendeltjei zsebéből szedi ki a kenyeret hogy a maga zsebét tömögesse, addig vastagon van közük hozzá.
Persze, lehet így is hozzáállni, hogy nincs szocializmus, nincs máltai szeretetszolgálat, nincs semmi, ez van, ezt kell szeretni, akinek nem tetszik, az lépjen le...de akkor nem kell csodálkozni azon, hogy rohamlépésekben nő a nyomor, a mélyszegénység, csökken a GDP, rohad széjjel az ország, beköszönt az államcsőd, hiperinfláció lesz, ugyanis EZ történik akkor, ha elküldöd az értékteremtő dolgozó réteget. Kis szerencsével az utolsó keresőképes ember is elhúz majd külföldre mint a vadliba, és a végén marad majd egy rakás cigány, egy rakás börtöntöltelék, egy rakás nyugdíjas meg egy rakás politikus, és majd mutogathatnak körbe-körbe, ki tartsa el a többit.
decotext 2018.03.05. 13:19 (#66)
Kedves Szensavasutlezaras! #65

"Kussol, sunyít, mert meg akarja tartani a szánalmas rabszolgamelóját."

Nem egyszer hagytam ott jólfizetö állást csak azért
mert megpróbáltak zsarolni! Aki viszont "sunyit" az
meg is érdemli, hogy tökönrugják! Az országosan
rossz bérezésért a MUNKAVÁLLALÓ a felelös!

Most a jó fizetéseknél amit a nejemmel együtt kapunk
soha nem megyünk táppénzre! SOHA, már 18. éve nem!

Betegek voltunk, nem is kicsit, de akkor is dolgoztunk!
A jelszó a lojalitás! Amig itthon a munkaadót ellenségnek
tekinti a munkavállaló, addig nem lesz jó bér! Ahoz meg
semmi köze, hogy a fönök mennyit keres! Ahogy már irtam
ez nem szocializmus és nem Máltai Szeretet otthon! Ha
nem tetszik lehet elmenni! Azért nem lesz rend mert mindig
lesz balek aki fillérekért is dolgozik! S ami országosan a
legrosszabb az a fekete munka, mert abból nyugdija sem
lesz senkinek!


Te végig csak a jogaidat soroltad fel, de
egyszer nem foglalkoztál a kötelességeiddel!
szensavasutlezaras 2018.03.03. 21:11 (#65)
Semmiféle médiapropagandával nem élek, ez a vicc csattanója. Egyszerűen tapasztalok, és a tapasztalatok szerint a multi több kárt okoz, mint hasznot.
Hogy miért megy a vevő a multiba? Mert lassan nem lesz más, tekintve, hogy a multi kinyírja maga körül a konkurenciát, vagy közvetlenül, vagy közvetve. A vevőnek nincs választása.
Másfelől meg a vadkapitalista rendszer itt egy évtized alatt kitermelt annyi konzumidiótát, amennyit USA-ban nem lenne képes, ne csodálkozz, ha ezeknek az embereknek nincs igényük a minőségre.
Minőség pedig, mint olyan, már régóta nem létezik, hála a fogyasztói társadalomnak. Vásárolhatsz te bárhonnan, ugyanazt a szart kapod, csak épp drágábban. A garanciaidő lejárta után pedig többnyire hajíthatod is a cumót a szemétre.
A CBA sok tekintetben olcsóbb ,mint a TESZKÓ. Nincs olyan cikk, ami egységes árú lenne mindenütt. Van, ami a CBA-ban olcsóbb. Van ami a TESZKÓban.

A főnök fizetése: ha mások kizsákmányolása árán kap 800 ezret, akkor igenis van köze az alkalmazottaknak hozzá. Ha nincs alkalmazott, ő nem kap 800 ezret, plain and simple. Jó vicc...mintha azt mondanád, semmi közöm ahhoz, ha a tolvaj kitől mit lop el, akkor se, ha történetesen tőlem. Egyébként nem terveztem, hogy bármelyik ilyen multihoz is elmegyek alkalmazottként pont a fent említett ok miatt. Harmadrészt pedig lehet ennyit fizetni egy tökvakaró vezetőnek, akkor is, ha semmi profitot nem generál, de akkor ne lepődjenek meg azon, ha 2-3 év alatt csődbejut a cég.
Nem kéne bazinagy prémiumot, sikerdíjat, meg osztalékot kínálni a semmi értéket nem termelő vezetőknek, és akkor futná tisztességes fizetésre a melósnak, nem menne ki Németbe. Lehet persze duzzogós kisóvodásként is viszonyulni a dologhoz, nem nem és nem, csakazértsefizetektöbbet a büdös rabszolgáknak, örüljenek bmag hogy nálam dolgozhatnak, csak ennek az lesz a vége, hogy a büdös rabszolga kimegy Németbe ahol emberszámba veszik és igazi pénzt keres. A duzzogó kisóvodás csakazértse munkáltató meg ücsöröghet korgó gyomorral az üres üzemben, és gondolkozhat, jó ötlet volna-e oda szarni ahonnét eszik. Ő baja lesz, nem a miénk.

