Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Szerinted miért nem engedélyezik a kábítószert?
A legkézenfekvőbb válasz az, hogy azért, mert halált is okozhat.
De mi van akkor, ha csak azért tiltják, mert nagy hasznot lehet húzni az árulásából?

Kinek kinek mi a véleménye?

EgészségDrogok
A kérdést írta: feltengely ( 2017.06.13. 19:58 )
Válaszok száma: 88
Címkék: engedélyezik, kábítószert, szerinted, miért, legkézenfekvőbb, árulásából, véleménye, hasznot, tiltják, okozhat,
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Válaszok Új válasz
decotext 2017.06.27. 15:23 (#48)
Na, ez már agyon van dumálva! Egyre több ország engedi
a marihuanat. Az USA egyes államaiban is engedik és
szabadon vehető! Itt is ez lesz előbb utóbb, hiába ágáltok
ellene! Szerintem nagy bolt van ebben, az állam részéről.
Ha meg nem engedik akkor is van piaca, csak így a társadalom
nem részesül belőle! Aki meg ma szívni akarja az úgy is szívja
tehát az engedéllyel nem változna semmi csak a legalitása!

Ugyan ilyen a szesz is! Aki ma vedelni akar az vedel! Aki
meg nem issza, az nem issza. Attól, hogy legális vagy sem,
nem változik semmi, legfeljebb most a fűnek nagy a fekete
piaca!
tailor 2017.06.27. 14:03 (#47)
Kedves Bobby-one!

Te nagyon támogatnád a fű legalizálását, gondolom azért mert használod is. Lehet azért ellenzem annyira mert én nem használom, nem is akarom használni. Személy szerint én jól tudom magam érezni ajzószerek nélkül is. Láttam már drogost és láttam már olyan egyéneket is akik csak füveztek. Érdekes módon a füveseknek is mindig akkor jön meg a legnagyobb kedvük füstölni amikor már előtte jó sokat ittak. Nem szép látvány, főleg azoknak nem akik még józanok.
Mielőtt még okoskodónak tartasz azért elmondok neked valamit. A tanulmányaim során, amikor is a morfin előállítását és gyártását tanultam, a technológia tanárom nagyon sok mindent elmondott a narkotikumokról. A morfin az egy nagyon csodálatos és hatékony fájdalomcsillapító, viszont van egy kis gond vele, nagyon gyorsan hozzászokik a szervezet. A megfelelő hatás eléréséért egyre nagyobb adag szükséges, és sajnos pont ennél a gyógyszernél egy idő után már akkora adag kell, ami képes megölni a használóját.
Ez a tézis mindegyik narkotikumra igaz, még a cigarettára és az alkoholra is. Valamelyik gyorsabban öl és valamelyik lassabban.

Van még más is. Mondjuk legalizálnánk a füvet. Akkor jönne az első kérdés, hol árusítanák? Ez nagyon sok problémát vetne fel. Gyógyszertárban vagy külön drogériákban árusítanák? Ha külön drogériákban, akkor ezt úgy csinálnák-e meg mint a dohánymutyit? Korlátlanul lehetne-e venni vagy lenne-e napi limit? Ha napi limit lenne, akkor azt regisztrációhoz kötnék-e vagy név nélkül is lehetne-e venni? Név nélkül nem lehetne ellenőrizni a napi limitet, ezért csak regisztráltan lehetne venni, akkor meg ez lenne a baj.
És még itt van a napi limit kérdése is, mer sok mindenkinek ezzel is baja lenne, mert miért korlátozzák amikor valakinek nem elég a napi egy szál spangli?

Mi magyarok erre nem vagyunk felkészülve! Egyetlen egy dologhoz értünk de ahhoz nagyon, hogy átessünk a ló túloldalára. Majd ha változni fogunk politikailag, emberileg, kulturálisan és jó értelemebe, akkor szerintem visszatérhetünk erre a kérdésre.
bobby-one 2017.06.27. 12:23 (#46)
Fox!

Nem én gondolom hogy az alkohol okozza az egyik legnagyobb függést, azt írom ami tény.
Bizony, a letett pia alig 10% feletti míg a kokain 20-25%. /Ami nagyban függ hol, milyen az EÜ rendszer, milyen kezeléshez jut a beteg, vannak ingadozások/

Az említett spirál is tartalmaz kis csúsztatást. Akik eljutnak a lehetőségek végére, igen nyilván kicsiben kezdték. Ez, mint már írtam, pont annyira borítékolható mint hogy az alkoholista egy sörrel / fröccsel kezdni.

