Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Melyik a helyes út?
wheels: Neked ajánlom ezt az írást.
Mivel látom,hogy az Egyház rendíthetetlen híve vagy és úgy véled,hogy az egy igaz út a tied.Nos figyelj.Én Istent nem úgy keresem mint te.Igaz én ilyennek születtem.Amíg te tanultad én azt megkaptam.Az interneten járva oldalakat böngészve,klubokba beszélgetve találkoztam egy kislánnyal.Levél váltás közbe éreztem és megértem fájdalmát,betegségét.Megírtam neki,hogy "kislány te szívbeteg vagy.Tudsz-e róla?És vigyáz magadra!" Ő válaszolt.Elismerte,hogy súlyos szív beteg,hogy kezelik születése óta.Ez tán bizonyíthassa seventhson is tán tudja.Pedig sose láttam a kislányt vagy 200 km-re lakott tőlem.Látod ez volt Isten akarata.Pedig nem csúszok térden rendszeresen a Templomba.Tovább.... Volt egy időszak mikor rászoktam rossz útra tévedtem,és hamar mondtam ítéletet.Ez így ment egy darabig.Majd egyszer beteg lettem,szenvedtem egész éjjel hánytam a kórházba,nyögtem a fájdalom súlya alatt.Mikor egy csapásra úgy hajnal felé megszűnt minden,mérhetetlen boldogság öntötte el testem,lényem,és éreztem egy rózsa illatát majd megszólalt egy hang.Röviden és velősen:"-Ne ítélkezz még meg nem ítéltetsz!" Én tudtam és éreztem mért intet meg Isten.Rossz volt az út melyre léptem.Vagy más... Feleségemmel kapáltam egy kukorica földön.Egy öreg bácsi ült a Föld végébe.Lábát szorongatta jajgatott szegényke,mert fájt neki,mert megterhelte.Egy hang,egy benső megszólított:-"Menj oda és cselekedj!" Én oda mentem az öreg bácsihoz letérdeltem előtte megfogtam a lábát hosszan simogattam még beszélgettem vele.Ő engedte,csodálkozott de szava nem volt.Majd vissza mentem tettem a dolgom,utána haza mentem el is feledtem.Egy napon,hetek múltán dolgom volt és hozzá mentem.Már a kapuba jártam mikor jött elébem,és így kezdte:"-Drága Gyulám!A múltkor ott a földön nem tudom mit tettél.De olyan könnyen mentem haza mint tán soha sem.Nem fájt a lábam és nagyon jól esett."
Látod?-Kérdem én.Hol van az Isten?És ha cselekszel ki általa teszed?Mert én cselekedtem,de Isten rendelkezett.Ki áll közelebb te az Egyház elvakult gyermeke,vagy én?Ki szabadnak született.Kit nem vakított el,papok hamis szava,ki Istent nem a kőházba keresi.Mert tudd meg ha én imádkozok vagy Istenhez szólok kimegyek a kertbe és ott fohászkodok.Mert ott van az igazi Templom.És nem rontsa el papok hamis szava,magamba tisztán tárom ki szívem.És ő válaszol.Mert mikor megszülettem azt hittem nagy leszek,gazdag leszek,hatalmas,és úr.De rájöttem mi végre,és egyre törekedtem ne legyek más csak ember.Ki ha jártába vándorol lássa és észre vegye ha út porába szenved egy másik ember.Hogy lehajúljak,hogy meg szólítsam "Mit segíthetek?" Mert tudd meg te elvakult egyháznak gyermeke ha elmész a mocsokba fekvő szenvedő mellett,ma ő fekszik ott,de holnap te leszel.Erre mondják ez a karma.Ne az Egyházba keresd az Istent,mert ott nem leled.Magadba a cselekedeteidbe és mielőtt másokat a Sátánnal fenyegetsz az elkárhozással tekints a papodra,kibe úgy hiszel mert mondá Jézus: "-Előbb megy át a tű fokán egy púpúteve,mint a pap a mennyországba kerülne." Ha én azt mondom neked,hogy gyermek korom óta kísérnek lelkek,kik időnként megjelennek és keresnek engem.Tudom szavad annyi:ez a Sátán műve,poklot keresed.
Én mondom neked vigyázz mert önmagadba meglelheted.De ha a mennyországot ha Istent menny ki és nézz körül nézd az eget nézd az erdőt a mezőt,a virágokat milyen szépek.Nézd a tengert ha megteheted,és hallgasd morajló hangját és tudni fogod ez Isten.Ne kőházakba keresd a Szentséget.Bizony mondom vak vagy gyermekem.Mert ott keresed Uradat,Istenedet ahol soha nem leled.Hidd el én tudom,hogy jó úton járok mert megadta nekem,hogy betekintsek oda ahová élő ember,oly kevés tekinthetett.Tiszteld a másik embert!!!Még akkor is ha más a hite!Mert nem tudhatod melyik a helyes út!

