Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mit lehet tenni, ha nem veszik fel a bölcsibe a gyerekemet?

OktatásBölcsőde
A kérdést írta: mizu ( 2014.05.04. 08:50 )
Válaszok száma: 11
Címkék: gyerekemet, bölcsibe, veszik, tenni,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2014.05.05. 16:25 (#11)
Szóval egy rendszert sem lehet a másikhoz hasonlitani!
Ezért ezzel nem is foglalkozom! Ma élünk és a mában kell
megélnünk! Én továbbra is azon a véleményen vagyok,
hogy aki nem tudja felnevelni a gyerekét, az ne szüljön
gyereket! Könnyű utólag a társadalomra és a politikára
fogni a lehetőségek hiányát, de ez a szememben ugyan
olyan mint az ápolónők illetve nővérek szakmája a kórházakban.
Mindegyik sír, hogy kevés a lé, de amikor erre a szakmára
mentek, akkor sem voltak jobbak a fizetések! Utólag meg ne
sírjon senki! Az se, aki nem kap ovodai férőhelyet! A nagy
helyzet, hogy ha "vízbe ugrunk, akkor vizesek leszünk!"

Azt meg előtte is tudta, hogy kevés a pénz, ha nem dolgozik, tehát ez nem indok
arra, hogy a gyerkét valahova leadja, legyen az ovoda, vagy nagyszülő!! S még
egyet engedj meg nekem, hogy elmonjak. A nejem is otthon volt az ovis korig
a gyerekekkel. Szükös volt nagyon, de túléltük. Ezután nekünk sem volt ovodai
helyünk, ezért a 15 km-re levő falusi oviba vittük a kölyköket, hogy a nejem is
dolgozhasson!
xenos 2014.05.05. 15:58 (#10)
#9
Drága Decotext! Ne érts félre, nem akarok kekeckedni! Ha csak az szülne gyereket, akinek otthon garmadában állnak a pénzkötegek a kredencben, akkor kihalna az ország... a bölcsőde, mint olyan, már igen régóta működő intézmény. A gyanútlan ember lánya megszüli a dedet, mert itt az ideje, meg szeretnék is ha lenne babájuk. Hiszen hát az Írás -meg a Hatalmas Kertitörpe is- azt mondja, hogy szaporodjatok és sokasodjatok. És vala sokasodás, csak a naív szülő nem tudja vala, hogy ami eddig természetes vala - mármint a bölcsödék, óvodák megléte- időközben átváltozott vala stadionná meg szoborcsoporttá. A "hüje" szülő meg csak néz ki a fejéből: hová lettek a bölcsik? Nem ezt beszéltük meg, Főnök! Ki az istenhóttpékharagja gondolta, hogy mire gyereke lesz, mindent ledózerolnak? Mizuval a világon semmi baj nincs, csak szeretné elhelyezni a gyerekét -úgy, mint más, évtizedek óta. Nyilván vagy szeretne visszamenni dolgozni, mert kevés a gempa, vagy nem lesz hová visszamennie dolgozni, mert kirúgják, ha még egy cseppnyit otthon marad a deddel. Ismételten kedves Decotext! Amint egy korábbi hozzászólásodban elkottyantottad, 58 éves vagy, tehát az "átkosban" nőttél fel, nyilván a gyerekeid sem dedek már. Én sem jártam se bölcsibe, se oviba, apukám fizetéséből szűkösen, csórón ugyan, de megéltünk hárman. Amikor az én gyerekeim születtek, fel sem merült olyan probléma, hogy nincs böcsődei férőhely. Most meg, amikor állandóan arra sarkallják a népet, hogy szüljenek rohadásig, kiderül, hogy csak kihalásos alapon lehet bejutni. Tudod, mikor az ember lánya terhes lesz, az istenadta, a nagy boldogságban rohadtul nem jut eszébe, hogy uramisten, hova fog bölcsibe járni az az ártatlan még meg sem született... Hát ilyen "felelőtlenek" ezek a mai szülők! Egyébként nagyon irigyelnélek... ha egyforma lenne az értékítéletünk.
Mizu, nincs olyan barátnőd vagy ismerősöd, akit megkérhetnél, hogy vigyázzon a kicsire, amíg dolgozol? Én egy barátnőm unokájára vigyáztam egy évig, mert őt sem vették fel a bölcsibe... persze egy fillért sem fogadtam el tőlük, volt elég bajuk... Van ilyen.
decotext 2014.05.05. 14:23 (#9)
Nos, akkor mégis jól értetted! Ezt irtam valóban! Szerintem nem vagyunk a középkorban s vannak kiválló lehetöségek a védekezésre. Ha valaki viszont szül, akkor vállalja ennek teljes következményeit. A baj viszont akkor van, ha ennek nincs meg az anyagi háttere! Ekkor jön a jajgatás, hogy hova tegyük ha dolgozni kell.... stb. Szóval ha valaki szül aztán gondja van mert nincs bölcsöde ez nem túlzottan felelösségteljes viselkedés, mert szerintem minden szülönak az legyen a célja hogy a maximális jót és lehetöségeket biztositsa az utódnak!

