Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mohácsi vészröl senki nem szól?
Most hallom a rádióban, hogy nagy kikötörendszer lesz Mohácson, s az 5 milliárd forintból, s csak 350 milliót ad Mohács és a kormány a többi EU pénzekböl lesz! NOCSAK, NOCSAK?! Kell nekünk mégis az EU? Hat nem teljesit az ország jobban? vagy csak keritésre, kihasználatlan vonatokra és focipályákra van pénz?
Gazdaság, pénzügyek, üzletEgyéb kérdések
A kérdést írta: decotext ( 2018.03.01. 07:30 )
Válaszok száma: 41
Címkék: vészröl, mohácsi, senki, szól, kihasználatlan, kikötörendszer, focipályákra, vonatokra, keritésre, pénzekböl,
1 2 3 4 5 
Válaszok Új válasz
hatibacsi 2018.03.12. 00:34 (#41)
Ha nem hagyod, akkor miből is fizetik? Az enyémből?.... Na most menj ki röhögni és állj a tükör elé....
szensavasutlezaras 2018.03.05. 23:27 (#40)
A kisember mit tehet ellene? Már alapból úgy kapja kézhez a fizuját, hogy levonnak belőle.
Akkor lenne értelme ellenállni, ha még gyalogos díjbeszedők járkálnának, csak hát ők fosnak, különösen mióta egy kevésbé diplomatikus illető kést bökött egy NAVosba.
Azt sajnálom, hogy csak egybe...szívem szerint az összeset kiirtanám.
decotext 2018.03.05. 08:13 (#39)
Kedves Szensavasutlezaras! #38

Idézet:
"És mit gondolsz, kitől, honnét szedték el azt a többletpénzt? A saját zsebükből? Hohó, előbb fog befagyni a pokol...Valahol valaki ennyivel kevesebbet kap kézhez, ez a nagy büdös igazság. Tehát amit kap, azt mástól szedték el. Eredő = 0."


Csak attól lehet elvenni, aki ezt hagyja!
Ha meg hagyja, akkor meg is érdemli!

A nyugdijnál sokkal többen fizetnek, be mint amennyi kimegy nyugdijként.
Ehez jön az elhalálozások száma is, akik 40-50 évig fizettek be, de legfeljebb
özvegyi amit kifizetnek! Ha nem dolgozna a nép feketén, akkor több maradna
a közösben is! Akik meg minimálbérért hajlandók gürizni azok ne is kapjanak
soha többet! Nem is érdemelnek többet!

szensavasutlezaras 2018.03.04. 20:54 (#38)
" Az 1970-es években volt hogy 70 az az hetven forintom volt egy hétre és sajnos cigztem is. Ha akkor anyukám nem segit, éheztem volna! "

Ez rendben van, csak azt felejted el, hogy anno egy totálisan más államberendezkedés volt az országban. 70 forintnak pedig sokkal nagyobb volt az értéke. Ráadásul akkor kínosan ügyeltek rá, hogy munkahely mindig legyen - pontosan azért, mert nem akartak minket a vasfüggöny túloldalán látni. Bár Kádár is jókora nagy szemétláda volt, ezt az egy dolgot tisztán látta: ha nem kedvezünk a népnek, akin élősködünk, hosszútávon rá fogunk baszni, de nagyon ám. Mindezt úgy, hogy akkor még külföldre se lehetett csak úgy kimenekülni. A kormányok azzal, hogy kollektívan leszarják az emberek érdekeit, két kézzel vágják maguk alatt a fát.

"Az uralkodó osztálynak nem érdeke, hogy a tömeg jobban éljen sőt!"

