Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mennyit ér 6-9 honap élet ?
http://index.hu/...akbetegek/
EgészségEgészségügyi ellátások
A kérdést írta: bfabio ( 2017.09.12. 18:17 )
Válaszok száma: 14
Címkék: mennyit, honap, élet,
1 2 
Válaszok Új válasz
meki77 2017.11.05. 23:20 (#14)
A hiteles orrigóhoz ez még nem érkezett el?

http://xfree.hu/...aid=266929
szensavasutlezaras 2017.11.04. 03:59 (#13)
Ettől nem félek. A Zsindexen az se igaz, amit kérdeznek. Ami pedig történetesen mégis igaz, más weboldalról lopkodták össze, és kicsit átfogalmazták a saját szájuk íze szerint. Nemzeti ünnep lesz, mire végre megszűnik a Zsindex.
foxworkinspace 2017.09.17. 18:16 (#12)
...csak aztán nehogy TE IS hasonló "cipőben" légy kénytelen majd járni, mint amit a Kérdés alatt hivatkozott cikk láttat, mer' akko' meglehet, hirtelenibe' majd azon kapod magad, hogy a "zsindex"-be írsz, felhördülni!...

Egyébiránt: a Völkischer Beobachter-t, szívesebben olvasgatnád, ,,frissiben"?
Ahhoz persze, vissza kéne utaznod az időben. Annak a ,,módinak" viszont, mindörökre befellegzett!... - Tudományosan is, meg jelképesen is! (Ha érted...)
szensavasutlezaras 2017.09.17. 15:20 (#11)
Zsindex...
Komolyan, annak aki azt a ZS-kategóriás szar kamu viccoldalt olvassa, inkább meséskönyvet adnék, még az is hitelesebb ennél a szutyoknál.
foxworkinspace 2017.09.13. 23:59 (#10)
Üdv neked, Fabio!

Tudod, a ,,főtémát" azért kerülöm, mert..., szóval én is érintett voltam benne, pár éve, Édesanyám okán. Nem akarok erről beszélni, mert..., szóval nem. - Esetleg, majd ha egyszer személyesen is találkozunk, talán majd akkor. (Talán.) Te jó ember vag (ezt már korábban is tudattam veled, PEACE-MAKER szándékod bejelentését követően...), ezért - és mert éppen Te vetetted fel ezt a Kérdést -, azt is biztosan tudom, hogy nem okoznál csalódást, ha megosztanám veled a magyar egészségügyben megtapasztalt saját, hasonló ,,élményemet" az emberi kiszolgáltatottságról...

Más.

Ami azt illeti, éppenséggel KÉSZÜLŐBEN VAN az a regényem, amiben tulajdonképpen egy olyan ,,utazóközönség" élete a ,,főtéma", amely utazók bizony JÓPONT-TÁRSADALOMBAN élnek a ,,járműben", amiben utaznak! - Méghozzá, ölég sokáig utaznak... És az utazás egyik ,,apropója" is éppenséggel az, amire részben magad is utaltál... (El kell tehát ismernem: nemcsak jó ember vagy, de kiváló ,,prediktor" is...)

