Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Fejtetű ellen mit lehet tenni? Serkéket hogyan lehet hatékonyan leszedni?
Tetű szülő miatt, aki bevitte a tetves gyerekét az oviba, ahol a lányom elkapta.....

Segítsetek már, hogyan lehet leszedni a serkéket???

Vettem paranit nevű sampont, elvileg használat után 7 nap múlva kell újra és ennyi....de a fésűje nem szedi valami jól a serkéket....a tetűket ugyan tényleg megölte.....Még mindig tele van serkékkel és nem tudom, hogy élne -e vagy már meghaltak a sampontól....

De még mindig sok serke van.....segítsetek, már két napja szedem kézzel meg a paranit samponhoz adott fésűvel!!!!!!

EgészségEgyéb kérdések
A kérdést írta: biga26 ( 2017.10.17. 22:39 )
Válaszok száma: 16
Címkék: hatékonyan, leszedni, serkéket, fejtetű, segítsetek, samponhoz, használat, serkékkel, sampontól, meghaltak,
1 2 
Válaszok Új válasz
wrist 2017.11.20. 18:19 (#16)
gaspaz #9!

Igen, ironikus válasz volt. Igen, arra akartam célozni, amire gondoltál.
foxworkinspace 2017.10.20. 23:27 (#15)
...A "tisztiorvosi" státuszt IS, a Fidesz-bagázs szüntette meg!
(Amiként a KÖJÁL-t, az Országos Műemlékvédelmi Hivatalt, és az Országos Földtani Intézetet is...)
kohlinka 2017.10.20. 16:53 (#14)
Az az ember, aki ritkán ír fórumon, s ezt követően nem olvassa át, mert általában ezek a hozzászólások spontán születnek, szokott hibázni, elnézést kérek, mert rosszul írtam, valóban a fejet borotválják kopaszra, nem a hajat.

Én feljelentést tennék, ha még egyszer tetűvel találkoznék iskolában, csak úgy betelefonálnék a tisztiorvosoknak, ha még léteznek, hogy vonuljanak ki az adott közösségbe, ott könnyendén állítólag meg tudják állapítani, ki a tetűhordozó. Már bánom, hogy nyuszika voltam annak idején, mert az embernek önmagát és családját kell megvédenie elsősorban, nem a terjesztőket.
foxworkinspace 2017.10.20. 03:52 (#13)
A VÁLASZ, megadatott az 1-esben! Az ott közölt info-k helyes és lelkiismeretes alkalmazásával az újra-fertőződés is kivédhető! (Még akkor is, ha nem vált óvodát a gyerek...)
lebecolo2 2017.10.19. 16:05 (#12)
ahol elkapta a gyerek ,ott a többi gyereknek is be kell a haját kenni tetű írtóval , máskülönben újrafertőződnek ! nagyon fontos!!! hiába kened egyedül te be a gyerek haját, ha a többi szülő ezt nem teszi meg a közösségben. a serkét pedig egyenként , akörömmel kell úgymond megfogni és lehúzni a hajról . van speciális fésű , ami sűrű fogakkal van felvértezve , és azzal a nagyját ki lehet szedni a serkéknek . a megmaradtakat pedig körömmel kell lehúzni . babra munka , de így nem kell a gyerek haját levágni .
hatibacsi 2017.10.19. 09:40 (#11)
Biga....Hajvágás.....irtás.....várak ozás....Ismétlés....Türelem....és hozzáértők meghallgatása....Szerintem ezt, nem itt találod.... Bár tapasztalatom van...de kb 20-25 éves történet....Megértelek...Ha a helyiekben nem bízol, mert néha takarni akarják a baj valódi forrását, akkor keress idegenben hozzáértőt. aki a napi lehetőségekkel tisztában van....
foxworkinspace 2017.10.18. 22:25 (#10)
,,...a fejbőr elveszti a természetes ellenállását"

Kérdezem: MI ellen veszti el az ,,ellenállását" a fejbőr?...
A fejtetű, az NEM baktérium! (Pláne, nem vírus...)

