Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Kaphat-e egy kiskorú gyerek alkoholmentes sört a boltban?
Elküldtük ilyen sörért a fiúnkat a boltba és a pénztáros azt mondta, hogy nem kaphat! MIÉRT???
EgészségAlkoholizmus
A kérdést írta: campiandy ( 2012.08.14. 21:59 )
Válaszok száma: 19
Címkék: alkoholmentes, kiskorú, boltban, gyerek, pénztáros, elküldtük, fiúnkat, mondta, kaphat, boltba,
1 2 
Válaszok Új válasz
hatibacsi 2012.08.16. 23:27 (#19)
Szerintem megkaptad a válaszokat, bár nem gondoltan volna.hogy te voltál a kérdező :-)
Az eredeti témában mindenki elmondta szerintem amit lehetett.Egyetlen apró kis ellenkezést még hozzátennék. ha egy rendőr nem büntet meg egy piroson való áthaladáskor, ez attól nem válik szabályossá...:-)
dodanett 2012.08.16. 20:54 (#18)
Nos Hatibacsi!
A lényeg,kíváncsi voltam a véleményekre!!!
Egy ismerősömmel megtörtént ez a dolog!
Volt ellneőrzés is, és pont e miatt nem lett baja az eladónak,mert azon a bizonyos táblán még mindig az van kinnt,hogy:: 18 év alattiakat SZESZES ITALLAL nem szolgálunk ki!
Tisztában van vele mindenki,hogy hiába nincs feltüntetve,akkor is van benne némi alkohol!Sosem szegtem meg a szabályokat, sem a törvényt ,nem is áll szándékomban!
A szabályok feltüntetésénél jobban kellene figyelni azokra a bizonyos táblákra,hogy milyen szöveg kerül rá!!!!
Ez nem csak az alkoholra vonatkozik!!!!Ha az ember nagyon ezekre specializálódna,bizony észrevenné,hogy nem minden -és nem mindig egyértelműen van feltüntetve!
Részemről ennyi!!!!!!
kicsoda57 2012.08.15. 23:15 (#17)
az a szülő, aki lusta elmenni a boltba bevásárolni, ne a boltost hibáztassa, hogy mit nem ad el a gyermeknek, különben is,

aki az otthona ajtaján kilép személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie, bárhol kérhetik, az igazolja kiskoru e a gyermek.

de látszik is a gyermeken.

de egy 17 éves gyermek is mehet a boltba, akkor mi van?
boltos adja neki a cigit, a páleszt, a sört, bort,
közben meg az ellenőr várja a bevásárló fiatalt,s leellenőrzi, hogy mit vett a boltban,
s már a boltos, eladó gondolkodhat, hogy bezár a bazár.

lehet ilyen is, összebeszélés alapján az ellenőr és a fiatal vevővel.
hatibacsi 2012.08.15. 23:07 (#16)
Nézzétek, ez már tényleg a kabaré határát súrolja.Sok dolgon vitatkozhatunk, hogy mivel értek egyet és mivel nem... Azzal, hogy a gyerek bármilyen sört hozzon apunak, azzal egyértelműen nem.Ezt leírtam, ez az objektív tényektől függetlenül írom.Az, hogy te helyesnek tartod, az meg a te véleményed, ezen nincs és nem is lehet vita. te így cselekszel, én meg amúgy.

Azonban a pénztárost a védelmembe vettem, ő ha nem tartja be a törvényt és jön egy hülye ellenőr, aki ezt vizsgálja, abban a pillanatban ugrott a félhavi bére, vagy ennél is több. Az, hogy van-e az alkoholmentes sörben alkohol vagy nincs, azt a számomra több helyen definiálták.Két módszer van, amivel , helyes magyarsággal mondva alacsony alkoholtartalmú sör készül...(Lám mit tesz te marha, ha majmolod az angolt? )Az egyik módszert már leírtam, a kivonásos eset. A másik verzióban, igen alacsony alkohol szinten továbblépnek a technológiában, 0,1 és 0,5 %-os alkoholtartalomnál, azaz ennyi lesz a végtermékben... tehát objektíven egyik sem alkoholmentes...innét kezdve, mivel a törvény nem tesz kivételt és nem tesz lehetővé százalékosan kivételt tenni a termékkel, ezért lehet szidni a törvényt, de nem a pénztárost! Menj ki az utcára és tüntessél, hogy szavazzák meg neked ezt a jogot....De egy olyan embert ne froclizzál, aki azt teszi, amit a törvény előírt neki...