EzotériaEgyéb kérdések
A kérdést írta: amultfenye ( 2012.03.03. 09:56 )
Válaszok száma: 18
Címkék: helyes, melyik, cselekedeteidbe, rendíthetetlen, bizonyíthassa, mennyországot, mennyországba, elkárhozással,
1 2 
Válaszok Új válasz
vargamarga 2012.03.05. 14:37 (#18)
A bibliáról:
http://www.origo.hu/...agban.html
A hír önmagáért beszél.

És wheels!
Én tisztelettel szóltam hozzád, indulat nélkül. Ezt viszont is elvárom.

Áldás, békesség...
vm
wheels 2012.03.05. 12:19 (#17)
kedves amultfenye!

Hidd el, hosszú volt az utam, mire megtaláltam. Pontosabban Ő talált meg. Nem mondasz újat.A biblia léte pedig Istentől van. Nem emberektől származik.
Ha emberek írása alapján szereznénk ismeretet Istenről akkor nagy bajban lennénk.
Sok féleszű irománya lenne az ige, és ezen írások aligha vezetnének üdvösségre.
Isten ettől jobban szeret minket és valóban gondoskodott rólunk azzal , hogy megismertette magát velünk.
Ha nem lenne az írásokat magába foglaló Szent Biblia akkor nem ismernénk Istent.
Egyébként ezt gondolom a többi igaz módon és hűen összefoglalt írásokra is amely nem a magyarok, hanem más nemzetek számára összefoglalt bibliákra vonatkozik.

Azzal az Istennel vágyom közösségre aki kijelentette magát a bibliában.
Más istent nem óhajtok megismerni. Főleg, ha a bibliai Isten azt mondja magáról, hogy Ő az egyetlen, igaz Isten és rajta kívül nincs más isten.
Őt pedig a legjobban az Ő Szent Lelke által szerzett írásokból ismerhetem meg.

Áldott napokat mindenkinek!
wheels 2012.03.05. 12:11 (#16)
vargamarga kartársnő

Dolgozom én is a hiányosságaimon. Ezért mindenkitől elnézést kérek akit bármikor is megbántottam!

Egyébként nem csak az elmémmel szeretem az Urat aki egy és igaz, hanem az elmémen kívül szívemből, lelkemből és minden erőmből.
Hogy mi a hibás dolog az Istenről való képalkotásban kedves seventhson, azt én engedd meg, hogy a biblia alapján ítéljem meg és nem a te, ti nézetetek alapján.
Mert a te nézeted halandó és múlékony, viszont az ige örök és igaz. Erre alapozok inkább.

További sikeres napokat mindenkinek!
amultfenye 2012.03.05. 12:09 (#15)
wheels: Egyet tudnod kell dícséretes az erős hited.Dícséretes a feltétel nélküli elfogadása a Bibliának.Csak halkan jelzem nem a szent szellem nyilatkozta ki ezt.Hanem az Egyház válogatta össze ebbe a formába.Sok az igazság benne ami Jézussal kapcsolatos.De mi Istenről beszélünk amit te úgy ismersz.Hidd el a könnybe nem találod meg.Ülj le egyszer egy csendes sarokba és haggyad,hogy az elme kikapcsoljon és találd meg a némaságot a csendet,hogy kapcsolatba lépj lelkeddel.És meglepődsz ha megszólal benned a lélek.Nem csoda elérhető és tudni fogod,hogy az út amin jársz messze van ami a valóság.És hidd el ezt szeretettel írom neked.
vargamarga 2012.03.05. 11:47 (#14)
wheels

Nem ártana egy kicsit árnyaltabb gondolkodás. Nyilván kolerikus vagy, ez nem baj, én is az vagyok. De sokat dolgozom azon, hogy a hirtelenségemmel ne bántsak másokat. Ennek ellenére előfordul. Olyankor elnézést kérek. Ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel.... Ismerős?

