Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Van-e valaki, aki puszta „véletlenségből” egy könyv- és/v. folyóirat-kiadónál dolgozik?
(Talán egyenesen ő a főszerkesztő, vagy netán maga is a tulajdonos!) Illetve akinek a rokona vagy közös őse, esetleg az ismerőse dolgozik egy ilyen helyen?

Tehetséges, de eddig még be nem futott — ú.n. ,,névtelen" — íróként invenciózus, megkapóan különleges szövegeket, történeteket vinnék — saját kútfőből merítve!
Zseniális szövegeim vannak, mint pld.:
● rövid, frappáns aforizmák, szösszenetek, kissé bővebbre vett, bölcselkedő miegyebek
● lazább hangon elménckedő, incselkedő (némileg tán provokatív...) ,,betűzetek"
● felszabadult humorral írt, frivol stílű (néhol nem is túl erényesre szabott...) kiszólások, fricskák, bökkenetek, hökkenetek, pökkenetek, ,,szószedetek"
És van bizony egy...
● rekeszizom-tornáztató elbeszélés is — a ,,Folytassa, Tizedes!" tovább-gondolásaként ,,belőve"!
De akadnak még...
● misztikus és/vagy fantasztikus sztorik, vagy éppenséggel
● tudományos és technikai, valamint társadalmi távlatokat kitárgyaló/feszegető esszék!
Ja, és van az ,,iszákomban"...
● némi vers is — ilyenek, meg olyanok is..., sőt,
● jövőbe ,,mutató" utópikus (ámde mégsem kifejezetten sci-fi őrülteknek való) nagyregényt is írok, lelkesülten magas minőségben!

Ha érdeklődő szavakat kapok, a többit ,,emilen" keresztül megbeszélhetjük!

SzórakozásKönyvek
A kérdést írta: foxworkinspace ( 2015.12.28. 00:40 )
Válaszok száma: 51
Címkék: véletlenségből, folyóirat, kiadónál, dolgozik, megbeszélhetjük, gondolásaként, szösszenetek, történeteket, fantasztikus, kifejezetten,
1 2 3 4 5 6 
Válaszok Új válasz
foxworkinspace 2015.12.28. 15:34 (#21)
,,piktorka2"! Süt belőled a SÉRTETT IRIGYSÉG! (Merthogy LÁTVA-LÁTOD, mennyivel ,,ütősebb" tehetség is vagyok náladnál!...
Ennyi!
Szerintem jobb, ha kerüljük egymást...

U.i.:
1.: Mindabból, a tekintélyes szöveg-mennyiségből, amit itt már leközöltem, legfeljebb csak EGYETLEN SZÓ minősülhet (némi rosszindulattal, persze...) ,,trágárnak" — ahogy te meghatározod.
2.: Micimackó KINÉZETE (ahogyan láttatják) igenis hagy némi kívánnivalót maga után! Szerinted komilfó, ha egy mackó a felső testén mellénykét visel, viszont alul semmit?!... Szerinted ez simán ,,eladható" egy felcseperedő gyermeknek? Ne röhögtess!
gyongyibur 2015.12.28. 15:28 (#20)
(#17)
Kedves Piktorka!
Te akartál "szösszenetet"!
Nem értelek!
Bántottunk mi téged, vagy miért büntetsz?
Legközelebb, gondolj ránk is egy ilyen kérésnél!

Most pedig "szöszmötölj", van miből!
ludwigtoth 2015.12.28. 15:24 (#19)
Jézus Mária...
foxworkinspace 2015.12.28. 15:20 (#18)
Hello, "bossi"! Most melóba menni készülök, és cca. éjfél körül, vagy inkább később érek vissza, úgyhogy majd holnap értekezhetünk!

piktorka2 2015.12.28. 15:20 (#17)
foxworkinspace!
Igyekeztem olyan hangnemben megfogalmazni a véleményemet, ami nem sértő. Ugyanezt Te már nem tetted meg sem felém, sem Gyongyibur felé.
Én írok, festek, és a feleségem a megmondhatója, hogy mennyire bonyolult, csapongó lélek vagyok. Ennek ellenére én nem húztam le a költészetedet, csak jeleztem, hogy nem az én stílusom.
Én kimondotta szeretem a Micimackót és nem látom benne a kokós cukros-bácsit, viszont kimondottan igyekszem elkerülni, hogy az unokáim, amíg lehet, ne szembesüljenek az ilyen trágárnak mondható alkotásokkal.
Mint mondtam, én is írogatok, és festegetek. Egy pár művemet megtalálhatod a magyarországi, és külföldi templomok falán.
A versekben pedig azokat szeretem, ami a lélekhez szól, vagy örömet okoz az olvasójának. Kiégett embereknek mondod az már publikált embereket, te viszont még nem lettél ismert ezidáig. Én remélem számomra ez után sem.
Azért ide írok neked az én csapongó lelkemnek szüleményét. Én ilyen verseket írok, de nem tartom magam kötőnek, nagy alkotónak. Csak saját gyönyörűségemre firkálok.
Ez a legutolsó, amit írtam. Lásd, mennyire különbözünk.

Temetés.

