Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Magyarorszägon miért nem tartjäk be a lakäsbérlési kaucioval kapcsolatos EU-s szabälyokat ?
A legtöbb euoropai orszägban a lakäsbérlés alkalmäbol a bérlö ältal fizetett 2-3 honapi bérletnek megfelelö kauciot a tulaj és a bérlö egy közös szämlära teszi be a bankba, és csak közös aläirässal vehetik ki a pénzt. A kaucio ugyanis nemcsak a tulajt védi, hanem a bérlöt is. Räadäsul a kaucio kamatja a bérlöt illeti, hiszen ö fizette ezt az összeget. Ennek igy kellene lenni Magyarorszägon is, de itt az ingatlanosok ( akik a tulajdonost képviselik ) nem tartjäk be ezt az europai szabälyt ...igy a bérlök ki vannak téve a tulajdonosk szeszélyeinek .. hiszen az egy aranyszabäly, hogy akinél a pénz van, az dirigäl. Bérlök, fogjatok össze .. ne engedjétek magatokat zsarolni !
OtthonEgyéb kérdések
A kérdést írta: bfabio ( 2015.12.23. 22:18 )
Válaszok száma: 10
Címkék: kapcsolatos, magyarorsz, kaucioval, sbérlési, szeszélyeinek, ingatlanosok, tulajdonosk, tulajdonost, képviselik, magyarorsz,
Válaszok Új válasz
baracsmaria 2015.12.29. 16:54 (#10)
A magyar termelékenység egy hamis fogalom. Magyar termelés nem létezik, a termelőüzemeket már rég bagóért eladták "honatyáink" a külföldieknek, akik azokat leépítették, mert csak a piac kellett nekik. A Magyarországon termelő külföldi kézben lévő létesítmények nagyobb termelékenységet produkálnak mint az ő országaikban lévő anyavállalatok. Miért? Mert a magyar (éh)bérek sokkal nagyobb profitot eredményeznek.
Ugyanez a helyzet a szolgáltató szektorban is.
decotext 2015.12.25. 08:37 (#9)
Kedves Boddy-ona!

Igazad van, nincs semmilyen bérbeadásunk itthon!

A Schweiz-nek ez a neve. Azt sem irod, hogy tojota (vagy igen?) vagy , hogy Leonardó Vincsiböl. Ha lenne magyar forditása pl. Németország akkor azt lehetne irni! Egyébként ugyan olyan hiba ez mint amikor azt irjátok "amerikai politika" mert Amerika az nem az USA és NINCH AMERIKAI POLITIKA! Peru és Canada is Amerika!

Bocs, én valóban abb´l indultam ki hogy nincs tartozás! Nekünk soha nem volt, akkor sem ha ALBÉRLÖ voltam és egy ház szuterénjében laktunk!

Igy van ez az ország nem olyan ország!

Nos, ha lenne nekünk bérbeadásunk, akkor már az elsö alkalommal átjelenteném a bérlöre a fogysztást és igy eleve nem lehetne tartozásom! Aki ezt elmolasztja az sziv, de ez minden azért van mert em akarja a többség bejelenteni a bérbeaast. Igy marad a tulaj sáros! Egyébként lehetne mit bérbe adnunk de nem tesszük pontosan olyan törvények miatt hogy pl gyerekkel nagyon nehéz kirakni a saját tulajdonomból! Igy hát be sem költözhet senki!
Anyukám ahol lakik (tömbház sok lakással) három tulja lakik ott, a többi lakßas kiadva és mind feketén megy, ez a lakógyülésen kibukott! Amit nem értek, hogy senki nem jelenti fel öket adócsalásért! Vagy 30 lakás megy feketén bérbe és nem fillérekért!

Ez valami virtus lehet. Nagy hecc és dicséretes?
Bizony nagyon régen nem adózunk itthon s ettöl elszoktunk!
decotext 2015.12.25. 08:24 (#8)
Kedves Baramaria!
Azért mert a magyar termelékenység az EU átlag 28%-a tehét durván az 1/3-a. Ezért gyakorlatilag a magyar munkavállaló túl van fizetve. Ha ehez az irgalmatlan támogatási rendszerünket is hozzászámolod akkor sokkal jobban elünk csak megszoktuk, hogy sirunk!
baracsmaria 2015.12.24. 16:30 (#7)
Magyarországon miért nem kap annyi munkabért a munkavállaló mint az EU átlaga,
Miért kell egy kiló kenyérért 5-ször annyit dolgoznia ?
Miért kell 1 liter benzinért 5-ször annyit dolgoznia ?
Stb.......


bobby-one 2015.12.24. 13:56 (#6)
Kedves Deco!