,,aki kezdi fűvel, egy idő után törvényszerűen áttér a kokain-származékokra“

Ez nem igaz. Akkor a fű fogyasztók számának arányainak meg kellene jelennie a kokain stb felhasználók esetében is.
Ami fura mód nem történik meg. Sem itt sem a nagyvilágban. Sőt, ez nagyon kicsi szám lesz.
bobby-one 2017.06.27. 11:47 (#45)
szensavasutlezaras

Azta de jó! Egy igazi toptenz lista. Közvetlenül a 10 legjobb bor 10 dolcsi alatt és a 10 legjobb kötött pulcsiminta közül. Mert ha van bulvár stat minek is figyelni WCDB vagy kormányzati felméréseket.

Ops ilyen is van : http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/...b-orszaga/
De csak azért mert ez véletlenül engem igazol, még baromság marad.

A lényeg nem az, hogy találsz egy éppen most jó értéket hanem hogy az elmúlt több mint 10 évben brutálisan javult az ország. Konkrétan börtönöket kellett bezárni, ill külföldi elítélteket fogadtak. Még akkor is ha az egyébként jó mutatókat a migráció lerontja és Amsterdam magához képest ebben a pillanatban rosszabbul teljesít, csak hát ezek az elmúlt 1-2 év adatai. Nem a drogpolitika párhuzamos mutatói.

Viszont ha ragaszkodsz a saját listádhoz akkor a németek, osztrákok Svájc stb, hogy kerülhetett rá?
Miért van, hogy ahol az egyik legszigorúbb /igen, itt/ az nem része a listádnak?
Miért van, hogy ahol a legmegengedőbb a törvény az fogyasztásban is átlag alatt teljesít.

Kanadában /jaj megint egy fertő ország/ 10 dolcsi / gramm és házhoz szállítják. Ennyi a feketepiacon is, de miért kellene ott venni? Dollárban milliárdos a bevételük. Pech de a feketepiac visszaszorult.


,,Ha valami eszement betiltaná az alkoholt, azzal egyrészt bazinagy problémát csinálna az egész országnak, másrészt helyettesíteni kéne valami pótanyaggal“

A szesztilalom idején sem ez történt. Csak a kiskereskedelemben nem volt elérhető. El ne hidd hogy az ipari felhasználást korlátozzák. Csak egyszer gondolj bele, mi mindent használnak ott ami azonnal hazavág bárkit.
szensavasutlezaras 2017.06.27. 04:17 (#44)
"Hollandiában iszonyatosan magas a bűnözés."

Tetszik-nemtetszik, ez az igazság.

"Pont a világ top10-ben van annyira alacsony."

Aha, értem. Akkor...
http://www.toptenz.net/...-rates.php
Ez bizony nem nyert.

"De a többi is ennyire értelmes észrevétel."

Akkor talán cáfold őket tényekkel, ha ennyire könnyen megdönthetőek. A "behehe" nem cáfolat.

"Egy doboz cigaretta előállítási költsége kb. 100 forint
vagy ez alatt van! A többi az árban csak adó..... ezért
csempészik!"

Ezt én is tudom. És szerinted ha a marihuánát legálisan lehetne vásárolni személyivel patikában, vagy bárhol, akkor a kormány nem fog irracionális mennyiségű adót rápakolni, hogy lehetőleg ők minél jobban járjanak, a kisember meg minél rosszabbul?
Minden mással is ugyanez van: alapjáraton semmibe se kerülne, úgyhogy jóóóóóól rápakolnak egy rakás adót, mondván, ha az illető nem akar éhenhalni/megfagyni/gyalog járni, akkor úgyis kifizeti: Élelmiszer, benzin, alkohol - ami tetszik. Majd épp a vadkender lenne a kivétel Ezt ugye te se gondolod komolyan.
Tehát abszolút nem szűnne meg a feketepiac, sőt, konkrétan még terjedne is, hisz a patikákból sokkal egyszerűbb lenne beszerezni, mint csempészgetni át a határon. Nem véletlen van cigarettacsempészből is rengeteg. Hiába legális, a boltokban olyan brutális összegeket elkérnek érte, hogy aki teheti, csempészettet vesz. Ezer forintért három doboz cigi több mint egy.

A blog.hu pedig minden,csak nem hiteles forrás.

"S akkor most még nem is elemeztük, hogy az alkohol bárhol
szabadon kapható, s nem kicsit kábítószer sőt, az alkoholizmus
mint betegség el is ismert!"

