Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Helyes-e... 16.: Helyes-e, helytálló-e az alábbi megállapítás...?
Katonai alapszabály:
,,Amit ma meg kell (t)enned, halaszd el holnapra, hátha holnap már nem kell meg(t)enned..." - Mező Lajos egykori katonatársam...


PolitikaEgyéb kérdések
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2017.07.27. 02:41 )
Válaszok száma: 10
Címkék: megállapítás, helytálló, helyes, alábbi, katonatársam, alapszabály, holnapra, egykori, katonai, halaszd,
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2017.08.06. 00:12 (#10)
Egyébiránt (csak egy újabb példaként a mentálisan null-szintű #4-es skizofrén idióta sokadik szellemi harakirijére): "a lusta dögök várnak ki, s várnak csodára!".

...Yesss! - Nyilván a "lusta dögség" lehetett az oka annak is, hogy a mentálisan null-szintű #4-es idióta, nem merte vállalni a tisztességes szemtől-szembe küzdelmet a síkon, amikor azt felajánlottam neki, miután beígértem, hogy csontjait töröm! E-helyett - akár egy becstelen szarrágó végbélféreg -, inkább elkerülni igyekezett azt, akár egy ótvaros gyáva dög!

Végül is, három eset lehetséges:
1. Ráhuhogok egy sötét éjjelen - mikron nem is várja már, hogy elkapjam -, és triplán kikészítem! (Kezét-lábát eltöröm, a farkát levágom, és aztán a szájába adom...)
2. Ráhuhogok egy sötét éjjelen, és megdöglik magától ijedtében...
3. Ideje korán megdöglik magától...
Pont.

foxworkinspace 2017.08.05. 23:25 (#9)
...Ezt az emotikont szántam a végére: )
foxworkinspace 2017.08.05. 23:23 (#8)
...én nem is tekintettem "versenynek" a Kérdés által láthatóvá tett keretet - mint egyfajta vita-helyszínt -, amelyben az általad és általam felhozott érvek elhangzottak...

(A Kérdés-ben szereplő "szabály" szerzője, álmában sem gondolta volna, hogy - az egykor amúgy teljességgel élcelődő szándékkal megfogalmazott - bonmot-ja, ilyen "heves" vita tárgyát képzendi majd a jövőben...) ;´))

bfabio 2017.08.05. 23:06 (#7)
Dear Foxi #6,

A felhozott példàk a te igazad bizonyitjàk, ismertem ezeket az eseményeket, valoban, sok halottat el lehetett volna kerülni, ha a hadvezetés nem siet, büszkeségböl vagy butasägbol.
Söt, még hozzà is tehetném az angol orosz hàborut, amikoris a beképzelt angolok, akik primitivnek tartottàk az oroszokat, oriàsi vesztességeket szenvedtek, amikor a lovassägukat puskàk és géppuskàk ellen küldték, minden elökészités, minden haditerv nélkül.

Tehàt voltak olyan csatàk, amikor valoban jobb lett volna vàrni, viszont voltak olyan csatàk is, amikor azonnal kellett cselekedni. Remélem , ezt Te is elismered.