Tisztán látszik hogy az általad kiadott magyarországi ingatlanok száma 0 vagy ha ez nagyobb / egyenlő mint 1 azt nem hivatalos formában tetted és véletlenül sem olvastad el a közmű szolgáltató cégek szerződési feltételeit. Esetemben ez még csak nem is egyjegyű szám, tehát akad némi rutin.

Bérlő albérlő vita teljesen lényegtelen ha köztudatban az "albérlet" szó került be. Mindenki tudja mit jelent. Ahogy Te sem vagy képes leírni hogy Svájc. Akkor is értjük.

"A rezsinél minden főbérlő bármikor átjelenthetné a fogyasztó nevet csak
ehhez a tulajdonosnak is kell a hozzájárulása! Ezután már a bérlő lesz
a sáros a szolgáltatoknál! A szolgáltatók kötelessége az átjelentést
tudomásul venni! Ennél nincs választási lehetőségük!"

Ez nem így van. Átjelentheted ha nincs tartozás. Ha a bérlő lelép és nem fizeti ki, lehet hogy nem a Te sarad lesz de új bérlőt sem fogsz fogadni míg él a tartozás. Vagy akár évekig vársz, vagy fizeted magad.

"Az adóleírást a bérlő nem teheti meg, hacsak nem mint cég bérel valamit!"

Amit írtam az a bérbeadóra vonatkozik. Pusztán összeghatár feltétele hogy magánszemélyként adhass bérbe ingatlant és annak adóját csökkentheted.

Abban igazad van hogy rengeted dologban kellene fejlődnie a magyar rendszernek. Ezt a bérlők és a bérbeadók is nagyon várják. De ez egyszerűen nem olyan ország.
decotext 2015.12.24. 12:47 (#5)
Kedves Boddy-one!
Hiába listázod ezt ki! Ha a bérlö nem menne bele soha, a
fekete bérlemény fizetésébe, akkor minden megoldódna!

A kategóriakkal is baj van. Itt minden bérlö "albérlönek" mondja magát holott
egy ingatlan bérlésénél föberlö vagyok. Van a tulaj, van a föbérlö, és ha a
föbérlö kiad egy szobát akkor az lesz az albérlö!

A rezsinél minden föbérlö bármikor átjelenthetné a fogysztó nevet csak
ehez a tuljadonosnak is kell a hozzájarulása! Ezután már a bérlö lesz
a sáros a szolgáltatoknál! A szolgáltatók kötelessége az átjelentest
tudomásul venni! Ennél nincs választási lehetöségük!

Az adóleirást a bérlö nem teheti meg, hacsak nem mint cég bérel alamit!
Magánszemély nem irahtja le a lakbért! A bérbeadó elvileg csökkenthetné
az adóalapját, de ha feketén megy akkor ez ecet!

Ahogy irtam, a magyarországi bérbedások körüli törvények ramatyak
s nem is alkalmazzák legtöbbször ezeket! Nekünk van külöföldön
bérleményünk és soha semmi baj. A lakástartozékokat a tulaj javitja
(wc, csap, fütés, akármi) a rezsi a mi nevünkön van, s mi rendezzük.
A lakbért utaltatjuk, s 3 havi kaució számlán (kamatozik). Kinti számla
nélkül nem is lehetett volna bérelni. KP sehol nem fizetnek!bobby-one 2015.12.24. 10:20 (#4)
Elvileg a bérlő nevére kellene bejelenteni minden fogyasztást (víz,áram. fűtés)

Ennek pont a szolgáltatók a legnagyobb akadálya. Ha pedig nem kerül a bérlő nevére a rezsi után is adót kell fizetni. Így egy átlagos albérletet már akár több mint 30%-os adóteherrel súlyt.

De a 16% sem pontos mert kétféle lehetőség közül lehet választani. Fix 16% adónak a 10%-a visszaigényelhető a költségekre, vagy számlák ellenében csökkenthető.