A II. Világháborúban, sok-mindenre ügyeltek a frontkatonák, meg a civilek a hátországban, a ,,túl gyakori fejmosás" azonban biztosan nem volt a figyelmük középpontjában!...
(Amellett, abban az időben még nem volt forgalomban egy csomó antibiotikum sem, és nem is gyógyszerezték magukat ,,halálra" - ha kell-ha nem - az emberek, ezért az úgynevezett természetes immunitásuk is jóval erősebb volt még, mint a mai - XXI. századi -, antibiotikum-maradványokkal, meg a legkülönfélébb élelmiszer-adalékokkal (kemikáliákkal!) teli élelmiszerekkel agyon-zabáltatott európai népességnek! - Ergo: ha a fejtetvesség terjedése, az emberi faj általános immungyengülésére volna visszavezethető, akkor A TELJES NÉPESSÉGBEN SZIGNIFIKÁNS VOLNA AZ ELTERJEDÉSE! - Az emberi faj immun-gyengülése ugyanis, ÁLTALÁNOS JELENSÉG!... (Ámde, a fejtetvesség, az nem általánosan elterjedt az európai népesség öszes korosztályában...)

A lényeg: a fejlett nyugati országok ,,tiszta" családjainál is AZÉRT terjed a fejtetűsödés, mint ,,jelenség", mert ŐK SEM zárkózhatnak el teljesen a kevésbé higiénikus ,,köznéptől"...

gaspaz 2017.10.18. 18:13 (#9)
wrist#6 ... nem a kérdésre válaszoltál .. ettöl függetlenül nagyon szellemes a hozzászolásod .... fejtetük ellen kisbaltát ..... feltételezem, hogy a katalán helyzettel akartál párhuzamot vonni ...annál a kérdésnél is a tiéd volt a legjobb hozzászolás ...kár, hogy ott abbamaradt a vita, bár majd este megprobálom felélénkiteni a kérdést, mivel ott a helyzet egyre inkább érdekesebbé válik...

Az itteni kérdésre, az orvosok ( és a statisztika ) szerint a fejtetük terjedésének nem mindig a higiénia hiánya az oka ... a fejlett nyugati országokban ugyanugy terjed a tökéletesen tiszta családokban is, söt, gyakran a tul nagy higiénia ( pl. tul gyakori fejmosás ) az oka a terjedésnek, mivel a fejbőr elveszti a természetes ellenállását.
decotext 2017.10.18. 17:40 (#8)
Bocs' Katalin de....!

"..sem kopaszra nyírni a hajukat, mint ahogyan
gyerekkoromban tette a tisztiorvosi szolgálat."

A fejünket lehet kopaszra nyirni, a hajat nem!

Ha valakinek nincs haja, az nem
kopasz hajú, hanem kopasz fejű!

Szerintem a tetűs megbetegedés nem szégyen!
Gyermekeimnek volt a falusi oviban és iskolában is
mert 20%-os volt a kisebbségi arány és hát "bevitték"!

Nálunk a samponos védekezés és a belinekelt
fésű, volt nagyon hatékony, de módszerersen
minden nap kellett csinálni, s jó hosszú ideig!!
http://life.ma/...d-lice.jpg
http://4.bp.blogspot.com/...white8.J PG

katalinkohut 2017.10.18. 14:05 (#7)
1980. körül hozták rendeletbe, hogy nem lehet megszégyeníteni senkit sem, sem kopaszra nyírni a hajukat, mint ahogyan gyerekkoromban tette a tisztiorvosi szolgálat. Akkor még havonta jöttek talán az iskolába tetűnézés miatt. Szinte senkinek nem volt fürdőszobája a kisvárosokban, de lavórban minden vasárnap hajat mostunk, hajszárító híján a kályha előtt szárítottuk télen a hosszú hajat. Nem lehet kifogás az, hogy nincsen fürdőszoba, bár most már nagyon kevés helyen hiányzik, s amellett is terjesztenek.

Egyszer a kórházból mentem haza úgy, hogy még a szempilláim tövében is végig serkék voltak. Ez mindenkinek a szégyene egy otthonnak nevezett hazában.
1 2 
Facebook komment
További címkék
hozzászólások spontán, fejet borotválják, adott közösségbe, embernek önmagát, gaspaz, ironikus, válasz, akartam, tisztiorvosi hozták minden, követően helyen úgynevezett, közösségbe válik gondoltál, lzdeyxi ritkán, irtás nincs, serkéknek tapasztalatom, nyugati alkalmazásával, gyereknek nevezett, népességnek content,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.