Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ki számít öreg léleknek?

EzotériaLélekgyógyászat
A kérdést írta: ludwigtoth ( 2015.03.08. 10:25 )
Válaszok száma: 50
Címkék: léleknek, számít, öreg,
1 2 3 4 5 
Válaszok Új válasz
vargamarga 2015.03.27. 17:18 (#50)
Sajnálom, hogy itt nincs tetszik gomb, Nyomnám.
sunchat 2015.03.18. 18:52 (#49)
Öreg lélekben ez a kérdés nem merül fel, így nem is releváns
seventhson 2015.03.15. 15:29 (#48)
Amultfenye, jó öreg barátom !
Normális dolog az, hogy az emberek kíváncsiak, és persze az is, hogy vitákat vált ki egy-egy ilyen jellegű téma. A viták mindig elgondoltatják az embert, és ez is a fejlődés része.
Ezen írásoddal pedig ismételten csak egyetérteni tudok. Amiket te megélsz, azt nem sokan mondhatják el magukról. Te jól tudod, hogy ezen dolgoknak mi az eredőjük, akik pedig nem tudják, természetes, hogy szkeptikusok maradnak. Azonban mindez így van rendjén.


Piktorka2,
Igen, valóban úgy tűnhet, mint ha a mindez (ami az említett linkben szerepel), csak a hívőkre vonatkozna. Ám eközben mégis minden emberre egységesen vonatkozik.
Mindez egy nagyon-nagyon hosszú folyamat, és aki jelenleg megrögzött ateista, vagy teljesen hitetlen, az a személy a következő életében (vagy már esetleg ebben is) még simán lehet hittel élő. - Itt azért nem a "hívő" szót használom, mert magamat sem nevezném hívőnek (ennek nagyon is vallási felhangja van). Tehát olyan ez, mint a lélegzés - senki ember fia nem mentes alóla. Így ezek a táblázatok és leírások elég konkrét rátekintést nyújtanak, a minden embert érintő lélekfejlődési ciklusokra. Vagyis az a helyzet, hogy aki ma ugyan még nem, az holnap már nem kerülhet el bizonyos megéléseket/megértéseket. Ez az univerzális szabály.
Szóval, egyáltalán nem fantazmagória mindez, mindössze idegen még a tudatosságod számára egy olyan valami, ami eközben a valós világ működésének legtermészetesebb folyamata. És nem baj, ha nem akarod érteni, mivel egyáltalán nem is kell értened. Még nem.
A hit idővel alakul ki minden emberben (nagyon hosszú távon), azonban mindenkiben kialakul, kivétel nélkül.
A hit eleinte (kialakulásának kezdetén) apróságokat ölel fel, mint pl.a babonás, vagy a megrögzött dolgok. Később ez vallásos hitté terebélyesedik. Még később lerakja a vallás általi szűk kereteket, és spirituális létszemléletté válik. Még később megindul a tudatos (az egyén által irányítható) teremtőképesség. Még később benső istentudattá válik, nem magyarázható képességek, energiák és Tudás kíséretében. Míg végül aztán eléri a megvilágosodást (a színtiszta önfelismerést).
De mint említettem, mindez nagyon-nagyon hosszadalmas utat, és érési folyamatot igényel minden egyes lény részéről.
piktorka2 2015.03.15. 10:44 (#47)

