Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Lelki betegség a legfájdalmasabb?

EzotériaLélekgyógyászat
A kérdést írta: atomvaros ( 2013.06.15. 07:04 )
Válaszok száma: 6
Címkék: legfájdalmasabb, betegség, lelki,
Válaszok Új válasz
seventhson 2013.06.15. 12:31 (#6)
A legfontosabb tudnivalóval kezdeném a válaszadást :
"Nem a körülményeid okozzák a szenvedésedet és a fájdalmadat, hanem a körülményeidről alkotott gondolataid. A gondolkodásmódod. És ez minden helyzetre igaz."

Na de nézzük át egy picit ezt a dolgot.
A lélek sohasem beteg. A lélek teljes egész, hiányosságok (és betegségek) nélkül.
Amit te lelki betegségként fogsz fel, az nem más mind az identitás központú lény részed (az egód) szenvedésként történő helyzetmegélése.
A lelked valóban jelez feléd minden egyes alkalommal, amikor eltérsz a felvállalt életfeladatodtól. És ez az, amit te lelki betegségként fogsz megélni. De amíg ezt érzed, addig valójában nincsen semmi nagyobb gond sem, hiszen ezek az állapotaid ösztönöznek téged arra, hogy változtass. Lényegében semmi mást nem súg neked a lelked minden ilyen esetben, mint azt, hogy : Változtass ! Megrekedtél egy pontban, ahonnan most tovább kell lépned. Folly hát együtt a Létezéssel, és valós Lényeddel !
Ennyi csak az üzenet lényege. Neked pedig a tudatosságod segít abban, ha a finomabb miértekre is kíváncsi vagy. De a lényeg az, hogy tudatosítsd önmagadban a változtatás fontosságát. Nincs semmi más kiút számodra.
És hogy milyen eszközökhöz nyúlsz, az teljesen a te szabad akaratod és választásod függvénye. Akár Jézus szívéhez is nyúlhatsz, ahogy azt Wheels javasolta neked. Ezernyi utat és lehetőséget biztosít számodra a Létezés. A lényeg csak az, hogy ne akarj árral szemben úszni, ne akarj stagnálni !
A Lét maga a folyamatos változás, ezt kell tudnod ! Ha megragadsz egy ponton, akkor szenvedni fogsz, hiszen nem veszel részt kellőképpen a Nagy Folyamatban.
Tehát mint fentebb írtam, amíg csak "lelkibeteg" vagy, addig még nincs igazából nagy gond. A nagy gond ott kezdődik számodra, amikor nem teszel eleget lelked sugalmazásának, és így tehát erősödik számodra a figyelmeztetés ....... de már fizikális, szervi megbetegedések formájában.
A rákos betegség például már a legkomolyabb figyelmeztetések egyike, hogy komolyan eltértél az életfeladatodtól. A gyengébb emberek általában ebből már vissza sem tudnak térni (pedig ez sem lehetetlen, hiszen ez is csak egy figyelmeztetési forma).
A Létezés tehát sokkal-sokkal bonyolultabb annál, mint amit az elméjében élő ember el tud képzelni róla.
Viszont ha a "jelekkel" tartasz tudatosan mindig (amik felmerülnek, és átszövik az életedet), akkor sohasem tévedsz el. Nem állítom persze azt, hogy mindez könnyű. Nem az. Azonban mindenki azért van itt (azért él), hogy felfedezze önmagában mindezt. Ha kell, akkor bizony szenvedések árán is. Nem a módozat számít, hanem csakis a LÉNYEG.
A lényeg pedig az, hogy végül felismerd, hogy ki/mi vagy valójában.
katalintom 2013.06.15. 09:58 (#5)
Ez egyéni tűrőképességen múlik. A testi és a lelki betegségek amúgy is összefüggenek egymással. Nem mondanám, hogy fájdalmasabb a lelki betegség, hanem inkább azt, hogy kezelhetetlenebb. Ha valakinek fáj a feje, akkor bevesz egy bogyót és elmúlik, de ha valakit nagyon megbántottak arra nincsen bogyó.
cyrano 2013.06.15. 09:30 (#4)
Mhhhhhhhhhhhhhh

Kicsit eltérek a témától...

Ilyenekről mindig a gyerekorom jut eszembe
Hányszor álltam a szüleim előtt hallgatva a "lelki fröccsöt" miközben azt kívántam kapjak már egy pofont az le van tudva a bűnöm..
Szóval igen a lelki dolgok jobban megviselik az embert (jobban meg is marad benne) mint mondjuk a fizikai fájdalom..
wheels 2013.06.15. 09:22 (#3)
De van orvosság: Jézus!
Az Isten képes a lelki sérülést helyre tenni. Csakhogy a sérült lélek sértődött állapotú és a sértődés fájdalmakból is táplálkozik, rosszindulatot is tud szülni, amaz pedig gonoszságot, amelyben megkeményedik a szív és az Istenkeresés egyre távolabb lesz.
A lépés felé egyre nehezebb lehet. Ám ha sikerül az embernek szívébe fogadnia Jézust, megtérni bűneiből, más emberré válhat és abban a folyamatban az Isten igen komoly segítséget ad. Az űr eltávozik az ember bensőjéből és végre békességre lel. Hazatalál.
kissanna0612 2013.06.15. 07:32 (#2)
Igen, az. És nem csak a legfájdalmasabb, de a leghosszantartóbb betegség is lehet egyben, ha nincs megfelelően kezelve, és ez emiatt már testi problémákat is okozhat, illetve ha valaki nehezebben bírja egy idő után, és már nagy teherré válik ez neki, akkor rossz dolgok is történhetnek.... öngyilkossági gondolat vagy tényleges kísérlete ennek, illetve más elleni erőszak valamilyen formában....
xenos 2013.06.15. 07:08 (#1)
igen, mert nincs rá orvosság...
"Nincs szomorúbb látvány egy megcsonkított léleknél. A lélekre nem létezik protézis..." (Egy asszony illata c. filmből)
Facebook komment
További címkék
legfontosabb tudnivalóval, körülményeid okozzák, körülményeidről alkotott, lélek sohasem, legfontosabb, tudnivalóval, kezdeném, válaszadást, szülni létezés lényegében, részt jézust problémákat, erősödik lényeg múlik, bogyót fájdalmadat, ösztönöznek amelyben, változás javasolta, rosszindulatot szervi, fogsz részed, érzed egyike,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.