Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
neftisz |
2014.06.10. 20:08 (#19) |
|
|
Bennem.
De a "humor" nevű enzim nélkül nem hasznosul. |
|
kicsoda57 |
2014.06.03. 22:58 (#18) |
|
|
A diónak rengeteg hasznos tulajdonsága van.
Vitaminjai: 10 dkg dió B1-vitaminból a napi szükséglet 55%-át, C-vitaminból 85%-át fedezi, de A-, és E-vitamint is tartalmaz.
Ásványi anyagai: 10 dkg dió káliumból a napi szükséglet 85%-át, rézből a 100%-át fedezi. Jelentős a vas-, foszfor-, magnézium- és kalciumtartalma is.
Egyéb hasznos anyagai: 60%-os olajtartalmának 56%-a esszenciális zsírsavakból áll (pl. omega-3 zsírsav), fenolvegyületek (pl.: ellaginsav), |
|
kicsoda57 |
2014.06.03. 22:54 (#17) |
|
|
A karfiol fiatal növénynek számít, először az 1580-as években jegyezték fel, Egyiptomban.
Európába 1600 körül jutott, ahol rövid időn belül mindenhová elterjedt.
Hasznos összetevők
Energiaszegény étrendben nélkülözhetetlen káposztaféle.
Vitaminjai: C-vitamin-tartalma nagyon magas (70 mg/100 g). Található benne B1-, B2-, B3-, B6-vitamin is.
Ásványi anyagai: kalcium, kálium, vas, magnézium, cink, foszfor
Egyéb hasznos anyagai: élelmi rostban gazdag, szénhidrátokban szegény |
|
kicsoda57 |
2014.06.03. 22:49 (#16) |
|
|
C-vitamin (aszkorbinsav) vízben oldódó
Vitamin szerepe
A legtöbb állat képes szintetizálni, ez alól sajnos kivétel az ember. Döntő szerepe van a kollagén képződésében, a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak, körmök megújulásában.
Gyógyítja a sebeket, az égési sérüléseket.
Elősegíti a vér koleszterinszintjének csökkentését.
Segíti a vas felszívódását.
Segít megelőzni a vírus- és baktérium- fertőzéseket, stimulálja az immunrendszer működését.
Növeli a daganatokkal szembeni ellenállóképességet.
Csökkenti a vénás vérrögök gyakoriságát. Segít a nátha megelőzésében, kezelésében. Természetes hashajtó.
Miben található
Legtöbb gyümölcsben, citrusfélék, csipkebogyó, burgonya, zöld és leveles zöldséges, paradicsom, paprika, kelbimbó, bogyós gyümölcsök (köszméte, ribiszke). Az ételek főzése, feldolgozása csökkenti a vitamintartalmat.
Hiány tünetek Gyengeség, duzzadt fogíny, fájdalmak, súlyos esetben skorbut (tünetei a szivacsos fogíny, a fogak kihullása, a bőr bevérzései).
Napi adag 200 mg. Intenzív terhelés esetén, betekeknél, terhes-szoptatós anyáknál több, akár 1000 mg. |
|
kicsoda57 |
2014.06.03. 22:42 (#15) |
|
|
Az influenza hetek óta rettegésben tartja az országot. Ezek a fránya, parányi kórokozók cseppfertőzés útján jutnak be a szervezetünkbe. Magas lázat okoznak, majd miután legyengültünk, különféle baktériumos betegségeknek esünk áldozatul, amelyek súlyos szövődményekkel járhatnak. A vírustámadást a C-vitamin tudja ellensúlyozni.
Káposztától a borig
A szerves kötésben lévő C-vitamint jól hasznosítja szervezetünk a vírusok elleni küzdelemben. Vízben oldódik, ám hőérzékeny, és már 70 Celsius-fokon elbomlik: így például ne csepegtessük a citromlevet a forró teába. Ne főzzük, ne süssük a C-vitaminban gazdag gyümölcsöket, terméseket. Ez alól a káposztafélék jelentenek kivételt.
