Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi is vehetnénk ezekből az autókból?
Dörzsölhetik a tenyerüket az autókereskedők: a XII. kerület korábbi fideszes polgármestere, Tarlós István egykori tanácsadója, Mitnyan György vezette Főtáv Zrt. újabb 50 gépkocsi eladását tervezi. Az első körben értékesített 51 haszongépjárművön pedig nem a fővárosi cég nyert, hanem a járművek darabját 40 és 700 ezer forint közötti áron felvásárló Rácz Kelet-Pest Kft.

Az egyik 40 ezer forintért megvett 13 éves Ford Transitot - mint arról a Bors írt korábban - kicsivel később 1,49 millióért hirdette meg a kereskedő. A távhő cég arra hivatkozott, hogy az autókat csomagáron értékesítette.
40000 Forintér én is vennék 13 éves Fordot.

KözlekedésAutók, motorok
A kérdést írta: piktorka2 ( 2016.09.17. 10:41 )
Válaszok száma: 17
Címkék: vehetnénk, autókból, ezekből, haszongépjárművön, autókereskedők, polgármestere, értékesítette, dörzsölhetik, értékesített,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2016.09.19. 06:55 (#17)
Kedves Colonel! #16

Ego? Ne röhögtess! Az ember önamagával mindig legyen igényes!
Soha semmit ne sajnáljunk önmagunktól! Te az igényedhez igazitod
a használt cikkeket én az új dolgohoz igazitom az igényeimet! Valóban
nagy a különbség közöttünk!

Tudod mi úgy vagyunk vele, hogy miért járjak rommal
ha lehet új és biztonságos! Miért sajnáljam magunktól
a minöséget? Mi is járhatnánk 35 éves ladával, az is
elvinne A-ból B-be..... Igy vagyunk az evéssel is. Kell
a minöség! Te csak járj ki a mezöre legelni!

A töredékét sem értetted meg úgy látszik. Hatibácsi pedig leirta!
S soha nem arról van szó, hogy "ez is megfelel" hanem mi kell!
Ha neked a roncs kell az is okés!
colonel 2016.09.18. 20:52 (#16)
El se olvastam csak az első mondatot. Autóban nekem nem adhatsz tanácsot. Annál az oknál fogva, hogy többek között ezt sem tudod más nézőpontjából felfogni a hatalmas egód és torz világlátásod miatt. De mit kezdjek egy új autóval? Rohasszam a garázsban?( Mondjuk befér kettő) mert arra a célra és ahogy használom, egy autót szerető ember nem fogja be a jó kocsiját. Tudod az a különbség köztünk, hogy én életem java részét autóban töltöttem, talán meg tudom ítélni, hogy mire van szükségem. Az igénytelenség? Ja meg a számolni tudás. Ha a te kocsid új árát nézem, abból a legrosszabb esetben is három járművel számolva. Bőven tíz évig kijövök minden költséggel eggyütt. Asszem még marad is bőven. Szerintem az az igénytelenség és butaság ha nem tudom kellően felmérni a szükségleteimet. Már ami egy járművet érint. Meg amúgy bármi mást. Bár hülyeséged bízonyítja, higy több esetben is figyelmeztették ezen a fórumon, higy nem ez volt a kérdés. Bár elöző válaszomban haloványan céloztam erre. De figyelmen kívűl hagytad. Ja a gyerekszoba meg erre való.
decotext 2016.09.18. 19:21 (#15)
Kedves Colonel! #14

Pontosan azért olyan a helyzet itthon amilyen, mert olyanok vannak
amilyen Te is vagy. Semmi értékképzés, csak semmi értékmegőrzés!
Jó az amire kell.... Az igénytelenség a köbön!

Valóban nem ez volt a kérdés, de Piktorka sajnálja, hogy nem kaphatott
a romokból! Az ilyen 15 éves tranzitoknak szét van rohadva mindene és
csak a látszat az ami talán elfogadható! Alul a rozsda tartja össze amennyire....
http://www.dernetscher.de/...-45-11.jpg
https://www.wohnmobilforum.de/...n_7edb.jpg
(Még lakókocsinak is rossz, ha fel van bakolva az udvarodban!!)
___________________________________________________________

"Nekem az évi néhány használatra, utcán való tárolásra pont megfelel a rom. Arról nem is beszélve, hogy míg távol vagyok nem aggódom amiatt, hogy ellopják, szétlopják. A másik szempont, hogy gyakorlatilag cuccolok vele. "

Ebben igazad van és ezzel nem is vitázom! Nekem a biztonság többet ér mindnnél! Szétlopni meg nem fogják soha, mert még akkor is olyan nagy zajt csapna a kocsi,
ha trailere tennék hogy az utca összaszaladna de amúgy garázsban van!!
A kicsit (kia) meg vigyék, ha ez kell nekik! Ilyet egy havi
bérünkből veszünk ilyet s még 3-4 garancia is van rajta!