Mikor idős ember elhalálozik
Siratjuk, fáj az elmúlás.
Mikor gyermek temeti szülőjét
Egy életre szól az elszakadás.
Míg a seb gyógyul tátog az űr
s emlékképek sárgulnak az idő homokóráján.

De mikor szülő temeti gyermekét,
Reszkető keze a fekete ládikón
Melyben mereven fekszik magzata,
Ki testében fogant, s nőtt,
lett ember, mint annyi más
S most nem mozdul, kézcsókra
Nem hajol anyja kezére.

Ki műve e szörnyű merénylet,
Ki műve ez, mi embereket a sírba tesz
Sodorja ár s kiveti a partra
Ember nem lakta koponyahalmazra.
Hol az óra bár felhúzzák nem jár
Az idő megdermed, s perc pihen vackán.

Az anya már nem sír,
Odalép a dombhoz
Beszél magában a kis koporsóhoz.
Édes kicsi fiam, kicsi gyermekem.
Elhagytál hűtlenül, elhagytál engem
Úgy kértelek ne menj, ne hagyj egyedül.
Rám nem hallgattál, elmentél hűtlenül.

És nem zavar, ha valaki felhasználja, mert esetleg tettszik neki.
Ha nem tettszik, lapozzon.
bossi 2015.12.28. 14:12 (#16)
Jó magam 1973 óta írogatok, verseket, novellákat, de sajnos kiadni úgy nem tudom, mert drága. Sok pénzbe kerül. Legalább is nekem, aki minimál bért a fizetése. Próbáltam egy-két kiadónál, ami "ingyenes" kiadást igért. De, az eladásokért kér 30% vagy 60% és a maradék az Íróé. Volt olyan helyzet, hogy a havi pénzemet kellett volna oda adni a kiadásért. Dönteném kellett, vagy a Saját Könyvek, vagy a megélhetés.
Ilyen a helyzet.

De, ha tudsz valamit, ami a kiadásról szól, légyszi szóljál. E honlapon megtalálsz, mint "bossi".
foxworkinspace 2015.12.28. 14:02 (#15)
Kedves — dekoratív szöveggel ,,profilozó" — ,,DECOTEXT"!
Van egy olyan érzésem, hogy KÖNYVES ember lehetsz! Éspedig ez két vonatkozásban lehetséges:
1. Vagy magad is ,,tollforgató" ember (író/költő/újságíró/esszéista stb.) vagy, azért ösztönzöl a ,,gyakorlásra" — mármint eme portálon...
2. Avagy netán kiadóhivatali ,,potentát" vagy!

Én inkább az ELSŐ eshetőség valószínűségére szavazok..., ezért figyelmedbe ajánlom az alábbiakat:
1. Ez a kérdés nem olyanoknak szól, akik ENGEM elmeháborodottnak néznek!...
2. Ez a kérdés olyanoknak szól, akik tisztában vannak azzal, hogy a világhálón úgymond' ,,ingyé'" hozzáférhető írói művek textusai (bármilyen minőségűek is lett légyenek azok) JOGVÉDETTSÉGET élveznek (vagy attól, hogy maga a szerző a jogtulajdonos, vagy az ő rokonai/leszármazottai/hozzátartozói birtokolják a szerzői jogot, vagy attól, hogy a közreadó portál a jogtulajdonos), vagyis tehát az ilyen írások sem részletükben, sem egészükben nem idézhetőek, és nem is sokszorozhatóak, illetve semmi módon sem felhasználhatóak további ,,feldolgozásra" a jogtulajdonos(ok) engedélye nélkül!
3. Ez a kérdés tehát olyanoknak szól, akik képesek felfogni, hogy ha én itt a nick-nevem alatt, vagy akár a ,,művésznevem" alatt, avagy éppenséggel a saját nevem alatt — de nyilván ,,jog-meztelenül" — közölném egy TELJES novellámat/elbeszélésemet, vagy versemet, avagy regényemet (vagy akár csak egy-egy részletet is közölnék itt belőlük, minden további nélkül), akkor szélsőséges esetben akár az is előfordulhatna, hogy egy KIÉGETT (vagy ELEVE TEHETSÉGTELEN) TOLLFORGATÓ, miután elolvasta közléseimet, A SAJÁT NEVE ALATT HASZNÁLNÁ FEL AZT (azokat), és Ő KAPNA elismerést/megbízást/tiszteletdíjat/ösztöndíjat/jutalmat, vagy akár IRODALMI NOBEL-DÍJAT — HELYETTEM!...
4. Ez a kérdés tehát olyanoknak szól, akikkel ÉRDEMLEGESEN MEG LEHET TÁRGYALNI, hogy miféle keretek között is juthatnak hozzá egy-egy — hosszabb lélegzetű — írásomhoz, avagy antológiába gyűjtött aforizma-gyűjteményemhez, és filozofikus írásaimhoz!