Akkor újra megkérdem: mi a franc szükség van egyáltalán a semmirekellő hatalmi elitre? Hasznot nem hoznak, kárt annál többet csinálnak, és ezek után még elvárják, hogy mi javítsuk meg azt, amit ők rontottak/rontanak el. Kergessük világgá akkor a politikusokat, vagy inkább öljük le mindet chaingunnal, és szervezzünk meg nélkülük egy államot.
Pénzügyileg máris sokkal jobban kijönnénk, a keresetünk négyötöde kapásból megmaradna például, amit elszednek most adóba.
A policáj nem a fánkzabáldában hizlalná a seggét, hanem védené az embereket, mert tőlük kapná közvetlen a zsét. Ha rosszul végezné a feladatát, nem kapna egy vasat se, nem úgy, mint most, hogy a bűnözésben Dél-Afrika szintjét döntögetjük, a zsernyákok meg a vasúti átjárónál trafiznak, abból jön a mánni.
Egészségügy szintén, igaz, akinek van esze, az már most magándokihoz megy. Akinek nincs, vagy pénze nincs, az megy az állami kórházakba meghalni (amíg még vannak).
Útkarbantartás, javítás szintén megoldható lenne, méghozzá minőségibben. Jelenleg az adófizetők pénzén történő útjavítás annyiból áll, hogy jön egy ember, belapátol két adag hideg aszfaltot a gödörbe, ugrál rajta egy kicsit, majd sebesen odébbáll.
Oktatásból szintén a magánsulit tartom jó ötletnek. Én magam is magángimnáziumban végeztem, és mit mondjak, fényévekkel jobb volt, mint egy állami iskola, ahol az osztály fele segghülye balhés agyhalott taknyokból áll, akik csak verekedni meg lopni járnak suliba.

"Egy kormánynak / államfőnek / királynak / akárkinek ott fennt, az az érdeke. hogy függőségi viszonyt alakítson ki veled, illetve a néppel!"

Ezzel csak egy bibi van: a nép meg tud élni király, államfő, kormány nélkül - viszont egy király, államfő, kormány NEM tud megélni nép nélkül. Tehát nekik van szükségük ránk! És ezért az volna a minimum, hogy gondoskodnak az általános jólétről.

"Ez nem szocializmus, miért nem megy már bele a kis agyadba?? Senkinek nem érdeke, hogy mindenki egy nagy NYÁMNYÁM-ban éljen és egyformán éljen mint a Kádár rendszerben! "

1: Ha volt a szocializmusnak pozitív oldala, az konkrétan az volt, hogy nem engedte szétnyílni a társadalmi ollót, és nem volt ekkora orbitális szakadék a gazdag és a szegény réteg között...mit szakadék, ez már grand-kanyon bmag...
2: Senki nem élt egyformán a Kádár-rendszerben sem, ez az állítás fals. Ott is volt felső tízezer, középosztály, és a söpredék. A probléma csak az, hogy anno a középosztály valóban "közép" volt a maga 80%-ával. Ezzel szemben ma a söpredék az, ami a 80% felé tendál, 2022-re a 95%-ot is elérheti, ha a Viktátor nagyon ügyes (addigra ugyanis a keresőképes emberek jórésze már külföldön termeli majd a GDP-t, idehaza az marad, akinek már erre sincs pénze).
Senki nem akar itt Kádár-korszakot, egyszerűen "csak" annyit, hogy az állam lássa el a maga feladatát, és teremtse meg a jólétet. A pénzügyi alap megvan rá, csak épp úgy gondolják, az a saját zsebecskéjükben jobb helyen van.

"Azt meg sehol ne hirdessd, hogy 4,8 millió szegény van itt az országban mert ez hülyeség és kiröhögnek!"

Az volna? Akkor íme egy kis olvasnivaló. Nem Zsindex meg 444, tehát még igaz is lehet:

https://www.teol.hu/...en-509938/

Ezt pedig maga a TÁRKI állítja, ami az egyik legnagyobb fidesznyalonc. Ennek ellenére:

http://www.atv.hu/...genysegben

"Az ingatlanok 90%-a magán kézben van s ez bizony nem kis tőke!"

