Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Kamu a bifiduszbaktérium jótékony hatása?
http://index.hu/...ny_hatasa/

És akkor mi van a sok csodayoghurttal? (Danon stb... )

EgészségEgészséges életmód
A kérdést írta: ludwigtoth ( 2013.08.09. 08:10 )
Válaszok száma: 16
Címkék: bifiduszbaktérium, jótékony, hatása, kamu,
1 2 
Válaszok Új válasz
jn 2013.08.12. 19:06 (#16)
#15 Köszi! Így már értem.
tailor 2013.08.12. 17:12 (#15)
#12
Kedves Jn!
Lehet, hogy a kapszulában a baktériumok száma sokkal több, mint a joghurtban, de a éppen alvó állapotban vannak, mert dehidratálták őket, míg a joghurtban hidratált állapotban vannak és működőképesek. Ahhoz, hogy újra működőképesek legyenek hidratálódniuk kéne. Ehhez viszont az kellene, hogy a kapszula feloldódjon a belekbe, a baktériumok megtapadjanak egy táptalajon és elkezdjenek dolgozni. Viszont a cikkben leírták, hogy a betegek éppen antibiotikum kúrán vettek részt, és ismerve a kórházi szokásokat még az is lehet, hogy a gyógyszerrel együtt adták be a baktérium kapszulát. Alig oldódott fel a kapszula az antibiotikum már el is pusztította a baktériumot.
Szerintem ez a cikk egy nagy kamu és a Danone lejáratására írták meg. Érdekes dolog, a Heti Hetesbe is már felhívták már erre a figyelmet, hogy ha valamilyen kamu vagy szokatlan kutatásról van szó, akkor mindig brit kutatók vannak a hírekbe.
jn 2013.08.11. 18:40 (#14)
#13 Kedves gyongyibur!
Én is szeretem a tejet, főleg a madarat, pedig olvastam a könyvet, de nem állítanám, hogy minden szava szentírás. Hozzám inkább az ájurvédikus megközelítés áll közelebb, de alapvetően mindent megeszek, amit megkívánok. Persze húst nem ettem már 23 éve. De az egyáltalán nem is hiányzik. A Testkontroll szerint egyébként a gyümölcs való leginkább az embernek, gondoljunk csak a paradicsomra.
gyongyibur 2013.08.11. 15:17 (#13)
Kedves jn!
A könyvet nem olvastam és be sem kerestem, mert az itt leírtak alapján a tejről bizonyára leszoknék. (pedig szeretem)
De ha az alaptézist nézzük, akkor ilyen alapon nem ehetjük a tojást sem, hiszen az egy egyed szaporító anyaga, nem ehetnénk a májat, mert a legtöbb méreganyag a májban raktározódik és evéssel ezt magunkba töltjük.
De folytathatnám a felsorolást a növényi anyagokkal.
Akkor mi az, ami emberi fogyasztásra lett kitalálva és egészséges is?

jn 2013.08.11. 14:40 (#12)
#7 Nem egészen értem, hogy miért lenne rosszabb a kapszula a csodabüfiknél. Hiszen a kapszulákban milliószoros mennyiségek vannak ezekhez képest, és pasztörizáláson sem esnek át, amitől mellesleg a baktériumok többsége elpusztul. Ezért is sokkal egészségesebbek a pasztörizálatlan készítmények. A pasztőrözött termékek viszont többek között a spermaszámra is negatív hatással vannak. Egyre több tejérzékeny van mostanában. A gyerek iszik egy pohár tejet, pár napon belül kiütéses, füle fáj, fullad, hasmenése van. (Többéves megfigyelés, igazolt ellenanyagszint.) A friss tej az anno is megfosatott úgy, ahogy kell. Azért, mert annyira magas a zsírtartalma, hogy az átlagos emberi szervezet nem igazán tolerálja. Magyarul: kenyér nélkül eszed a szalonnát.