2012.03.03. 17:01 (#7) Ekkor írtad, ezen az oldalon tarnics utáni hozzászólásodban.

Indulatból vitázol, ez veszekedés. Ez nem jó. A vita érvek összemérését jelenti, segíti az eddig át nem gondolt tények felfedezését.

"Ha én tévedek, akkor mi lehet velem a halálom után ?"
Semmi különös, átmész egy tisztulási folyamaton, szembesülsz azzal, hogy mit csináltál helytelenül, kiválasztjátok Istennel hogy mit kell megtanulnod a következő életedben, kiválasztjátok hozzá a környezetet és leszületsz tapasztalni. Teszed ezt addig, amíg olyan szintű lesz a lelked, hogy tanulnia kell.
vm
seventhson 2012.03.05. 11:39 (#13)
A szeretet és a vita nem zárják ki egymást Wheels.
Nézd meg Jézust a Szeretet eleven megtestesülését. Ő is vitába szállt a dogmatizmussal, még hozzá nem is kevés alkalommal. Nála az indíttatás nem gyűlöleten, és nem is nemelfogadáson alapult. Ellenkezőleg, a szereteten.
Ha megnézed itt most alaposan e kérdésre adott válaszaink között négyünk válaszait ( Te, Amultfenye, Vargamarga, én), szerinted melyikünk válaszaiban manifesztálódik több félelem, ingerültség, és nemelfogadóság ?

Mindössze arra hívjuk fel a figyelmed, hogy hibás dolog elhinned magadról, hogy te Isten fejével gondolkodhatsz, és hogy az ő nevében beszélhetsz és ítélkezhetsz.
Isten megértése nem érhető el az elme segítségével.
Ha meg szeretnéd érteni Isten lényegének az alapjait, ahhoz le kell raknod az elméd, a gondolataidat teljes mértékben.
Minden ember annyira képes érteni Istent, amennyire képes megszabadulni a fejében folyamatosan pörgő gondolatoktól. Magyarán, Isten a lelked tiszta állapotán át nyilvánul meg benned, a saját Önvalódként. Persze ezt hogy most ide leírtam, akár ez is lehet humbug, vagy valótlanság. Na de éppen ezt kipróbálandóan kell tudnunk leraknunk az elménket, hogy fény derülhessen e dolog működésésre, hogy igaz-e, vagy sem.
wheels 2012.03.05. 11:15 (#12)
hajjaj, de szerettek vitatkozni. teszitek ezt úgy, hogy azt hirdetitek, hogy szeretet van bennetek.
Azt nem veszitek észre, hogy mi a személyeskedés, nem vagytok hajlandóak objektív módon látni, hanem a személyes érzéseitektől vezérelve állapítjátok meg a dolgokat.
Már megint vitába bocsátkozol sevethson !
Nem látod magad, hogy a szívedből ki tör fel?
Jajj de szeretsz vitázni!
Ha ez okoz örömet neked, tedd.
De nincs ebben szeretet, hanem inkább az egot kiszolgáló érzések szerepelnek benne.
De nem akarok ebben ismét partner lenni.
Te azt mondod, hogy neked más igazságod van. Én is.
De engedd meg... ha kérdőre vonod a Szent bibliát, mint az Úr rendelését és ismeretét hűen bemutató könyve, akkor azt az Istent vonod kétségbe aki ezen a könyvön keresztül kijelentette magát.
Azt hiszed, hogy emberek fogalmazták a saját kútfőjükből a bibliát?
Nem tudod é, hogy az Úr Szent Lelke/Szelleme a szerzője?
Nem olvastad ezt? Vagy olvastad és nem hiszed,
Megteheted!
Ne hidd, ha nem akarod. Szabadságod van rá.
Én hiszem, azért hirdetem.
Te másban hiszel, azt hirdeted!
Kinek, mi baja van ezzel?
Vagy éppen mást lehet igaznak hirdetni? Csak éppen a bibliában leírtakat nem?
Ej ejjj.
Istentelen világ ez.
Egyszer majd mindenki megtudja.
De akkor már nem lesz csiki-csuki

