Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Szerinted tényleg jobb volt az élet a rendszerváltás előtt?

PolitikaEgyéb kérdések
A kérdést írta: luko ( 2014.03.07. 07:29 )
Válaszok száma: 40
Címkék: rendszerváltás, szerinted, tényleg, előtt,
1 2 3 4 
Válaszok Új válasz
kicsoda57 2014.03.11. 00:45 (#40)
melyik rendszerváltás előtt, mert sok volt,
d mindegyik után mindig voltak rossz cselekedeteik.
pl. a 300 Ft-os vizitdijat ki találta ki?
és az adók változatos besorolását, kulcsokat?
egykulcsos adó is kinek volt jó?

egyik rendszerben sem javult a munkanélküliség, és a koldusok száma.

s ez a sok áremelés mindig meg volt, de segélyt senki nem akar adni.

iskolák sorbamennek tönkre,
óvodák is,
ma már magyar gyerekek külön járnak óvodába, orvosoké stb. és iskolába.
donaldduck 2014.03.10. 20:49 (#39)
-az egyenletből kihagytad a több kulcsos/sávos adót(az egykulcsos még jelenleg is hiányt jelent a költségvetésből) Kihagytad a több milliárdot(előrejelzés szerint 350Milliárdot!!ami ugye a stadionok )) én remélem hogy a felesleges költekezés helyett értelmesebben fogják költeni a pénzt( mondjuk ez nem is lesz nehéz ov és tsai után)
A 250Ezer szinte köszönő viszonyban sincs az 1Miilióhoz! A kevesebb reálisabb!


hatibacsi 2014.03.10. 20:43 (#38)
Az értéke meg a tizede...
geptop 2014.03.10. 20:40 (#37)
36!
Donald!
Az átmenet előtti adósság kezelhető lett volna gazdaságilag. Csakhogy az " ejtőernyős " korszakban, a hirtelen landolt pártkáderek utolsó pártfeladata az volt, hogy tönkre kell tenni a még működőképes vállalatokat.

Írod:
" ilyen rosszul még soha nem mentek a dolgaink, "
Akkor a kedvenc rablóid miből akarnak hirtelen minimálbért emelni, 250000 valódi munkahelyet létesíteni... meg a többi hangzatos választás megnyerése utáni azonnali beígért horribilis költségű ígéretük???
Ha jól emlékszem 2010-re a választási kampányuk abból állt, hogy " nehogy meg legyen a Fidesznek a kétharmad! " Nyócév folyamatos kormányzásuk eredményéből csak ennyire futotta!!!! Most meg lesz mindenre? Szóval.... Nálad ezt jelenti, hogy ilyen rosszul még soha nem mentek a dolgaink?
donaldduck 2014.03.10. 19:32 (#36)
35-
Mondjuk az adósságot kicsit fura összehasonlítani hiszen a rendszerváltás óta kb 10X -es az összege.
A személyes haszonszerzést is ostobaság hiszen még kádárnak sem volt akkora vagyona mint most akárcsak a belügyérnek!
-A gyökértelenekből képzett vezetőrétegre jó példa az iskola padot a képviselőségre váltók száma-
-
"Nem belleilleszkedtek egy világba, ami már csiszolódott, hanem ők alkották az új elitet"
(alaptákolmány,egykulcsos,trafik,föl d,stb mutyival létrehozott réteg)

"Különben újra a lejtőre kerülünk"
(ilyen rosszul még soha nem mentek a dolgaink,és ilyen rossz megitélése még a kádár kornak sem volt mint ov alatt. Eddig talán egyensülyoztunk a hegyen de most konkrétan belelöktek minket a szakadékba,ráadásul az orosz medve karmai közé,és egy olyan államadóssággal amennyi eddig soha nem volt! Az ország összes beuházásának a 98%-át
eu forrásokból valósítjuk meg,ez sem volt még így! Minden amit ov eredményének véltek az az eu pénzek nélkül nem jött volna létre! Semmilyen statisztikai számban nem érjük el az a fejlettségi fejlesztési szintet mint ami már 2009-től körvonalazódott. Még a rezsirizsa is az akkori árakat hozza vissza,kivéve hogy történelmünk legtöbb adóját és megszorítócsomagját is a nyakunkba varták ov és tsai! Nem hogy nem állították meg a "zuhanást" de még gyorsítottak is rajta.Sokkal szarabbul él az ország nagyobb része most mint négy éve!! )
32-
"nem tudott olyan erőt felmutatni"
Hát éppen ez az!! Ugyanis az ország gazdaságának kellene erősnek lenie és nem az ország vezetését kellene ezzel jellemezni!! Gyenge a gazdaság,minden társadalmi,politikai,demokráciai,dem ográfiaia,és szellemi értelemben ez a kormány rossz!!Attól hogy óbégat mint szamár a hegyen még nem lesz erős.Persze a látszatnak sokan bedölnek és mint a pillangók repülnek a talmi fény felé de,azt valahogy nem veszik észre hogy soha nem érnek oda!!
hatibacsi 2014.03.10. 17:12 (#35)
Romankata! Az, hogy hol van a mostani dolognak a vége, azt egyenlöre csak sejteni lehet... Én azért kivárnám mielött ítéletet mondanék. Olvasd össze nyugodtan amiket eddig írtam, aztán ha sikerül belöle kihozni, hogy ki az én vezérem akkor gratulálok neked! Nem hiszem, hogy különösen örülnének a firkálmányaimnak. Főleg, amik állandó civilkontrolt emlegettek és a Fideszkormány alatt iródtak. Nem gondolom, hogy különösen nagy jutalmat érhet náluk, amit leírtam pár emberről. de természetesen azt gondolsz rólam, amit akarsz. Nekem is van sejtésem pár emberről, aki itt irogat, de mivel nem érinti a témát és nem is tisztem véleményezni a vitatkozótársaimat, megtartom a véleményemet magamnak.

