Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ha Eiffel annak idején hallgat az idiótákra, és nem építi fel a tornyot, Párizs vonzóbb lenne?

EzotériaMeditációk
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2017.02.13. 04:38 )
Válaszok száma: 8
Címkék: idiótákra, hallgat, tornyot, vonzóbb,
Válaszok Új válasz
wob 2017.02.16. 17:05 (#8)
donald, elolvastam amit jeleztél. Én még nem láttam és nem olvastam e oldalt. Akkor vajon kinek érdeke és kit akar lejáratni ? Szégyeljék magukat mert disznok ! akár milyen nyelven is beszélnek, ha románul akkor még az anyjukba is mehetnek.
foxi tőled elnézést kérek, és légy szi ne forszirozuk tovább.
foxworkinspace 2017.02.15. 19:15 (#7)
Jóuraim! Mit lehessen erre mondani?... Én magam, még nem jutottam el Franciaországba, amiből logikusan lövetkezik, hogy...
a) nem jártam még Párizsban, sőt mi több,
b) az Eiffel torony egyetlen elemi alkatrészét sem volt szerencsém még, megtapogatni... , ezért hát
c) nem volt módom konstatálni, hogy: "az Eiffel torony minden elemi alkatrészére bele van öntve: Made in Resita-Romania" — amiként azt 'Wob' uram állítja!

Ezennel tehát FELSZÓLÍTOM azon fórum-tagokat, akik...
a) JÁRTAK MÁR Párizsban, továbbá
b) FELJUTOTTAK az Eiffel toronyba, valamint
c) volt szerencséjük megtapogatni a torony, leglább 1 elemi alkatrészét, végül pedig
d) azon a SAJÁT SZÖMÜKKEL látták, hogy abba az elemi alkatrészbe bele van öntve: Made in Resita-Romania — amiként azt 'Wob' uram állítja!
donaldduck 2017.02.15. 17:11 (#6)
Kedves wob ha jól olvastam akkor ez a cikk arról szól hogy amit te is írtál az csak városi legenda. Persze gondolom te jobban érted a cikk szövegét .Szóval ha nincs igazam,légyszi javíts ki
http://adevarul.ro/...index.html


wob 2017.02.15. 16:53 (#5)
Amit én olvastam és tudok a helyszinről, az a következő:
-az Eiffel torony minden elemi alkatrészére bele van öntve: Made in Resita-Romania. Ezt minbdenki aki ott jár le tudja olvasni mert nem tünt el, az idő során !
-Párizs szinbolumának kevesen tudják történelmét, vagyis, hogy egy román mérnők találmányára alapozva épült fel. Ő e munkával volt megbizva magától Eiffel-től.
-Gh.Panculescu miután befejezte tanulmányait a Zurichi gépészeti karon, dolgozni ment mint fiatal mérnők az Eiffel Kft Paris mühelyébe. De 1878-ban othagyta e munkahelyét mert felkérte a román állam a Bukarest-Brasó vasutvonal megtervezése és megépitésére. Csupán az ő találmányára épült e hálozat. Tudomására jutott e találmány Gustave Eiffel-nek, aki leutazott találkozni és látni volt alkalmazotja művét. Találkozásukkor Gustave elmondta álmát amit elképzelt Párizsba, megvitatta a román mérnőkel e oriási létasitményt amit megálmodott és ami kész kellet legyen az 1889-es Egyetemes Párizsi Világ kiálitás tiszteletére. Eképp született meg a torony terve, ami megálmodója nevét viseli, és a román mérnők megoldására alapozva, valamint minden egyes darabját itt legyártva. E munkálat során a feltalált elmélet: " meleg nittelés"-t alkalmazva RÖGZITETTÉK MINDEN EGYES ÖSSZETEVŐJÉT. A helyszinen meg lehet eről gyözödni, van irás is ott róla meg szemmel látni magát a tornyon , miként van rögzitve minden eleme.
foxworkinspace 2017.02.15. 01:07 (#4)
'Wob' uram! TUDSZ a mondott állításodról BIZONYÍTÉKOT elővezetni? Merthogy ugyanis, az, amit állítasz, GYÖKERESEN ellentmond a Wikipédia cikkben leírt állításnak, miszerint (ahogy azt a #2-esben írtam): "...Az építkezésen csak az elemek összeszerelése folyt, AZOK MINDEGYIKE A LEVALLOIS-PERRET-I ÜZEMBEN KÉSZÜLT, ÉS ONNAN SZÁLLÍTOTTÁK A HELYSZÍNRE."

Én nem gondolnám, hogy Levallois-Perret, az Romániában lévő helység volna!...
wob 2017.02.14. 13:57 (#3)
Foxi nem azt mondtam, hogy itt is van egy másolata !! hanem a mérnők aki vezette a munkálatokat innen volt és minden alkatrészét a toronynak itt öntötték. Bizonyosan sokkal olcsob volt mint ha náluk készül el.
foxworkinspace 2017.02.14. 02:55 (#2)
https://hu.wikipedia.org/...fel-toro ny
"Az építmény hihetetlen sebességgel épült: havonta 12 méterrel lett magasabb. Az építkezésen csak az elemek összeszerelése folyt, AZOK MINDEGYIKE A LEVALLOIS-PERRET-I ÜZEMBEN KÉSZÜLT, ÉS ONNAN SZÁLLÍTOTTÁK A HELYSZÍNRE." (idézet vége, kiemelés tőlem)

'Wob' uram! Az lehet, hogy Romániában építettek egy tornyot, ami megszólalásig hasonlít, Eiffel remekművére, és az sem lehetetlen, hogy ANNAK a toronynak alkatrészeit, Resicán öntötték ki..., ámde AZ a torony, nyilvánvalóan CSAK MÁSOLAT lehet! (Annak is, csak kicsinyített másolat lehet, különben tudnánk róla!...)

A francia gloire, meglehetősen meg lenne tépázva, ha kiderülne, hogy az Eiffel tornyot, NEM FRANCIAORSZÁGBAN készítették, az utolsó szögig! (A francia mérnökök, öléggé nagy tekintélynek örvendenek, világszerte, már vagy 200 év óta, és a francia vasipar sem tartozik az utolsók közé!...)
wob 2017.02.13. 16:53 (#1)
Már ott a világ, hogy ha Párizst mondja az Eiffel tornyot látja szeme előtt. Az a város szinbolúmja. Egy román mérnök végezte a munkálatokat és minden egyes alkatrésze itt Resicán volt kiöntve és bele is van öntve minden alkatrészbe ez. Az egész torony szegecselve van, és nincs benne hegesztés!
Facebook komment
További címkék
elemi alkatrészbe, cikk arról, csak városi, cikk szövegét, donald, elolvastam, jeleztél, láttam, megbizva találkozásukkor készítették, hegesztés megtapogatni feltalált, városi fiatal összetevőjét, készült világ, épült következő, tudomására város, született lenne, találmányára levallois, következő szinbolumának,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.