Szerintem egyezzünk ki döntetlenben ... ok ?
foxworkinspace 2017.08.05. 22:30 (#6)
● Esemény és időpont behatárolás: I. Világháború, Somme-i csata (1916. július 1. - november 18.)
▪ Hadparancsnok: Douglas Haig (brit)
Idézet a tematikus Wikipédia-cikkből: ,,Az első világháború jelentős ütközetei közül a verduni lett a franciák nemzeti szimbóluma, míg a somme-i csata ugyanilyen szimbolikus értékkel bír a britek számára. A csata egyik legemlékezetesebb mozzanata az első nap, 1916. július 1-je volt, amikor a britek összesen 57 470 fős veszteséget szenvedtek, köztük 19 240 halottat - ez máig a brit hadsereg legsúlyosabb, egy napon elszenvedett veszteségének számít. A csata első napjaiban készített felvételek felhasználásával forgatták a The Battle of the Somme propagandafilmet, amely a háború során első alkalommal mutatta be teljes valóságában a brit közönségnek a lövészárok-hadviselésborzalmait."
Személyes meglátás:
1. Haig volt a brit történelem legelvakultabb, legkorlátoltabb, legkíméletlenebb ,,mészárosa"! Az első roham súlyos veszteségei után még-és-még-és-még küldte rohamra a szerencsétlen brit bakákat, hogy a német lövészárkokban ,,laza könnyedséggel dolgozó" géppuskások kaszálják halomra őket!
2. Haig elbaltázta a tüzérségi előkészítést is, mivel nagyrészt repeszgránátokat lövetett a német vonalakra, nem pedig rombológárnátokat. Azon túlmenően, nem aknázta ki teljes volumenében az akorra már kiteljesedő brit légifölényt sem.
▪ Konklúzió: Ha Haig-nek több esze van, és nem ,,kapkodja el" a dolgot (vagy, ha nem Haig a parancsnok), akkor nagy valószínűséggel nem kellett volna ekkora veszteséget elkönyvelnie a brit hadtörténelemnek - és legfőként: nem kellett volna 419 654 brit katonát eltemetni a csata 4 és fél hónapja alatt...

● Esemény és időpont behatárolás: II. Világháború 1944.szeptember - 'Market Garden' hadművelet (1944. szeptember 17. - szeptember 25.)
▪ Kiötlő és parancsnok: Bernard Montgomery
▪ Cél: Hollandia felszabadítása
▪ Eredmény: Az Arnhemnél ledobott brit erők heves ellenállásba ütköztek, nem tudták megszerezni a hidat, így az egész hadművelet megbukott. A 35 000 bekerített katonából 17 000-ren meghaltak, eltűntek vagy megsebesültek.
▪ Konklúzió: A kudarc alapvető oka, Montgomery önhittsége és elbizakodottsága, valamint magasfokú becsvágya az Eisenhower által vezetett amerikaiakkal szemben, továbbá a területen állomásozó náci erők létszámának nem kellő felmérése és elszántságuk alul-értékelése. Ha Monty kevésbé elbizakodott, és nem erőlteti a brit csapatok részvételének kizárólagosságát, nem hal meg bő egy hét alatt 17 ezer brit katona, akiket valakiknek el kellett temetnie...
bfabio 2017.08.05. 16:05 (#5)
Kedves Decotext !

Hozzàszolàsodnak csak arra a részére vàlaszolok, ami nem ( feleslegesen ) személyes ...

Az USA atombombàival kapcsolatban a történészek ( és a haditörténészek ) még a mai napig is vitatkoznak arrol, hogy mennyire volt szükségszerü. Ami engem illet ( bàr még nincs teljesen kialakult véleményem ), inkàbb arrafele hajlok, hogy nem volt szükségszerü ... vagy legalàbbis lehetett volna vàrni, igy ez a példa nem nagyon càfolja Foxi àllitàsàt.

Viszont, ha màr a màsodik vilàghàborutol beszélünk, tudok egy jobb példàt véleményem védelmére: az amerikai csapatok partraszàllàsakor, az elsö napon nagyon nagy vesztességek voltak, ennek ellenére a hadvezetés ( szerencsére ), nem mondta, hogy függesszük fel a partra szàllàst .. toljuk ki holnapra .. hàtha a németek megijednek és elfutnak .. màsnap még nehezebb lett volna, még több àldozattal.
decotext 2017.08.05. 13:14 (#4)
Kedves Bfabio!

Amikor az USA ledobta Hirroshimara és Nagasakyra az atombombát
akkor japán kapitulált. A két bomba a ledobás napján sok százezer
áldozatot követelt, de ezzel gyakorlatilag vége lett a II. Vil. Háb.-nak!

Ha akkor várnak, akkor sok millió további áldozat lett volna.....

Ugyan igy ha további napokat várnak egy egy rákos beteg kezelésekor
akkor az valószinü hogy a halálát jelentené s garantáltan nem sikerülne
a kezelés. Az azonnali tevékenység esetén még vannak esélyek!