Gyongyibur! Egy helyzet megítélése mindig csak az idötengelyen haladva tehető meg... Honnét indult és hova tart. Mivel az eladósításunk közel sem egy véletlen folyamat, nem lehet csak az elmúlt huszonöt évet kikapni, és azt mondani, hogy ami addig volt az már nem számít! A nagy kótyavetye 1948-ban kezdődött.Morális és anyagi egyaránt!

De ami a konkrét mai adósság csapdát és a kényszerű gazdaváltást hozta létre, az is 1968-70-ben indult meg. Szakértő bankárok hatásos közreműködésével.Semmiféle véletlen nem olt benne. Nem tudod véletlenül, kik voltak ennek a nagy zabrának a legnagyobb haszonélvezöi? Pedig nyomonkövethető.

Az MSZMP kb és holdudvarából kialakult milliárdos réteg az! Kik birtokolják az egykori használható gazdasági vállalatokat? Ahol közel húsz évet dolgoztam, minden része szoci kézen van! Azóta nem jár a bányászoknak még a törvényes jussuk sem... A tulajdonrészeinket bagóért felvásárolták, ugyan úgy ahogy a volt Tsz káderek nagyrészének is sikerült a tagsági vagyont megkaparintani.

Az elmúlt 25 év az csak a legtöbb ember számára is már érezhető lejtmenet, de nem az a bajnak a forrása! A baj forrása az a nincstelenekből és gyökértelenekből képzett vezetőréteg. Aki nemhogy távlatokban nem tudnak gondolkozni, de néha ember módjára is nehezen képes viselkedni. Erről talán az őket hurcolászó soförök olyanokat tudnának mesélni, ami talán még téged is meg tudna döbbenteni! Olvasd el Eric Knight gondolatait Hitlerről. Ugyan ez jellemző a szocializmus vezérkarára is! Csavargók, akik hatalmat kaptak. Nem belleilleszkedtek egy világba, ami már csiszolódott, hanem ők alkották az új elitet. El is lopták töled és tőlem is ugyan azt kétszer...

Ha ezek most meg tudnak maradni, és elfogadja a társadalom a létezésüket, akkor pontosan az a világ fog eljönni, amit Orbánról vizionáltok... Ma egyedül ő a biztosítéka annak, hogy ez a világ összeboruljon és valami más nőjjön a tetején. Különben újra a lejtőre kerülünk. Ez a kormány megállította a zuhanást, ami már a módszerváltás elött megindult és azóta folyamatos volt. Lehet bármilyen statisztikát hozni, de szavakban és tettekben most elöször történt valami, ami más irányba mutat... Lehet, hogy ez nem az aminek látszik?...Lehet bizony.... de a másikról már nincs gerjeszthető látszat sem... Amig nincs más alternatíva, mert a másik oldalon az újak helyét éppen a legmocskosabbak állják el, addig ez az egyetlen követhető út van....
gyongyibur 2014.03.10. 16:08 (#34)
Azt ne mondja nekem senki, hogy az jó, ha most a 6 millió munkaképes emberből csak 600 000-nek tudnak munkát biztosítani!
Hogy az jó, hogy egy városban az összes gyárat a földdel tettek egyenlővé!
Hogy az jó, ha a termőföldek parlagon hevernek, miközben emberek tömegei éheznek!
Hogy jó az, hogy elkótyavetyélnek mindent ebben az országban, és lehetetlenné teszik az életet, annak is aki pedig küzd!

Ez nem az elmúlt rendszer hibája, ez már az elmúlt 25 év bűne!

A gazdasági összeomlást nem lehet megállítani, ha a gazdaságot közben lerombolják!

