Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi ez az új módi?
Mások is mondták már, de én is tapasztaltam, hogy a háziorvos mostanában nem ír receptet.
Nem régiben beteg voltam és az antibiotikumon kívül, mindent egy többől letépett papírra írt.
Mondván, hogy ezeket recept nélkül is meg lehet venni.
Viszont ezekhez hasonló hatóanyaggal, biztos vannak vényköteles gyógyszerek is, ami után jár a támogatás.

Nem jár a betegnek, a támogatott gyógyszerellátás?

EgészségGyógyszerek
A kérdést írta: gyongyibur ( 2012.12.01. 06:27 )
Válaszok száma: 13
Címkék: módi, gyógyszerellátás, antibiotikumon, hatóanyaggal, tapasztaltam, vényköteles, gyógyszerek,
1 2 
Válaszok Új válasz
pildu 2012.12.29. 18:57 (#13)
Egyre több gyógyszer van,ami receptre sem támogatott,fizetheted a teljes árát.De el kell menni felíratni. Ellenben rohadt sok gyógyszert is megkapsz,ami nem vényköteles.A gyógyszertári dolgozó (akár gyógyszerész,akár aszisztens) meg nem tájékoztat,mert ezer más ember vár a patikában.Aztán csodálkozol az allergiás reakciókon....
Nemszólva arról,hogy simán felírnak máj- és cukorbetegnek olyan gyógyszert,amit nem is szedhetne...mert a hematológus nem veszi figyelembe a cukorbetegséget,a cukros a májbetegséget,a háziorvos meg egyiket sem...A patikus meg helyettesítheti a megfelelő gyógyszert olyannal,aminek a hatóanyaga ugyanaz,de a hordozóanyaga egészséges embernél nem csinál különösebb galibát,de egy májbetegnél...
Nemszólva azokról a gyógyszertári dolgozókról,akik ismerősnek bármilyen gyógyszert kiadnak,hiába van az esetleg szigorú neurológiai szakorvosi vényhez kötve...
csitti01 2012.12.01. 14:36 (#12)
Betegtársak!!!
Az egészségügyi szabályozás szerint az orvos amennyiben többfajta gyógyszer létezik azonos hatóanyaggal,például a koleszterincsökkentők,akkor a gyógyszerésznek kell ajánlania, vagy megkérdezi melyiket szeded..Amikor csak egyféle gyógyszer van arra a korra, akkor nem hatóanyagot, hanem az adott orvosságot írja fel.Vannak teljesen azonos összetevőjű orvosságok, csak más gyártók által készített nem azonos néven.Ezek között van árkülönbség.Például a Tritace és a Tryazin. Érdekességképen az Aspirin Protect recept nélküli és recepttel is kb 1100ft. Ugyan az a hatóanyagú Astrix recept köteles kb.200 ft.
tilojka 2012.12.01. 12:58 (#11)
Kedves gyongyibur! Teljesen egyet értek azzal amit itt leírtál #10 ezért, mondd el az orvosodnak, hogy szeretnéd, ha felírná történetesen a lázcsillapítót, ne hagyd annyiban, írja fel, és ne fizess érte súlyos ezreket Mondok egy példát, én például nagyon kedvező áron kapom a Béres Kalciumot mert szakorvos írja fel, de csak indokolt esetben adható. Lányom, aki szoptatós anyuka, aki rengeteg Kalciumot veszít ezáltal nehezményezi, hogy ő például miért nem kaphat kedvezményes áron? Igaza van, hiszen tőle is levonják az eg.bizt. járulékot, és nem olcsó mulatság manapság gyereket nevelni, ha beteg több ezer forintért gyógyszert vagy valamilyen készítményt megvenni.
gyongyibur 2012.12.01. 12:22 (#10)
Én csak azt látom, hogy az orvosnál várakozás közben 2-3 gyógyszerügynök megfordul és amikor kijön a beteg akkor recept helyett kap egy sárga cetlire felírt listát, ami teljes áras.
Ahelyett, hogy megkapná célzottan azt a gyógyszert, amire a gyógyulása érdekében szüksége van!
Azután a gyógyszertárban világosítják fel az embert, hogy pl: lázra ez vagy az 199ft-ért is van de csak receptre!
Ehelyett meg vetetik velem a 2 in 1-ben sz@rságot amit a reklámokból jól ismerek 1600-ért.
Ráadásul nem is használ.