Summa summárum: a feltételek adottak a bér kitermelésére, csakhát a munkavállalót kivéve senkinek nem érdeke a dolog. A munkavállaló meg messze nincs olyan helyzetben, hogy kiharcolhassa magának a jobb bért. Mit gondolsz, miért egyetemistákat meg ilyesmiket alkalmaznak? Mert nekik se szakszervezet,se pénz ügyvédre, az ő rovásukra minden ganéjságot el lehet követni.

Szüneteket szabikat betegséget meg kb. sehol nem engedik kivenni, ha nem mész be 41 fokos lázzal dolgozni, másnap már nézhetsz új munka után. Mert ezt is megtehetik. Szerinted ezek után ki merészeli majd egyáltalán a jogosan járót kikövetelni? Kussol, sunyít, mert meg akarja tartani a szánalmas rabszolgamelóját.
decotext 2018.03.03. 19:55 (#64)
Kedves Szensavasutlezaras ! #62
Látszik, hogy sok mindenben nem látsz tisztán és főleg
beveszed a média propagandát! Először is ha a multi pl.
a TESCO, vagy az Interspar selejtet termel, akkor miért
megy oda a vevő? Mert oda megy, különben nem lenne
haszna és bezárna! Oda megy mert olcsóbb mint a CBA!
(Hidd el, hogy nincs minőségi igényük a vásárlóknak!!!)

Mi nem sajnálunk magunktól semmit és sokszor az
osztrákhoz megyünk ki vásárolni, mert jobb az árú,
akkor is ha drágább!

A másik meg a főnök 800 ezres fizetése. Először is ehez semmi
közöd, mint alkalmazott. Másodszor ne menj oda alkalmazottként
ha kevesled a lét. Harmadszor, az ilyen vezetők fizetése (bankok is)
a forgalom X %-a. Tehát akkor is kap lét (és sokat) ha az adott cég,
(bank) minuszt terlemel és ráfizet vagy csődbe megy!

Ezért van az pl. hogy X bank vezetője akkor is nagy
prémiumot kap, ha az adott bank csődbe megy mert
a forgalom X%-a a fizetése nem, a profit X%-a!!!

Nem az a lényeg, hogy a melós minimálbére fáj, hanem
az, hogy EZT SEM TERMELI KI! Nem ugyan az! Ezért
aztán nem egyszer van, hogy éjjelre egyetemistákat fogadnak
fel a polcok feltöltésére! Az egyetemistának 3-4 órában nem
kell annyit fizetniük!

Ha X dolgozó jól (jobban) dolgozna, akkor lehetne többet is fizetni
mint a minimálbér, de ezek az alkalmazottak ismerik a jogaikat
de a kötelezettségeiket NEM! A szüneteket, a szabikat, a műszakokat
kikövetelik, de ha dolgozni kell akkor azonnal beteget jelentenek, mert
van ismerős orvos...... (Az infó a Pennyből van, mert van ott egy
csop.-vezető ismerősöm!)

putnok7882 2018.03.03. 17:20 (#63)
Jól el lett trollkodva ez a kérdés is.
Pedig nekem (is) matematikailag az jön ki, hogy több pénz megy ki, mint amennyi bejön.
(Ennek már az emmútnyócév alatt is "pénzszivattyú" névvel történt a meghatározása közgazdász körökben)
No ez baj? Annak aki szegényedik, vagy nem tud úgy gyarapodni, annak igen. De az viszont még nincs eldöntve, hogy azt hazudni, hogy "az unió támogatása nélkül.... " csak szimpla hazugság, vagy gusztustalan hülyének nézése a kifosztás alatt állónak?
szensavasutlezaras 2018.03.02. 20:23 (#62)
"Ezért veszük mindig az ellenörzött (!) nyugati biótermekeket. A tejet is. Igaz ez, nem 150 forint hanem 320 literje, de legalább tejizü!