A savanyított káposzta jó C-vitamin forrás, csakúgy, mint a hagymafélék. A hajtásnak indult vöröshagyma is segít, éppúgy, mint a póréhagyma vagy a snidling. A fokhagyma baktériumölő hatása régóta közismert, és a vírusok ellen is hatékony.
Segít a hársfa, a kamilla, a csipkebogyó, ez utóbbit hidegen áztassuk teának, hogy C-vitamin tartalma ne sérüljön, és a bodza is jó a megfázás és a vírusos fertőzés esetén.
A paprika nagyon sok C-vitamint tartalmaz, akár őrlemény formájában is. A csípős cseresznyepaprika és társai immunerősítő hatásúak.
A mézben is seregnyi jótékony vegyületet találunk a C-vitamin mellett. A vegyes virágmézben ott rejtőznek a gyógynövényekből gyűjtött értékes alkotóelemek.
"Jótékony" a napi, maximum egy-két deciliter vörös- és fehérbor is, miután a vizsgálatok szerint 12-féle baktérium szaporodását gátolja. |
|
raska_istvan |
2014.06.03. 20:54 (#14) |
|
|
Geptop: A fóbia meg honnan jött?....
Metán.. Apoláris, tetraéderes szerkezetű molekula.. Nagyon megnézném, amikor egy csepp metánban különböző nagyságban is előfordulnak és mindegyik stabil... |
|
agota_nagy |
2014.06.03. 20:47 (#13) |
|
|
Szőlőcukor (glükóz), a gyümölcscukor (fruktóz), a répacukor (szacharóz) - mind cukor, de nem azonos molekuka. |
|
geptop |
2014.06.03. 20:45 (#12) |
|
|
11
geptop fóbia????
Kezdjük az alapoknál?
Metán és metán! Jöhet?
|
|
raska_istvan |
2014.06.03. 20:42 (#11) |
|
|
Geptop: Ugyan mi befolyásolja egy molekula méretét? Hát az, ha több vagy kevesebb atom van benne, de akkor már másik anyagról beszélünk.. Ha egy másik atomhoz vagy molekulához kötődik, és emiatt változik a molekulapálya, akkor is már egy másik anyagról beszélünk; ha viszont ionizálódás jön létre elektronvesztés vagy nyerés miatt, akkor még teljesen ugyanarról a molekuláról van szó, csak bizonyos kötésekre lesz hajlamosabb (de ezek dolgok a testedben is lejátszódnak, hiszen jelen esetben egy savról van szó). De az alaptulajdonságokon ez nem változtat, mielőtt ebbe fogódzkodnál.. Ha eléd teszek két fiolát teli tiszta aszkorbinsavval, akkor sosem fogod tudni megállapítani, hogy melyik jött paprikából és melyik laborból!
Javaslom olvass több (valódi) szakkönyvet a témában, mielőtt ekkora butaságokat írsz... |
|
geptop |
2014.06.03. 20:21 (#10) |
|
|
István!
" Egy adott molekula csak egyféle térbeli helyzetben létezik, amely térbeli helyzet alapvető fizikai tulajdonságok miatt alakul ki. "
Ez nem igaz!!!!!!!
Már ebben is csalódnom kell, hogy a tanultakkal tisztában vagy!!!!!
(Kötések és szabadgyökök a formát, méretet, alakot befolyásolják. Ez pedig a " keletkezés " körülményitől függ!!!! Példa Lehet " tiszta " cukrot répából, nádból, vagy gyümölcsből, stb.előállítani.... nem lesznek egyformák a molekulák, ezáltal a képességeik!!!!!) |
|
|
|
|
diónak rengeteg, napi szükséglet, 100%-át fedezi, karfiol fiatal, bennem, humor, enzim, nélkül, fertőzéseket betegségeknek cseresznyepaprika, szőlőcukor főzése mindegyik, rövid szacharóz forrás, lejátszódnak adott, köszméte kivétel, omega fogod, magas olajtartalmának, ásványi kötésben, fizikai alakul,
|
|
|
|