Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mai hír: az U.S.A. FONTOLÓRA VETTE, hogy KIVONJA atomfegyvereit Törökországból! - Utánu(un)k a vízözön...?
Az indok: a bizonytalansági tényezők sokasodása Törökországban.

Három, fő eshetőség lehetséges:
I. - Az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Donald Trump lesz, a fenti megfontolás záros határidőn belül (legfeljebb 2017. végéig) DÖNTÉSBE MEGY ÁT!
II. - Az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Hillary Clinton lesz, a katonai tanácsadói kísérletet tesznek arra, hogy meggyőzzék őt a fegyverek kivonásának szükségességéről, ámde Clintonné — korábbi, sikeres külügyéri tapasztalataira építve — megpróbál tárgyalni Erdoğan-nal, aminek következtében a megfontol(gat)ás elhúzódik, akár olyan szintig is, hogy talán már késő lesz kivonni azokat az atomfegyvereket!...
III. - Valamilyen oknál fogva, az U.S.A. mindkét (jelenleg esélyes) elnökjelöltje kiesik a küzdelemből (bármi megtörténhet...), és egy jelenleg még ismeretlen, harmadik személy lesz az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke, aki (már a honi bizonytalansági előjelek okán is...) nagy valószínűséggel szintén az atomfegyverek mielőbbi kivonása mellett fog dönteni!

Az I. és III. fő eshetőséget követő, várható következmények a következők lehetnek (szerintem...):
1. Törökország végleg lemondhat EU tagságáról, hiszen az U.S.A. lépése után az EU sem tekintheti többé Törökországot, potenciálisan stabil és megbízható partnernek.
2. Törökország szekularizált (az állam és a vallás szétválasztását alaptörvényben deklarált) államisága, rövid idő (legfeljebb 3 év) alatt megszűnik, ergo: iszlamizálódása erőteljessé válik, és túlsúlyba kerül.
3. Törökország ezt követően (vagy akár még előbb) kilép a NATO-ból, és ismét Európára veti "szemét"! (Persze, nem szívjóságból...)
4. Találgassatok! (Én is azt teszem majd...)


PolitikaEgyéb kérdések
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2016.08.18. 20:49 )
Válaszok száma: 53
Címkék: atomfegyvereit, törökországból, fontolóra, vízözön, szükségességéről, atomfegyvereket, tapasztalataira, iszlamizálódása, szétválasztását, valószínűséggel,
1 2 3 4 5 6 
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2016.08.21. 22:20 (#53)
Piktorka! Ezen túl minden kérdésedhez hozzáfűzöm: Ez már nem is mai kérdés! — O.K.?! — Ne röhögtess!
foxworkinspace 2016.08.21. 22:17 (#52)
...Piktorka: MA tettem fel?... — Ne röhögtess!
Ha kezedbe kerül a 'Honderű' (korabeli írásmóddal Honderü) c. lap, 1848. március 15-i száma, amelyben azt olvashatod, hogy ma forradalom volt Pesten, akkor felkelted álmából (jó mély álmából...) a lapkiadót, Petrichevich-Horváth Lázár-t, vagy a korabeli főszerkesztőt, Emich Gusztáv-ot, és SZÁMONKÉRED RAJTUK, hogy: "Ez már nem is mai hír!" — Ne röhögtess!
donaldduck 2016.08.21. 19:23 (#51)
a kérdésre:
- a jelenlegi török vezetés megbízhatatlan emberi jogilag a szabadságjogok alkalmazásában és katonailag egyaránt.
- Putyinnak egyre nagyobb a befojása arrafelé.
- a török kormány zsarolja az eu-t.
Szerintem a fentiek egyenként is de így együtt méginkább indokoltá teszik hogy a Nato kivonja a "nehéz"fegyvereket. Őszintén szolva én nem is bánom hiszen sen semki szeretné egy elnyomó illiberális diktátorra bízni egy kontinensi ember biztonságát,szerintem.
piktorka2 2016.08.21. 19:01 (#50)
Ez már nem is mai hír!
foxworkinspace 2016.08.21. 18:40 (#49)
#48: ...ezt finomabban úgy szokták fogalmazni: kiváló diplomáciai érzékük van (mármint a románok mindenkori vezetőiknek), ezért mindig látják, mikor, meddig éremes kitartani egy adott "vezérürü" mellett...

