Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Melyik az a hús és melyik az a zöldség amely fogyasztása kifejezetten árt az izületeknek?

EgészségEgészséges életmód
A kérdést írta: dnemethk ( 2011.07.21. 20:31 )
Válaszok száma: 3
Címkék: kifejezetten, izületeknek, fogyasztása, zöldség,
Válaszok Új válasz
evavicus 2011.07.22. 00:16 (#3)
NEM JAVASOLT ÉLELMISZEREK

Finom pékáruk magas cukor és zsírtartalmuk miatt (például: kakaós csiga, búrkifli, croissant, tepertős pogácsa, briós, sajtos rúd, sajtos roló).

Húsok és húskészítmények

Zsíros húsok, füstölt húsok, belsőségek, szalonnafélék, zsíros felvágottak, kolbászok, hurkák, húskivonatok, kocsonya, kagyló.
Tej, tejtermékek (alacsony a purintartalmuk, de magas a zsírtartalmuk).
2,8 % zsírtartalmú tej, zsíros sajtok (ementáli, trappista, Pannónia, Karaván, Márványsajt), tejföl, tejszín.

Zöldség- és főzelékfélék

Lencse, sárgaborsó, szárazbab, szójabab, szójacsíra, szójaszósz, szója-granulátum, szójakocka, szójaliszt, szójaszelet, tofu.

Gyümölcsök

Nem javasolt önmagában fogyasztva (magas a zsírtartalmuk): dió, mogyoró, mandula.

Fűszerek

Csípős, erős hatásúakat ki kell hagyni az étrendből. Csípős mustár, torma, curry, ketchup, csípős paprika, chili.

Folyadék

Alkoholos italok, sör. Az alkoholmentes sör sem javasolt (14 mg/dl purintartalom)

Fogyasztásra nem javasolt ételcsoportok

Magas, úgynevezett extraktív anyagtartalmú ételek: erőleves, kocsonya, sok hússal főzött húsleves, pörköltek, pecsenyelé, vadhúsból készült ételek halkonzervek.

Az alkoholtartalmú italok magasabb zsírtartalmú ételek fogyasztása után történő ivása köszvényes rohamot válthat ki.

Kerülni kell a zsírban gazdag ételeket, például a bő zsírban (olajban) sütést, szalonnával tűzdelést, legírozást (tojással és tejszínnel történő dúsítás), montírozást (vajjal dúsítás), manírozást (lisztel összegyúrt vaj kockára vágása és az ételbe szórása). Egyrészt rohamot vált ki, másrészt testsúlynövekedéshez vezet. Az elhízott köszvényes betegeknél többszöri alkalommal jelentkezhet roham a túlsúly miatt.
colonel 2011.07.21. 22:25 (#2)
nem tudok válaszolni, de léteznek táblázatok, keresd az alacsony purintartalmú élelmiszereket.
tarnics 2011.07.21. 22:09 (#1)
Én zöldségről nem tudok, de a disznó, és a marhahús igen, viszont csak akkor, ha minden nap sokat eszel belőle.
Facebook komment
További címkék
alkoholtartalmú italok, zsírban gazdag, ételbe szórása, elhízott köszvényes, javasolt, élelmiszerek, finom, pékáruk, sajtok javasolt kocsonya, trappista purintartalmuk válthat, füstölt miatt fogyasztása, szójaliszt tejtermékek, halkonzervek magasabb, pecsenyelé croissant, dúsítás hurkák, croissant szója, dúsítás tojással,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.