Ez olyan mint a tisztítószer amivel ablakot, ruhát, fogat, és lelkiismeretet is lehet tisztítani!
tilojka 2012.12.01. 12:07 (#9)
#7 Kedves xenos! Most van olyan lehetőség is, hogy amit az orvos felír, helyettesíthetik mással, például olcsóbbal, nálam már van ilyen, hogy tizedrészéért tudom megvenni, az egyik német másik szlovén! De, szigorúan csak azt ajánlhatják fel ami helyettesíthető, és csak ha elfogadod akkor ad másikat!
tilojka 2012.12.01. 11:59 (#8)
#6 Kedves gyongyibur! Nehogy félreérts már, nem kételkedem betegségedben! Sajnos alig van szer amit támogatnak, és azt is alig, vagyis csak kis mértékben. Van olyan szerem, amit csak úgy nem írnak fel, mégsincs egy fillér támogatás sem rajta! Vérröggátló...szerinted csak úgy lehet szedni? Teljes áron kell megvennem, mert nem támogatják, de csak recepttel adják ki! Nagyon sok minden kapható recept nélkül, például Quamatel is, ám amit írtak az nem ugyanolyan volt mint a recept nélküli. Ki érti ezt?
xenos 2012.12.01. 11:56 (#7)
A gyógyszerész nem orvos. Honnan tudhatja, hogy az betegnek mi a jobb?
A hatóanyagon kívül egy csomó más összetevője is van egy gyógyszernek, ami a betegre lehet, hogy károsan hat. Volt már rá példa az ismeretségi körömben, hogy allergiás rohamot váltott ki egy olyan ártatlan összetevő, ami a megszokott -azonos hatóanyagot tartalmazó- gyógyszerében nem volt megtalálható. "Csak" cukor- és szívbeteg az illető....
gyongyibur 2012.12.01. 11:26 (#6)
(#5)
A "halálossan" betegségen kívül, még igen sok betegség létezik!
Szívből kívánom, hogy az egészséges életmóddal Neked sikerüljön mindent elkerülni!
tilojka 2012.12.01. 10:36 (#5)
Olvass orvosod gondolataiban! Vajon miért nem ír fel neked receptre valamit amikor "halálosan" beteg vagy? Egy influenzára nem kell gyógyszereket szedni, egyél sok vitamint, ha nagyon náthás vagy akkor felír egy készítményt amit amúgy is recept nélkül, vagy támogatás nélkül is megvehetsz, de mégis javasol valamit. Ha gyógyszereket kell írni, receptre annak nem kell annyira örülni, én szívesebben vinném be szervezetembe vitaminként, vagy ásványi anyagként, mint kemikáliákat kapkodjak be.Ha valamilyen gyógykenőcs kell, arra is inkább gyógynövényeset ajánl! Ha nagyon gyógyszert kell írni, akkor megírja a receptet, hidd el!
Élj egészségesen amennyire lehet.....
gyongyibur 2012.12.01. 10:03 (#4)
(#2)
Jobban örülnék, ha úgy segítene nekem az orvos, hogy nem fizetteti meg velem a TV reklám árát, hanem hatóanyagilag ugyanolyan,de a támogatott gyógyszert írná fel!

Máskülönben a vény nélkül kapható gyógyszerek, kisebb dózisú hatóanyagot tartalmaznak, (éppen azért mert könnyen hozzáférhetők) ezért csak dobálod ki rá a sok pénzt és hatása semmi!

1 2 
Facebook komment
További címkék
teljes árát, gyógyszertári dolgozó, allergiás reakciókon, megfelelő gyógyszert, egyre, gyógyszer, receptre, támogatott, olcsó egészséges kemikáliákat, létezik nehogy gyógykenőcs, felír csinál szerint, annyira életmóddal, annyiban járulékot, mértékben betegtársak, protect illető, lázra lázcsillapítót, sajnos ezreket,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2019 TVN.HU Kft.