Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Panellakásban, téglalakásban milyen fúróval kell fúrni a falra egy szöget?
Úgy értem egy képkeretnek, egy órának vagy egy polcnak.
Aki csinált már ilyet, kérem írja le a pontos menetet.
Sima egyszerű fúró miért nem jó, valamiért nem megy tovább?

OtthonBarkácsolás
A kérdést írta: biga26 ( 2017.11.02. 22:06 )
Válaszok száma: 6
Címkék: téglalakásban, panellakásban, fúróval, szöget, képkeretnek, valamiért, egyszerű, menetet, csinált, polcnak,
Válaszok Új válasz
cbmfan 2017.11.11. 18:28 (#6)
Egy fontos dolgot ne felejts el: szombat este és vasárnap reggel legpuhább a beton. Szomszédok kifejezetten szeretnek fúró hangjára ébredni...
katalinkohut 2017.11.05. 20:17 (#5)
Figyelmetlen voltam, a téglalakásra is kíváncsi voltál. Ott elméletben elég a kalapács és nagy szög, vagy kampó. Nekem a makramék voltak kampóval feltéve, de jobb befúrni nehezebb dolgoknak, mint a polc ott is, csak elég egy sima fúró hozzá, tipli és csavar kell ahhoz is. Vannak makacs téglafalak, melyekből kifordulnak a szögek, vagy bele sem lehet verni, ott is fúrni kell, de nem kell ütvefúró, csak a betonhoz, a panelhez.

Be kell jelölni ceruzával a falon a lyukak helyét, odahelyezni a kiválasztott nagyságú fúrófejjel a fúrót és befúrni, közben, hogy elég-e a mélysége a lyuknak, belepróbálni a kellő nagyságú tiplit, mint írtam, belső falakhoz kisebbeket választani, főfalhoz lehet vastagabb. Mikor már nincsen kinn a tipli a falból, elég a fúrás, mehet bele a csavar, arra helyezzük majd rá a polcot, a nehéz tárgyakat. Ugyanígy kell kampónak is befúrni, ha valamit rá akarunk akasztani.

Köszönöm, Hátibácsi, hogy felhívtad a figyelmemet figyelmetlenségemre!
hatibacsi 2017.11.05. 17:16 (#4)
Nos, akkor a zavarok oszlatása végett...Mi az a sima egyszerű fúró?...

Téglafalba, még ütve fúró sem szükséges...Persze, milyen tégla, és a többi....

Ha a sima egyszerű fúró egy 600-1200W-os deg, az téglára perfekt, ám panelra hatástalan...

Keményfejű fúró, nem gép, hanem fúró.... , az alap beton esetében, vídia.... Meg másfél kW-os fúrógép....Ha kérhetem Hilti.... Persze ha szöget akarsz belőni, arra szögbe lövő az alkalmas, de ha vitád van valakivel, akkor azt ne használd....

Biga....Órának jó a szögbe lövő...Polcnak illik fúrni és tiplizni....Konkrét feladat, kudarcot vallott eszközök paramétere esetleg?...
katalinkohut 2017.11.03. 08:34 (#3)
Ütvefúróval kell feltenni egy szöget. Régebben lehetett kapni betonszöget - lehet, hogy most is van -, azt kalapáccsal, jó esősen be lehetett verni a panelfalba. A fürdőszoba és konyhafal vékonyabb, arra ügyelni kell, nekem átfúrták pár éve, két csempém bánta. Nyolcas fúróval ment neki a szerelő. Van különféle fúrófej nagyság, hozzájuk lehet kapni tipliket. Vastagabb falhoz, polcok felszereléséhez jó a hatos, nyolcas fúrófej és tipli, melyet a kifúrt lyukba kell helyezni, abba kell csavarni a csavart. A tipli egy műanyag tok-féle, csavarral együtt árulják talán. Benső falakhoz nem kell ilyen nagy tipli.

Lehet kapni szögbelövőt is, az egyik panellakásban magam lőttem be vele a szögeket tányéroknak, úgy működik, mint egy pisztoly, meg kell célozni a falat, ahol bejelöltük a helyét, s odalőni egyszerűen. Polc felszereléséhez, hogy erős legyen, mindenképpen kell az ütvefúró.
gyulla 2017.11.03. 08:32 (#2)
Az sem mindegy, hogy milyen fúrószárat teszel a gépbe. Az olyóbb készletekben általában fa- fém- és kő- (illetve tégla-) fúrók vannak csak, panelba keményebb betétek kellenek pár ezer Ft/db. A gép pedig jó, ha képes arra, hogy alacsony fordulatszámon nagy ütésekkel működjön. A kisebb ütésű, magasabb fordulatú gépekben hamar elkopik a fúrószár éle. Ha csak néha kell egy-két lyukat fölfúrni jó lehet, de egy komolyabb átalakításhoz jobb komolyabb felszerelést kölcsönkérni. Persze a "jó" gép nagy, nehéz, és drága. És zajos is (nem vinnyogva sivít, hanem mély, erős zuhogó hangot ad) - mindenképpen próbáljatok tekintettel lenni a szomszédokra (ne késő este vagy vasáűrnap reggel álljatok neki).
botka_eva 2017.11.03. 08:03 (#1)
Nem értek hozzá, de a férjem a panellakásban,ütve-fúrót használt. Állítólag a panel keményebb, mint a tégla. Előbb egy kisebb fúróval kezdik fúrni a lyukat. Aztán nagyobbra cserélik a fúrószárat és azzal fejezik be. Általában tiplit is kell a lyukba tenni. Remélem ez is segített valamennyit. Jó munkát.
Facebook komment
További címkék
fontos dolgot, makramék voltak, sima fúró, lyukak helyét, fontos, dolgot, felejts, szombat, álljatok konkrét kisebbeket, mindenképpen kudarcot kalapáccsal, akarunk szomszédok fúrógép, fúrni kisebbeket, tenni átfúrták, zavarok lehet, kampóval azzal, falakhoz voltak, lenni csempém,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.