Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ha már az összes munkaképes magyar, Nyugaton keresi a boldogulást, akkor HÁNY %-os lesz a foglalkoztatottság?
A Kérdés apropóját KÉT mai hír adja:
● Az egyik, a Klubrádió egyik hír-műsorában hangzott el, éspedig a következőként: Egy a Nyugat-Európában munkát vállaló magyarok hazulról való "elmozgását" elemző statisztikai felmérés szerint, A NYUGAT-EURÓPÁBAN DOLGOZÓ MAGYAROK SZÁMA, MÁR MEGHALADTA A 600 000 FŐT!
● A másik hírt viszont a "királyi" rádió (MR1 Kossuth Rádió) 'Déli krónika' hírfolyamában hallottam, éspedig Varga Mihály hurrá-optimista előadásában. A "matador" azt állíotta, hogy egy friss KSH-jelentés szerint, 200 000 alá csökent a munkanélküliek száma az országban!

Al-kérdés: Minthogy a két hír közötti LOGIKAI KAPCSOLAT, nyilvánvalónak tűnik, nem lett volna korrektebb Vargától, ha EMLÍTÉST TESZ az összefüggésről?

"20 forintos" kérdés: Ha végül is odáig jutunk, hogy MINDEN EGYES ÉP-KÉZ-LÁB (munkaképes) magyar ELHAGYJA az országot - aminek folytán 0 %-os lesz a munkanélküliség -, akkor HÁNY SZÁZALÉKOS LESZ A FOGLALKOZTATOTTSÁG?...

(Csak kérdezem...)


SzórakozásPóker
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2017.08.30. 23:27 )
Válaszok száma: 127
Címkék: foglalkoztatottság, boldogulást, munkaképes, nyugaton, foglalkoztatottság, munkanélküliség, munkanélküliek, nyilvánvalónak, összefüggésről, következőként,
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Válaszok Új válasz
donaldduck 2017.08.31. 12:20 (#7)
6-
Ha nem termeli meg miért alkalmazzák??
decotext 2017.08.31. 12:17 (#6)
Ebben teljesen egyetertünk, csak ahogy Te is tudod
nagyon ritkán, de inkább NEM fizetnek többet mert
még ezt sem termeli meg a legtöbb alkalmazott!

Ezt nem akarod elfogadni pedig ezek tények! Pontosan
hasonló dolog üzött bennünket is külföldi munkaadóhoz!

Hiába van lehetöség többet adni egy munkaadónak NEM AD TÖBBET!
PONT!
colonel 2017.08.31. 12:16 (#5)
ha minden épkézláb elmegy akkor nagy a valószínűsége, hogy akár száz százalékos is lehetne a foglalkoztatási arány, bár ez a linkóci népréteggel is meg kellene beszélni. voltak, vannak és lesznek dolgozni nem akaró emberek. azért némelyeknek nem ártana némi értelmezési képesség fejlesztés. csak szólok, a kötelező minimum a törvény adta alsó határ, ettől csak felfele lehet eltérni. legalább úgy gondolkodsz a minimálbérről mint a szakmába valahonnan bekerült irányítók a pihenőidőnkről. a KM alapú bérezés meg már elég régóta tiltott dolog, bár tudom, hogy a gyenge helyeken ma is létezik. de ha a melós nem termeli meg a minimálbért se, akkor minek foglalkoztatják? hülyeséget beszélsz )
donaldduck 2017.08.31. 12:12 (#4)
Decotext ezt már kitárgyaltuk egy másik kérdésnél is és ott sem volt igazad
Nem muszáj csak a minimált fizetnie!!!!
Senki és semmi nem gátolja hogy többet fizessen mint a minimál!!!
Senki és semmi nem kötelezi hogy csak a minimált fizesse!!
Kizárólag a munkáltatón múlik hogy mennyivel fizet többet mint a minimál!
kizárólag a munkáltatón múlik ha csak a minimált fizeti!

decotext 2017.08.31. 10:24 (#3)
Kedves Donaldduck! #2
Tudod Te is nagyon jól, hogy a munkaadó csak annyit fizet amennyit muszáj neki a törvény szerint és nem a dolgozó teljesitménye a mérvadó! Ha én munkaadó lennék én sem adnék többet csak amir KÖTELEZNEK, s leszarnám, hogy ki hogyan dolgozik! Most az általad felhozott "udvaros" is ugyan annyit kap mint egy titkárnö vagy egy úépitö! A kötelezö bért!

