Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miért terhelik felesleges tantárgyakka /kg-os könyvekkel, táskával a gyerekeket?
A kevesebb mindíg több, miért nem ez az elv?
OktatásÁltalános iskola
A kérdést írta: bzsuzsanna ( 2010.10.11. 16:52 )
Válaszok száma: 14
Címkék: tantárgyakka, könyvekkel, gyerekeket, felesleges, kevesebb, mindíg, miért,
1 2 
Válaszok Új válasz
anett871219 2010.11.11. 16:34 (#14)
Sziasztok!Szurcsokkal tudok nagyon egyet érteni!Én most végzek a tanítóképzőn és én is tanító néni leszek ha minden jól megy, és nálunk is úgy van a kicsiknél az iskolában h csak azokat a könyveket viszik haza amiben levke van persze azt is csak az aki nem csinálja meg a napköziben!Szintén a technika rajz felszerelés bennt van az iskolába és a tgesi is ezeket sem kell nekik cipelni!Nálunk az igazgató tuti h több mint 70 kg de ő megértőbb!És csak sajnálni tudom az olyan szűk látókörű embereket akik nem értik meg h nem lehet ennyire leterhelni a gyerekeket!
Nagyon remélem h sikerül valamilyen megoldást találnod!
ui:Az olyan tanár nem tanár amelyik nem képes nagyon,igazán szeretni a gyerekeket és szekírozza bármilyen szülői oknál fogva!
volnet 2010.11.09. 12:06 (#13)
Igenám, de az ilyen "igazságért küzdő" harcokkal a gyerek bizonyítványa romlik, egyes tanárok, akik az igazgatóval vannak szimpátiában, egyenesen szekírozzák a gyereket.
Sajnos van ilyen, hogy nem kötelező ebbe az iskolába járni, vigyem, ha nem tetszik.

Hidd el, én kipróbáltam a harcot annak idején, és nem mentem vele semmire. a többi buta szülőtársaim nem mertek mellém állni, egy szót sem mertek szólni, mert úgymond: féltették a gyereküket és majd kibírják valahogy ezt a hülyeséget is. Így egyedül mentem az igazgatónőhöz, aki kigúnyolt és nem értette, hogy ha a többi gyerek tudja vinni a nehéz táskáját, akkor az enyém miért nem?

a hülye igazgatónő elitnek mondott iskolájából szó nélkül, angolosan ki kellett íratnom a gyerekemet.

Még a kikérőlapot is az új iskolával küldettem el postán.
szurcsok 2010.11.08. 13:14 (#12)

