Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miért hazuknak a gyerekek?

OktatásÁltalános iskola
A kérdést írta: pamacs1313 ( 2011.12.23. 23:39 )
Válaszok száma: 13
Címkék: gyerekek, hazuknak, miért,
1 2 
Válaszok Új válasz
lipkovicsgy 2011.12.26. 09:53 (#13)
Nem hazudnak, mesélnek!
tarnics 2011.12.24. 11:26 (#12)
Azért, mert amikor kinyílik az értelme, és különbséget tud tenni a jó és rossz között, arra nincs megtanítva, hogy felelősséget is kell vállani a cselekedeteiért. Fél a következménytől.
sawer12 2011.12.24. 11:21 (#11)
A gyerek azt tanulja meg ami a valós életben történik körülötte. Magától nem kezd el hazudozni...
vargamarga 2011.12.24. 11:20 (#10)
Mert amikor gyakorolják a földi létet, először csak másolják a felnőttek viselkedését.
Itt a legelső minta a család.
Ha a családban ez működő problémamegoldási módszer, akkor eltanulják.

A hazugság nem keverendő össze a történetszínezéssel, amelynek a figyelemben való lubickolás az oka.

A hazugság nem keverendő össze a felnőttek által már elfelejtett, de nekik még működő dolgok megélésével és elmesélésével. Van egy orvos ismerősöm, aki gyerekkorában kiverte a hisztit, hogy nem akar a piros óvónénihez kerülni. A szülők ugyan nem értették, de hallgattak rá. Utólag kiderült, hogy jól tették. (A piros szín az urában a dühöt jelenti.)
vm
hatarvadasz 2011.12.24. 11:17 (#9)
Azért mert az egész társadalom hazugságon épül, és aki igazként él az nélkülözik!!!
Minden gyerek szeretne boldogabb életet, tehát nem marad más választása, mint kora felnőtté és hazuggá válni!!!
feerko 2011.12.24. 10:43 (#8)
Így igaz,ahogy előttem többen írták .
Kivéve dudaas válaszát . A gyerekeknél még nincs politika, csak hülye felnőtteknél .
dudaas 2011.12.24. 10:02 (#7)
A te liberálisan magára hagyott gyereked ha hazudik még nem kéne általánosítani. Az enyém nem hazudik. A terrorizált gyerekek hazudnak, ha félnek a büntetéstől, vagy ha agyon vannak kényeztetve.
angyalka___ 2011.12.24. 09:13 (#6)
Nem hazudnak, csak a fantáziájuk működik. Ők még nem tudnak különbséget tenni a valóság és a fantázia állom között. Ez a kisebb gyermekekre érvényes, a nagyok eltanulták a szülőktől, védekezésből hazudnak vagy valamitől való félelem miatt.
firmamentum 2011.12.24. 07:40 (#5)
A gyerekeknél a nagyot mondás, a történetek "színezése", fantáziálás életkori sajátosság.amikor a 2-4 éves gyerekek füllentenek, akkor valójában nem hazudnak, hanem konfabulálnak, azaz összemossák a valóságot a saját fantáziaképeikkel. Ettől nem kell megijedni, ebben a korban teljesen természetes jelenség. A gyermeknek meg kell tanulni a saját világában élni, meg kell tanulni megtalálni a helyét a világban, és ez néha nem megy neki másként, mint fantáziálással. Ráadásul fel kell mérnie saját határait is, meg kell tapasztalnia, hol van az a pont, ahol mi, felnőttek már nem toleráljuk nagyotmondásait. Kiemelt figyelmet a konfabulálás akkor érdemel, ha az arányok jelentősen eltolódnak a füllentések javára, nem árt figyelni, hogy időben közbe léphessünk, még mielőtt megbillen a mérleg. Nagyon fontos, hogy sose szégyenítsük meg a kicsit, amikor nagy zöld lóról mesél, akivel a körúton találkozott, vagy barátja apukáját emlegeti, aki trombitálva ugrált a játszótéren. Helyesebb módszer, ha az enyhe kételkedés hangján, kicsit sajnálkozva elmondjuk neki, hogy mi még sose találkoztunk zöld lóval a körúton, pedig mennyire szeretnénk! Fel kell figyelnünk arra, ha a gyerek túl gyakran menekül saját álomvilágába, mert az jelezheti azt is, hogy a való világban nem érzi jól magát, és ha ez így van, a jelenséggel kezdenünk kell valamit. Ki kell derítenünk, mi okozza diszkomfort érzetét, és ha az okot megtaláltuk, segíthetünk a dolgon. Lehetséges az is, hogy úgy érzi, nem kap elég figyelmet környezetétől, és ezekkel a füllentésekkel akarja ezt jelezni.

Iskoláskorú gyermekünknél már más oka lehet a hazugságnak. Lehetséges, hogy a büntetéstől való félelem mondat vele igaztalan dolgokat, vagy társainak akar megfelelni a nagyotmondással, de az is előfordulhat, hogy társai kiközösítik, és a beilleszkedési vágy sarkallja őt. A túlzott teljesítmény iránti elvárások is súlyos terhet raknak a kisiskolásra, aminek eredményeként szintén hazudhat. Ha arra neveled, hogy bármilyen problémájával fordulhat hozzád bizalommal, akkor mindezeket a gondokat meg tudjátok beszélni. Figyelj gyermekedre, vedd észre, ha magatartása megváltozik, értelmezd testbeszédét, hisz az is sokat elárul. Higgadtan magyarázd el neki, hogy nem örülsz a hazugságnak, sőt mi több, kifejezetten szomorú vagy emiatt, és határozottan kérd meg, hogy ne hallgasson el máskor semmit, szorult helyzetekből ne próbáljon hazugsággal kijönni. Ecseteld neki, hogy bizonyára ő sem örülne, ha te nem lennél hozzá őszinte, esetleg nem tartanád be adott szavadat. És miután semmilyen körülmények között nem kell tőled félnie, nincs oka hazudni, azon kívül, hogy bizalmad megrendül benne, mást nem ér el a füllentéssel.
zora_ 2011.12.24. 07:04 (#4)
Több oka is lehet: ha esetleg nem tudott beilleszkedni a többi gyerek közé, lehet, hogy attól fél, hogy a többiek bántani fogják, esetleg kinevetik. Ha mindenkinél nagyobbat akar mondani (ő jobb helyen nyaralt, a szüleinek több autója van stb.), akkor valószínűleg az egója fejlődik és az mondatja vele. Ismerek ilyet, sajnos felnőtteknél is előfordul, ez akár betegség is lehet. Ha folyamatosan álarcot hord (szeretné, hogy minél többen csodálják), már lehet, hogy nem tud különbséget tenni igazság és hazugság között. Alacsony termetű hölgynél tapasztaltam ilyet, szerintem pszichológiai ok állhat a háttérben. Valószínűleg így akar 'nagyobbnak látszani'.

Legjobb esetben: csak próbálgatja a határokat. Ha tanul a hibájából, nem baj, hogy elkövette. A probléma akkor kezdődik, ha folyamatossá válik a hazugság.
1 2 
Facebook komment
További címkék
valós életben, földi létet, felnőttek viselkedését, legelső minta, hazudnak, mesélnek, azért, amikor, állom valójában válik, körülötte bizalommal hülye, szavadat emiatt ecseteld, kezdődik fogják, minden orvos, jelenséggel teljesítmény, észre attól, szégyenítsük először, amikor álarcot,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.