Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan kezelnétek egy olyan kolléganőt, aki a feng shui szerint szeretne dolgozni?
Családi bulit szerveztem az alkalmazottaimnak, és az egyik kolléganőm, akivel már volt egy afférom kitalált rontás ügyben, előállt egy kész tervrajzzal, hogy miként kellene átrendezni az irodát, hogy az ügyfelek biztos megrendeléseket adjanak.
Én nem hiszek ezekben, de azt sem szeretném, ha esetleg a munkája során hasonló dolgokról beszéljen az ügyfelekkel.
Hogyan lehet sértődés nélkül kezelni ezt az ügyet?

EzotériaFeng Shui
A kérdést írta: piktorka2 ( 2014.08.20. 21:13 )
Válaszok száma: 44
Címkék: kezelnétek, kolléganőt, dolgozni, szeretne, alkalmazottaimnak, megrendeléseket, ügyfelekkel, tervrajzzal, átrendezni, szerveztem,
1 2 3 4 5 
Válaszok Új válasz
neftisz 2014.10.14. 13:59 (#44)
Ne törd le az ambícióit!
Új plakátok nem kellenek ugyan, viszont szükség lehet új rajzszögekre a régi rozsdásak helyett.
piktorka2 2014.09.05. 18:19 (#43)
Az iroda, barokk arany és márvány borítású. Átalakítani nem szeretném, A kérdést egyébként olyan régen tettem fel. hogy időközben megoldódott a dolog.
botka_eva 2014.09.05. 17:52 (#42)
Nekem is volt Feng Shui imádó kolléganőm. A saját asztalánál,ahol dolgozott azt és úgy helyezhetett el,ahogy neki tetszett. A többihez semmi beleszólása nem volt.
kissanna0612 2014.08.22. 07:57 (#41)
Sokan sokféle dolgot is bevezethetnének a munkahelyeteken, mert sokan sokféle dolgokban hihetnek. Mondd meg a kolléganőnek, hogy meghallgatod a tanácsait, és ha valamit majd megvalósíthatónak tartasz, akkor azt meg is csinálod. Fontold meg, mert sokszor ha a Feng Shui szerint rendezi át az ember a lakóhelyét-munkahelyét, még ha az úgy egészségesebb-szerencsét hozóbb....stb...lesz is, elsőre egy ember az e szerint átrendezett helyiséget zavarosabbnak , unszimpatikusabbnak tartja, nem úgy sül el sokszor a dolog, hogy egy idegen ember ha oda betoppan, akkor jól is érzi magát, mert idegen a berendezett helyiség, én is nemegyszer voltam már így olyan helyiségeken, amiről kiderült , hogy e szerint volt berendezve. Hát ettől függetlenül épp az ellenkezőjét érte el nálam mint kellett volna. Emiatt fontold meg mit teszel meg, és magyarázd el, hogy neked sincs mindenre lehetőséged a megvalósításban, ha logikusan gondolkodsz.Nincs rá keret-mód-lehetőség-idő. Kisebb dolgokkal lehet módosítani, színekkel például, amikkel pozitívabb benyomást értek el az ügyfeleknél, egy domináns szín pozitív lehet rájuk, és ekkor talán ezen kolléganő is kicsit kielégül, de próbálj neki ezzel megálljt is parancsolni, hogy ennyit tudtál megtenni, és kész, elégedjen meg ezzel, így ő sem szólhat semmit, és a te lelkiismereted is tiszta marad.
sunchat 2014.08.22. 07:14 (#40)
Még mindig ott tartok, mint korábban: ha nevezett kollegína gondolkodásmódban vagy cselekményben számomra pénzt hoz (tehát mérhető a hatékonysága), akkor tőlem fejen állva is végezheti a munkáját, sőt, akármilyen rontást is leveszek róla. Nekem soha nem volt lényeges, hogy a munkahelyen és munkaidőben az alám beosztott emberkék szeressenek. Nekem az volt a lényeg, hogy általuk (és általam) a ránk bízott feladat maradéktalanul el legyen végezve, ezzel tudtunk (tudtam) elszámolni az én főnökeimnek. Ha ez akadályoztatva volt valami miatt, akkor ott és azt a szűk keresztmetszetet meg kellett szüntetni. Ha erre nem voltam képes, akkor magam is szűk keresztmetszet voltam. A módszer majdnem mindegy. Ha ez csak sértődéssel ment, akkor azzal ment, de a korláto(ka)t felszámoltuk.