● Csak az a baj, hogy végső soron, EZ IS bizonytalansági tényező. (Már, ha az U.S.A. nem számol vele...) De azért reméljük, hogy ŐK IS ismerik a történelmet...
Bonyolult ügy ez...
● Ha ugyanis az amik valóban áthelyezik azokat a fegyver-rendszereket (méghozzá a románokhoz), akkor azok az "eszközök" valamivel távolabb kerülnek ugyan az oroszoktól (amiért persze, ők továbbra is szívni fogják a fogukat...), de ha ránéznek a térképre, látni fogják, hogy azok inkább Ukrajna megnyugtatását szolgálják, sem mint Oroszország közvetlen fenyegetését... Vagyis az U.S.A. azt fogja vele kifejezni, hogy ők továbbra is ELKÖTELEZETTEK Ukrajna megvédésében, de az orosz népet nem akarják riogatni.
● Szerintem, ezt az oroszok felé tett, egyfajta gesztusként: vagyis az ISIS elleni küzdelemben való összahangolt együttműködésre történő felhívás előjátékának is lehet értelmezni. (Feltéve, hogy Putyin is úgy értelmezi...) Mert ha nem, akkor egy Armageddon-szindróma fog kirajzolódni...
● Az a legelgondolkodtatóbb, hogy Clinton-né kijelentette: amennyiben ő kerülne az elnöki székbe, nem fog amerikai katonákat az ISIS ellen vezényelni!... Ez a (meglehetősen félreérthető) kijelentés viszont három kérdést vet fel:
1. vagy csak célzott támadásokban gondolkodik (akár XXI. századi, "mesés" hadi-technológiai eszközök bevetésével), vagy...
2. abszolút jelenlét nélküliségben — lesz, ahogy lesz alapon... (Ez nyilván végzetes lehet, tehát kizártnak tartom.), ezért..
3. nagy valószínűséggel egy "Take it Easy, Slow down and Relax" (a valódi döntést későbbre halasztó, nép-nyugtató) kijelentésről van szó, és amint hatalomba kerül, az egész problémakört ÁTGONDOLTATJA a hadvezetéssel...
● A legérdekesebb az egészben, hogy (legalább is ebben a tekintetben) voltaképppen mindegy is,.hogy Donald Trtump, Vagy Hillary Clinton lesz az U.S.A. következő elnöke (vagy bárki más...), mert ebben a dologban Trump (vagy bárki más...) sem döntene másként.
● Az, hogy Románia egyáltalán szóbajött, nyilván abból adódhat, hogy már korábban is beszéltek velük erről, és ők nem voltak elutasítóak... (Magyarország nyilván, szóba se jött. — Sejtjük, miért...) Voltaképpen tehát, teljesen ésszerű döntésnek tűnik, ha ugyanis Bulgáriába terveznék az áttelepítést, Ukrajna megvédési szándéka (a nagyobb távolság miatt) eliminálódna, és Putyin csak Oroszország fenyegettségét érezné fokozódni.
A Lengyelországba történő telepítés pedig még inkább ezt az érzést növelné az oroszokban! (A Szlovákok, nyilván hallani sem akartak ilyen "ajándékról"...)

A legkomolyabb bizonytalansági tényező viszont, a jó öreg Putyin...
kgb 2016.08.20. 20:29 (#48)
És áthelyezi őket Romániába, az ún."románokról" tudni kell, hogy eddig még minden szövetségesüket elárulták.
hatibacsi 2016.08.20. 18:11 (#47)
Jájjjj.....Biztosan akarod?....
kessler 2016.08.20. 15:17 (#46)
Kifejtenéd bővebben?
foxworkinspace 2016.08.20. 15:15 (#45)
kessler-hatibacsi "szentszövetség"!: Szerintem meg TI vagytok azok, akiktől A VÉGTELEN ENERGIATÉR MENTSE A VILÁGOT! Ti vagytok azok, akik ÖSSZEMOSSÁK egy megtámadott ország védelmének szükségességét az ideológiailag is megtámogatott támadó háború indításának "ágyútöltelék-szükségletével&qu ot;, és ezért álságos "hazafiságtól" buzgó lélektelenséggel hajszolnátok vérbe és mocsokba a meghülyíthetőket!

Álságos hipokriták vagytok, mindketten!
kessler 2016.08.20. 15:14 (#44)
Kedves foxworkinspace!

Álmaim, vágyaim nincsenek. Eddigi életem folytán 51 alkalommal tört csontom, többször több is. Nem ringatom magam a sérthetetlenség hitébe. Nők? Már én emelhetem a lécet velük szemben. Tökéletesen tisztában vagyok értékeimmel. A halál, ha jön, nem térden fogom fogadni.Nemrég megérintett, de aztán lemondott rólam.
1 2 3 4 5 6 
Facebook komment
További címkék
korabeli főszerkesztőt, jelenlegi török, szabadságjogok alkalmazásában, befojása arrafelé, piktorka, minden, kérdésedhez, hozzáfűzöm, zsarolja kessler piktorka, mellett arrafelé soron, hatalomba elutasítóak szóba, petrichevich folytán, gesztusként száma, szentszövetség vágyaim, félreérthető reméljük, kessler magyarország, katonailag röhögtess,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.