Igazi probléma a jogi környezet ami évekre lebénítja a bérbeadót és elzárja a tulajdonától attól függetlenül hogy a bérlő mennyire tartja magát a szerződéshez. Végül pedig gond nélkül megtörténhet hogy a tulajdonos végül több százezres meg nem fizetett bérleti díjat , hasonló tételben közműtartozást, és bónusznak felújítandó ingatlannal marad magára, ami után persze az adót elvárják. Ennyit arról hogy ki, minek van kitéve.
decotext 2015.12.24. 09:39 (#3)
Kedves Bfabio! Itthon (Magyarországon) csak egy (16%) adókulcs van ami fair. Ezért nem nagyon értem s bérbeadók rizikós változatát. Minden bérleményt 16%-al meg kell drágitani, s máris lehetne minden legális! A gond itthon valahol máshol lehet. Elöször is Magyarország az EU-n belül a harmadik helyen áll (3.!!) a magántulajdonú ingatlanok birtoklásában:
http://cache.pressmailing.net/...and inavien-

Még a nem EU, de szuper gazdag Schweizban is 44% csak, pedig nem szegény ország. Itthon meg egyszerüen tradició a kérdés, hogy "számlával vagy számla nélkül", bármi is legyen az. Még nem nött fel a lakosság arra a szintre, hogy belássák, hogy jobb ha sokan fizetnek kevés adót mint, hogy kevesen sokat! Mi mindig számlásan dolgoztatunk (itthon a kéróban, vagy külföldön) s az adott maszek gyakran elhúzza a száját, de igy legalább kénytelen garanciát is adni!

A lakbéreknél itthon még az sem rendezett, hogy ki felel miért, pedig a törvény megszabja itthon is, hogy minden javitás ami fix része a bérleménynek az a tuladonos dolga és költsége!! Ha tehát ez feketén megy akkor ez minden törvéyességet megtorpedóz!!
bfabio 2015.12.24. 09:25 (#2)
Kösz a välaszt , decotext, igazad van, az én ismeröseim nagy része is feketén bérli lakäsät, néha mär évek ota. Ezek szerint az adokulcsokban is van a baj, mivel magasak az adokulcsok, az emberek, ha tehetik, nem fizetik meg az összes adojukat ... viszont elöbb vagy utobb az embereknek meg kellene értenük, hogy azért magas az adokulcs, mert nem mindenki fizeti ( vagy csak részben ) az adot .. ha MINDENKI tisztességesen fizetne, akkor az adukulcs is alacsonyabb lenne ( elméletileg ). Bär az is lehet, hogy az emberek nem biznak a kormänyban ( akär bal akär jobb ) és ugy gondoljäk, hogy ha több adot fizetnének, akkor ez nem az adozo polgäroknak lenne könnyités idövel, hanem több felesleges dolgokra költené a kormäny a pénzt ..
decotext 2015.12.24. 08:35 (#1)
Ennek végtelenül egyszerü oka van és ezt maguk a bérlök okozzák! A legnagyobb hiba ugyanis az, hogy a bérbeadások legnagyobb százaléka (több mint 90%) nem legális adózó bérbeadás hanem feketén megy. Igy történik aztán az meg, hogy még a rezsi körül is viták vannak.

Elvileg a bérlö nevére kellene bejelenteni minden fogysztást (viz,áram.fütés) és a bér után a bérbeadónak adóznia kellene! A gond itt pontosan az, hogy a bérlö azt akarja, hogy olcsóbb legyen ezért belemegy a fekete bérlésbe, igy egyben kiteszik magukat minden lehetséges retorziónak!

Ha mindenki legálisan és szerzödésesen bérlene, akkor ebben a szerzödésben benne lenne a törvényes (itthon is kb. 3 hónapos) kaució az általad emlittet rendszer szerint!

Facebook komment
További címkék
magyar termelékenység, hamis fogalom, piac kellett, szolgáltató szektorban, magyar, termelékenység, hamis, fogalom, tehét tehét laktunk, fizeti roknak tartozás, kiteszik költözhet végül, bérbeadások adhass, teheti fütés, lebénítja száját, igazad adukulcs, vársz garanciát, látszik körül,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.