Semmivel sem jobb egy csendben örlődő főnök (mint most te), egy azonnal kitörő, üvöltöző főnöknél: előbbinél lassan érik a kirúgás, utóbbi napjában háromszor felmond a fél állománynak... Ilyenben is, olyanban is volt részem. Szerintem viszont te eddig se így, se úgy nem adtad tudtára a kollegínának az álláspontodat, szóval neked kéne lépni végre vagy így, vagy úgy, tök mindegy a sértődés...
geptop 2014.08.21. 22:39 (#39)
Akkor viszont a jelöltnek nagyon erősnek kell lennie.
A nők szeretik kicsinálni egymást alapból is.... Ha valamelyikük előbbre lép és főnökükké válik? .... Láttam, pár ilyen szitut. Nem tett jót a munka morálnak... De ha jól sikerül a kiválasztás, akár jól is elsülhet.
piktorka2 2014.08.21. 22:26 (#38)
A jelőlt a meglévők között van.
geptop 2014.08.21. 22:18 (#37)
36
Ez is egy megoldás, ha a cég elbírja és jó lesz a kiválasztás.
De a felvételkor el ne felejtsd vele közölni, hogy a feltétlen szófogadás az alkalmazás feltétele.
( Csakhogy nehogy ő is fejedre nőjön! )
piktorka2 2014.08.21. 22:12 (#36)
Talán használ, hogy gyávának neveztél. Nem sértődtem meg.
Inkább úgy fogalmaznák, hogy a szakmában sokkal jobb vagyok, mint az irodában.
Azt hiszem, kinevezek egy irodavezetőt helyettem, aki esetleg erélyesebb lesz nálam.
Akinek elmondom a kívánalmaimat és azt hajtsa végre.
geptop 2014.08.21. 21:23 (#35)
piktorka2!
Nem akarlak megbántani, pedig meg fogsz. (Ellentétben veled, nem fogom emiatt kellemetlenül érezni magam)
Második napja van fenn a kérdés. Az, hogy vezetőként kibiceket kérdezel a saját tehetetlenséged kapcsán, még nem nagy baj. De hogy egy vezető gyáva, abba bele van kódolva a bukása. Mert bármilyen finoman írod körbe. A problémád nem más, mint a gyávaság. Fejedre nőtt egy alkalmazott, aki úgy érzi, hogy ő jobban tudná vezetni a céget, mint te. Érezheti is, hisz sok-sok apró történés miatt alakult ki. A gyáva ember gyenge és sok esetben fordítva is igaz.
A gyenge vezetés mindig kudarcra van ítélve. Az erős vezetésben benne van a siker lehetősége. És még csak kegyetlennek sem kell lenni hozzá.
Falun az ilyen jelenséget úgy kommentálják:
" Nehogy már a farok csóválja a kutyát! "
Vagy ahogy Nacsa mondaná:
" Nem a kutya tartozik a bolhához! "
Nos, amikor a kutya nincs tisztában a saját pozíciójával, lehetőségeivel ott nem a bolhák a hibásak, ha elszaporodnak!!!
Mivel úgy írod " egyik kolléganőm " Tehát van több is.... Ők is tapasztalják, hogy nem lépsz ez ügyben... Némelyik talán tudja is, hogy nem mersz.... Aztán majd bátorságra kap egy másik is... harmadik is.... Amelyiknek esze van az a mostani esetben jelzetthez képest intelligensebben akarja a saját akaratát érvényre juttatni.... Eltelik egy kis idő és azt tapasztalod, hogy mindenki azt csinál, amit akar... és tönkremegy a cég.... És akkor majd hozzánk fordulsz: " Hogy mondjam meg nekik, el kell menniük, mert megszűnt a cég? "
1 2 3 4 5 
Facebook komment
További címkék
régi rozsdásak, kérdést egyébként, saját asztalánál, többihez semmi, ambícióit, plakátok, kellenek, ugyan, szeressenek jelzetthez mivel, nacsa inkább szerint, tiszta lennie dolgot, történés tudtál, kisebb kegyetlennek, esetleg vagyok, szeressenek vagyok, alapból siker, ember inkább,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.