Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi a véleményetek a mammográfiáról?
Elolvastam a cikkeket a neten, nem vagyok meggyőződve arról, hogy így kell vizsgálni a melleket megnyomorgatva. Régen nem voltl mammográfia, akkor is észrevették a problémákat.
EgészségNők egészsége
A kérdést írta: katalinkohut ( 2018.07.03. 16:09 )
Válaszok száma: 45
Címkék: mammográfiáról, véleményetek, megnyomorgatva, meggyőződve, mammográfia, problémákat, észrevették, elolvastam,
1 2 3 4 5 
Válaszok Új válasz
katalinkohut 2018.07.07. 16:59 (#15)
Kedves Detotext! Én mindig a koldusok közé tartoztam Borsodban szándékomon és akaratomon kívül, mert mindig sokat dolgoztam. Nincs pénzem maszek orvoshoz menni, legfeljebb bőrgyógyászhoz, ha szükséges, de arra is hónapokig teszem el a pénzt.

Előfordult kétszer, hogy mentem egészségügyi küretre - egy pecsételéssel - reggel hétre a kórházba. Fogytak a páciensek, ahogyan jelentkeztek a megfogadott orvosaik. Én még kilenc előtt a folyosón ültem, értem csak az ügyeletes orvos jelentkezett, mert neki kötelessége felvenni az alacsonyabbrendűeket, vagyis a pénzteleneket. Most ez itt az érték, de szerintem mindig is ez volt, nem az emberség. Fél tízkor szoktak általában kezdődni a műtétek, nem sok időt hagytak a vérengzés végrehajtására. Nem gondolkoztam el rajta, hogy mi értelme van, miért kellett ezt tenniük, csak a harmadik esetben, amikor már felemelte a hangját a durva nógyógyász, hogy nem tudni, ott benn a méhben mi történik. Ekkor ugrott be, hogy van ultrahang, miért nem nézi meg rajta. Titok a nőgyógyászoknak a méh benső állapota? Milyen orvosok ezek, hogy a női méhről semmit sem tudnak. Ekkor már nem mentem el, elmentem másik orvoshoz, másik rendelőbe.

Van olyan szülészorvos, aki egy sima szülésért 80 ezret kér el, a császárért már százötven körül. Maszekon mindent meg lehet venni, a törődést és a figyelmet, barátságosságot is, egyébként az emberség ezeknél az orvosoknál hátrányt jelentett minden korban és időben. Lefordítva, a bűnözők, ha pénzük van, különb elbánásban részesülnek, mint a törvénnyel rendelkező emberek. 18 éves voltam, amikor szültem, lekvárnak csúfolt a hentes kinézetű szülészorvos, mert féltem és ez látszott rajtam. Úgy jöttek vizitelni az egyetemi hallgatókkal, mint egy hosszú felvonulás, akár a vágtázó halottkémek, ahogyan a vizitet ábrázolták egyesek. Mindenki előtt felemelték a lepedőt a kórteremben, egymás után többel megvizsgáltatták az anyákat.
Csak néztem egyet, amikor az így rendelő orvosok külföldre vándoroltak jó pénzekért, következmények nélkül, mert az ő világuk zárt világ, teljes összhangban vannak, különösen akkor, ha valakivel történik valami. Értelmiségnek mondják magukat, mert megengedte a politika, hogy tanuljanak, holott az értelmiség az emberszeretettel és tisztelettel kezdődik.

Szóval a pénz a becsület és az emberséges bánádmód titka.
decotext 2018.07.07. 13:25 (#14)
Kedves Katalin! Ezert tanácsomom mindenkinek, hogy ha teheti
akkor menjen át a "sógorhoz", ahol sokkal jobb az ellátás!

Ami sokaknak csakis a hiányos információból adódik, hogy az
ott sokkal drágább és megfizethetetlen! Ez tévedés! A magyar
egészségügyet meg nem lehet fejleszteni, mert a munkavállalóknál
az elvonás olyan alacsony, hogy abból nem lehet semmit sem csinálni!

Nyugaton a nyugdijasnak is van betegbizosítása, amit a nyugdijból
vonnak! Ez ugyan csökkentett és nem sok, de vonnak valamennyit!

Amikor a lányom egyetemre járt, illetve a fiam szakmunkás tanuló volt
KÜLÖN kellett nekünk betegbiztosítást fizetnünk a számukra, s nem
járt nekik "alanyi jogon"! (Külföldön tanultak!)