Remélem egyszer valóban el kell számolnia ezeknek az embereknek, a bűneikért!romankata 2014.03.10. 15:43 (#33)
Lajos valamit Te sem értesz!!! Nem siratok senkit, a jogutód pártot meg pláne nem!!!!!
Ami viszont a jelenlegi kimagasló, becsületes hozadékot jelenti, legyen a Tied!!
Nekem istenítesz egy olyan társaságot akik csak a nyomor létrehozásában lettek elsők.!?Olyan bagázst, akik leszarják majd , hason csúszva koldulnak, lihegnek az oroszok előtt.!!!
Mivel Te olyan szeplőtelen vagy és nagyon jó így Neked gratulálok és adja az ég, hogy a szeretett vezéred udvartartásának legyél szóvivője, hát ha felfigyelnek bejegyzéseidre és fizessenek meg alaposan.
Az én büntetésem sajnos már megvan, !!
Mivel nem szeretem a Magyar nyelv elkorcsosítását ezért számomra akkor is a zwölf: 12-őt jelent!!!!!!
hatibacsi 2014.03.10. 14:50 (#32)
Romankata! Nagyon nehezen akarod megérteni! A pártunk és kormányunk meg a nőtanács, meg a szakszervezet, meg a te hamis nosztálgiád, meg magyarázatod egy olyan világról beszél, ami többet fogyasztott, mint amit megtermelt! 1989-90-ben elérte a határt! Akik addig hiteleztek benyújtották a számlákat folymatosan. Ekkor értek el a csőd határára!

Az új-régi elit nem azért zabrált büntetlenül, mert pofátlanok voltak, hanem ez volt a jutalma a zwölftársaknak a vértelen hatalom átadásért! Meg segítettek is a káosz növelésében, és sajnos úgy látom, nem kevés eredménnyel!

Akár tetszik neked, akár nem, az első Orbán kormányt is beleértve, a nemzeti oldal eddig nem tudott olyan erőt felmutatni, ami lehetővé tette volna a valódi rendszerváltást! Még mindig a jogutód pártot siratod, pedig nekik volt kétharmaduk... Éltek vele? Igen, mégpedig vissza! Nem csináltak semmit! Még a vezér is ezt öszödölte, nem?

Most valami történt, aminek a valós hozadékát talán láthatod. Ehelyett te visszasírod a tülköltekező moszkvai bábkormányt! Azt hiszed, rád meg rám költötték ami valuta idekerült? Mit gondolsz, hogy a világ legelső és leghatékonyabb titkosszolgálata (KGB)nem tudta ezt? dehogynem tudta,... De nekik nem adtak...Így rajtunk keresztül szereztek... Szóval ne szépíts egy olyan kort, ami a mai helyzetért felelős!
romankata 2014.03.10. 14:32 (#31)
Vannak akik érdekes részletezésbe kezdtek megvetéssel az elmúlt rendszerről.
Loptak az emberek, nem volt teljesítmény a TSZ gazdaságokban, és sok volt az orosz katona!
1) Lehet, hogy igaz az állítás, de most nem lop senki? önként és dalolva oda adjuk a vagyonunkat???
2) Tsz gazdaságok teljesítménye: valóban nem volt amerikai farmer gazdaságok szintjén, de volt és dolgozhattak ott az Emberek, volt mit enni!!! Most a gazzal teli , kopár mezőgazdasági területek ott állnak gazdátlanul!! Amelyik művelve van, több száz Hektáron az egyetlen " gázszerelő" mester úré, aki leszarja éhes-e a szomszéd gyermeke, ha neki az illető nem robotol !!!!!
3) Orosz katonák jelenléte: igen nem szerettük Őket, de a Bartel jól jött, amikor a sok minősíthetetlen Zakuszkáért olajat adtak!!!!!
Valóban össze omlott a Magyar gazdaság, mert az okos Magyar kapzsi!! Ha valaki van a tűznél, megvesz egy csipkegyárat 1 azaz egy Forintért, majd eladja egy külföldinek sok száz milláért, aki azonnal bezáratja, mivel egy konkurenciát eltehetett láb alól.!!!A munkahelyek is megszűntek, de sebaj lényeg, hogy a gazdag kapitalizmusban élhetünk illetve majmolhatjuk Őket!!!!! Ja hogy nem kellett sehol a szocializmus( bocs , de nem tudom a ....szlenget) oka volt? Igen, de más országokban sikeres volt az átalakulás, itt meg ezer sebből vérzik, még ma is. Hiába talán egyesek hozzá szoktak a lopáshoz és most már nagyban tehetik, büntetlenül, ha jó hosszú a nyelvük!!!!
1 2 3 4 
Facebook komment
További címkék
koldusok száma, több kulcsos, több milliárdot, felesleges költekezés, melyik, rendszerváltás, előtt, mindegyik, kihozni nekik senkit, leghatékonyabb gazdaság elfogadja, ehelyett iródtak javult, költötték sikeres, országban tetszik, kezdtek viszonyban, megérteni lihegnek, nehezen millió, önként vagyont,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.