Ha én tévedek, akkor mi lehet velem a halálom után ?
Ha ti tévedtek velem ellentétben, akkor a bibliában leírtak állnak meg.
Akkor viszont annak lesz következménye.
wheels 2012.03.05. 11:03 (#11)
Ahogy te írod a véleményedet dolgokról, úgy én is.
Neked az a véleményed, hogy nincs egy igazság, nekem pedig az, hogy igazság csak egy van és az Istennél van.
Ezért lehet engem megfeddni, rossz véleménnyel lenni rólam.
Bocsánat érte!
De akkor is leírom, mert szabad véleményem kinyilváníthatom akár 50x is ahogyan ezt mások is teszik!
Szerénység?
Ez vajon azt jelenti, hogy szerénytelenséggel illetsz engem?
Ez vád? Személyeskedés?
Vagy hogyan értsem? Kérlek magyarázd meg , hogy mit értesz alatta.
Mikor voltam szerénytelen?
Mikor dicsekedtem?
Mikor voltam hivalkodó?

Ezt idézted.
"A gyenge láncszem az érvelésedben a következő mondat: "De engedd meg, hogy tágítsam ismereteidet az Úr akaratát ismertetve."

Mikor és kinek írtam ezt?
Nem neked, hanem annak aki amultfenye nickkel nekem ajánlott egy publikus írást és neki reagáltam azzal amit idéztél.
Neki reagáltam.
Mivel ismerem az Úr akaratát az üdvözüléssel kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy Ő szeretné, hogy minél többen megismerjék Őt és minél többen megtérjenek hozzá, azt hiszem, hogy nem álltam messze attól, hogy bátran kijelentsem, hogy az Úr akarata az emberhez amit írtam.
Multfenye helyett reagálhatsz az ő nevében, ha téged ez nem zavar, úgy engem sem.
Csak érezd magad jobban tőle.
Nem óhajtok vitázni veled.
És a vita egyébként szerintem nem jó. Ha neked jó, tiszteletben tartom.
Áldott napot!
seventhson 2012.03.05. 10:50 (#10)
Wheels : Látható volt előre, hogy ellened irányuló személyeskedésnek fogod felfogni ezt a fenti írást. Pedig egyáltalán nem volt az. És nem volt sem sértési szándéka, sem térítés szándéka, sem pedig okoskodó kioktatás szándéka ezen soroknak. Mindössze rávilágított itt neked valamire Amultfenye, amiben is szerette volna, hogy egy picit tisztábban láthass.