Itthon pont azok nem fizetnek SEMMIT, akik a legtöbbet veszik
igénybe az ellátást! Ezek a nyugdijasok és a háztartásbeliek! A
TB az egy katasztrófa, mert ebböl se normális nyugdij, se normális
betegellátás nincs!

Egy valós és megtörtént anekdóta:
Bécsben és Debrecenben ugyan olyan CT illetve MCT gép van. Az osztrák
24 órán át müködteti (éjjel nappal), mert hogy "drága s amortizálódjon".
Debrecenben 2 napot müködtetik (kedden és csütörtökön) mert, hogy drága
a müködtetése..... ki fizeti ezt meg?

CT = Computertomographia
MCT = Mágneses Computertomographia

NO COMENT!

katalinkohut 2018.07.07. 10:45 (#13)
Kedves Detotext! Sajnos kaparás az összefoglaló neve, mert a klimax utáni pecsételésekkor is küretet végeznek, számomra felfoghatatlanul, akkor is, ha egyetlen egy pecsételés történt. Nem is értem, mert van ultrahang, miért kell ilyen brutális módszerhez folyamodniuk a nőgyógyászoknak. Engem is akartak kaparni pár éve - előtte kétszer megtörtént -, de nem mentem el, elmentem rákszűrésre és nem találtak semmit. Felfoghatatlan a brutalitás, amit végeztek, már nagyon régóta. Persze, a magánbetegek itt is kivételek, úgy látszik, tudnak hivatásszerűen dolgozni, csak jó pénzért. Nem véletlen, hogy azok az orvosok, akik kicsit jobban belefolynak saját szakmájuk fejlődésébe, területeire, már magánban rendelnek. Nekem is volt 1978-ban terhességmegszakításom altatás nélkül. Persze, külföldön akkor is volt humánusabb módszer, de ezt a magyarok nem értik és nem akarják felfogni, nem érzik, micsoda kínnal jár. Összetörtek teljesen, lefogytam negyven kilóra, nem tudtam magam túltenni a fájdalmon, sem azon, hogy ezen kellett átesnem, ráadásul a szülés utáni nógyógyász gyógyszeres kezelésének a hibájából. Már most hiába jönnek azzal, hogy ők változnak, semmit sem tudnak jóvátenni, sem meg nem történtté. Erről azért írok nyíltan, mert ez Magyarország szégyene.
decotext 2018.07.07. 10:13 (#12)
Kedves Katalin! #10
Nos, ez a "kaparás" kifejezés engem nagyon megütött! Elöször is abortusz, másodszor nem csak a nö tehet róla! Pontosan ezért nem jártunk soha ( már szerencsére nem kell)** helyi (magyar) ellátáshoz/ orvosokhoz! Nem egy külföldön van már szuper, közel fájdalommentes >> vákumos abortusz! Ennél gyakorlatilag "kiszivattyúzzák" az embriót, de nyugaton is van a törvényes 3 hónapos határ!

** A nagy betegsége és kezelése alatt, a nejem a sugárzás és a kemó miatt
steril lett. Ez azonban egy olyan hatás aminek kimondottan örültünk hiszem
már van két felnött gyerekünk nem kell több semmiképpen! Ekkor szünt meg
a rendszeres havi vérzése is igy a sok negetiv hatás mellett volt néhány nagyon
praktikus, mellékhatás is!
foxworkinspace 2018.07.04. 21:22 (#11)
...Hja, kérlek, Semmelweis Ignác-ok, nem teremnek minden bokorban! (Pláne, nem minden évszázadban...) ...Ő is abba őrült bele, hogy idióta orvos-"kollegái", ŐT NÉZTÉK HÜLYÉNEK! Miközben az összes idiótát, KAPÁVAL KELLETT VOLNA KIKERGETNI A BÉCSI KLINIKÁRÓL!...)

...És sajnos, abban is igazad van, hogy MA IS ez a helyzet! Sőt, attól tartok, amíg a tetves Fidesz-bagázs van uralmon az országban, MÉG ROMLANI IS FOG A HELYZET, ugyanis ezek egyenesen RITKÍTANI SZÁNDÉKOZNAK MAGYARORASZÁG LAKOSSÁGÁT! Az a legaljasabb bennük, hogy miközben ezt teszik, a-közben éppen az ellenkezőjét propagálják...
...És a hasznos hülyék (az itteniek is), be is veszik vérlázító propagandájukat...
katalinkohut 2018.07.04. 06:19 (#10)
Madam Curie nevét elírtam. Ő egyedül a múlt században, aki megérdemelte a Nobel díjat.

