Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Vajon mennyibe kerül egy hallókészülék?
Én a majdnem milliós összeget durvának találtam.... Ha valakinek van ismerete pontos árakról érdekelne.... Nem a másik vita miatt érdekel a dolog, de én is használok segédeszközt, másjellegűt,majd arról is kérdezek.... De ha ez felmerült kíváncsi vagyok a valóságra. Idézet...

A hallókészülékek ára általában néhány tízezer és egy-két százezer forint között van (az árak szaküzletenként eltérőek lehetnek). Ezek az árak tipikusan a készülékbe vetett kutatás és fejlesztés mértékét, és természetesen az eszközt felépítő komponensek minőségét mutatják.

http://www.hungary.starkey.com/...ou -buy.jsp

idézet vége...

Megnéztem néhány oldalt, néhány tízezer és ha jól emlékszem 160 000 között mozgott amit láttam.... de ez ugye a reklám....Engem a valós árak érdekelnek....

EgészségEgészségügyi ellátások
A kérdést írta: hatibacsi ( 2015.01.30. 19:50 )
Válaszok száma: 21
Címkék: hallókészülék, mennyibe, kerül, vajon,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
csobyzoli 2015.01.31. 21:38 (#21)
http://www.geers.hu/...keink/fmh/
decotext 2015.01.31. 19:57 (#20)
Amennyit a TB ad el kell fogadni, a többit zsebből!
hatibacsi 2015.01.31. 18:54 (#19)
Ludwigtoth...Ha megkaptam volna, nem lenne itt a kérdés... Az emberi fül működése, szerintem nem tartozik annyira a rejtelmes dolgok kategóriájába...Aki bármiilyen elektroníkával foglalkozott, annak az elsö lépése leggyakrabban egy erősítő építése.....Rengeteg irodalma van a magyar szakirodalomban.... Ezt követik a korrekciós előerősítővel megáldott erősítők....

A leírásokból olvasgatva azt is megértettem, hogy nem mindegy, hogy hol van a hallásprobléma, ennek függvénye a megoldás is.... Azt is aláírom, hogy hasonló probléma eszébe nem jut egy halandónak, hogy fűlzsír problémát is meg kell oldani....Szóval mindent megértek.... Azt is aláírom, hogy ehhez azoknak az eszközöknek is fejlődnie kell, amit bele fogsz építeni....Tehát adunk egy húszast a tanácsi bérszámfejtőnek is....

Ami a probléma, akár a hallókészülékeknél, akár más baszatkáknál, hogy abban a pillanatban, ahogy beépül egy olyan szarba amit egy egészséges élet illúziójáról álmodó emberke komoly áldozatok árán fog megvenni, nem az ellőállítási árat fogod fizetni, nem a nyersanyag árat, nem is csak a fejlesztési költségekkel növelt összeg kerül be a termék árába. Az érdekli a gyárókat, szponzorokat, részvényeseket, meg a tököm tudja kiket, hogy ezen mennyi lehet a profit! Ez teljesen rendjén van egy luxus tv-nél, vagy akármilyen szórakoztató terméknél, de nincsen rendben ebben az esetben!

Az árba bele fognak pofázni a TB-től.... Azt hiszed ők azzal foglalkoznak, hogy ez mennyibe kerül valójában? Nem ők megadják, hogy ők egy ilyen beteg kütyüjére mennyit hajlandóak beledobni a TB kasszából.... Az állam kontrollálja ezt? Nem tudok róla.....De ha igen, akkor dilettánsokkal teszi az biztos....

Egyenlöre a ennyit a a 7200 Ft-os kérdésről....Várom a további düdögéseket....
agica2004 2015.01.31. 12:31 (#18)
Nem kerül annyiba, hogy a NAV ez ügyben vizsgálni kezdjen !!!
decotext 2015.01.31. 11:02 (#17)
Szóval a hallókészülékeknek alapvetően kategóriája van. Egy hallókészülék nem azonos egy másikkal. Amikor beszerezzük feltétlenül kérjünk tanácsot!
Egy egy kütyünek más lehet a funkciója, ez lehetett nálad is Tailor!

Alap kategóriáknál fontos, hogy mit akarunk erősíteni.
Olyan nincs, hogy mindent úgy erősít ahogy azt egy jól halló fül "teszi".

Közeli beszédhez. (Ketten)
Beszédhez több személlyel.
Erősítés pl. éttermeben, közhelyeken, kocsmában.
Erősítés konferencián.
Erősítés szinházban, koncerteken.

Maguktól soha ne sajnáljuk a pénzt ilyenre kiadni, mert ezzel
az életminőséget javitjuk fel! 200 ezer forint alatti szarokkal
nem szabad foglalkozni! A német piacon 500 - 2500 euró között
kaphatók a kütyük, pedig ott olcsók a technikai dolgok!!
Természetesen lehet luxus cuccokat is venni ha valakinek olyan kell!
http://i.onmeda.de/...ysteme.jpg
http://www.aerzteblatt.de/...160371. jpg
tailor 2015.01.31. 10:09 (#16)
Nekem is van hallókészülékem, igaz már nem használom, mert elromlott és mivel több mint 5 éve írták fel így javíttatni sem érdemes.
Sajnos nem igazán voltam vele megelégedve, mert minden beérkező hangot felerősíttet kivéve az emberi beszédet. Amikor ezt szóvá tettem és rákérdeztem, hogy miért van ez, akkor a következőket mondták. A TB csak a legegyszerűbb alapvető készüléket támogatja, vagyis csak a halláserősítést.
Az agyunk egy kicsit másképp működik, ugyanis ha valamire jobban odafigyelünk, akkor azt jobban halljuk és ezáltal a környezeti zajokat tudjuk tompítani. Az olyan hallókészülék amelyik az agyunkhoz igazodik és ezáltal például a beszédhangokat is sokkal jobban halljuk az ennek a hallókészüléknek a többszöröse.
Az én hallókészülékem 160 000 Ft-ba került munkadíjjal és mindennel együtt, bár nekem az egészet a TB fizette. Amivel egyáltalán nem voltam megelégedve azaz elem, ami csak egy hétig bírta, viszont három nap után már sipogott a készülék, hogy gyenge az elem. A másik dolog ami nem tettszett az egész rendszerben az a fólia volt ami megakadályozta, hogy a fülzsír a hallókészülék hangszórójába kerüljön, ugyanis a vége felé már egy hétig se bírta és ráadásul ennek a cseréje két hétig tartott.

