Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Pontosan mi is a diákhitelezés célja?

OktatásEgyetem
A kérdést írta: tibi ( 2014.03.24. 09:14 )
Válaszok száma: 11
Címkék: diákhitelezés, pontosan, célja,
1 2 
Válaszok Új válasz
tailor 2014.03.25. 08:16 (#11)
Kedves Törpikék és Decotext!
Mióta éltek ti Szabolcsba, mikor költöztetek ide, mióta vagyunk mi rokonságba, hogy ilyen jól ismeritek az életkörülményeket?
Kedves Törpikék!
Nagyon sok ismerősömnek a gyereke aki diplomát szerzett a környéken nem kap munkát. Elmennek az ország más részébe dolgozni, hogy ne élősködjenek a szüleik nyakán. Van még egy érdekes dolog. Azok akik felvették a diákhitelt csak úgy tudják visszafizetni, ha kimennek külföldre dolgozni, mert itthon nem keres annyit, hogy abból fizesse az albérletet, a rezsit, a diákhitelt meg meg is éljen belőle.

Kedves Decotext!
Nem vagy a családtagom, nem élsz a szomszédságomba, nem vagyunk jó ismerősök, ezért semmit nem tudsz rólam. Igaz szerinted olyan dolog, mint a sors az nem létezik. Ki kell, hogy ábrándítsalak, mert a Sors létezik és emberi sorsok vannak. Mindenkinek más és más jut, van akinek több beleszólás adatik a sorsba és van akinek nagyon kevés, mert a körülményei olyanok. Te szerencsés csillagzat alatt születtél és ezért nagyobb beleszólás adatott abba, hogy hogyan alakítsd az életed, mint például nekem, aki sajnos kényszerpályán mozgok, és csak igen kis mértékbe szólhatok bele.
Annyit elárulok, hogy az első gyermekemnél azért kellett felvenni a hitelt, hogy ne vesszen kárba az addig eltöltött idő az egyetemen és sikerüljön megszerezni a diplomát, míg a másik gyermekemnél mindenkinek igen nagy áldozatot kellett hozni ahhoz, hogy ne kelljen felvenni a hitelt és tudja végezni az egyetemet.
donaldduck 2014.03.24. 20:34 (#10)
Na most én lehet hogy rosszul értelmezem de amennyiben felveszed a diák-hitelt máris fizetőssé válik a továbbtanulás. Hogy ez diákhitel vagy tandíj az igazából majdnem mindegy hiszen az összeg megnevezése és a tanulás miatti felhasználása az egy és ugyanaz. Az csak a cukormáz hogy a diákh-t másra is fel lehet használni,ugyanis ez az a pont ami a konkrét eladósodást ösztönzi! A másik ami undorító ellenszenves cinikus sz@r az a röghöz kötés!! Ugyanis akkor lehetne elfogadhatóbbá tenni ha lenne elegendő betöltetlen állás itthon!! DE,nincs tehát csak a nyomor konzerválására jó a röghöz kötés. Ami a szegény diákokat illeti,nos nekik sem kellene hitel ha nem lenne fizetős a felsőoktatás!
torpikek 2014.03.24. 20:19 (#9)
(#7) tailor!

Nekem is van benne tapasztalatom.
Igaz amikor gyermekeim az egyetemek padjait koptattak meg nem volt ez a lehetoseg.
De most van! Nem kenyszer. Latod te is meg tudod oldani hitel nelkul.
De aki melyszegenysegben el, de okos es ki akar torni azzal mi legyen?
A legtobb orszagban nem ingyenes a felsooktatas!
Az pedig hogy egyetem utan maradjon itthon annyi evet, amennyit tanult teljesen jogos elvaras. Foleg ha nem fizetos egyetemen tanult!
Nem tudom hol elsz, de mifelenk nem a kapcsolatok, hanem a munkahoz valo hozzaallas es a szaktudas szamit a munkahelyek eleresehez.
decotext 2014.03.24. 19:57 (#8)
Látod kedves Tailor, erről beszéltem!

"Én nem légből kapom ezeket az infókat, sajnos van benne tapasztalatom. Egyik gyermekemnek muszáj volt felvenni, és ebből okulva a másiknak már nem engedtük felvenni. "

Meg tudátok oldani, s nem kellett már másodszor felvenni! Ez az én mottóm is, mindig van más megoldás és lehetőség de a könnyebbik a hitel. Hamar jött pénz nincs végig gondolva, aztán nagy a sírás, amikor fizetni kell! Akkor jön a duma a "rohadt bankokról" meg a "maffia hitelekről". Kinek nincs elég pénze továbbtanulni, az legyen szakmunkás. Ilyen is kell! Világhirű orvosokra és specialistákra sincs minden embernek pénze, s ezt el tudják fogadni! Akkor mi a gond egy egyszerű egyetem esetében, ahol még csak életveszély sincs! Én minden egyetemet fizetősre csinálnék,, s jó drágán! Aztán tanulmányi eredménytől függően csökkenteném a dijat. Ha meg kitűnő, lehet ingyenes, sőt kaphat ösztöndijat is! Az fair, így a szegény is tanulhatna, mert ha jó akkor nem fizet hanem kap!!