A férfiakkal van a gond, mert én úgy képzeltem fiatalon, hogy az orvos különb ember tőlem, rábízhatom az életemet nyugodtan. Folyamatosan csalódtam, amikor kapcsolatba kerültem velük kettő kivételével, akikről megemlékeztem. Volt olyan szülész orvos, aki azt mondta a nőknek, hogyha akkor jó volt, akkor most is tűrje kaparás közben, altatás nélkül az iszonyatos fájdalmat. A nők megkínzása itt teljesen normális volt, lezárt határokon belül. Ők hatalmat élveztek az emberek felett, uralkodtak azok felett az asszonyok felett, akikről az égvilágon semmit sem tudtak, mert nem voltak érzéseik. Nem voltak tisztában azzal, hogy a szerelem mit jelent, mint azzal sem, hogy a nő nem darabáru, hanem túlérzékeny, széplelkű csodája a világnak, aki képes a férfiakat boldoggá tenni, nem arra való, hogy háziasszonyként szolgálja az egész családot, egyszemélyben családfenntartóként néha, erején felül. A férfiak lenézik a női munkákat, bár ritkán végzik azt a rengeteg apróságokból néha összetevődő napi 24 órás tevékenységet, amire a nők képesek, mert veleszületett gondoskodással, felelőség vállalással rendelkeznek. Vannak kivételek, akik megérdemelték volna a durvább bánásmódot, de a henteseknél egyforma bánásmódban részesült minden nő. Nem lehet visszaadni az elmúlt századok fájdalmait az asszonyoknak, mivel a férfi társadalom uralkodott felettük, megalázva őket kevés fizetéssel is.

A kivételezés, a hálapénz teljesen normális dolog, ez is csak itt van, hogy a nők alárendeltségén meggazdaguljanak férfi formák, mert a fájdalom elkerülésését csak pénzzel lehet itt megoldani. Nem odavalóak voltak ezek a férfiak, ezt elrontották a beiskolázásukkor, hogy nem született hivatástudattal rendelkezőket engedtek egyetemre. Ez volt a mindenkori politikája egész Keletnek. Senki sem ott van, ahol kéne lennie, s ezen nehéz változtatni, meg túl nagy az ára.

Köszönöm a beszélgetést! Jobbulást kívánok!
katalinkohut 2018.07.04. 05:52 (#9)
Kedves foxworkinspace, nem hittem el a szomszédnak, hogy ő volt mammográfián, mennyire fájt neki, hogy férfinak lehet ilyen problémája. Az a gond, hogy a női mell az anyasággal függ össze, tele van mirigyekkel, nagyon érzékeny nyomásra, ütődésre, mindenre szinte, egész életében vigyáznia kell rá az embernek. Ezért gondoltam, hogyha ilyen fájdalommal jár, teljesen összepréselik, semmiképpen nem hasznos, meg elolvastam az ellenzőknek a cikkeit is, akik ezt alátámasztják, meg a statisztikákat. Valóban a férfiak találnak ki mindent, nem tudjuk, miért, Madam Curie-k nem teremnek minden nap, csak ritkán élnek a történelemben tudománynak magukat szentelő, empátiával és bölcsességgel rendelkező nők, de erről itt már beszéltünk, hogy ezek a munkák egész embert kívánnak és a nőknek sokkal nehezebb érvényesülniük minden területen kevesebb pénzért, bár az ember, mint mondják, nem pénzért dolgozik, hanem azért, mert szükség van rá.