Szerintem Te nem jársz a földön és megrekedtél
valahol a Kádár rendszerben! Akkor volt a divat
kivénhedt baraszokkal "cuccolni"! Na, azok birták
is a gyűrődést!
colonel 2016.09.18. 17:27 (#14)
Rom vagy nem rom meg kell nézni a hazai átlagéletkort, ez van. Amúgy meg látom mik vannak a hazafelé tartó trélerek hátán. Szerintem egy autó vásárlásánál a pénzen kívűl még sok szempont van. Nekem az évi néhány használatra, utcán való tárolásra pont megfelel a rom. Arról nem is beszélve, hogy míg távol vagyok nem aggódom amiatt, hogy ellopják, szétlopják. A másik szempont, hogy gyakorlatilag cuccolok vele. Személy szerint sírva fakadnék ha egy új autót kellene lelaknom, mert ebbe tönkremegy a belső tér. És bátran nyomom a padlót mivel egy esetleges tönkremenetel esetén nem nagy a kár. De ha annyira tisztában vagytok a hazai helyzettel akkor ha figyeltek egy kicsit mondjuk a benzinkútnál azt is látjátok, hogy mennyiért tankol a magyar. Csak azt akarom mondani, hogy próbáljunk a földön járni. Meg végül is nem ez volt a kérdés.
decotext 2016.09.18. 16:19 (#13)
Kedves Hatibácsi!
Ha itt lennél most meghivnálak
egy jó sörre, vagy egy martinira!

Nem egyszer hallom (Colonel is írja), hogy az "igények és lehetőségek különböznek". Igen merőben mások a lehetőségek és pontosan ezért nem szabadna idős kocsikat vennie azoknak akiknek kevés a pénze! Inkább hitelbe részletre de nem romot! Egy 12-15 éves kocsiba csak rakod évekig a lét és hiába javitgatod, akkor is a régi rom marad!

(Talán itt kivétel lehet az oldimer, amiknél viszont
az érték nagyon is szubjektiv és művi szintű!

Saját tapasztalatom volt a pénz nélküli időszakunból, hogy vettünk egy 12 éves tarbant kombit a hetvenes években. Úgy emléxem 35 ezerért haveri alapon! 6 évig hajtottuk 2x volt főtengelycsere (sk megcsináltam, állandóan barkácsplni kellett és sok pénzt vitt el.) A feéért tudtam eladni mint amennyiért vettük! Ezután egy majndem új wartburgot vettünk, amit 5 év múlva többért adtam el, mint amennyiért vettem! (!!!)

Hoppá!

Szóval én nem veszek a bontónak kocsikat! Tény, hogy a vadi új kocsik az első évben sokat veszthetnek az értékükből, így ildomosabb 1 éves gépeket venni! A másikoldalon meg ott van, hogy pl. az egyik kocsinik 5 a másik 7 éves garanciával van.

(A nagy toyota 5, a kis kia 7 ) Így aztán tök mindegy..... persze azért nem nagyon mérvadó a véleményem, mert egy kocsinkat sem vettük itthon és egy sem jár magyar rendszámmal ugyanis itthon az autó tulajdonosokat többszörösen leveszik. (Az állam, a biztosítók és a mühelyek is pl. a műszakinál s vételnél a regisztrációs adó, stb.)

Akkor is messze igazad van a 10 éves vagy idősebb kocsikkal! Ezek csak viszik a pénzt, s soha nem lesznek sem értékesebbek sem fiatalabbak! Ráadásul rendszerint a fogyasztásuk is magasabb mint az újabbaknak!

hatibacsi 2016.09.18. 13:24 (#12)
Aki azt állítja, hogy egy tízéves auto az nem rom, az szerintem távol áll a realitásoktól.... Arról nem beszélve, mibe fáj a fenntartása,,,, Mibe kerül az üzemeltetése,,,, Aki tíz év feletti autóért pénzt ad, meg is érdemli....
piktorka2 2016.09.18. 12:30 (#11)
Itt nem romokról van szó!
colonel 2016.09.18. 12:17 (#10)
Deco, miért nem szabadna? Veled ellentétben én romokat veszek. Nagy átlagban félhavi fizetésem felénél többet nem adok érte. Öt-hat év használat után beballagok velük a bontóba. Még idáig kaptam értük egy taxiravalót amivel hazamehetek. Igények és lehetőségek különbözőek. Ettől Függetlenül nem normális dolog akár a korrupció, akár más bűncselekmény mellett szó nélkül elmenni.
decotext 2016.09.18. 09:19 (#9)
Kedves Piktorka! #8
Hát persze! Lopni sem szabad mégis teszik!

Természetesen igazad van, de tudod minden bűncselekmény, csak akkor bűncselekmény, ha kiderül! Ma már cégek** specializálódtak arra, hogy a mai komplikált, digitális mérőkütyüket is visszaállítják akár több százezer km-rel is! A lényeg mindig a papirozás! Ma már bármikor
szerezhetsz erdeti papirokat egy lopott kocsihoz is. Ha meg új a motor, akkor lehet akár nulláuzni is csak fel kell tüntetni! Az adott furgonokban azonban csak beletúrtak, Te meg bizonyitsd be hogy ők állították vissza a kilómétert! Ezek eleve úgy papirozzák le, hogy ne tünjön fel sehol!

**Nem linkelek be nullázó cégeket mert ezek nem legaálisan dolgoznak.
Menj a "dakrnet-re" ott magad is tatálhatsz millió címet ha kell!

Jegyzet: Naivitásod határtalan!piktorka2 2016.09.17. 19:26 (#8)
Deco!
A kilométer óra állásának a meghamisítása bűncselekmény.
1 2 
Facebook komment
További címkék
ember önamagával, igényedhez igazitod, használt cikkeket, különbség közöttünk, kedves, colonel, röhögtess, ember, érték magunktól taxiravalót, hazamehetek tennék rossz, lehet átlagban bakolva, butaság mellett, persze normális, wartburgot értékükből, szétlopni papirozás, tönkremegy kivénhedt, ilyen fogva,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.