Kedves Hatibacsi most felelnék a kérdésedre.
Gondold el, hogy építesz egy olyan berendezést ami a környezeti hangokat felerősíti, ja igaz van is ilyen és erősítőnek hívjuk. Ez a készülék ha jobban megnézed akkor jó pár kiló és hálózati áramról működik. Ha ez akkumulátorról működne, akkor mobilisebb és jó pár kilóval nehezebb lenne. A tudósoknak és a mérnököknek köszönhetően mind ez elfér a füledbe. Na ez az ami igen sokba kerül, vagyis azaz út amíg az erősítőtől a hallókészülékig eljutnak, más néven a kutatás-fejlesztés. Ennek a költségeit valakiknek meg kell fizetni és azok a vásárlók. Ha több készüléket kellene gyártani, vagyis többet tudnának eladni, akkor a termék ára is olcsóbb lenne. Annak a kevés embernek kell megfizetni az innovációt akiknek szükségük van ezekre a készülékekre. Ezért kerülnek viszonylag nagyon sokba az új és sokkal modernebb hallókészülékek. Lehet tíz év múlva ezek már csak az ötödannyiba kerülnek.
ludwigtoth 2015.01.31. 09:23 (#15)
#12: itt nincs vállalkozó által benyújtott számla...

Ami meg a "Igen, de akkor sem értem, hogy mi kerül ezen a fotelen 7200 Ft-ba...." kérdésedet illeti, én utánanéznék a helyedben (mivel az általad említett dolgok némi előképzettséget sejtetnek, tehát valószínűleg jobban fel tudnád fogni azokat a dolgokat, mint mondjuk egy kőműves, vagy cukrász.... , amelyek az információgyűjtés során az utadba kerülnek), szóval megpróbálnám magamban helyretenni a dolgokat.
Ha javasolhatnék valamit, akkor simán kezdd azzal, hogy mit is csinál az emberi fül. hogyan milyen mechanizmusokkal és milyen módon alakít át egy longitudinális hullám formájában terjedő mechanikus rezgést.
Ha már ezen túl vagy, akkor érdemes azon is elgondolkozni, hogy hogy a francba képes arra, hogy a hallható tartomány összes frekvenciáját ugyanúgy erősítse.
Aztán mivel jobban értesz hozzá, mint én, azon gondolkozz el, ha ilyen kütyüt akarnál gyártani, mire lenne szükséged, alkatrész, berendezés stb. stb. stb.
Ha ezeken is túl vagy, akkor is van még tennivaló, most jön az a fejezet, hogy a jó bőrönd méretű cuccost (ezelőtt 10-15 évvel még ruhásszekrényt írtam volna) az energiaellátó egységgel együtt működőképesen kb. 0,5 -1 négyzetcentiméter tartományba rendezd.
Aztán nem is sorolom tovább....
És ezek után egészen biztosan meg fogod kapni a választ a kérdésedre, hogy mi kerül ezen a fotelen 7200 Ft-ba.......
kormendivince 2015.01.31. 09:00 (#14)
Anyós most vett ~3 hónapja egy "ócsobat" ~ 160 Ezer FT volt igaz kifejezetten a füléhez alakitották ki!! Na ez "felső"kategóriába tartozott a piacon lévő ALSÓ kategóriás készülékek között!! TB támogatás nincsrá nyugdijas az anyós........Ja és valahogy ez sem szuperáll igazán... Akárcsak a TB-s gagyi készüléke anno!!Néha túl hangos-néha tul halk....
gyongyibur 2015.01.31. 05:27 (#13)
Teljesen mindegy kellene, hogy legyen!
Akinek szüksége van rá, az akármennyibe is kerül, jusson hozzá!
Akinek meg 10 éves korában nincs szüksége egy luxuslakásra, az meg ne kapja meg 10 évesen!
hatibacsi 2015.01.31. 04:41 (#12)
Igen, de akkor sem értem, hogy mi kerül ezen a fotelen 7200 Ft-ba.... Nézd luxus elektronikánál sem mindennapos az egymilla körüli ár.... Értem én, hogy egészségügy, de éppen azért.... majd sorra kerül a többi dolog is, mert biztos van másnak is ötlete hogy mit nem ért....

Akárhogy is, de megértem, hogy ez vadkelet, tőkefelhalmozás stb....Na de a betegen való élősködésnek, nem kéne egy határt szabni? Akár az ezt ellenőrizni hivatott szervezet, akár a gyártók részéről.... Persze legyen haszna....Hogyne....De azért legyen már annak a haszonnak határa, és ne legyen elég a vállalkozsó által benyújtott számla, hogy az annyi, oszt jó van....
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
többit zsebből, rejtelmes dolgok, elsö lépése, erősítő építése, geers, hallokeszulekek, termekeink, amennyit, ilyen mennyit mennyibe, nincsrá fizetni ilyenre, azokat hullám esetben, mondták áldozatok, nekem azokat, másik természetesen, ludwigtoth között, követik leggyakrabban, bilder életminőséget,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.