Szerinted akkor ez most hogyan van Mizunál? Biztositja ö ezt?
xenos 2014.05.05. 13:42 (#8)
Kedves Decotext!
Egyáltalán nem áll szándékomban félremagyarázni a beírásaidat, maximum félreértem. Jelen esetben ez nem volt túl nehéz, hiszen úgy fogalmaztad meg a válaszodat, hogy abból számomra az "jött le", minek szül, aki nem tudj hova tenni...
decotext 2014.05.05. 09:55 (#7)
Keves Xenos!
Én nem tudom, hogy ezt direkt csinálod vagy megszokásból, de miért magyarázod félre a beirásaimat! Elöször is én nem vagyok gyerekellenes, netán gyerekgyülölö! Nekünk is van kettö és nagyon szeretjük öket, noha nagyok és kirepültek! (33 és 35)
Én úgy értettem, hogy ha valaki gyereket akar, akkor valószinü, hogy tervezi is a gyermek felnevelését. Ilyen opciók lehetnek, hogy nincs hely és nincs elég pénz. Láthatólag Mizu ezt nem tervezte! Ezért irtam azt, hogy a gyermekáldás ELÖTT kell analizálni a helyzetet, és azzal számolni, hogy nehézségek lesznek! Utólag már késö mert ez nem egy kutya, hogy ladom ha nem kell! Bizony otthon kell maradni ha nincs bölcsi vagy ovoda, vagy végsö esetben nagyszülök, ami a lehetö legrosszabb megoldás de ha dolgozni akar mert nincs elég lé akkor bizony nincs más lehetöség.

Ha viszont tervezi akkor most még nincs gyerek, és azt csinál amit akar.....
xenos 2014.05.05. 07:10 (#6)
#4
Kedves Decotext! A kérdező nem azt írta, hogy meg akar szabadulni a gyerekétől! A terhesség előtt sajnos még nem lehet bölcsődei helyet igényelni. Honnan tudod megítélni egy egyszerű kérdés alapján, hogy a kérdező miért szeretné beadni a kicsit? Lehet, hogy apuka nem milliomos, a gyesből meg nem lehet megélni... Mellesleg a bölcsőde nem koncentrációs tábor...
gizelszil 2014.05.05. 04:39 (#5)
Maradj vele otthol,mert még rád van szüksége!
decotext 2014.05.04. 18:16 (#4)
Utólag már semmit! Még a terhesség előtt kellett volna ezt végig gondolni!
csobyzoli 2014.05.04. 11:36 (#3)
nem tom mit kell tenni, de én örülnék neki, mert nem hiszem, h vóna károsabb dolog egy csöppség számára, mint a bölcsi, óvoda

én még emlékszem, amikor engem nagyanyám mellől óvodába akartak dugni, azonnal megszöktem
wob 2014.05.04. 10:54 (#2)
Vagy egy 18-20 éves szőke kékszemű egyetemista dedúst veszel fel mellé. Aki tud takaritni, főzni meg hasonlókat , mert akkor kifizeti magát.
1 2 
Facebook komment
További címkék
másikhoz hasonlitani, mában kell, véleményen vagyok, lehetőségek hiányát, szóval, rendszert, lehet, másikhoz, ideje minden nejem, ismételten szabadulni dolgozni, alapján opciók decotext, rohadtul hiszem, apukám örülnék, megítélni foglalkozom, fogalmaztad dolgozhasson, beadni gyermekáldás, gyerkét netán,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.