Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
evavicus |
2011.07.22. 00:16 (#3) |
|
|
NEM JAVASOLT ÉLELMISZEREK
Finom pékáruk magas cukor és zsírtartalmuk miatt (például: kakaós csiga, búrkifli, croissant, tepertős pogácsa, briós, sajtos rúd, sajtos roló).
Húsok és húskészítmények
Zsíros húsok, füstölt húsok, belsőségek, szalonnafélék, zsíros felvágottak, kolbászok, hurkák, húskivonatok, kocsonya, kagyló.
Tej, tejtermékek (alacsony a purintartalmuk, de magas a zsírtartalmuk).
2,8 % zsírtartalmú tej, zsíros sajtok (ementáli, trappista, Pannónia, Karaván, Márványsajt), tejföl, tejszín.
Zöldség- és főzelékfélék
Lencse, sárgaborsó, szárazbab, szójabab, szójacsíra, szójaszósz, szója-granulátum, szójakocka, szójaliszt, szójaszelet, tofu.
Gyümölcsök
Nem javasolt önmagában fogyasztva (magas a zsírtartalmuk): dió, mogyoró, mandula.
Fűszerek
Csípős, erős hatásúakat ki kell hagyni az étrendből. Csípős mustár, torma, curry, ketchup, csípős paprika, chili.
Folyadék
Alkoholos italok, sör. Az alkoholmentes sör sem javasolt (14 mg/dl purintartalom)
Fogyasztásra nem javasolt ételcsoportok
Magas, úgynevezett extraktív anyagtartalmú ételek: erőleves, kocsonya, sok hússal főzött húsleves, pörköltek, pecsenyelé, vadhúsból készült ételek halkonzervek.
Az alkoholtartalmú italok magasabb zsírtartalmú ételek fogyasztása után történő ivása köszvényes rohamot válthat ki.
Kerülni kell a zsírban gazdag ételeket, például a bő zsírban (olajban) sütést, szalonnával tűzdelést, legírozást (tojással és tejszínnel történő dúsítás), montírozást (vajjal dúsítás), manírozást (lisztel összegyúrt vaj kockára vágása és az ételbe szórása). Egyrészt rohamot vált ki, másrészt testsúlynövekedéshez vezet. Az elhízott köszvényes betegeknél többszöri alkalommal jelentkezhet roham a túlsúly miatt.
|
|
|
colonel |
2011.07.21. 22:25 (#2) |
|
|
nem tudok válaszolni, de léteznek táblázatok, keresd az alacsony purintartalmú élelmiszereket. |
|
tarnics |
2011.07.21. 22:09 (#1) |
|
|
Én zöldségről nem tudok, de a disznó, és a marhahús igen, viszont csak akkor, ha minden nap sokat eszel belőle. |
|
|
|
|
alkoholtartalmú italok, zsírban gazdag, ételbe szórása, elhízott köszvényes, javasolt, élelmiszerek, finom, pékáruk, sajtok javasolt kocsonya, trappista purintartalmuk válthat, füstölt miatt fogyasztása, szójaliszt tejtermékek, halkonzervek magasabb, pecsenyelé croissant, dúsítás hurkák, croissant szója, dúsítás tojással,
|
|
|
|