Már meg lett említve, hogy az alkohol elsősorban NEM élvezeti cikk. Jóval azelőtt is létezett már, hogy feltalálták volna egyáltalán a kocsmát. Az alkoholnak rengeteg egyéb felhasználási területe is van. Az hogy szeszesitalt gyártanak belőle, az csak EGY. Alkoholra szükség van a vegyiparban, az élelmiszeriparban, a gyógyászatban, a higiéniában, és még sok más helyen is. Ha valami eszement betiltaná az alkoholt, azzal egyrészt bazinagy problémát csinálna az egész országnak, másrészt helyettesíteni kéne valami pótanyaggal (ami vélhetően ötvenszer károsabb lenne az alkoholnál), harmadrészt a csempészet ellen felhasznált pénzösszeg tízszeresére volna szükség, mert azonnal meg fog jelenni a feketepiac.
A ragasztóval, benzinnel, gáztöltővel ugyanez a helyzet - ezeket az anyagokat nem azért találták fel, hogy a hülyegyerek beszipuzzon belőle.
A marihuána ezzel szemben egy élvezeti cikk, semmi más funkciója nincs.
foxworkinspace 2017.06.26. 19:35 (#43)
Dear 'Bobby-one'!

Ugye, nem gondolod komolyan, hogy az előrehaladott alkohol-függésben szenvedők "lejövési" (szer-elutasítási/szer-függetlenedés i) esélye, hátrányosabb százalékértékű, mint a kemény-drog fogyasztóké?...
Funk Sándor és Zacher Gábor, nem egy ízben egyöntetűen KIJELENTETTÉK, hogy egy adott személy drog-fogyasztása, SPIRÁLIS szerkezetet mutat! Vagyis, aki kezdi fűvel, egy idő után törvényszerűen áttér a kokain-származékokra, aztán rátér a heroin-származékokra, és/vagy a szintetetikus drogokra! - Nincs megállás! Ha egyszer belekezdtél, BORÍTÉKOLHATÓ a haladvány-sor!
A keménydrog-fogyasztók pedig gyakorlatilag SOHASEM tudnak már "lejönni"' a szerről!
Ergo: semmi esélyük arra, hogy addikciós szer nélkül meg tudjanak lenni!...
A kábítószer tekintetében csak elvétve van olyan, hogy valaki megálljon egy adott drog-fogyasztási szinten! Inkább a spirál-effektus a szignifikáns. Az a "standard"...

Konklúzió: A drog-fogyasztás karakterisztikája, szinte ELŐRE KISZÁMÍTHATÓ! Nincs tehát olyan, hogy valaki megmarad az "alkalmi" és/vagy "mérsékelt" és/vagy "ünnepi" drog-fogyasztás szintjén, mint például alkohol esetében! (Legfeljebb előbb kipurcan, mielőtt a következő lépcsőfokot elérné...)
decotext 2017.06.26. 17:25 (#42)
Kedves Hatibácsi! Szerintem is ezeket a józan őrülteket
kellene kitiltani az utakról! 100 balestből, 72 józanul?

Ezexerint piázva sokkal kevesebb a baleset!

Nem sámli!
bobby-one 2017.06.26. 12:58 (#41)
Hati. Legyen 28%. Akkor ennek kapcsán többé nem fogyasztasz soha sehol alkoholt?
hatibacsi 2017.06.26. 12:38 (#40)
Bobby-one...Nézzük csak statisztikát.... A balesetek 28%-a, ha még pontos ez az adat, közvetlen összefüggésbe hozható az alkohollal....

Ezen ugye lehet szörnyülködni, meg lehet liberálisan is értelmezni, hogy ebből az következik, hogy a józanok sokkal veszélyesebbek, mert 72% viszont az ő lelkükön szárad....
bobby-one 2017.06.26. 11:08 (#39)
Hol volt a világon olyan hogy legális a fű de követelik a kmeth vagy a krokodil legalizálását? Igen, sehol.
Ami az alkohol és a bűnözési statisztikáit illeti, talán össze kellene vetni a szesztilalom idejét és amikor lemész egy sörért a sarki boltba. Kicsit sem ugyanaz.
A leszokással kapcsolatban talán új a hír, de az alkohol addikciós értéke sokszorosa azoknak a szereknek amik egyáltalán szóba kerülnek. Még a kokain ami már izmos kategória kétszer jobb eredményt mutat mint az alkohol. A fűről meg az nem jön le aki nem akar.
Egészségügy? Nagy tévedés hogy a használók most nem terhelik a rendszert. Pedig de. Pont ezért nem lenne mindegy mit milyen minőségben érhetnek el.
Ez nem kampány azért hogy használják. A tény elfogadása hogy megteszik, és ha már igen, akkor a forrásokat arra költeni és olyan rendszert üzemeltetni ami valóban hasznos.
Ha egyet, akkor ezt kellene megérteni.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Facebook komment
További címkék
állam részéről, fűnek nagy, legnagyobb kedvük, tanulmányaim során, agyon, dumálva, egyre, ország, akkora túloldalára gyártását, kedves képes hollandiában, nyert azzal nagyon, fogyasztásban talán, elítélteket kitiltani, agyon kedves, szükség alkoholt, fogyasztásban valaki, valaki józan,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.