Svájcban 1974 és 1977 között Bernard Blanc kilencgenerációs kísérletet végzett patkányokkal. A szakszerű és gondos tanulmány végeredménye szerint: az állatok növekedését egyértelműen a nyers tej segítette a legjobban, ezt követte a pasztőrözött tej, míg az ultrapasztőrözött tej hatott a legrosszabb módon a növekedésre. Ez a hatás minden generációnál megmutatkozott; a nyers tejes csoportnál, különösen a negyedik generációtól kezdve, jelentősen több volt az utódok száma. A vérszérum-vizsgálatok is többféle különbséget mutattak a három csoportnál. Különösen erőteljesen hatott a hőkezelt tej az állatok immunrendszerére. Tíz heti tejjel való táplálás után az állatokat szalmonellával fertőzték meg. Az eredmény alapján a nyers tejes csoport ellenálló képessége "jobb volt, mint azoké az állatoké, amelyek hőkezelt tejet kaptak". Hasonló hatást embereken is megfigyeltek. A tartós tej inkább csökkenti a fehérvérsejtek, a fertőzésekkel szembeni védekező rendszer fontos alkotóelemei számát, mint a pasztőrözött tej." (Halál a konyhában, 251. oldal)

"Szeretném látni azt az embert, aki széttép egy nyulat, (ha ugyan eltudja kapni,) befalja nyersen, mindenestül, húst, csontot, belsőségeket,majd kiballag a legelőre, nekifekszik egy tehén tőgyének, hogy leöblítse azt néhány korty tejjel. Hogy mindez nem igazán étvágygerjesztő? Nos.azért találják ízléstelennek a leírást, mert természetes hajlamaink soha nem késztetnének ilyesmire.

Aki nem kapta meg idejében az anyatejet,annak bizony már késő lesz ezt felnőttkorban pótolni, pláne nem tehéntejjel! A tehéntejtől a legtöbb ember megbetegszik. Más faj tejét fogyasztani egyszerűen ellenkezik a Természet törvényeivel.
Igaz, ravaszságokkal, féligazságokkal olykor megpróbálnak meggyőzni minket az ellenkezőjéről. ,,Kalcium, ahogy a Természet kínálja!", szól az ismert tejhirdetés, csak azt mulasztották el hozzátenni: ,,a kis marháknak". Mert tehéntej kizárólag a bociknak való! Elválasztás után a tinó sem tér vissza a szopáshoz, neki van ehhez elég esze.
Nekünk sajnos nincs, mi úgy hisszük, aggkorig tejen kell élni, s szoptatós dajkának ehhez a tehenet választjuk. A természetes körülmények közt élő emlősök két alapvető dologban feltétlenül következetesek, ami alól sajnos, az ember kivétel.

1. Nem fogyasztják más faj tejét. (Ez alól nemcsak az ember kivétel, de az ember által fogságban tartott állatok is. Nem csoda, hogy ők is mindenféle emberi betegséghez hasonló nyavalyáktól szenvednek.)

2. Elválasztás után nem fogyasztanak tejet. A tej kizárólag a saját faj fiatal egyedeinek számára való, s ezt a szabályt maguktól sohasem hágják át. Hogyan lehetséges, hogy épp az emberi faj, amelyiknek legfejlettebb az agya, épp mi nem tudjuk ezt ésszel fölérni? A
tej és tejtermék megbetegít káros, szenvedést okoz.

Csak erre alkalmas, és túlságosan Is jó hatásfokkal. A táplálkozástudománnyal foglalkozó ,,szakértők", akik a tények semmibevételével a tejipar szócsöveként ennek ellenkezőjét hirdetve a tej és tejtermék fogyasztását ajánlják, nem csupán az ártatlan közvélemény félrevezetésében vétkesek, de abban is, hogy egészségünket veszélyeztetve félretájékoztatnak egy olyan szakterületen, amelyikhez állítólag érteniük kellene.

Nem tudom, mi készteti őket, a hozzá nem értés, a lustaság, a nemtörődömség, a pénzhajhászás, esetleg mind együtt, de óriási mértékben visszaélnek a beléjük vetett bizalommal. Kiárusítják az emberi egészséget, saját hasznukra, bűnös módon, hisz nem újkeletü felfedezésekről van szó. Az állati eredetű ételek (köztük a tej és tejtermékek) káros hatása évtizedek óta ismert. Az eddig említett bizonyítékokat továbbiakkal is kiegészíthetem, nem kell hozzá más, csak józan ész és a tudományos szakirodalom tanulmányozása.

Az újszülött borjú úgy 45 kg, egyéves korára el szokta érni az egy tonnát. Hát erre való a tehéntej: nagyon rövid idő alatt nagy csontú,hatalmas állat fölnevelésére, s a legkevésbé sem az embernek. (Igaz, néha emberben is látni olyat, aki megjelenésében félelmetesen közel jár ehhez.)Remélem, senki nem gondolja komolyan, hogy tejtermékek fogyasztása mellett képes lehet egészséges fogyásra! De ez csupán egyike a tejhátrányos hatásainak. Mert van még rengeteg, azt sem tudom, hol folytassam.

