Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Milyen teljesítményű klímát vegyek? ha a szobám 25nm?

OtthonLakberendezés
A kérdést írta: maximuska ( 2014.01.27. 08:32 )
Válaszok száma: 19
Címkék: teljesítményű, szobám, vegyek, klímát,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2014.01.29. 07:47 (#19)
Kedves Meki77!
Igy igaz! Minek Paks?? Van itthon már régen
semmiböl, valamit termelö csodagépezet!!
angyalka___ 2014.01.29. 00:30 (#18)
Fiúk én megértelek benneteket, hogy idegesek lesztek, ha egy magamfajta nő többet tud az adott témáról. Mondjátok a magatokét anélkül, hogy odafigyelnétek a másikra és a tényekre. Időnként volt olyan érzésem, hogy mégiscsak ti vagytok a profilképen. Behoztátok az atomfizikát, és az ezotériát, ahelyett hogy maradtatok volna a klímaberendezésnél. Szánalmas a vergődésetek, hogy megmutassátok a teremtés koronáinak elmetermékét!
Nem fogtátok fel, hogy én használom, működtetem a berendezést és tapasztalataimat írtam le. Ezt kétségbe vontátok, ami számomra azt jelenti, hogy vagy buták vagytok, vagy csak cukkoltok.
Mindkét lehetőség ok arra, hogy befejezem a vitát.
meki77 2014.01.28. 18:32 (#17)
Ez az egész beszélgetés már kezd Dr.Egely-György szintűvé válni!

,,X energiával XX energiát tudtok produkálni"

Be kell adni, és már nincs is szükség Paks II.re!
lipkovicsgy 2014.01.28. 17:35 (#16)
Részemről is lezárva a vita. Belátom, hogy ilyen begyepesedett, az általános iskola 5. osztály szintjén megrekedt elme nem ronthatja el a hangulatom.
decotext 2014.01.28. 16:36 (#15)
Én nem vagyok hajlnadó veletek az alapvető "anyagmegmaradás törvényéről" vitázni, mert ezt még Ti sem tudjátok megcáfolni! Az tény, hogy bebiznyítottátok, hogy valami olcsó csak azt nem, hogy mennyi az ami olcsó és mennyi a veszteség! Ti itt vitáztok azon, hogy X energiával XX energiát tudtok produkálni, de ez nem igaz! (Általános iskola 5. osztálya!)

Az, hogy a klima meleget ad azon nincs vita, csak azon, hogy több meleget ad (KW-ban) mint mennyi áramot felvesz (KW-ban) Na, ez nem igaz!** A többi a lefetyelés mert érzitek, hogy csúszós talajra léptetek!

S most már csak 1 kérdésem van: honnan a plusz KW? Miből nyeri ez a csodálatos gépezet? Mert ugyebár ha fűt, akkor kint hűt, ha meg bent hűt (nyáron) akkor kint fűt. Ez tehát csak hőcsere, s nem hőnyereség! Mivel azonban párologtat, illetve sűrit (a rendszerben) ehez energiát használ. Na, ez a vezsteség! Ti csak hőt pumpáltok ki vagy be, de nem nyertek semmit!

(A témát lezártam a részemről, mert kezd butsággá és személyeskedéssé változni a
dolog, holott mindketten tanultátok az alapvető fizikai törvényeket, itt most csapkodtok!)
angyalka___ 2014.01.28. 14:44 (#14)
Lipkovicsgy köszi a támogatást, de a tények, ha normális emberrel vitázok, megvédenek engem. A hozzászólásomat nem is a vita kedvéért, hanem azért tettem, hogy minél több ember megismerje a klímával való fűtés lehetőségét és olcsóságát. Valahogy ez sem a reklámokban sem a kommunikációban nem kap teret. Mintha általa valakinek az érdekei sérülnének azzal, hogy terjeszti az ezzel kapcsolatos infót. Én is egy külföldi utamon kaptam meg a választ a kétségeimre. Decotexnek is igaza van az energiamegmaradás törvényének hangoztatásával. Én nem is ezt vitatom, hanem azt , hogy nem lehet több energiát kivenni egy készülékből , mint amennyit bevezettünk, elsősorban az energia árára, ezzel a pénztárcánkra való tekintettel.Csak bele kell gondolni, hogy 1KW pénzbe kerülő energia segítségével a levegőből kapok mellé, durván 6KW hőenergiát, ami ugye a jelenlegi tudásunk és szabályok szerint még ingyenes. Energia szempontból ez teljesen ferr, hiszen a kapott energia költségének egy részét fizetem a másik részét boldogan használom és a természet ajándékának tudom be.
A klíma beszerelése óta minden ezzel kapcsolatos adatot, jellemzőt vezetek és számolok, Bátran kijelentem , hogy ez a fajta fűtés olcsóbb a fafűtésnél, ha a fát vásárolod és ne te magad termeled.
A kérdezőnek ajánlom csitti01 válaszát, ami teljesen korrekt. Sajna ez a táblázat is csupán a leadott teljesítményről szól. Ez sokak számára megtévesztő és riasztó. Magadnak kell utánajárni, hogy melyik megoldás, berendezés felel meg az elképzelésednek és lehetőségeidnek. Nekem az a tapasztalatom, hogy a klímaszerelők egy része nincs tisztában a klíma sokoldalúságával, olcsóságával. Nem véletlen, hogy a környezetemben is sok értetlen emberrel találkozom, ha megemlítem, hogy klímával fűtök. A mi kis hazánkban klíma csak hűtést jelent. Egyenlőre.
lipkovicsgy 2014.01.28. 10:25 (#13)
Dekotex!
Figyeltem a vitátokat Angyalkával. Magasan angyalkának van igaza, mármint a kérdéshez kapcsolódóan. Az helyett, hogy elismernéd, hogy neki van igaza, ködösítésnek előhozod az atomfizikát. Figyelmetlen és köpönyegforgató vagy, mert angyalka bebizonyította, hogy van olyan gép ami olcsó energiát képes a számunkra felhasználható formába szolgáltatni.
A felhaszáló szempontja nem a fizika, hanem az olcsóság.A legelső hozzászólásod romba dőlt.
A második hozzászólásodban felvetettekre is megkaptad a választ: Van olyan készülék , ami képes ingyen energia szolgáltatásra.
A korrekt az lett volna, ha egy csupa nagybetűs BOCSI-t írsz angyalkának.
De nem, te továbbterjeszted a hülyeséged. Igazat írt angyalka a bölcsességeddel kapcsolatban.
decotext 2014.01.28. 07:00 (#12)
Angyalka!
Hidd el, hogy nincs olyan gép a világon amelyik több energiát ad le mint amennyit felvesz! Ezt még Nikola Tesla is elismerte. Ez az alapvtö "energia megmaradás törvénye". Energia nem keletkezik és nem tünik el csak átalakul! Még egy atomerömüben sincs ilyen, mert ugyan ott az áramtermelés nagyon olcsó és látszatra a maghasdásnál "semmiböl lesz valami", de ott is a veszteség a hömerséklet. Ezért kell irgalmatlanul hüteni és a merülö rádioaktiv anyaggal irányitani (kordában tartani) Különben ez a leghatékonyabb áramtermelés.* Egy atombombánál sincs semmiböl valami hanem az uránban tárolt energia szabadul fel egyszerre! Tehát ez a energia is meg van valahol!

