Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Tudja-e, hogy ez miért kellett?
Lehet hogy butaságomból és tanulatlanságomból fakad ez a kérdés, de engem érdekelne, hogy miért ez a sok utca és tér átnevezés?Valamelyik nap mentem iskolába és a villamoson az utasok elég érdekesen néztek rám mikor barátnőmnek a telefonba azt mondtam, hogy "mindjárt leszállok a Köztársaság téren". Miért?Miért nem voltak jók ezek az utca nevek a régi nevükön.Mi baj volt pl.: a Moszkva tér nevével?Ami még jobban érdekel, hogy miért böki ennyire a szemem?Na de tényleg.Az utcák.Történelem órákon soha nem hallottam pl.:a Széll Kálmán nevet.Szóval ami érdekel: Miért kellett átnevezni az utcákat és tereket?
PolitikaEgyéb kérdések
A kérdést írta: harcipocok ( 2012.09.09. 15:15 )
Válaszok száma: 22
Címkék: kellett, miért, tudja, hogy, tanulatlanságomból, butaságomból, barátnőmnek, köztársaság, valamelyik, villamoson,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
harcipocok 2012.09.10. 19:05 (#22)
#19

Nem volt benne a válasz,csak a szokásos agybaj ütött be nálam.A két dolgot nem azért írtam le mert összefüggnek.Azt csak egy olyan dolog miatt említettem meg,mivel én azt olvastam, hogy Széll Kálmán (tényleg neten találtam kiffáncsiságból ezért is vannak itt ezek az adatok,mert bemásoltam) A Magyar Királyság pénzügyminisztere 1875. március 2. - 1878. október 11. és A Magyar Királyság miniszterelnöke 1899. február 26. - 1903. június 27. -tehát szerintem mondjuk taníthatták volna,akkor is ha lehet, hogy pont emiatt a tényezőtől buktam volna meg mindig töriből (egyébként mindig kettes voltam). Tehát nem azért zavar, mert nem tanultam róla,hanem mint ahogy feltettem még egy kérdést (amit mondjuk magamnak szántam,csak leíródott), valamiért böki a szemem.
feerko 2012.09.10. 13:34 (#21)
Röviden, és szerintem :
Minden politikai széljárás összehordja a szemetet egy kupacba . Mantrázással és sok féle módon , utca név táblákkal is próbálják sokszor elfogadhatóvá,vagy legalább is megszokottá tenni a sokszor utált ,vagy az adott politikai csoportosulás kedvenceit , stb. népszerűsíteni
grozsa11 2012.09.10. 12:06 (#20)
Érdemes pl a 6-os villamosra rápillantani 1950-ben:
http://kepfeltoltes.hu/...es.hu_.jpg
És felmerülhet a kérdés: "Mi baj volt Széll Kálmán tér névvel?"
:-))))
grozsa11 2012.09.09. 23:07 (#19)
Azért a kérdésben megint benne van a válasz is kicsit: "Minek a Széll Kálmán térre átnevezni a Moszkva teret, hiszen a történelem órán nem tanultam Széll Kálmán nevét."
A magyar történelem (de az európai is általában) a legutolsó párszáz évben a hazugságokról szól. A hazugság lehet az, ha "A" van, de "B"-t mondanak rá (tanítják, magoltatják, fizetik a róla szóló versek íróit stb). Lehet az is hazugság, ha "A"-ról csak egyszerűen nem beszélnek. És végül a harmadik módszerük, mikor rákérdezel "A"-ra és másra válaszolnak.
Nem tanították meg, hogy ki volt Széll Kálmán és három generáción át "Hős felszabadítónak" hívták a győzteseket.
Sajnos ettől még nem biztos, hogy Széll Kálmánt nem lenne érdemes ismerni, nem biztos, hogy Moszkva fölszabadított stb stb...
Én arra jöttem rá 46 éves koromra, hogy érdemes kissé utána járjak a dolgoknak, hacsak nem HITELES forrásból hallom. (Hiteles forrás az olyan ember számomra, akit elismerek több síkon is már sok tevékenysége után - úgyhogy hangsúlyozom: akik manapság a TV-kben láthatóak pl, azok attól még nem lettek számomra HITELES-ek.) Szóval amúgy a többi infóért érdemes szerintem MAGUNKNAK utána nézni. Beírod pl a wikipédiába, hogy "Széll Kálmán" vagy akár hogy "Nyírő József" vagy akár, hogy "Győzike" vagy így tovább... és megpróbálsz saját véleményt (is) hozzátenni ahhoz, amit a TV-ből hallassz, vagy amit az iskolapadban pár évtizedeken keresztül szajkóznak...