30 milliós mercedest sem tud mindenki venni, ezért mégsem hőzöngenek!
tailor 2014.03.24. 18:45 (#7)
#5 Kedves Törpikék!

Figyelmedbe ajánlom ezt a linket: http://www.diakhitel.hu/...amata-2013

Akkor légy szíves nézd meg jól, hogy mennyi most a diákhitel kamata?
Ugyanis a Diákhitel 1 kamata most 7,5%.
A Diákhitel 2 kamata az 8,5%, amit az állam támogat és az ügyfélre csak 2% esik, de csak ez 2% kamatozású, és ezt is csak úgy kaphatod meg, ha vállalod azt, hogy a diploma megszerzése után 5 évig nem mész külföldre dolgozni. Na ez a röghöz kötés. A másik dolog az, hogy a diákhitel 2-őt nem is kapod készhez, mivel kötött felhasználású hitel, ezért a hitelező közvetlenül az oktatási intézménynek utalja.

"Diplomával könnyebben talál munkát valaki, főleg ha a tudás szorgalommal is társul. És a visszafizetés feltételei is teljesen elfogadhatóak."
Na ez az a mondat ami sajnos erre az országra sajnos nem vonatkozik. Munkahelyszerzésnél ebbe az országba csak egy dolog számít, kinek milyen kapcsolata van.
A visszafizetésről meg ne is beszéljünk, mert az agyon van bonyolítva.
Én nem légből kapom ezeket az infókat, sajnos van benne tapasztalatom. Egyik gyermekemnek muszáj volt felvenni, és ebből okulva a másiknak már nem engedtük felvenni.


hatarvadasz 2014.03.24. 18:37 (#6)
Koravén eladósítás, amit még vén korában sem lesz képes visszafizetni!
Bankhoz kötött megállapodás, mert a rögöket már eladták amin élni szeretett volna!
torpikek 2014.03.24. 16:22 (#5)
(#2) tailor!

Ha a diák 2 %-os kamatra kap hitelt viszont a jegybanki alapkamat pl. most ebben a percben 2,7 %, akkor mitől is fog meggazdagodni a hitelező?

Attól, hogy a pénze alapből veszít 0,7 %-ot?

A diákhitelezés célja az, hogy a hátrányos helyzetben lévő, de tanulni akaró fiatalok is tudják finanszírozni szülői segítség nélkül is a tanulmányaikat.
Ha az Egyetem nem fizetős, ha még kollégiumi elhelyezést is kap a fiatal, akkor is vannak kiadásai, amit otthonról nem tudnak fedezni.
Diplomával könnyebben talál munkát valaki, főleg ha a tudás szorgalommal is társul. És a visszafizetés feltételei is teljesen elfogadhatóak,
decotext 2014.03.24. 15:12 (#4)
Egyáltalán nem tudok egyetérteni a negativ hozzászólásokkal. Soha senkit nem köteleznek ilyen hitel felvételére, igy az állitólagos "röghözkötés" hülyeség! A másik dolog meg az, hogy rengetegen tanulnak tovább állam és az adófizetök költségén s az fatális dolog, ha ezek végeznek, s eltünnek a piacról! Ezért én bizony fontosnak tartom, hogy minden lehetöséget megadnak azoknak akik a stratnál gyengélkednek. Akár hitellel is!
lebecolo 2014.03.24. 14:06 (#3)
2 százalékos kamatra adják , az nem olyan veszélyes . A tandíjat vagy a lakhatást finanszírozhatja ebből magának a diák . Egy felnőtt ember mikor kezdje el végül is az önálló életet ? Egyetem után , közben ? Vagy támaszkodjon talán a kedves szüleire , amíg végre egyszer a saját lábára áll ?
tailor 2014.03.24. 13:24 (#2)
Két célja van.

Az elsőt Ibicimama már leírta. Ez nem más, mint a röghöz kötés.

A második lényeges elem az, hogy a hitelnyújtó jól meggazdagodjon.

Ez az egyetlenegy olyan hitelforma aminél napi kamatot számolnak, nincs pontos koreográfia a visszafizetésre, ha nem figyel oda az aki felveszi, akkor egész életébe fizetheti úgy, hogy amikor meghal, akkor az unokái is fizethetik utána a hitelt.
1 2 
Facebook komment
További címkék
szüleik nyakán, érdekes dolog, diákhitelt csak, körülményei olyanok, kedves, törpikék, decotext, mióta, százalékos szaktudas szabolcsba, diákhitel elfogadhatóak értelmezem, mozgok tudja elhelyezést, ezért egyetemen, dolgozni tanulhatna, ezeket pontos, szaktudas ezeket, pontos egyetemek, index hitelforma,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.