Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Meglehet állítani a klímaváltozást?

KörnyezetGlobális felmelegedés
A kérdést írta: vilimen ( 2012.01.04. 18:09 )
Válaszok száma: 13
Címkék: klímaváltozást, állítani, meglehet,
1 2 
Válaszok Új válasz
szabdavid91 2012.01.05. 16:44 (#13)
bubuiszusz: csak nevetni tudok az ilyen hozzálláson. Nem azt mondjuk, amit nekünk tanítottak(vagyis van aki még igen) Rengeteg kutatási anyag támasztja alá az elméletet, nem csak okos emberek találgatásai...
seventhson 2012.01.05. 14:19 (#12)
Ha az emberiség egy magas tudatossági szinten álló faj lenne, akkor könnyedén meg tudná állítani a klímaváltozást, sőt, optimalizálni is képes lenne a Föld klímáját, egy megközelítőleg állandó választott értékre. Az emberi faj kollektív lét-tudatossága viszont a primitív katergóriába esik, így hát a válasz : Nem.
És hogy mi okoztuk-e a klímaváltozást ? Is-is !
Bolygónk 4 és fél milliárd éves megléte óta számtalan klímaváltozáson ment át az emberiség behatása nélkül is ...............
Viszont az emberiség átlagosan alacsony frekvenciájú létenergiái egyértelműen kártékonyan befolyásolják a Föld klímáját, amik még a tektonikus mozgásokra is behatással vannak, nem hogy a klímára !
cathy222 2012.01.05. 13:26 (#11)
Szabdavid91 valasza megfontolando. Miota olvastam a Milankovics elmeletrol, ugy gondolom, hogy a kilmavaltozas tolunk fuggetlen. Klimavaltozasok jonnek mennek. Ha csak a CO2 feldusulason mulna, valami okos modszerrel ki lehetne vonni a CO2-t a levegobol. de az nem lenne megoldas a melegedes ellen. A problema valojaban ott van, hogy meg mindig a lelkifurdalas okozasanal tartunk, nem a megoldas, a kilmavaltozas tulelesenek modja, az alkalmazkodas mikentje a tema. Nyilvan ovjuk a kornyezetet. De a tuleleshez ez edes keves lesz, ha a valtozasok valoban olyan drasztikusak lesznek, amint azt elore vetitik.
hatarvadasz 2012.01.05. 12:45 (#10)
Az emberiség a maga töretlen rombolásával csak gyorsítja azt
a folyamatot, amit a világegyetemben elfoglalt helyünk szerint
ciklikusan újra meg újra átélünk, abban a léptékben ami a mi számunkra,
csak ötletszerű számadatokkal van kifejezve!!!
Hogy a földtörténet szerint a mi tevékenységünk nem jelent semmit,
azt a mai katasztrófák példázzák!!!
A föld mindaddig megújul, ameddig az anyagában fennáll!!!
Hogy az élet megmarad-e, az pedig egy másik kitaláció része!!!
bubuiszusz 2012.01.05. 12:27 (#9)
szabdavid91: Az általad felsorolt "szakértők" csak azt fogják mondani, esetleg igazolni akik sajátos és oktatóik elképzeléseit ismétlik szakmájukon belül, és ahhoz ragaszkodnak, amit megtanítottak nekik a sulikban, hisz számukra sajnos ez a sablon. Viszont akik átlátják a dolgokat, és figyelembe veszik a nagy egészet és itt nem csak a látható dolgokról van csak szó (hisz az univerzumot és a benne zajló folyamatot igen kevesen ismerik és értik), azok nem nagyon terjesztik az igazságot, de ha mégis megteszik akkor lejáratják esetleg kiiktatják őket. Persze itt is vannak kivételek, akik nem félnek semmilyen következménytől és elmondják a valós történések miértjét. Ezen információk is rendelkezésre állnak az interneten, csak olvasni kell a sorok között is.
feerko 2012.01.05. 12:03 (#8)
Már bocsánat,de ennyi amatőr választ...és akkor finom voltam .