Az ételek közül a tej az, ami a legtöbb nyálka kiválasztására kényszerítia szervezetet. Ez a sűrű, tapadós nyálka betakarja a finom nyálkahártyákat, elzárja a hörgőket, zavarja a légutakat, köhög, krákog, kínlódik és megbetegszik tőle az ember. Szénanátha, asztma, hörghurut (bronhitisz),meghűlés, arcüreggyulladás, orrdugulás, középfülgyulladás — mind olyan betegség, melyek leggyakoribb kiinduló oka a tej. A legtöbb túlérzékenységi tünetet szintén a tejtermékek váltják ki, szinte minden allergiával foglalkozó szakkiadvány említi a tejet.

A szakterület tekintélyes kutatói közül szeretnék megemlíteni kéttudós orvosdoktort, Dr. William Ellis urat, aki nyolcvanas éveiben jár, és Dr. N. W. Walker urat, aki 1985-ben természetes halállal hunyt el — 109 éves korában. A tejről és tejtermékekről alkotott véleményük egybehangzóan lesújtó. Mellkasi fájdalmak, szívpanaszok okaként több esetben egyértelműen ezek voltak felelősek. Dr. Ellis fölhívja a figyelmet, hogy már 200 éve ismert a tejfehérje fejfájást kiváltó hatása.

A Nature című (a legtekintélyesebb) tudományos folyóirat 1974. július 6-i számának egyik cikke egyes sajt- és túróféleségekben föllelhető fehérjéket okolja a migrén létrejöttéért. Magam is esetek százaiban tapasztaltam, hogy a tejtermékfogyasztás elhagyása, vagy egyszerű csökkentése megszüntetett korábbi rendszeres fejfájást.

Akit érdekel a valóság és a saját egészsége az elolvashatja a könyvet itt:

www.scribd.com/doc/65271077/Testkontroll-2-Harvey-es-Marilyn-Diamond"
ludwigtoth 2013.08.09. 20:57 (#11)
#10: egészségedre...
gyongyibur 2013.08.09. 19:18 (#10)
Kedves taen!
Én is mondhatok olyat?

MÜSZI
taen 2013.08.09. 18:58 (#9)
Mondj valamit a reklámiparban, ami nem kamu!
gyongyibur 2013.08.09. 18:08 (#8)
Mert nem jól eszitek!

A dobozról, már a bontásnál fejjel lefelé kell eltávolítani a fedlapot!
Ha ezután a cucc a parkettán köt ki, akkor onnan kiskanállal feléve, annyi bifidus-izé lesz benne, hogy csak na!
tailor 2013.08.09. 17:36 (#7)
Ezután a cikk után van egy álmom. Én egy brit kutatócsoport tagja szeretnék lenni. Mindegy milyen hülyeséget csinálok, rengeteg pénzt kapnék érte és elismert ember lehetnék.

Egy dolgot bebizonyítottak, ha kapszulában juttatunk az emberi szervezetbe baktériumokat akkor az nincs hatással az emberre, vagy legalábbis nincs mérhető hatása.
A betegeknek nem baktériummal dúsított joghurtot adtak, hanem egy kapszulába baktériumot juttattak a szervezetükbe, egy olyan bélrendszerbe ahol szinte semmi sem volt, mert az antibiotikumok miatt teljesen kiürült. Hát persze, hogy semmi hatása sem volt, ki se tudta fejteni, mert nem volt ahol vagy amibe megtapadjon.

Ezek a kutatók vagy zsenik, mert ilyen hülye kísérletekkel leplezik a semmittevésüket, vagy tényleg ennyire hülyék, vagy az egész csak kitaláció. Nehéz megállapítani, mert rengeteg hasonló cikk jelenik meg abban az esetben, ha valamilyen terméket le akarunk járatni és akkor mindig brit kutatókra hivatkoznak, még az is megeshet, hogy most éppen rászálltak az ilyen joghurtot forgalmazó cégre mert egy másik cégnek kell a piac.
1 2 
Facebook komment
További címkék
baktériumok száma, éppen alvó, joghurtban hidratált, kapszula feloldódjon, köszi, értem, kedves, lehet, bontásnál kezdve inkább, konyhában juttattak véleményük, kizárólag hiszen kutatókra, számának értem, működőképesek ellenálló, amibe ehetjük, onnan többféle, szalonnát megfigyeltek, emberre fogyasztani,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.