Ha már itt tartunk, nem árt azért tisztázni valamit! A jópont-társadalomban is lehetnek társadalmi szint-különbségek, ember-és-ember között! Az a társadalom tehát, valójában nem egyfajta ,,kommunisztikus" egyenlőséget megvalósító társadalom lenne! Viszont még véletlenül sem alakulhatna ki benne olyan mértékű fatális szintkülönbség, amit jelenleg megtapasztalni lehet ezen a bolygón!
Olyan társadalom lenne, amelyben a társadalom minden egyes tagjának A LEHETŐ LEGMAGASABB MÉRTÉKBEN megadatna a lehetőség az emberi kiteljesedésre, és az emberhez méltó életre! - És ÁLLÍTOM, hogy ennek egyik alapfeltétele, a PÉNZ HATALMÁNAK MEGSZŰNÉSE (megszűntetése)!
Az eme eszme megvalósítását ,,keretező" társadalmi ,,közeg" pedig, az én regényemben egy, a földi körülményeket a lehető legmagasabb szinten biztosítani képes, úgynevezett: ,,multigenerációs bioszféra-űrbárka"! - Valójában inkább 3, azonos ,,képességű", de a Galaxisban 3, külön-külön útirányba elinduló - egyenként, mintegy 10-10 ezer embert befogadni képes - űrjárművek... (A ,,multigenerációs" kifejezés több, egymást követő emberi nemzedék felnövekedésének, és a lehető legteljesebb értékű létezésének biztosítására utal.)
Ami tehát a nők ,,választási" lehetőségét, és/vagy emberi jogát illeti, az cseppet sem volna lekorlátozva a jópont-társadalomban! - Ebből fakadóan tehát (no, meg más, a nők jelenlététől teljesen független, egyéb ,,ütközőpontok" felbukkanása következtében is), abban a társadalomban is kialakulhatnának konfliktusok. Viszont, mivel ama társadalom ,,mozgatórugója" NEM A PÉNZ VOLNA, hanem a legalapvetőbb emberi értékek (készségek, képességek, tehetségek, valamint a jószándékú öteltesség), ezért - meglátásom szerint - az ottani konfliktusok, eleve kezelhetőbbek lennének!

Persze, a regényemben ,,úszó" ,,űrbárkákban" is lesznek drámák! - Nem is akármilyenek! Ezt garantálom!... - Nálam ugyanis a 'Happy end', nem mindenek felett kötelező, mint egy standard amerikai film-szüzsében... (Ha érted...)

...Ja!...
Kösz, a javallatot, amit a #8-asban ajánlottál! Meglehet, fel is használom! )

Üdv neked!
bfabio 2017.09.13. 21:32 (#9)
Bocs, rosszul irtam: MUK MAN PACHA ( csak 1 c-vel )
bfabio 2017.09.13. 21:01 (#8)
Raja Foxi #6

Kicsit eltértünk az eredeti kérdéstöl .. nem is baj, ez a kérdés nem keltette fel a forumtagok érdeklödését ... pedig szerintem érdekes a kérdés .. azt hiszem a forumtagok nem szeretnek az elmulàssal foglalkozni .. ez a kérdés még elég tabu.

Az ideàlis tàrsadalom, amiröl irtàl, soha nem létezett és nem is fog létezni ( ezt Te is elismerted ). Egyébként még ebben az elméleti a teljes egyenlöségre épitett tàrsadalomban is lennének problémàk, feszültségek .. példàul a nök mi alapjàn vàlasztanàk ki, hogy kivel akarnak közösülni, ha mindenki egyenlö lenne, akkor azok a férfiak, akik fizikailag ( esztétikailag ) nem néznek olyan jol ki, nem igen talàlnàk meg pàrjukat, szerelmüket !
Ugy gondolom, hogy Te irhatnàl egy fantasztikus regényt egy ilyen tàrsadalomrol , esetleg összekötve màs témàkkal ( bolygonk elhalàsa, földönkivüli lények megjelenése , stb ).
Lehet, hogy egy ilyen regényre kapnàd meg a Nobel dijat :-)

Ami egyébként az egyenlöséget illeti, én màr akkor boldog lennék, ha az ujszülöttek EGYENLÖ ESÉLLYEL kezdenék el életüket.. szerinted egyenlö az esélye a gödörben vagy a putriban született roma gyerekeknek egy pesti orvos vagy ügyvéd ujszülöttével ????