Nekünk külföldön (BRD) van a munkaadónk, ahol van szintén minimálbér, de a tarifától függ és nem országos "nesze ezt edd, nincs több"! Egyik ismerös három müszakban dolgozik minimálbérért (szalagon), plusz pótlékok.(Itt a Dunántúlon). Ugyan ott az admin, (rendszergazda) is minimábéren van! Ez az egyenlösdi lerontja a magyar bérszintet mert a munkaadók NEM FOGNAK TÖBBET ADNI! (Hiába adhat többet!) Adhat 500 ezret is de nem teszi, mert még ezt a minimálbért sem termeli meg a melós!

Te ezt úgy sem fogod megérteni, s mindig ugyan azt a baromságot irogatod, hogy " adhat többet is". Értsd meg NEM AD, mert ez a kötelezö, s nem érdeke, hogy maradjon a melós hiszen másol sem kap többet, csak a minimálbert! HA MINDENHOL MINIMÁLÉR VAN AKKOR A MELÓS NEM MEGY SEHOVA MERT NEM ÉRDEKE. ÚGY SINCS TÖBB!
Ezt tudják a munkaadók és ki is használják ez (jogosan!).

Kétségtelen vannak kivételek. Pl. a unokatestvérem Érden! Amolyan "kilincs tisztogató" az az járja a kuncsaftot és elad. Van egy alapbére ami több mint a minimálbér (mert senki nem vállalja ezt a munkakört olcsóbban!) s erre jön rá a %, az az a teljesitménybér. Sokat ad el sokat kap, ha keveset ad el akkor szivás van! 380 ezer az átlaga (brutto), de egész héten úton van a szolgálati kocsival!! Ha beteg akkor csak az alapra kapja a táppénzt mint a kamionosok ahol km pénz is van!
donaldduck 2017.08.31. 09:48 (#2)
1-
A bérszint Fejlesztése nem függ össze a minimálbérrel.Nem kötelező csak annyit fizetni és a törvények sem írják el hogy csak annyit fizessenek.
A bérszint csökkenéséhez van köze ugyanis ha nem írnák elő hogy legalább ennyit fizessenek akkor biztos hogy ennyit sem fizetnének. Többet bármikor fizethetnének,senki és semmi nem gátolja azt kivéve a foglakoztató!
-
A kérdésre:
-a hivatalos statisztika és a valóság között szerintem van némi különbség.
A munkanélküliség csökkenésébe beleszámolják a közmunkásokat is tudtommal,pedig csak az lehet közmunkás aki munkanélküli.
decotext 2017.08.31. 07:11 (#1)
Pontosan ezt aknázza ki a kormány s buta fütyisz választó nem
számol utána, hogy a politika, vagy a kivándorlás az ok! A szamszerü
statisztika valóban ezt mutatja, csak az indok nem fedi a válóságot!

Jegyzet: ha nem lenne minimálbér akkor fejlödne a bérszint is.
Amig azonban a politika beleszól a gazdaságba, addig marad
a kivándorlás anyagi okok miatt! Gyakorlatileg ök is gazdasági
menekültek!
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Facebook komment
További címkék
legtöbb alkalmazott, foglalkoztatási arány, linkóci népréteggel, kötelező minimum, termeli, miért, alkalmazzák, ebben, szalagon külföldön emberek, fizessenek azonban három, valóban fizesse minek, alapú miatt, dolgozik külföldön, hasonló dolgozó, fizeti ugyan, fizesse minimálbérért, legalább kivéve,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.