sunchat 2012.09.09. 20:49 (#18)
Alapvetően két okból. Az egyik a pénz, a másik az ideológia.
Ez a retek párt (úgyértem a fidesz... mindenki érti? F-I-D-E-S-Z!), kormányra kerülése óta mást se csinál, csak saját hatalmát próbálja fitogtatni, és mint valami kisebbrendűségi komplexusos nyeretlen óvodás (vagy pl. mint az úgynevezett Szlovákia), mást sem tesz, mint intézkedéseiben saját legitimitását próbálja az emberek fejébe verni.
Ilyen módon viszonylag maradandó dolgokat lépnek meg, amik saját bukásuk után (esetén) még egy ideig fennmaradnak az utókor számára. Gondolom erre van külön baromi hasznos, közpénzen eltartott csoport is valamelyik minisztériumban, ami hülyébbnél hülyébb ötleteket talál ki ezzel kapcsolatban.
Olyan ez, mint az egykori kóla reklámok: amikor a sok marha elment a moziba filmnézés gyanánt, észre se vették, hogy a film közben minden tízezredik képkocka után egy plusz bevágott kocka egy terméklogót rejtett, amit csak a tudatalattijuk fogott fel, ők maguk gyárilag a filmet látták. Aztán mikor elmentek vásárolni, meglátták a logót és azt hitték, hú ezt ismerik, hú ez jó. Na, ebben az analógiában az utca embere a néző Közülük is leginkább az, akiknek Széll Kálmán neve még mond valamit.
A másik meg ugye, amit te is írtál, a pénz. De nem csak utcanévtábla-gyártásról van szó, sőt, néhány lemez elkészítése annyira nem is lényeges. De az ott levő cégek, ott lakó emberek okmányainak cseréje..., Orrtúró Dávidka BKV-jának táblái..., az adminisztratív dolok, mint például a térképek..., (tan)könyvek hivatkozásai... és minden ilyen jellegű dolog érintett ebben. Iszonyat nagy zseton. Még egy táblánál is, nem hogy ennyinél...
Ja, és a figyelemelterelés meg a bónusz. Szóval csupa haszon!
Nekik.
campiandy 2012.09.09. 20:34 (#17)
A legjobb utcanevek az állat- és növénynevek. Pl.-ul nálunk van : Csalogány köz, Gólya u., Pacsirta u., Róka út, Sas tér (Ott laktam), Sirály u., Szárcsa u., Szarvas köz, Zerge út, valamint Áfonya út, Akácfa sor, Bóbita u., Búzavirág út, Ciklámen ösvény, Cseresznye sor, Fenyves sor, Fűzfa sor, Gesztenyés körút, Margaréta út, Nefelejcs u., Orgona u., Pipacs u., Rózsa u., Szegfű u., Tölgyfa sor, Tulipán köz, Virág u. stb. Ez rendszer független és kedves utcanevek!!!! )
pikasso 2012.09.09. 20:12 (#16)
Igen az még nem találták meg az állatok de lesz majd abból is valami megjegyezhetetlen szar csak várd ki.
gyongyibur 2012.09.09. 20:09 (#15)
"Lövölde tér, ott mindig hideg van
Lövölde tér, ott mindig álltam a fagyban
Lövölde tér, ott sosincs nyár, csak ősz, meg tél."

Ez a tér létezik még?....nem vagyok pesti...
ludwigtoth 2012.09.09. 19:53 (#14)
#3: Ha már annyira átneveznek, akkor a funkciója szerint vissza kellene nevezni a Kossuth teret is Tömő térnek ( ami szemétlerakóként funkcionált )

Teljesen egyetértek, mivel a funkciója - úgy látszik - nem sokat változott...
pikasso 2012.09.09. 18:46 (#13)
Azért hogy az egyik hülye fontosnak tünjön.
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
szokásos agybaj, olyan dolog, tényezőtől buktam, sokszor utált, benne, válasz, szokásos, agybaj, maguk sosincs elmentek, széll leginkább logót, komplexusos sosincs táblái, gyártásról összefüggnek, érintett kormányra, hivatkozásai cseréje, évtizedeken gyártásról, kellene érdemes, hacsak keresztül,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.