Seventhson!
Megnéztem a linket, amit a #45- ben feltettél. Az a véleményem, hogy ez csak a hívőkre vonatkozik.
A nem hívők nem fordulnak Isten felé, tehát továbbra is az 5 érzékszervükre hagyatkoznak. Az 5 érzékszerv nekik csak akkor bomlik fel, ha már a föld alatt vannak. Jó, egy picit előbb is, de az nem számottevő
Decotektre meg egyáltalán nem lehet érteni a linkben lévő fantazmagóriát, mert neki mint köztudott nincs is lelke, amiről egyáltalán beszélni lehetne a linkben lévő téma szerint.
A linkben csak a hit jöhet számításba.
amultfenye 2015.03.15. 10:32 (#46)
seventhson: Drága barátom! Sokszor meglep az itt érdeklődők kíváncsisága.Pedig szembesültem ha az ember e témában belemerül rengeteg vita születik. De egy két megjegyzést hozzá fűznék. Tudjátok ha elakarok érni valamit befelé akarok fordulni,ki kell ürítenem a bensőt,ne legyenek gondolatok,vágyak és érzelmek.Egy üres burokká kell,hogy váljak,hogy bekövetkezzen a látás és a megérzés,hogy átlépjek egy másik létbe bizonyos fokig itt megszűnök lenni.Az anyag mely marad de a szellem az szárnyal.Néhány perc elég az én koromba és az évek óta tartó gyakorlatba,hogy elérjem azt a létformát amelyben nincs semmi.Tán nem is vagyok de csodálatos érzelmileg könnyű,telve szeretettel és minden és minden elmúlik.
Tudjátok az öreg lélek a bölcsességet nem itt szerzi azt magával hozza.Másképp gondolkodik más fontos neki,és más neked.Nem törekszik vagyonra,nem kér és nem követel,béketűrő,elfogadó.Mert mind ez csak ideglenes és ezt csak az érti meg aki elérte,hogy megszűnjön létezni e anyagi világba,ki betekint oda ahová oly kevesen láthatnak. Tudjátok mikor először tettem meg ezt az utat az első mellyel szembesültem,hogy a szeretet melyre mi azt mondjuk szeretet,nálunk e fizikai létbe nem létezik.Csak beszélünk róla.Mert az igazi isteni szeretet az fáj,abba beleroppan az ember mert ott nem az a fontos önmaga a hozzá tartozok,hanem minden és mindenki és fáj neki ha lássa mind azt a fájdalmat amit embert tesz ember ellen.Noha tudja ez csak itt és most és jön majd egy jobb egy szebb.Tudja,hogy a fájdalom megszűnik elmúlik mint amikor elment a kórházba egy barátom kiről tudtam,hogy fizikai testben már nem jön haza,és mikor átléptem a másik oldalra és beszélgettünk ő boldog volt,nevetett,és azt mondta "végre haza megyek" másnap jött a távírat,hogy végleg elment. Amíg az ember arra törekszik,hogy gyarapodjon,amíg az anyagi teszi boldoggá az embert addig még sokat kell fejlődni a léleknek.
seventhson 2015.03.10. 08:26 (#45)
Ha megnyitható ez az oldal itt, akkor ezt kiegészítésül fűzném az előző irkáimhoz. Röviden és tömören mutatja meg a lélekfejődés menetét, valamint az egó befolyásoló mivoltát is :

http://www.spiritualresearchfoundation.org/...al_level#2
seventhson 2015.03.10. 08:21 (#44)
Igen, azonban a "senkiség" állapotát csak a megvilágosodott entitások élik meg valójában.. A normál ember ezt képtelen megélni az egója miatt. Az egó, vagyis az elmével való önazonosulás, nagy hatalommal bír az emberek életében, és ennek meghaladása a legkomolyabb feladat (persze ez is folyamatos, és stádiumokon megy keresztül). Amíg ezt nem haladja túl az ember, addig bizony nagyon is valakinek képzeli magát. Mindössze egyetlen embert ismerek személyesen, akiben az egó nagyon piciny már, de ő már a szent-tudatosság állapotában van. A emberiséget tehát nagyon is meghatároz az egója, vagyis egy átlagos ember egyszerűen nem képes "senkinek" lenni. Pedig ez a "senkiség" hordozza a legnagyobb energiákat és a legnagyobb Tudást.
donaldduck 2015.03.09. 23:24 (#43)
Haladni bármilyen léptékben és bárhol van értelme,szerintem.
-már maga a haladás is céllá nemesül ha a haladás által közelebb kerülünk a Célhoz.
Ez pedig lehet olyan mint amikor a tengerbe öntesz egy pohár vizet. Sem több sem kevesebb nem vagy a töbiekknél,egy vagy velük,mégis szinte senki. Valójában a legjobb állapot a "senki"állapot mert így akármi lehetsz.
-
seventhson 2015.03.09. 22:25 (#42)
Lilagondolatok :
Végig olvastam eközben a hosszú-hosszú bejegyzésedet. Figyelemreméltó, még ha sok témát is próbál magyarázni egyidejűleg. Egyúttal ajánlom figyelmébe mindenkinek, aki nem lusta végig olvasni !
Ja, és köszi.