Ui: egy kicsit foglalkozz a fizikával mielött butaságokat irsz! Egyébként semmi gunyolódás nem volt. Tényket közöltem és ha van egy olyan géped amelyikböl többet lehet kivenni mint amennyit belerax akkor szólj!

*Majd ha hidegfuziót feltalálják, akkor lesz méghatékonyabb, de az sem lesz 100%, vagy magasabb! Addig meg hidd el, hogy senki nem tud több energiát leadni a felvettnél.
angyalka___ 2014.01.28. 02:05 (#11)
Kedves dekotex!
Csupán a te kedvedért megkerestem az általam használt készülék adatlapját. Ez alapján már egész pontosan számolhatsz a továbbiakban . És remélem arra is rádöbbensz, hogy nem érdemes gúnyolódni. Mert tudod mondta valaki, hogy ha nem szóltál volna bölcs maradtál volna.

Műszaki paraméterek
Teljesítmény hűtés kW 3.50
fűtés kW 3.80
Üzemi áramfelvétel hűtés A 3.9
fűtés A 4,1
Táp feszültség V 220 ~ 240
SEER hűtés W/W 6.47
SCOP fűtés W/W 4.01
Energia osztály hűtés/fűtés A++ / A++
Zajszint Beltéri db(A) 32 35 38
Kültéri db(A) 59
Légszállítás Beltéri max m3/h 650/550/450
Hűtőközeg töltet típus R410A
Méretek
(szél x mag x mély) Beltéri mm 835x280x198
Kültéri mm 760X590X285
Nettó tömeg Beltéri kg 9
Kültéri kg 35

angyalka___ 2014.01.28. 01:27 (#10)
Ezt az oldalt ajánlom a kétkedőknek:

http://www.hotcoolklima.hu/...lima.s html

Én is ,amikor a klíma teljesítményéről olvastam a boltokban, azt gondoltam, hogy ennyi a fogyasztása. Mikor mélyebben leástam a témába, akkor jöttem rá, hogy ezek a jelzett teljesítmények a leadott teljesítményt jelentik. A berendezésbe csak töredék teljesítményfelvételre képes , elsősorban motorok vannak építve. A különbség az ingyen energia a levegőből, ha jól belegondolunk.
A miénk MIDEA tipusú és 3,8 kw fűtőteljesítményű. Az adattáblán egyértelműen jelzi a szükséges áramerősség maximumot. Innét pedig tiszta matematika,hogy tudjam, hogy max. 1kw a fogyasztása.
Öszehasonlítani a gázfűtéssel úgy lehet, ha tudjuk, hogy 1m3 gázban nagyjából 9 kwh van. itt nagyon sokat számít a használt gázfűtő készülék hatásfoka. Tehát így fordulhat elő, hogy nekem 3-4 év alatt bejön a klíma ára.
1 2 
Facebook komment
További címkék
adott témáról, magatokét anélkül, teremtés koronáinak, egész beszélgetés, kedves, minek, itthon, régen, jelzett előhozod beszélgetés, sokak valaki szabályok, részét szolgáltatásra maradtál, időnként nyáron, hűtést részét, kedvéért klímaszerelők, pedig segítségével, profilképen fogyasztása, teljesen engem,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2023 TVN.HU Kft.