Ebböl is látszik (s a Te példáidból is) hogy
a lusta dögök várnak ki, s várnak csodára!
Igy aztán nincs is megfelelö életkörülményük!
bfabio 2017.08.05. 11:36 (#3)
Dear Foxi !

Érvelésed logikus, példàit helytàllok. Tehàt modositom elözö vàlaszom, RÉSZBEN egyetértek a az egykori katonatàrsad mondatàval, illetve elismerem, hogy BIZONYOS KÖRÜLMÉNYEK között a megàllapitàs helytàllo.

Viszont nézzük meg az érem màsik oldalàt is. A történelemben ( amit Te biztosan alaposabban ismersz, mint én ), szàmtalan olyan SORSDÖNTÖ esemény ( csata ) volt, amikoris AZONNAL, RÖGTÖN kellett cselekedni, ha halasztàs történt volna màsnapra, akkor teljesen màsképp alakultak volna az események.

Mondok 2 egyszerü példàt ( de Te is kereshetsz szàmtalan eseményt, ha belépsz a logikàmba ).

Amikor Nàndorfehérvàrnàl egy török katona kitüzte zàszlajàt a falra, akkor Dugovics Titusz nem azt gondolta, hogy csak lebegjen a zàszlo, majd holnap megoldjuk a problémàt, a török katonàval és a zàszloval a mélybe vetette magàt, lelkesedést adva tàrsainak, akik azon a napon visszaverték a tàmadàst. ( Az persze màs kérdés, hogy a történészek egy része vitatja a nevet, dehogy ez az esemény megtörtént, az nagyonis valoszinü )

Amikor Leonidas spàrtai kiràly az utolso napon 300 katonàjàval szembeszàllt Xerxes 150 ezer katonàjàval, nem azt mondta, VÀRJUNK EGY NAPOT, HÀTHA TÖRTÉNIK MAJD VALAMI ...tudta, hogy neki ott és azonnal meg kell halnia .. de halàla nem volt hiàbavalo, összefogtak a görögök és megvédték hazàjukat q perzsàk ellen .
foxworkinspace 2017.08.05. 00:58 (#2)
...Egy pléda, Kedves Fabio barátom:
● Alaphelyzet: Háború (tetszés szerint, bármelyik a XX. században...)
● Szub-helyzet: A fegyverszünet és/vagy béke beállta (kihirdetése) ELŐTTI nap délutánja a fronton, ahol is a lövészárokban kushadó, végsőkig elcsigázott katonák várják az ellenség újabb támadását.
● Szub-helyzetbe ágyazott 1-es helyzet-fragmentum: A lövészárokban kushadó bakák MÉLYSÉGES UTÁLATA a minősíthetetlen élelmiszer-ellátmány milyensége okán, amit is egyikük-másikuk már nem is hajlandó megenni, mondván: - Nem érdekel, holnap úgy is valamennyien megdöglünk! De még a halál is jobb lehet, mint ez a szar hadikoszt!...
● Szub-helyzetbe ágyazott 2-es helyzet-fragmentum: A lövészárokban kushadó bakák erőteljes apátiája, aminek okán némelyikük már az esedékes fegyverkarbantartást is elodázza, mondván: - Mañana... (majd holnap.)
● A helyzet-feloldó ,,katarzis": Éjfél után 3 perccel érkezik a hír a fegyverszünet és/vagy béke beálltáról!...

Kezded kapisgálni, barátom?... )
bfabio 2017.08.04. 18:39 (#1)
Szellemes, de nem helytàllo.
Facebook komment
További címkék
újabb példaként, mentálisan null-szintű, lusta dögök, tisztességes szemtől-szembe, egyébiránt, újabb, példaként, mentálisan, megbukott lusta állomásozó, szemben szellemi rákos, eseményt ütközetei döntetlenben, barátom valoszinü, része halottat, erőteljes eltöröm, csodára ebböl, sodik élelmiszer, becstelen engem,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.