Gyakran érvelsz azzal, mint ahogy most itt lent is, hogy : "Ezt a Biblia állítja, és nem pedig én."
Ha ez így van, hogy : "nem pedig én" - akkor hol vagy te magad, a valós megtapasztalásban ?
Ha : "nem pedig én" - akkor valaki, vagy valami más az igazság megtapasztalója, aminek pedig nincs köze hozzád. Na már most, az az igazság, amiben te nem vagy benne eleven megtapasztalóként, tehát jelenlétként, az miként lehet a te igazságod ?
A saját jelenlétd adja minden esetben a megtapasztalásod valóságosságát. A Te (lelki)jelenléted nélküli 'valóság', az egyszerűen nem valóság, mivel csakis a jelenléteden van rajta a létezés pecsétje.
Ami a (lelki)jelenléted nélkül létezik, az nem más, mint kondicionáltság, ami arra épül, hogy te hallasz, vagy olvasol valamit, amit elfogadsz igaznak, de ez közben nem a te lelked igazsága, hanem egy felvett póz, amit a magadénak hiszel. Ez az elméd (az egód) működése csak. Így pedig a "tudásodnak" nem a megtapasztalója vagy, hanem az áldozata.
A lélek fejlődése mindig, csakis, és kizárólag önnön benső megtapasztalásainkon alapul, amik pedig nem az elménk megtapasztalásai, hanem csakis a lelkünk megtapasztalásai.
Azt is felfogtam, amit már százszor kifejtettél nekem, hogy a Szent Szellem, ami átjár téged, adja a megtapasztalásaidat. Viszont tudnod kell ezen a ponton, hogy a Lélek (a Szent Szellem) csak annyit képes neked adni, amennyit a lélek-tudatosságod be tud fogadni és fel tud dolgozni. Nem többet !
Ezért hát magadat kinevezni Isten bizonyos ismerőjének, jelentős tudattalanság. És ugyanez persze igaz mindannyiunkra, akik bizonyosságról beszülünk a tudásunkat illetően.
Láthatunk ugyan Isten valóságából bizonyos "szeleteket", de e szeletek mértéke minden esetben a lélek-tudatosságunk fejlettségének függvényében manifesztálódik előttünk.
Ha megvilágosodott lennél, akkor Istent teljes egészében láthatnád, érthetnéd, ismerhetnéd. De mivel nem vagy megvilágosodott (mint ahogy itt egyikünk sem az, messze sem), így nem beszélhetsz bizonyosságró, hanem csakis a lélek-tudatosságod mértékének csökkentett, és reád jellemző ismereteiről.
A Biblia leíróira is ugyanez vonatkozik, tehát az Igazságnak ők is csak egy vékonyka szeletét ismerték, a saját lélek-tudatosságuk függvényében.
Ha pedig valóban Isten diktálta volna a Bibliát, akkor leírom neked ide egy kettőspont után, hogy mi szerepelne a Bibliában, tehát figyelj itt most a kettőspont utánra jól :
vargamarga 2012.03.05. 09:27 (#9)
wheels
Mint hangsúlyozod, nem értetek egyet és ez nem baj. Szabad az embereknek különbözőképp vélekedni, akár Istenről is. Mi gyarló emberek a saját jelenlegi fejlettségi szintünk és tudásunk szerint ítélünk meg dolgokat. Van aki papírból, van aki saját tapasztalatból... Erősen hangsúlyoznám a gyarló mivoltunkat.
Ebből következik, hogy a tévedés lehetősége benne van. Mindenkinek a saját fejlődési útját kell bejárni, mindenki a saját hátára illő keresztet kapott...
Ebből következik, hogy senkinek nincs joga kizárólagos igazságot hirdetni, mert korlátolt mivolta miatt a teljes igazságnak csak egy részletét láthatja át. Ez mindannyiunkra vonatkozik. Rád is, Gyulára is, rám is...
A vita egyébként jó, s nem keverendő össze a veszekedéssel. A vita különböző nézőpontok összevetését, érvek összecsapását jelenti. Ha ez kulturált formában indulat nélkül logikai érvek mentén történik, akkor jó dolog, mert fejleszti a látásmódot.

A gyenge láncszem az érvelésedben a következő mondat: "De engedd meg, hogy tágítsam ismereteidet az Úr akaratát ismertetve."

Erről nekem egy Arany János történet jut eszembe... Egy iskolába nagy tisztelettel meghívták, a tanító merő tiszteletből egy általa írt verset elemzett a diákokkal. S elhangzott a következő mondat: "Itt a költő azt akarta mondani..."
Arany Jánosból kirobbant a nevezetes mondat. "Akarta a fene!"

Visszatérve az első gondolataimhoz. Több szerénységet kérünk, mert valamennyien tévedhetünk az utat keresve, és nincs jogunk a saját utunkat ráerőltetni másokra.
Mindenki egyedi, ezért az út is, amit bejár, csak neki adatott.
Ha nem jó felé halad, kap egy súgást Istentől. Ezen azt hiszem valamennyien átestünk már.
Tehát a terelés nem a te dolgod. Te jelzed hogy mi a véleményed, és tudomásul kell venned, hogy az egy vélemény, nem pedig kinyilatkoztatás, a többi az egyén dolga. Mindenki eldönti, hogy miben hisz. A ő felelőssége, az ő élete.
Szeretettel:
vm

1 2 
Facebook komment
További címkék
biblia léte, írásokat magába, többi igaz, bibliai Isten, bibliáról, origo, tudomany, barnabas, bejár halad szerzett, óhajtok logikai kérlek, leírtakat miatt többet, magadat érhető, vezetnének kolerikus, tapasztalni szereteten, bármikor nélkül, üdvözüléssel gyenge, zárják átjár,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.