A drága főnökasszonyom nincs is 70 kg... és max egy fél kilós kis válltáskát "cipel".
Nem véletlenül. És a gyerekektől sem véletlenül nem követeli meg a hasonló áldozatot. Mi például van olyan tankönyv, amit még év elején beszedünk, és csak akkor adjuk ki, amikor feltétlen szükséges. (ennek sajnos biztonsági okai is vannak: elég sok nálunk az az embertípus, aki már gyermekkorban is annyira "tudományellenes", hogy téli tüzelőnek használja az olvasókönyvet....)
Amúgy pl a tornafelszerelést is csak hét végén adjuk ki, van aki kéthetente, mosás céljából. A technika és rajzmotyót is bekérjük szeptemberben, és júniusban adjuk haza, így ezt sem kell cipelni.
Egyébként csak ismételni tudom önmagam: meg kell egyezni a tantestülettel. OLYAN NINCS, HOGY EZ NEM LEHETSÉGES. És olyan sincs, hogy vidd a gyerekedet máshová, nem kötelező itt lenni. Ha már magad mellé állítasz vagy tíz hasonló gondolkodású szülőt (biztos többet is találsz), szépen be lehet nyújtani egy kérelmet a testületnek, amit vagy elfogadnak, vagy nem. Ha nem, akkor az illetékes jegyzőhöz ugyanez a menetrend. Ha az sem, akkor a területileg illetékes bármilyen tanulók vagy szülők jogvédelmével foglalkozó egyesületet kell megkeresni, ők aztán majd rendezik a dolgot. Ha mégsem, akkor ott az ifjúságvédelem. Hiszen azzal, hogy nagy súlyt kell cipelniük nap nap után, olyan mértékben terhelik a gerincüket, ami az ő korukban és fejlődési állapotukban nagyon veszélyes következményekkel is járhat. (gondolok itt pl. a különböző gerincdeformitásokra, az ezzel járó kellemetlenségekre, sokszor fájdalmora, stb.)
A gyermeknek igenis JOGA VAN úgy iskolába járni, hogy azzal ne veszélyeztesse a testi épségét. A szülőnek pedig KÖTELESSÉGE a gyermeke egészségét és jogait megvédeni. (többek között)
A végére pedig álljon itt egy idézet, és egy link, ahonnan vettem. Talán részletesebben és érthetőbben kifejezi azt, amit el szeretnék magyarázni.
"A nemzetközi orvosi szakirodalomban elismert tény, hogy a gyermekek olyan jelentős
időt töltenek el növekedésük, fejlődésük időtartama alatt a közoktatás színterein - az óvodában,
az általános- és középiskolában -, hogy az itt kialakult élet- és viselkedésmód meghatározó
az egészségük szempontjából (is)....tartalmazza azokat az elvárásokat, melyeket a közoktatásnak teljesítenie kell
ahhoz, hogy a tanulóifjúság felnőttként majdan minél jobb egészségben váljék társadalmunk
alkotó, közterhek viselésére, értékek előállítására és továbbadására alkalmas tagjává......Ma, amikor kevés gyermek születik ahhoz, hogy felnövekedvén munkájukkal a nyugdíjasok
mindenkori ellátását biztosíthassák, nem elegendő több gyermeknek születnie, hanem arra
is szükség van, hogy a megszületett gyermekek testi-lelki-szellemi egészségben nevelkedjenek:
csak így várható, hogy egyéni életükben és a nemzet jövője szempontjából sikeresek,
eredményesek legyenek, nem pedig ellenkezőleg: eltartásra szoruljanak."

