Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ki és hol írhatta ezeket a sorokat?
Kormányférfiaink, országos képviselőink, újságíróink közül utóbbi időben sokan találgatták, hogy tehát voltaképpen mi lehet a mi bajunk, mert az orvos se tud betegén addig segíteni, míg baját ki nem puhatolta. De hiába, hasztalanul tanakodtak, a szeg fejére egyik se tudott ütni, már aztán, hogy a szemük volt-e rossz, vagy a kalapácsuk ingott a nyelen, azt nem tudjuk; az azonban világos, hogy nem találták el, pedig oly közel feküdt hozzájuk bajaink kútforrása, hogy a félig vak is észrevehette volna.

Megválasztották tehát a 21-es (jóléti) bizottságot, melynek az lesz nagy feladata, hogy bajaink kútforrását kipuhatolja, s ha ez megtörtént, orvosolja.

Szép és valóban nagy feladat ez, s megoldásához nem hiányzik egyéb, mint a tisztánlátás.

A mi bajunk kútforrását ugyanis nem a rozsdában, nem a rossz termésben, nem is a pénzemberek hirtelen bekövetkezett bukásában kell keresnünk, hanem kissé mélyebben.

Országos pénzügyünk zilált helyzetének javítására is hiába emelnők föl a meglevő adókat, s hiába hoznánk be újakat, ha az adózókat nem képesítjük egyszersmind a fizetésre.

Íme, rájöttünk, hogy bajunk fő kútforrása nem egyéb, mint az, hogy az adófizetők nincsenek képesítve adójuk pontos befizetésére, mert kormányunk lehet, hogy minden egyebet megtett, de erről az egyről egészen megfeledkezett, valamint megfeledkezett képviselőházunk is, holott, ha ebben az irányban történik valami lendület, nem lettünk volna kénytelenek a drága kölcsönért országról országra házalni, mert az adók pontos befizetése megtöltötte volna állami pénztárainkat, s így nem kellene évről évre a romlást hozó országos hitelműveletekkel megbirkóznunk, hanem mennénk előre szépen, a haladás útján, s teremtenénk oly állapotokat, melyek az országot felvirágoztatják.

Sajnálom, hogy nem elég rövid, de hátha lesz, aki szeret még olvasni...:-)

PolitikaEgyéb kérdések
A kérdést írta: hatibacsi ( 2012.05.06. 20:56 )
Válaszok száma: 7
Címkék: sorokat, írhatta, ezeket, hol, hitelműveletekkel, felvirágoztatják, kormányférfiaink, megválasztották, képviselőházunk, megfeledkezett,
Válaszok Új válasz
hatibacsi 2012.05.08. 07:46 (#7)
Azonban a lényeg valóban nem a helyes válaszban volt....:-)
ege 2012.05.08. 07:11 (#6)
(#5)
Lényegében hasonlóan vagy ugyanúgy látom.
Visszatérve az eredeti kérdéshez, Mikszáth korszaka óta a mentalitásunk alig változott.
nacsa66 2012.05.07. 19:54 (#5)
#4:

Kedves Ege!

Nekem ( ha megengeded ) nem az a dolgom.....nem vagyok vezető alkat, nincsenek is ilyen ambícióim, soha nem is voltak! Én világéletemben végrehajtottam... mások utasításait, vagy parancsait.

Én maradok a régi jól bevált "trükköknél " a saját kis birodalmamban.....jól tartom a jószágaimat, mert csak így tudok belőlük " hasznot " kihozni!!! Ezt a módszert ( nagyon egyszerű, és nem kell hozzá még érettségi sem!) bátran merném ajánlani a mindenkori kormányoknak, közgazdászoknak, gazdasági szakembereknek, és a NAV munkatársainak is!!! Ehhez az is hozzátartozik, hogy ha pl. ( ha lenne lovam szekérrel ) a Miska lovam nem húzna rendesen, vagy mindig oldalra törne - bizony odacsapnék a hátsójára az ostorommal...... ezt is nyugodtan lehetne alkalmazni a nótórikus adóelkerülőkkel szemben is!

Most már lassan ott tartunk, hogy ha jön a gazda ( és én vagyok a jószág ), akkor vagy felrúgom, vagy szétmarcangolom.....

Ajánlom figyelmedbe az egyik Fekete István regény címét ( akár elolvasni, vagy pusztán a címe miatt is!):

" Gyeplő nélkül "

Valahogy mi ( ország ) is így csalinkázunk már egy ideje a legjobb ( Európa ) birtokon!!!
ege 2012.05.07. 17:45 (#4)
Itt a lényeg, az alábbi idézetben:
"Íme, rájöttünk, hogy bajunk fő kútforrása nem egyéb, mint az, hogy az adófizetők nincsenek képesítve adójuk pontos befizetésére, mert kormányunk lehet, hogy minden egyebet megtett, de erről az egyről egészen megfeledkezett, valamint megfeledkezett képviselőházunk is, holott, ha ebben az irányban történik valami lendület, nem lettünk volna kénytelenek a drága kölcsönért országról országra házalni, mert az adók pontos befizetése megtöltötte volna állami pénztárainkat, s így nem kellene évről évre a romlást hozó országos hitelműveletekkel megbirkóznunk, hanem mennénk előre szépen, a haladás útján, s teremtenénk oly állapotokat, melyek az országot felvirágoztatják."

(Azt csak mellesleg jegyezném meg, hogy a mai bonyolult helyzetből csak az én kedves nacsa66- om látja a kiutat, de az istennek se mutatja meg nekünk.)
nacsa66 2012.05.07. 15:03 (#3)
Hátibácsi!

Sántuljon le a hintalovam, ha tényleg a " szerzőre " vagy kíváncsi!!!....

A " kormányunk mindent megtett " mantra már akkor is giga rossz duma volt, még ha Mikszáth követte el - akkor is! A " lehet " ellenére is.....

Most is a tisztánlátás hibádzik..... akár a kérdést tekintve, akár az aktuális helyzetet, akár az ominózus " de javu " cikket nézve is...:P

Abban az országban, ahol adóözönnel agyonb@sszák a " jónépet ", és még kölcsönért is becsengetnek mindenhová - ott "kurvaszar " kormány ártánykodik, amiből főleg a józan ész, és a tisztánlátás hiányzik ( de nagyon ).... ....azaz
tatuno 2012.05.06. 21:53 (#2)
Mikszáth Kálmán cikke - 1874 Magyar Néplap I.sz
donaldduck 2012.05.06. 21:47 (#1)
Mikszáth Kálmán:Cikkek és karcolatok
Facebook komment
További címkék
lényeg valóban, helyes válaszban, eredeti kérdéshez, mentalitásunk alig, azonban, lényeg, valóban, helyes, minden figyelmedbe fekete, hátsójára utasításait ellenére, becsengetnek voltak romlást, alábbi jónépet, megtett húzna, évről becsengetnek, megtett nélkül, nacsa helyzetből, helyes karcolatok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.