Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Vajon alkalmazzák-e az eutanáziát a kórházakban?
Hivatalosan nincs elfogadva, de vajon "segítenek"-e a kórházakban az idős, menthetetlen betegeken? Több olyan esetről tudok hogy évekig otthon szenvedett a beteg gyógyíthatatlan betegségben, aztán amikor kórházba került egy-két nap múlva meghalt.
EgészségEgyéb kérdések
A kérdést írta: sawer12 ( 2017.11.12. 14:08 )
Válaszok száma: 13
Címkék: kórházakban, alkalmazzák, eutanáziát, vajon, gyógyíthatatlan, menthetetlen, hivatalosan, kórházakban, betegségben, szenvedett,
1 2 
Válaszok Új válasz
katalinkohut 2017.11.17. 13:01 (#13)
Ez nem optimizmus, kedves Detotext! 1995. óta mondtam a gyerekeimnek, bár gyerekek voltak még, mik történnek velem, nem hitték el. Most meg egyáltalán nem tudnak arról, hogy én ismét feljelentést tettem az ország ellen. Nem az egészségügy ellen, mert nincsen emberséges bíróság, sem ügyvédek, sem igazság. Magyarországnak kellett helyettem szégyellnie magát - mondták nekem még 1991-ben Cseh Károlyék. Az ország nem szégyenli magát, hanem tort ül azóta a Rákóczi terével, ami a narancs kormányát is jelenti, mellyel felálltak 1989-ban vasnépként. Nem voltam magamnál 1998. óta, 18 évig, nem tudtam így lépni a saját érdekemben, négy éve kezdtem megírni össze-vissza, mi történt velem, mert ez felfoghatatlan, nem való emberi elmének. Mindenki tudta, páran segítettek, de nem ők írták le. Már nekem mindegy, elment az életem, őket meg nem avatom be, azelőtt azért nem, hogy ne járjanak hozzám hasonlóan. Nem kell keresni velem az igazságot, mert az az igazság, hogy az életet nem lehet elölről kezdeni, sem jóvátenni bármit, ami megtörtént. Nem várakozás volt, hanem haldoklás, az éven februárban lettem jobban. Köszönöm a figyelmedet!
decotext 2017.11.17. 08:38 (#12)
Kedves Katalin! #11

Az optimizmusod nagyon életerös úgy látszik, de
ne feledd, a remény hal meg legutoljára......

Jegyzet: a passziv várakozásod sajnos, nem fog eredményre vezetni.
Ök kivárnak, s hidd el rengeteg az idejük, miközben mi megöregszünk,
majd egyszer elmúlunk! Ezután a papirok "ad akta" polcra fognak kerülni
ha gyermekeid esetleg nem fojtatják a harcot! Nos, mi a sajátjainktól
(kettö van) soha nem fogjuk ezt elvárni! Csak pénz és ingatlanokat
hagyunk rájuk, sem tartozással, sem igazság keressel nem terheljük öket!
katalinkohut 2017.11.15. 08:45 (#11)
Nem tudom, kedves Detotext, miért nem váltottam. Abban reménykedtem, hogy van törvény és igazság valahol, hiszen feljelentést tettem a budapesti orvosi kamaránál is, mik történtek velem a kórházban, de azt a választ kaptam a pestiektől, hogy ezt Miskolcon kell lerendezni. Utána, miután már szörnyű állapotba kerültem, nem voltam képes ellátni magam, nem tudtam elmenni többé innen. Pedig már gyerekkoromban mondták, hogy Duinántúlon ugyanolyanok élnek, mint mi. Már csak egyet akartam négy éve, hogy mielőtt megszűnök, mindenki megtudja, mi történt Magyarországon, amiért közölték velem a kilencvenes évek elején már, hogy nem nekem, hanem Magyarországnak kell szégyellnie magát. Már nem tudom elölről kezdeni, csak várok márciustól, hogy kivizsgálva az ügyemet igazságot kapjak és visszakapjam az emberségemet.
decotext 2017.11.15. 07:20 (#10)
Kedves Katalin! #9

Hosszú oldalakon olvasom mindig végig, a szokatlanul hosszú expozéidat, s még mindig nem értem, hogy ha ennyire meghasonultál miért nem hagytad el ezt az országot! Mi, a nejemmel külföldi munkahelyen vagyunk (de itthonról), mert minden olcsóságot ki akarunk használni! Ez az ország nem érdemli meg a segitséget, mert a saját polgárait egyedül hagyja a nyomorban! Igy mi most sok pénzt keresünk és itthon olcsón élünk miközben minden lehetö kedvezményt felveszük.