Donaldduck :
Remek gondolatokat fogalmaztál meg, amik alapján jobban értelek téged, mint embert.
Van amit ki is emelnék :
"Akkor jön el az igazi felébredés amikor rájövünk hogy senkik vagyunk."
Nagyon jó ! Ez maga az "Üresség tánca". Ez bizony ragyogó felismerés !
Azonban ennek a senkiségnek, semmiségnek fel kell ébrednie. Önmagára kell ébrednie. Sőt, nem az embernek kell felébrednie, hanem magának a felébredettségnek. Mindez oly könnyű, és egyben a világ legnehezebb feladata is. Erről van szó, ugye ?
Te, magáról a megvilágosodásról beszélsz, ahogy érzékelem. Ami bizony, nem semmi !
Én azonban nem erre hívom fel a figyelmet (ezen a portálon most már semmiképpen sem). Elégnek tartom, ha az ember legalább megteszi az első felelősségteljes és tudatos lépést önmaga irányában, ha felismeri, hogy több van a léte mögött, mint amit eddig gondolt magáról. Ez csak a kutatás (önfelismerés) kezdete ugyan, de nagyobb léptékben haladni szerintem nincs értelme itt.
donaldduck 2015.03.09. 21:40 (#41)
Magamat semmiről és másokat sem.
fordítva nézd.Ne le tedd a felelősséget hanem használd.Használd arra hogy tudomásul veszed hogy senkik vagyunk és egy nagynak a részei de,ez a nagy(lélek)nem általunk van és nem tőlünk függ. A felelősség pedig ott van hogy ezt tudatosítani kell és nem hamis illúziókban ringatni másokat.Itt persze nem rád gondolok hanem az összes vallásra és tévtanra amely kiemelt szerepet tart az emberről az ember által. Amint ez tudatosul megszűnik a valláson keresztüli kiszolgáltatottság,zsarolhatóság,füg gés. Akkor jön el az igazi felébredés amikor rájövünk hogy senkik vagyunk. Nem tulajdonítunk jelentőséget földi dolgoknak hiszen azok épp annyira a lélek részei mint mi magunk tehát valójában minden egy közülünk. Ekkor felszabadulsz a különbségek alól.Ez persze nem a szürkeséget és jelentéktelenséget jelenti,csak azt hogy épp annyira vagy jelentős vagy jelentéktelen mint bárki más.Lehet te agysebész vagy zenész vagy akármi ami mássá tesz.De ez a másság csak a megtestesülések közötti másság aminek a lélek szempontjából semmi jelentásge viszont akár jobbá is teheti a megtestesülés jelenlétének idejét.De,sajnos ez okot is adhat az ellenségességre.Amit viszont azzal hogy mind egyek vagyunk simán lehet ellensúlyozni.Ez a felelősség hogy a különbségeikben is egyek vagyunk!!
1 2 3 4 5 
Facebook komment
További címkék
emberek kíváncsiak, viták mindig, fejlődés része, említett linkben, sajnálom, nincs, tetszik, nyomnám, embernek megszűnök valamint, különbségek valamit elakarok, kialakul önazonosulás továbbra, mondta amikor, szinte tudás, nagyon hosszadalmas, mindez használd, leírások hitté, másnap bizonyos,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.