A link:http://www.ogk.hu/...tasban.pdf

Itt még sok okosság van.
De a legfontosabb: a jogainkért és a gyermekeink jogaiért senki nem fog kiállni helyettünk. Nekünk kell ezt megtennünk. Senki nem fogja megmondani magától, hogy ilyen és ilyen lehetőségeid vannak. Neked kell utánajárnod. Jól van ez így? Nincs jól. De így van.
Tehát kedves szülők: nem duzzogunk csendben, hanem érett felnőtt módra összefogunk, a megfelelő színtéren megjelenünk a problémáinkkal, és ha elég kitartás van bennünk, sikerülni fog a megoldás. És még egy dolog: NAGYON FONTOS AZ ISKOLA- SZÜLŐ KOOPERÁCIÓ. Vagyis: az elvetendő dolog helyett mindig ajánlok új alternatívát. Mindig.
Bocsánat, ha túl ömlengős voltam.
volnet 2010.11.08. 08:32 (#11)
Kedves szurcsok!
Hozzád járatnám a gyerekemet, csak sajnos nem járhat minden magyar elsős gyerek hozzád.
Lehet, hogy az igazgató nálatok nem cipeli reggelente a 70 kg-os testsúlyával a 60 kg-os iskolatáskáját?
magdika48 2010.11.06. 15:23 (#10)
Az én gyerekeim annak idején iskolaotthonos iskolába jártak. Hétfőn elvittem a cuccokat és pénteken hazahoztam, vagy ők hazahozták. A lakásunkkal szemben volt az iskola. Kitűnő tanulók voltak mindketten és nagyon jó megoldásnak tartottam ezt. Nem napközi volt. A tankönyvekkel kapcsolatban nekem is hasonló a véleményem, de szerintem tartalmilag is egyre gyengébbek. Jó lenne már erre is odafigyelni, ne csak az üzleti oldalát nézzék!
szurcsok 2010.11.06. 15:17 (#9)
Kedves stremix, végtelenül igazad van. Megoldást jelenthet a marha sok könyv cipeléséből az, hogy néhány (vagy inkább jó sok) könyvet az iskolában lehet hagyni (pl. padban, szekrényben), persze a tanárok tudtával, hogy kellő módon megtegyék a "biztonsági lépéseket". Elég csak azt cipelni, amiben a házi van, vagy a megtanulandó lecke.
És a képességeinkről meg annyit, hogy arról, hogy ki mennyit bír, szakértői bizottság vagy a nevelési tanácsadó határoz. A nevelők (sokszor már az oviban) felmérik a gyerekek képességeit, készségeit, és az eredmények alapján küldik vmelyik szakszolgálathoz, ott megkapja (csúnya szóval) a besorolását, és onnantól már determinálva van, hogy "mennyit kell bírnia". (az ún. "normál" teljesítőképességű gyerekeket persze nem küldik vizsgálatra, de attól ő még a maga 18 kilójával sajnos nem fogja elbírni a 15 kilós táskát...)
A megoldás tehát: a nevelőkkel együtt kialakítani egy olyan módszert, ami nem terheli meg a gyerekek szervezetét.
Én roppant alkuképes pedagógus vagyok, tessék hozzám járatni a gyerekeket...
stremix 2010.10.23. 15:38 (#8)
Az rendben van, hogy nincs fölösleges tantárgy, de pl nem 1 nap alatt kell egy könyvet átolvasni az iskolában. Lehetne minden könyvet 2-3 felé "osztani" és akkor egyszerre max a felét kéne vinnie a gyereknek.
És az, hogy mi számít fölöslegesnek már megint más kérdés. Az ember agya nem számítógép. Mindenkinek más-más időre van szüksége egy bizonyos mennyiségű anyag megtanulásához. Mások a képességeink. És akkor még nem is beszéltünk a családi körülményekről és sok másról, amelyek befolyásolják a tanulást (pl az egészség).
volnet 2010.10.16. 20:51 (#7)
Csak vonogatta a vállát az igazgató erre a kérdésre. És kérdeztük, hogyan járjon a gyerek egyedül iskolába, ha nem tudja felemelni a táskáját?
Akkor is vonogatta csak a vállát, azt mondta, kötelező iskolába járni.
Ha nem tetszik ez, vigyem más iskolába a szegény kis elsősömet, aki most kezdi megszeretni a tanító nénijét és az osztálytársait.
Ti mit tennétek, mit javasoltok megoldásként?
volnet 2010.10.16. 20:40 (#6)
Mert minden könyvkiadó meg akar élni. És fizetnek a tanároknak, ha minél többet rendelnek az ő könyvükből.
Gyermekem 6 éves és csak 19 kg. A táskája 11 kg.
Mi szülők cipekedünk a gyerek helyett, mert meg sem tudja emelni a táskát.
Szóltunk az igazgatónak, hogy neki kellene ilyen súlyú táskát cipelnie nap mint nap, pl. ha 70 kg-os a súlya, akkor kb. 35 kg-os táskával kellene járnia iskolába! Mit szólna ehhez?
zafir54 2010.10.16. 14:19 (#5)
Nincs fölösleges tantárgy. Az hogy kedves szülő vagy a gyerek nem hajlandó naprakészen rendbe rakni a iskolatáskát az már más ügy. Hanyagság, felelőtlenség főleg a szülő részéről.
1 2 
Facebook komment
További címkék
könyveket viszik, technika rajz, igazgató tuti, olyan szűk, sziasztok, szurcsokkal, tudok, nagyon, egyszerre követeli elbírni, azokat ember sziasztok, értik áldozatot kiállni, érteni magyarázni, igazgatóval iskolaotthonos, megtanulásához járatni, vmelyik lehetne, annak részéről, felmérik szekírozzák,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.