Klímaváltozás mindig is volt, de mi emberek alaposan besegítettünk, rossz irányban . Az ipar robbanásszerű szennyezése,kemikáliák, olajbányászat és a hozzátartozó környezet szennyezés,az emberek magas száma a hozzá tartozó szennyezések,autó, az erdőirtások, stb,stb,stb..
Ha valakik azt merik állítani,hogy ezek mind a természetes folyamat ,az nagy fokú tudatlanságra vall .
Ha hirtelen minden kéros tevékenységet abbahagynánk,létszámcsökkentéssel együtt,...fogalmam sincs,hogy visszafordítható-e a folyamat, amit emberi vakságból elindítottunk .
Már írtam ,valahol...
Ha kipusztítja saját magát az ember, a természet talál majd egy másik értelmesebb élőlényt...
Talán...
szabdavid91 2012.01.05. 12:00 (#7)
bubuiszusz: Ezt a konteót honnan szedted? Mi az hogy nincsen? Azért egy meteorológust, geofizikust vagy geológust kérdezz meg a dologról! (utóbbi rendelkezésedre áll) Igen tudjuk mi miért történik, több 100 millió évre visszamenőleg...
bubuiszusz 2012.01.05. 11:30 (#6)
Klimaváltozás nincs, ez csak kitalálció, mert nem tudják, vagy ha tudják is (de valójában inkább titkolóznak), mi miért történik, inkább hazudnak mi is váltja ki ezen változásokat földünkön mert, hogy nem értenénk meg (röhej). Az viszont tény, nem akarják, hogy az emberek is tudják az igazi okokat mely ilyen komoly változásokat eredményeznek éghajlatunkban, növényeinkben, állatainkban stb.mint látjuk és tapasztaljuk kis bolygónkon, ezért kitalálták a klimaváltozás sztorit. A kérdésre a válasz, nem lehet megállítani azt ami nincs.
szabdavid91 2012.01.05. 10:11 (#5)
Nem lehet, ez egy természetes folyamat, amire az emberiség rásegített. De nélkülünk is megtörténne, főleg hogy önmagát erősíti. Lásd növekvő hőmérséklet--->növekvő CO2 tartalom (nem a szén-dioxid okozza a felmelegedés, hanem fordíva)
olvadó jégtakarók----> csökken az albedó-----> még negyobb hőemelkedés-----> további olvadás---> és így tovább...
Egyébként nem tudom mi a gondjuk az emberekek, a Föld története sokkal melegebb időszakok is voltak, sőt főleg csak melegebb időszakok voltak. Utoljára a fanerozoikumban ilyen vagy ehhez hasonló alacsony hőmérséklet az ordovícium/szilur, illetve a karbon/perm jégkorszakoknál volt (a pleisztocént nem számoltam bele, hiszen még onnan megedeünk fel)
Nyílván az a gond, hogy mi kellemes emberi világunknak nehezebb lesz. Hát alkalmazkodjunk!
Egyébként legjobban vulkánkitörések csökkentenék a felmelegedést, a tefrában lévő aeroszolok igen jól csökkenthetik a hőmérsékletet. Csak hát akkor meg a vulkánokkal lesz baj...
misitata 2012.01.05. 07:11 (#4)
Szerintem nem ,mi okoztuk magunknak a bajt.
1 2 
Facebook komment
További címkék
ilyen hozzálláson, magas tudatossági, megközelítőleg állandó, primitív katergóriába, bubuiszusz, nevetni, tudok, ilyen, dologról optimalizálni rossz, átlagosan igazságot befolyásolják, vagyis anyagában tuleleshez, befolyásolják visszafordítható, visszamenőleg nincsen, hasonló megoldas, anyag utoljára, magunknak nekünk, mindig földünkön,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.