Érthető, kedves — dekoratív szöveggel ,,profilozó" — ,,DECOTEXT"?!...
foxworkinspace 2015.12.28. 13:57 (#14)
Végezetül (egyelőre...) egy kevéske — provokatív — szöveg-csokor... Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor (,,foxworkinspace" tollából, és — hivatkozás alapként — Mark Twaintől:

Ateista nézőpont...: ,,A keresztény egyházak egyik legalapvetőbb és egyben legálságosabb — tömegbutító — félrevezetése, hogy nem tudatosítják az emberekben: a halál után mindenki a Pokolba jut..." — Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor (,,foxworkinspace"

Magyarázat helyett: ,,Nem ismerek olyan embert — beleértve önmagamat is —, aki nem érdemelne meg legalább 1 alapos farbarugást!...".— Mark Twain (vélhetőleg)

Az isteni ,,jóindulatról", avagy a ,,jóakaratú" istenről: ,,Az isteni jóindulatban hinni nem kisebb badarság, mint hinni abban, hogy egy szakavatott genetikus majd ,,jóindulatú atyaként" viszonyul az általa legyártott ötezredik emberi klónhoz..." — Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor (,,foxworkinspace"

Lehangoló végkövetkeztetés: Ha létezne Isten, a gonosz(ság) (a Sátán) bizony halott volna! Magyarázat: Mivel a világ olyannyira telve van gonoszsággal, ezért ha mégis létezik Isten, akkor vagy az van, hogy ő maga a Sátán is egy személyben — ez esetben tudathasadásos elmebeteg kell, hogy legyen, vagy pedig nem teljhatalmú, ekkor viszont nem is isten! Ha pedig egy entitás nem rendelkezik isteni attribútumokkal, akkor semmilyen alapon sem tekinthető örökidőktől fogva, végtelen időkön át létezőnek, vagyis tehát nem alkothatta a Mindenséget, és nem lehet ura a történelemnek sem! Az úgynevezett meggyőződéses istenhívők tehát, vagy egy — imádatra teljességgel méltatlan — elmebeteghez imádkoznak; ez esetben megalkuvón szolgalelkű képmutatók, vagy pedig egy képességeiben és hatókörében meglehetősen korlátozott személyhez — legjobb esetben is csak félistenhez — fohászkodnak; ez esetben sajnálatra méltóan rövidlátóak. Ám a legvalószínűbb mégis csak az, hogy egy soha nem is létezett, soha nem is létezhető vágyképet ruháznak fel az istenség attribútumaival, és őhozzá zsolozsmáznak templomaikban. Eszerint viszont, szimplán csak nevetségesen ostobák!... — Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor (,,foxworkinspace"

A legfennsőbb titok — Istenről...:
,,Az isten fogalom kultúrtörténeti jelentőségű megjelenése, voltaképpen nem más, mint rettegés ,,kozmikus árvaságunk" tudomásulvételétől, irtózásunk annak beismerésétől, hogy nincs ,,Teremtőnk"; hogy létezésünk pusztán olyan természeti folyamatok következménye, amelyek bármiféle felsőbb irányítást nélkülöznek. Nem bírnánk elviselni ugyanis, ha kiderülne: az ,,Atya" nem létezik!... Ezért — mivel szükségünk van rá — mi magunk alkottuk meg őt! Csakhogy minden létezők urának fölibénk emelése egy olyan új tényező bevonásával egészít ki egy — egyes részleteiben tapasztalati tényekre épített, túlnyomó részt azonban, csak elméleti alapokon megfogalmazott és magyarázott, s végérvényesen teljessé talán soha nem tehető — ,,képletet", mely tényező végső soron szükségtelenül túlbonyolítja a már eddig is meglehetősen összetett formulát. Az Isten létében, méghozzá örök időktől létezésében való hit, ugyanis semmivel sem visz közelebb az alaprejtély megoldásához, nevezetesen: a Mindenség létezésének problematikájához. Az öröktől fogva létező Istenben való hit kinyilatkoztatása ugyanis olyan, mint ha azt mondanánk: a Világegyetem maga, öröktől fogva létezik; márpedig a világegyetem létezik, ezt tapasztalatból tudjuk. Tehát nem látom be, mi okunk is lenne arra, hogy olyan — új — fogalmat vezessünk be a körülöttünk létező világ látszólag könnyebb megérthetősége, vagy elfogadhatósága okán, amely végül is, — ha mélyebben belegondolunk —, csak tovább bonyolítja a helyzetet; Isten létének feltételezésével ugyanis megkerülhetetlenül egy újabb teremtés-problémával szembesülünk, nevezetesen azval, hogy: és ki termté Istent?..." — Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor (,,foxworkinspace"
foxworkinspace 2015.12.28. 13:52 (#13)
Helyesbítés: lelkületŰek...
foxworkinspace 2015.12.28. 13:51 (#12)
Élj boldogul — az EGYSZERŰ LELKÜLETÚEK között!...
1 2 3 4 5 6 
Facebook komment
További címkék
felső testén, felcseperedő gyermeknek, ilyen kérésnél, kokós cukros-bácsit, piktorka, belőled, sértett, irigység, istenről ingyenes látva, egyben istenről potentát, képletet felsőbb belőlük, emlékképek ötezredik, hozzátartozói attól, mennyiségből elfogadhatósága, azzal jogtulajdonos, húztam sátán, ezért emlékképek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.