Màs téma: làtom, hogy gyakran hasznàlod a tölünk àtvett sztereotipus mondàsokat ( Na haggyä màn .. ), nekem ezzel semmi bajom, söt , javaslom, hogy a vàltozatottsàg kedvéért, mond eredeti nyelven: MUK MAN PACCHA ( HAGGYÀ MÀN ) vagy pedig : ASH-TA ( MARADJÀ MÀN ) :-) :-) (zàrojelben hozzà teheted: Fabio baràtom kedvéért :-) )
decotext 2017.09.13. 06:57 (#7)
Kedves Bfabio! #5

"....ha Te nem akarsz majd melletted senkit, ez a Te jogod,
de tiszteld azt, ha màsok màsképp döntenek."

Semmi tizsteletlenség nem volt ebben! Eyszerüen nem értem
azokat a haldoklókat akik ilyet tesznek a továbbélökkel! Egy élönek
nagy kiv látni azt ha a szerette apránként leépül és menetel a
halálba! Mindenki tudja hogy vége mindenki azt várja hogy
a kinlódásnak is vége legyen! Ezt az élökkel megtenni nem szép!

Tudom miröl beszélek. Nagybátyám vérrékban halt meg 41 évesen.
Amikor kórházban volt (akaratom ellenére) meglátogattuk. Csont és
bör volt, nem lehetett megériteni sem, s ö is tudta, hogy vége! Most igy
egy ez a roncs kép maradt meg bennem és a többiekben is! Szerintem
jobb ha valamilyen kellemesebb emlék marad meg az eltávozottról!
A látogatásunk után 3 nappal elment.....! Nagyon rossz volt látni ahogy
kinlódott! Én ez a gyerekemminek nem akarnám.....
foxworkinspace 2017.09.12. 23:10 (#6)
...Amíg a PÉNZ uralma fennáll, mindig lesznek egyenlőtlenségek! Mióta Lydia-ban (vagy Föníciában...) ,,feltalálták" a pénzt, mindig voltak s lesznek is olyanok, akik jóval nagyobb eséllyel élhették/élhetik túl a legrémisztőbb bajokat is! - Azóta még nem jött létre olyan társadalom, amely minden egyes tagjának egyenlő esélyeket lett volna képes nyújtani...

Azt megelőzően viszont, a puszta erőfölény érvényesítése révén megszerzett és megtartott termelőszköz-tulajdon alakította ki az egyenlőtlenségeket. Csak egy még annál is korábbi időben - az ősidőkben - létezett valamiféle egyenlőség az emberi lények között, ámde az az ,,egyenlőség" a természet vak erőinek való totális kiszolgáltatottságban való egyenlőség volt! A termelőeszközök ugyanis korántsem voltak eléggé fejlettek ahhoz, hogy valamiféle lényegi egyenlőtlenség kialakulhasson. Azonban a természet vak erőinek való totális kiszolgáltatottságnál rémisztőbb kiszolgáltatottság aligha létezik!...

Leírtam már, az egyetlen, valóban releváns változást az hozhatná el, ha a pénz hatalma megszűnne létezni, és helyébe valamiféle JÓPONT-TÁRSADALOM épülne ki! Egy olyan társadalmi berendezkedés, amelyben elsődlegesen a jóakaratú szándékkal gyakorolt készségek, képességek érvényre jutásával lehetne társadalmi javakhoz jutni. A rossz szándékkal gyakorolt készségek és képességek érvényre juttatása viszont az adott egyén társadalmi javainak csökkentésével járna. A betegek, sérültek illetve a legjobb szándékuk ellenére készségeiket és képességeiket érvényre juttatni képtelen emberek pedig minden lehetőséget megkapnának ahhoz, hogy - ha csak egy mód van rá - mihamarabb ők is képesek legyenek jóakaratú szándékkal gyakorolni a készségeik és képességeik érvényre juttatását.

(Egy ilyen fajta társadalom létrejöttére azonban - ezen a bolygón - vajmi kevés esély van már...)

bfabio 2017.09.12. 21:41 (#5)
Raja Foxi !