Én szeretem a sört, ha valóban sör izét érzek....Ittam már alkohol mentesnek tituláltat is...Hát némelyik nagyon tré volt, némelyik egész kellemes....Mivel nem fizet érte egyik gyártó sem , így nem nevezem meg melyik ízlett....

Meg ne haragudjál, de az anyósod májának meg végképp nincs köze a témához.... Az, hogy egy 15 éves gyerek mit tehet meg és mit nem, az néhány esetben törvény szabályozza....Lehet, hogy rossz a törvény én ezt sem vitatom, de amíg érvényes addig azt kell betartani....Mondhatunk mi itt amit akarunk, ha a pénztárban ülnél, és megkapnád az első csekkedet, kíváncsi lennék, hogy utána mit csinálnál....

Ez tényleg csak személyes vélemény, ha fáj a lábam , akkor inkább gyógyszert veszek be....Vagy előveszem a mankóimat, (még megvannak az ágylábához támasztva, csak úgy babonából), és vagy el tudom hozni magamnak, vagy nem iszok....de te persze azt teszel amit akarsz Én ilyen vagyok, te meg olyan....

Aztán van farbaság ebben a dologban, mert ugye ott vannak a gargalizáló szerek, amik 10% alkoholtartalommal bírnak, ha jól emlékszem...Akár orvos is felírja a gyereknek... De amikor a Tescotól féltették a vény nélküli gyógyszereket, ugyan akkor a gyógyszertárban szemmel láthatóan részeg lányokat, akik talán 15 évesek is megvoltak, szemrebbenés nélkül kiszolgáltak egy deciliter tiszta szesszel....Ami igaz csak 75%.os volt.... Szóval értem én, hogy mit akartál mondani, és még az is lehet, hogy alapjában véve, lehetne ezt másképp is tenni, mint ahogy most teszik, és ha neked ez a legsúlyosabb probléma ami szemedbe ötlik, akkor tegyél a megoldásért, törvényes jogod van hozzá..... Élj vele....Azonban a megszólalások alapján nem vagyok biztos benne, hogy a többség megszavazná ezt neked....de próbáld meg, hátha...
dodanett 2012.08.15. 22:02 (#15)
Hatibacsi!!!!
Na igen,elolvastam a javasolt cikket!Nem volt ismeretlen számomra!!!!!
A munkámból kifolyólag sem ismeretlenek számomra az ilyen tájékoztatások!
,Amit eddig is tudtam,hogy nemcsak a sör-nek van,-vagy lehet minimális alkoholtartalma,hanem más élelmiszereknek is!Ezekből a cikk fel is sorol párat!De ez az alkoholtartalom annyira minimális,hogy nem tüntetik fel a cimkéken,épp mint az említett sör esetében sem!!!!
Kérdem én!!Akkor egy gyerek sem lekvárt,sem narancslevet nem vehetne???Hogy is van ez???Azt hiszem ok fejtés erről még lehetne bőven!!!
És még mindig ott vannak a boltokban a táblák,miszerint :18 év alattiakat szeszesitallal nem szolgálunk ki!Hiába van minimálisan kevés alkoholtartalma egy sörnek,de a cimkén ez NINCS FELTÜNTETVE!!!!ALKOHOLMENTESNEK VAN TITULÁLVA!!!Azt gondolom, igazság itt is,ott is van!Annak ellenére,hogy magam is teljes mértékben antialkoholista vagyok!!!!Még alkoholmenteset sem iszom! )
campiandy 2012.08.15. 18:07 (#14)
hatibacsi!
Amit a cikkben olvastam, azt én már rég tudtam. Az anyósom mája az MRI vizsgálat szerint úgy nézett ki, mintegy alkoholistáé, pedig soha nem ivott alkoholt! Csak össze-vissza evett mindent és a gyümölcsök és az élesztős, szénhidrátos kaják miatt, alkohol képződött a szervezetében. Százszor több, mint egy alkoholmentes sörben! A törvény fogalmaz rosszul! ( Kivételnek kellene lenni az alkoholmentes sörnek (bár nincs is megemlítve), mert abban csak laboratóriumi körülmények között lehet kimutatni a pl.-ul a 0.01 %-os szintet (az említett sör), ami a kereskedelemben úgy jelenik meg, mint egy 0.0 %-os alkoholtartalmú sör. Ilyen pl.-ul a Gösser NaturZitrone 0,0%. Lehet, hogy ez nálatok nem kapható! Szóval, úgy érzem olyan, mint a kákán keresnénk a csomót. Az eddigi magyarázatok után sem értem meg jobban, miért nem lehet ilyen sört hozatni egy 15 éves gyerekkel, ha szülőnek, pl.-ul fáj a lába és fekszik az ágyban.
hatibacsi 2012.08.15. 16:14 (#13)
Az eddig olvasottak nem igazolnak...egy a sok átolvasott lap közül, ami szerintem reális, ajánlom figyelmedbe:-)!!!