Ha `91-óta harcolsz a jogaidért, miért nem hagytad el a Kárpát-medencét? Mi, ha valami "Krach", vagy "crash" lenne, 48 órán belül a világ bármelyik államába el tudnánk távozni, s ezt módszeresen készitettük elö, mert soha egy kormányban sem biztunk meg! Minket is átvertek, mert pl. a 80-as években nem kaptunk CSP-ot azzal az indokkal, hogy a 2 gyerek külföldön jár iskolába. (Mint magyar állampgároknak, s helyi lakosoknak, viszont ehez alanyi joguk lett volna!) A CSP ugyanis nem a szülöé, hanem a gyerek után (a gyerkenek) jár az ellátásra!

Az Állam Biztositó is megfejt (volna) egy életbiztositással, ha hagyom! Nagyon rafizettek mert meg akartak szivatni! Mi az E-On-t is bepereltük (van külföldi jogi biztositásom) mert jogtalan összeget követeltek! Vesztettek, s nekik kellett sokat visszafizetniük!

NE HAGYD MAGAD, S VEDEKEZZ!

Jegyzet: Nos, a gyermekeinkre mi soha nem támaszkodnánk! Semmi jogunk ehez, mert nem ök akartak megszületni. Ezt mi döntöttük el, s nincs jogunk az életüket tönkretenni!
katalinkohut 2017.11.14. 22:55 (#9)
Alkalmazzák. 1991-ben, 1995-ben, 1997-ben, 2004-ben, vagyis négyszer roppantam össze teljesen a miskolci megyei kórházban. Állatként bántak velem, csupán azért, mert nem bírták elviselni még a hangomat sem, irigységből, ami felfoghatatlan, meg az is, hogy mindaz, ami velem történt, politikaként került berendezésre. Még mindig tart? - kiáltottak fel páran, mikor négy éve elkezdtem leírni 18 éves haldoklás közben, mi történt velem, kommunikációs képesség nélkül.

Egyik keletes miskolci híres sztárrá vált költője Miskolcnak írta a dantei mondatot a miskolci kórházra, hogy aki oda belép, hagyjon fel minden reménnyel. Én mentem oda, hogy ideges vagyok ok nélkül egy festőművésszel, nem tudtam, hogy ott kivégzők vannak. Hahotáztak a nővérek, amikor valaki haldoklott. Én egy éjszaka alatt estem le a lábamról gyógyszer, vagy bármiféle külső behatás nélkül, reggelre nem tudtam leszállni az ágyról, kezeim ütemesen jártak le-fel, hangom akkor is elment - később visszajött -, csak vinnyogni tudtam. A többit nem mesélem el, tény, hogy iszonyatos, amit jelentettek a Hunnia börtön orvosok és a saját elmebetegeik, kiket megtettek orvosnak is lezárt határokon belül kommunizmus néven állandóan ismételt vasfüggönyként, minden kommunista korával az egykori világnak.

Miután 2004-ben - leírták, hogy ismételten, mi történt, mehetnék vele bíróságra, de magyar bíróság az én ügyemet nem tudja tárgyalni - ismét idegösszeroppanást kaptam, amit egyetlen orvos nem vizsgált ki, de ez már végleges és utolsó likvidálásom volt a megyei kórházban, csak feküdtem élettelen testként. Közben mindig a koldulás, nyomor, ha nincs a nagyobbik lányom, akkor tejre és kenyérre, meg a legolcsóbb vajra sem tellett volna,mert én nem voltam saját szerepjátékos, engem nem százalékoltak le.

