Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miskolciak, hol találok a Bükkben vargánya ( tinoru ) gombát ?
Tudom. hogy a vargánya keresők nem szivesen árulják el kedvenc találo helyeiket .. viszonozni fogom, elárulom nektek, hol találtok olasz Svájcban olyan helyeket, ahol kosárszámra szedhetitek a vargányát, a rokagombát, és egyéb gombákat. Most Miskolcon vagyok, rokonoknál, tőmegkőzlekedési eszkőzőkkel tudnék utazni az esetleges gomba találo helyekre
KörnyezetEgyéb kérdések
A kérdést írta: bfabio ( 2016.08.26. 21:34 )
Válaszok száma: 18
Címkék: miskolciak, vargánya, bükkben, találok, tőmegkőzlekedési, szedhetitek, eszkőzőkkel, kosárszámra, rokagombát, rokonoknál,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2016.08.28. 16:33 (#8)
Nos, az is légyölő galóca lehetett!

Ha rossz viszonyban vagy valakivel (anyósoddal)
a legjobb a "Amanita phalloides". Nos, azonban a
lényege ennek, hogy van "gallérja" és "bocskora" is!
Nem ajánlatos még csak megfogni sem!
piktorka2 2016.08.28. 15:32 (#7)
Na ilyesmi volt, csak magasabb és nem piros. olyan 40 cm magas lehetett, és a kalapja kb. 25-25 cm.
decotext 2016.08.28. 10:29 (#6)
Ilyen szépeket mi is láttunk sokszor....
http://erdelyinimrod.ro/...mbalt2.jp g
https://upload.wikimedia.org/...oom_ 04.jpg
piktorka2 2016.08.28. 10:14 (#5)
Én egyszer a Mecsekben Abaliget környékén sétáltam az erdőben a családommal. láttunk akkora gombákat, hogy a térdemig ért és akkora kalapja volt, mint egy sombrero, aztán találkoztunk egy emberrel, aki egy kosárral járkált és néhány pici gomba volt a kosarába. Mondtuk neki, hogy arra beljebb láttunk sok gombát, de nem mertük leszedni, hátha mérges. Elmondtuk neki milyen volt, és ő ezerrel elrohant. Egy jó tíz perc múlva jött vissza és akart nekünk adni köszönetképpen a gombából, amit szedett. persze nem fogadtuk el, nehogy feldobjuk a pacskert. Azt mondta, hogy valamilyen szarvas láb gomba, és nagyon finom. Egészségére kívántuk, de mondtuk neki, hogy mi a közértbe, vagy a piacon szoktuk szedni. Remélem még él a pali.
decotext 2016.08.28. 09:17 (#4)
Kedves Gaspaz! #3
Értem! Nos, én magamból indultam ki!

Nekem a többórás, céltalan vándorlás, gombaügyben nem elfoglaltság, mert a gomba nálam élelem! Én még nem vagyok nyugijas, de ezer más elfoglaltságot tudok a természetben is, a gombaszedés helyett! Természetesen érthető, ha valaki szeret sokat sétálni, s ezt valamilyen (neki) kellemes elfoglaltsággal kombinálja! Sajnos ezért én nem ismerek gomba lelő helyeket, de sok sikert!

Kérdéseim:
Hányszor mész gombázni évente?
Milyen gyakran eszel gombát?
S mit csinálsz, ha nincs gokbaszezon, akkor mit szedsz?

Csak azért kérdezem mert pl. horgászni
lehet egész évben, még léken is, télen!

Jegyzet:
Arra ne számíts itthon (Mo.-on), hogy valaki megszotja veled a lelőhelyét! Annál a magyar ember sóherebb, irígyebb és görényebb, hogy ezt megtegye, mert hátha neked is jut belőle....!!!! Arról nem is beszélve, hogy önként senki nem tartaná be, a 2 kilós határt, mert csak az a fontos, hogy "ő megszedje magát"!!! A magyar ember már régen nem gondolkozik hosszútávon s nem érdekli ha kipusztitja az adott gombát a tarolással!!
gaspaz 2016.08.28. 08:52 (#3)
Szia Decotext, kösz a välaszt ... ami a gombaszedéssel järo költségeket illeti, az én esetemben ilyennel nem kell szämolni .. ugyanis elmultam 65 éves , ingyen utazom, nem kell szakértöi vélemény, mivel nem eladäsra szedem a gombät, hanem magamnak .. ezenkivül azt gondolom, hogy a gomba keresés egy kellemes és egészséges idötöltés , egy hobby .. ilyen esetekben az ember nem szämolja a pénzt és a färadsägot .. még mindig olcsobb, mintha kocsmäban ülnék és piälnäk .. vagy otthon a Tv elött innäm a söröket és rägcsälnäm a sos rudakat :-(

Foxworkspace, Neked is köszönöm a välaszt ...abban igazad van, hogy ilyen esetekben jobb a privät levelezés .... de mi gombaszedök, olasz -sväjcban, nem vagyunk féltékenyek tudäsunkra .. ha egy sétälo turista megkérdi tölem, melyik utvonalon menjen, hogy esetleg taläljon gombät, habozäs nélkül megmondom neki .. ez még persze nem garancia, hogy taläl is .. keresni kell és szerencse is kell hozzä. Räadäsul a gombaegyesületek, pl a chiassoi Carlo Benzoni tärsasäg, évente kiadvänyokat is adnak, ahol részletes utiränyt javasolnak, és irjäk, hogy hol és miket talälhatsz. Nincs veszély, hogy kihalnak a gombäk .. fejenként csak 2 kilot lehet szedni naponta.
Bär nem kaptam välaszt , nyugodtam el merem mondani, hogy ezekben a napokban Rovio és Melano között az APLE DI BOGO néven ismert réten rengeteg özläb gomba talälhato, vargänyäért fel kell menni a Monte Generoso hegyre.
decotext 2016.08.27. 17:37 (#2)
Kedves Bfabio!
Összeszámoltad már, hogy ha odautazol, órákat elszöszmötölsz
a szedéssel, haza utazol, stb hogy ez kb mennyibe kerülne?
Most feltételezem, hogy ismered jól a gombákat, (én nem) de ha
Te sem akkor a szakértő is hozzájön költségként!
Eladásra meg amúgy is kell papír!

http://www.rozmar.hu/...-i-osztaly
1 kg kb 4216 ft.

Jegyzet: hol lehet tömegközlekedési eszökzökkel
erdőkbe utazni, ahol gombalelő helyek vannak?
foxworkinspace 2016.08.27. 00:55 (#1)
Hááát hallod!... ÉPELMÉJŰ ember erre a kérdésre nem fog neked NYILVÁNOS választ adni, különben, 2 hét alatt feldúlnák azt a helyet (azokat a helyeket!), a gomba-vadászok csürhéi!
(Ha javasolhatom, kérd arra a segíteni szándékozókat, hogy CSAK PRIVIBEN ["emilen" körösztül] válaszoljanak neked!)

1 2 
Facebook komment
További címkék
kosárral járkált, piacon szoktuk, gomba nálam, gombaszedés helyett, légyölő, galóca, lehetett, rossz, kedves mertük esetleg, magamból vadászok tölem, valakivel megkérdi abaliget, ezekben léken, járkált lhato, néven osztaly, finom rozmar, nagyon ismered, commons költségeket,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.