http://www.diningguide.hu/...macio-4 213
hatibacsi 2012.08.15. 15:59 (#12)
Dodanett, szíves engedelmeddel, ennek utánajárok....Ugyan is eddig én nem láttam zérós alkoholtartalmú sört, ha érdekel a gyártása nézz utána....Az eddigi tudomásom szerint hasonlóan készül a normál sörhöz, csak "kivonják" a keletkező alkoholt. Mivel 100 %-os hatékonyságú művelet per pillanat nagyon ritkaságszámba megy, így az eddig megnézett dobozokon, mindenhol találtam alkohol tartalmat, igaz, hogy százalék alattit, de volt benne.

De akkor sem a srácot küldeném érte, de ez magánvélemény....Ha megtaláltam utána vagy visszavonom a mondókámat vagy megerősítem...
dodanett 2012.08.15. 13:05 (#11)
ismerem az esetet is a kérdezőt is!
Hati Bácsi!
A rendeleteket tényleg be kell tartani!!!!!!! DE!!!!!!!!!!
A sör, Gösser alkoholmentes citromos sör,ami 0,00 % alkoholtartalmú,magyarul semmi alkohol nincs benne!!!!!!
A boltokban az van kiírva,hogy :18 év alattiakat szeszesitallal nem szolgálunk ki!!!
De az említett sörben nincs alkohol!!!Akkor hogy is van ez??????
Amúgy a gyerek 15 éves!
hatibacsi 2012.08.15. 09:31 (#10)
Wob elvitatkozhatunk a látszat és a valóság viszonyáról és értem is amit mondasz, csak nem ez a kérdés lényege. A boltos azt tette ami a dolga, és ezen az "apuka" felháborodott.

Egyébként láttam olyan jelenetet, hogy csoportba verődött ficsúrok a Tesco emeletén tartandó diszkóba igyekezve beugrottak egy kis óócsóóó munícióért aztán a pénztáros nő bátorkodott érdeklődni, hogy esetleg egy pillantást vethetne-e a személyigazolványra? Na azt a pökhendi hangnemet.Hozzáteszem, hogy semmiféle etnikai ellentét nem volt a dologban, mielőtt ezt kezdi valaki sorolgatni. A felesleges 10 000-k látszottak kölykökön, szóval nem is melós-porontyok voltak!Olyan patáliát csaptak pillanatok alatt, hogy ihajj...Aztán mikor pár ilyen apróbb termetű ember, mint én, érdeklődött, hogy van-e valami probléma, akkor szitkozódva odébb álltak. Édesanyám csuklott aznap.

Én úgy gondolom, hogy az ilyen és hasonló viselkedés alá nem kell lovat adni! Ha van egy törvény és nem életszagú, és helyesnek tartjátok, hogy módosítva legyen, akkor javasolni kell a kétharmadnak a kiadott kérdőíven, hogy lépjen az ügybe és a drogfogyasztáson túl méltóztasson liberalizálni az alkoholfogyasztást szabályozó kérdést is,addig azonban ez a szabály és ezt kell alkalmazni....
1 2 
Facebook komment
További címkék
eredeti témában, piroson való, ismerősömmel megtörtént, bizonyos táblán, szerintem, megkaptad, válaszokat, gondoltan, látszottak alkoholra amikor, tituláltat tenni ezekből, akarunk ennyi szervezetében, szabályok lépjen, nélkül felírja, alkoholt egyértelműen, észrevenné érzem, voltak kivételt, magánvélemény akarsz,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.