2001-ben eutanáziát kértem a Nyírő Gyula kórházban, de kinevetett a főorvos, amelyik éppen a levegőben bámulta a saját kíséretét, lehet, hogy tanácsot kért tőle. Utána a rokkantkocsi jelzéssel járó főorvosból igazgató lett, ha jól tudom. Nem véletlen ment oda a Halál angyalának nevezett nővér. Ha lett volna eutanázia, mely megakadályozta volna a születésem óta tartó játékot velem bármelyik időpontban, mikor idegösszeroppanást kaptam, nem kellett volna a lányomnak eltartani engem,talán engedték volna orvosnak tanulni, bár ki tudja, milyen sors várt volna rájuk. Ha nincs a lányom, akkor én az éven nem tudtam volna leleplezni mindazt, ami történt politika néven.

Igen, odalett az önbecsülésem, míg koldus voltam, szikrája sem maradt a méltóságnak bennem. A gyerekemre voltam utalva, közben ment a politika tovább így is, végig nézték a nélkülözéseinket. A tartásom ezek után már talán soha nem jön vissza. Pénzem nem volt rá, hogy olyan országba menjek, ahol megengedik az eutanáziát.
decotext 2017.11.14. 19:48 (#8)
Fura, hogy az ember, a kedvenc állataival hunánusan bánik és súlyos betegség esetén símán elaltatják a kedvencüket, miközben a saját fajtánkkal brutálisan bánik és hagyják évekig irgalmatlan fájdalmak között, kínlódni! Miben reménykedik az ilyen? Egy új gyógyszer bevezetése, akár 10 évet is igénybe vehet......!
decotext 2017.11.14. 19:44 (#7)
Mi, a nejemmel, semmiképpen nem fogunk a gyermekeink terhére lenni!
Már most, írásban (ügyvéddel) gondoskodtunk a saját esetleges
eutanáziánkról és időben fogunk Hollandiában, az elmenetelünkről
gondoskodni! (Hollandiában humánusabbak és ez engedélyezett!)

Nincs megvetendőbb egy egoista szülőnél, akik évekig
képesek a gyermekeik életét tönkretenni! Mi ezt SOHA
nem kérnénk a gyermekeinktől! Ha valakiben van egy kis
büszkeség, akkor emelt fővel megy és nem teszi tönkre
a saját gyermeki életét! Különben sem kérték a kölykök,
hogy megszülethessenek, így akkor milyen jogot formál
a szülő, az ellátásra, s az ápolásra, ami rendszerint egy
vagyont emészt fel, miközben így is úgy is elpatkolunk!!?
tailor 2017.11.13. 12:53 (#6)
#4
Ez a fajta eutanázia a kínlasztás és a semmitevés eutanáziája. Nem csinálnak semmit és addig kínozzák a beteget amíg bele nem hal.
Ezért a jelenségért a politika és az orvostársadalom egyformán felelős. A kegyes halál bevezetése már régóta téma, csak senki nem meri felvállalni és így valójában nem is alkalmazzák a kórházakban csak a természetre bízzák a feladatot ami valójában senkinek se jó.
sawer12 2017.11.13. 11:25 (#5)
#4

A protokoll szerint, ha rosszabbul lesz, meg kell műteni (de azt valószínűleg nem éli majd túl). Ha viszont nem lesz rosszabbul, akkor marad a fulladás a tüdőt lassan ellepő kínban. Persze van megoldás, vissza kell utasítani a műtétet, és akkor lehet nagyobb adag fájdalomcsillapítót adni....
sawer12 2017.11.13. 11:24 (#4)
https://wmn.hu/...a-rendszer
1 2 
Facebook komment
További címkék
ország ellen, egészségügy ellen, narancs kormányát, saját érdekemben, optimizmus, kedves, detotext, mondtam, hollandiában kedvezményt megakadályozta, ellátásra tejre került, elviselni februárban kedvezményt, lakosoknak között, sztárrá pestiektől, miután történtek, semmit semmit, szülő kivégzők, biztositó megengedik,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2023 TVN.HU Kft.