Ez oké, már csak a többi 8 millió konzumidiótát kellene rávenni, és máris fel lehetne számolni a tápgyárakat.
Én mellesleg vidéken lakom, úgyhogy hála az égnek csomó élelmiszert helyi szinten is be tudok szerezni, nem kell hidropónikus kamugyümölcsökön-zöldségeken meg agyonhormonkezelt haszonállat húsán élnem.

"A nyeresegét meg mindenki oda viszi ahova akarja!"

Részemről oké, egyre több ember fog rájönni, hogy fatális hiba volt szabadrablást engedni a zsidajmultiknak.

"Elég ha a sok éhenkorásznak munkát ad igy is kényszrül a minimálbérre, holott ezt sokan meg sem termelik!"

Jajj szegény multika, mindjárt megsajnálom...naaa mindjárt, csak még egy picit várj...
Megintcsak itt a bizonyíték, hogy a multi az égvilágon semmi hasznot nem termel. Ja de, csak éppen külföldre.
Először is selejtet gyárt. Másrészt azzal hogy munkahelyet teremt, kétszer annyi munkanélkülit eredményez (azzal hogy kiirtja a konkurens kiskereskedelmet), harmadrészt ugyanannyit fizet mint a magyar Jóskapista Bt., azaz az éhenhaláshoz is keveset, holott neki lenne miből. Amúgy meg mi ez a cirmogás, hogy kénytelenek többet fizetni a munkásaiknak? Ha ennyire szűkös a büdzsé, akkor csökkentsék pár százezerrel a hájas seggű igazgató fizetését mondjuk, aki mást se csinál csak aktát tologat, telefonálgat meg pasziánszozik. Ha a munkás minimálbére ennyire fáj nekik, az igazgatói 800 ezres fizetés miért nem? Miért is fontosabb profit szempontjából egy rabszolgahajcsár, mint a rabszolga? Költői kérdés...
decotext 2018.03.02. 12:32 (#61)
Kedves Szensavasutlezaras " #60

Úgy látom Te valamit félreértettél. Én egyáltalán nem kampányolok Cuba ellen. Söt ha innen odanész akkor még a nyugdijad is sokkal többet ér amit forintban kapsz! A klima az csúcs, s ha nem politizálsz szuperül meg tudsz élni! Egyébként most már nyit Cuba is csak lassan!

************************************************

"A tej tejporból volt. Na bumm. Mert idehaza minden 100% bio ugye, még véletlenül se használnak silány pótanyagokat élelmiszerekben sehol (például tejcsokoládé helyett szar fos ürülék kakaós tejmasszát jó sok E-betűs szutyokkal)."

Ezért veszük mindig az ellenörzött (!) nyugati biótermekeket.
A tejet is. Igaz ez, nem 150 forint hanem 320 literje, de legalább
tejizü! Ja és nem hisszük soha, hogy ami bió abban -BIÓ is van,
de ha nem biót veszünk, akkor még kevesebb az esélyünk, egy
biótermékre igy legalább részben hihetö!

A nyugati is trükközik, s tele "E" cuccokkal, hogy jó tartós legyen!
Aki meg a kinai biócuccokban hisz, az meg is érdemli!
https://hu.wikipedia.org/...z%C3%A1mok >> (scroll lefele)

Egy viszont tény. Mi euró FEVEVÖK vagyunk, s nem kivivök!
Aki nem hisz az járjon csak utána, de ne egy két multi kimutatását
elemezzük hanem az egész országét! Mi a 3. legtöbbet kapjuk addig
amig az orbáni politika meg nem bosszulja magát! Majd ha nem küldenek
csomagot akkor észbe kap a tömeg és akik ezeket megválasztották!!
https://fearlessfreedompress.files.wordpress.com/....jpg?w=450
https://www.tagesschau.de/...eowebm.jpg
https://www.tagesschau.de/...launch.jpg

A nyeresegét meg mindenki oda viszi ahova akarja!
Én sem tartom itthon a nyereségem! Miért költené
el Mo. a multi a profitját! Majd hülye lesz......Elég ha
a sok éhenkorásznak munkát ad igy is kényszrül a
minimálbérre, holott ezt sokan meg sem termelik!1 2 3 4 5 6 7 
Facebook komment
További címkék
duzzogó kisóvodást, gond csak, totális csőd, jobbik eszüket, egyes, fidess, hívőről, tudom, szükség jobban terveztem, legrosszabb dolgoztunk orbáni, kitől vezetők bárhonnan, biócuccokban szempontjából, akart munkásaiknak, miénk választása, addig harmadszor, kinyírja termeli, nyomot valami,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.