Elöször is örülök, hogy ismét vitatkozhatunk, mint irtam, 3 hétig nem volt lehetöségem hozzàszolni néhàny érdekes kérdéshez, azért néha beleolvasgattam, csodàlom türelmedet amikor olyan forumtagokkal vitatkozol, akik egyszerüen nem értik meg ( formàlis ) logikàdat, azt azért had jegyezzem meg, hogy ez néha Te hibàd is, tul komplikàltan fogalmazol ...azt hiszed, hogy vitapartnered is olyan intelligenciàval ( és olvasottsàggal ) rendelkezik, mint Te. Jomagam nem veszek többet részt belpolitikai vitàkban ...falra hànyt borso .. ha két ember két különbözö nyelven beszél, soha nem fogja egymàst megérteni.

Visszatérve a kérdéshez, csak részben értek Veled egyet.

Bryan Clark höse és Déry Jànos SAJÀT MAGA döntötte el. hogy élni akar e vagy meghalni és mikor és hogyan akar meghalni. Ehhez joguk volt, tisztelem öket .. lehet, hogy én Is ugyanugy döntöttem volna , mint ök, ha ugyanolyan helyzetbe kerültem volna .. de AZ IS LEHET, HOGY NEM ( majd mindjàrt kifejtem, hogy miért nem )

Itt viszont màsok döntik el a halàlod idöpontjàt és GAZDASÀGI MEGFONTOLÀSOK alapjàn, Töled meg sem kérdezik, söt, ha Te azt mondod hogy igenis, még élni akarok, nem baj, ha fàjdalmaim lesznek, akkor erre a vàlasz : SAJNOS A GYOGYSZER TUL DRÀGA !

Gyakran elöfordul, hogy az orvosok szerint egy betegnek maximum néhàny honap van hàtra, és mégis valamilyan érthetelen modon ( vagy egy màs kezeléssel ) teljesen meggyogyulnak. Deco is mondott erre egy példàt.
Ezen kivül alternativ gyogymodok is léteznek, és, bàr tudomànyosan nem bizonyitottak, mégis néha csodàkra képesek. A ràk kutatok is fedezhetnek fel uj dolgokat.
Söt, a meglevö dolgok kihasznàlàsa is segithetne. Gondolok itt példàul a CANNABIS OLAJ ràkgyogyito képességére (persze csak az olyan olajnak van ilyen hatàsa, aminek a THC tartalma 16-18 %, ez nyilvànvaloan kàbitoszernek szàmit, és tilos a hasznàlata, pedig az USA -ban komoly eredményeket értek el, illegàlisan, a hasznàlatàval )

Nem làttam az àltalad idézett szindarabot, de te biztosan làttad a Sweet Oktober filmet, ahol Charlize Theron, bàr tudta, hogy gyogyithatatlan, az UTOLSO PERCIG ki akarta hasznàlni, hogy él, szeretni ( és szeretkezni ) akart .. azt hiszem, hasonlo helyzetben én is ezt tenném.

Deco#3, intelligens hozzàszolàs, sokban egyezik a véleményünk
Deco#4, az hogy egy haldoklo maga mellett akarja e tudni a gyerekeit vagy a tàrsàt, és hogy a gyerekek ott akarnak lenni vagy nem, ezt nekik kell eldönteni .. valaki igy dönt, valaki ugy .. ha Te nem akarsz majd melletted senkit, ez a Te jogod, de tiszteld azt, ha màsok màsképp döntenek.
1 2 
Facebook komment
További címkék
hiteles orrigóhoz, saját szájuk, magyar egészségügyben, olyan „, hiteles, orrigóhoz, érkezett, xfree, többet joguk pénzt, azonban olvasotts magyar, felbukkanása forumtagokkal megszűntetése, egymást lehetöségem, csont rojelben, láttat kivül, saját olajnak, képtelen életre, lasztan szeretnek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2023 TVN.HU Kft.