Itt is a röntgenes nagyon finoman bánt velem, nem is hitte el talán, amikor elmeséltem 2001-es esetemet egy rosszindulatú nővel. Nekem volt egyszer mellműtétem, alávetettem magam magam sem tudom, miért, mert nem volt rá szükségem, megvoltak a vénuszi formáim szülések után is. A műtét során alul teljesen szétvágták a két mellemet, leszedték a mellbimbókat. Még mindig érzékenyek, talán ez okozza a hatalmas fájdalmat is. Gondolj bele, akkor tapasztaltad is, hogy két irányból teljes erővel összepréselik a mirigyeket, mert azokat hivatott a röntgengép vizsgálni, a bőr húzódik két oldalt és elöl. Képtelenség, nem lehet felfogni, hogy ilyen gépet találtak ki. Eddig az ultrahangos doktornővel sem volt bajom, csak nem értem, hogyha szabadon dönthetek a vizsgálatok módjában, miért nem írta le a mellemben látható diagnózisát, amikor örültem, hogy először betették hozzá mammográfia nélkül a kontroll papíromat. Most elméletben befejezte a további kontroll vizsgálatokat, mert vissza sem hívott, csak ha mammográfiának alávetem magam minél hamarabb.

Fiatal koromban féltem a szülészorvosoktól, mindegyik hentes kinézetű férfi volt, mindenféle empátia nélkül, amik egyeduralmat tartottak maguk körül. Még a legalapvetőbb dolgokkal sem voltak tisztában. Itt mindenki azt tesz, amit akar, mert hiába a panasz betegjogi felelősnek, vagy másfelé, a durvaság ellen semmit sem tesznek. Érzés nélküli férfiak tették tönkre a nőket, kaparták őket fájdalomcsillapító nélkül, alázták őket a porba.

Jobbulást kívánok és köszönöm a megértésedet! Már mi elméletben feltaláltuk a röntgen gépét a mellvizsgálatnak.
foxworkinspace 2018.07.04. 00:16 (#8)
Idén, tavasszal, edzés közben én is kaptam egy olyan erejű ütést a mell-izmomra, hogy pár nap múltán egy csomó keletkezett a mell-szövetemben! Ohne zsanér, el is mentem mammográfiára!
És én is PONTOSAN UGYANAZT tapasztaltam, mint Katalin! Két menetben jól megnyomorgatták a ,,melleimet"! (Amik azért, természetszerűleg nem akkorák, mint Zalatnay Cini-é...) 
Igaz viszont, hogy csak a vizsgálat volt ,,durva", de a vizsgáló orvos és a gépet kezelő orvosnő, egyaránt kitüntető empátiával kezelt, mivel (ahogyan előbb utaltam rá), férfiaknak is lehet mell-daganatuk! És mivel a férfiak döntő többségében adott esetben (ha valami eltérést tapasztalnak) fel sem merül, hogy orvoshoz forduljanak (vagy ostoba módon szégyellnek ilyesmivel orvoshoz fordulni), ezért aztán a mell-daganatos férfiak halálozási aránya, nagyobb is, mint a mell-daganatos nőké...

(Nekem egyébiránt, augusztusban kell majd kontrollra mennem, de egyelőre nyugodt vagyok, mert a csomó, felszívódott!...)

foxworkinspace 2018.07.03. 23:54 (#7)
Kedves Katalin! Az a baj, hogy azokat a rohadt gyógyászati eszközöket, többnyire FÉRFIAK találják fel, és FÉRFIAK is fejlesztik ki! Persze, jót akarnak azok a férfiak, de...
ad 1.: többnyire NINCS fiziológiás empátiakészségük (nem képesek beleérezni magukat a páciens testhelyzetébe, illetve az adott eszköz által okozott "mellékhatásokba"
ad 2.: CSENEVÉSZ a technológiai variábilis készségük (nem sokat ötletelnek azon, hogy többféle technológai variációt is kifejleszenek, ugyanarra a vizsgálati módszerre, hanem amelyiket a leghatékonyabbnak és/vagy legkönnyebben kifejleszthetőnek és/vagy eladhatónak gondolnak, azt fejlesztik ki, és dobják piacra...)
ad 3.: nem alakult ki, valamiféle melldaganatuk (pedig bármilyen furcsa, FÉRFIAKNAK IS LEHET OLYAN...)

colonel 2018.07.03. 22:24 (#6)
Nem fér a gápre a csöcsöm mert kicsi.
1 2 3 4 5 
Facebook komment
További címkék
koldusok közé, megfogadott orvosaik, folyosón ültem, ügyeletes orvos, kedves, detotext, mindig, koldusok, díjat tévedés ezért, velem fiziológiás anyasággal, finoman határokon felettük, fejleszteni megalázva, nőgyógyászoknak vissza, legfeljebb boldoggá, császárért szakmájuk, sokaknak összetevődő, melleimet alacsony,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2018 TVN.HU Kft.