Nem fogod elhinni, Szomáliában is...
Az hogy az ingatlanok 90%-a magánkézben van, nem jelenti azt, hogy nincs mélyszegénység.

"Ki van zárva, hogy a fél ország nyomorogjon!"

Willy Wonkát idézve: "És ugyan ki zárja ki?"

"Nehogy már az "uralkodó" legyen a hibás Mo.-on!"

Az uralkodó feladata a jólét megteremtése. Őneki kellett a hatalom, ő viszi el a balhét is. Plain and simple.

"Ezt választották meg, állítólag demokratikusan! Akkor ki felel a nyomorért?"

Egyrészt ne légy benne biztos, hogy demokratikusan választották meg, a nokiásdoboz óta tudjuk, hogy csak az nem csal a választási eredményekkel, aki nem akar. Másrészt a meggyőződéses szavazók aránya nagyon NAGYON minimális, a legtöbbje szimpla ostoba birka, érdekszavazó vagy bosszúszavazó, ahogy a többi pártnál is. Komolyan azt hitted, az emberek meggyőződésből szavazzák meg az emeszpét vagy a Fityiszt?

"Jó is a nyugdija, s most 174 ezerre emelkedett a fityma jóvoltából! "

És mit gondolsz, kitől, honnét szedték el azt a többletpénzt? A saját zsebükből? Hohó, előbb fog befagyni a pokol...
Valahol valaki ennyivel kevesebbet kap kézhez, ez a nagy büdös igazság. Tehát amit kap, azt mástól szedték el. Eredő = 0.

hatibacsi 2018.03.04. 20:30 (#37)
Decotext...Ne legyél már Hátibácsi módjára álnaiv....Neked nem szabad....

Nekem megy élőbe is amiről beszélsz.... csak én nagyobb kört szaladtam.....D Bementem a TB-hez, hogy nincsenek meg a papírjaim....Le kéne adnom a rózsaszín könyvecskét az új melóhelyen, csak nincs meg....Ott ragadt a maszeknál....

A rohadt tróger álmagyarja.....Amikor a pannon puma ugrándozott, talán még emlékeztek rá..... 90 000 jó magyar Gyurcsányi Ft-ért akart alkalmazni.... Azt mire odaértem minimál bér lett belőle, ami 2010-re nem sokat emelkedett 2002-höz képest.... 70 0000 Ft-ra kerekedett ...Pedig akkor is ígértek, nagyobbat is mint most....Azt a leánykája írta meg szerződést, aki állítólag kapott malackáért egy jogi diplomát. Szóval, hogy van érettségim, tehát javítok, meg viszem a múszaki bizót , teljes anyagi felelőséggel....Azt minimál bér meg vastag jatt a zsebbe....Amikor felröhögtem és ott hagytam, döbbenten nézett,,,,

Elmondtam neki előre, hogy mit szeretnék....Bejelentett állást, meg nyögdíjalapot szeretnék minél többet befizetni.... A'szem, a vállalkozsó uram nem értette meg....Szóval ezek után bementem a TB-hez, hogy ott ragadt a papírom....Nos akkor jöttem rá, hogy igaza van annak, aki azt állítja minden megfogható.... A hárem/hárem is....Képzeljétek el, hogy elküldték a rózsaszín papír helyett a teljes TB múltamat....Pontosan rajta volt, hogy 12 évesen, nyári gyakorlat címszó alatt 75 kilós zsákokat raktam az emberarcú szocializmusban....ja ez nem is volt leírva....Bocsánat....Csak az utána befizetett TB járulék....

Nahh mindegy is szavazz az MSZP-re azt szívhatsz füvet a hétvégére..... Szóval egyszer csak szóltak, hogy megker(g)ült a papírom....menjek már be érte....Nem tudom vállalkozsó uram, hogy van azóta....Talán jobban, talán rosszabbul.... De ez a fajta görény rosszabb, mint a multi....Hogy itt mit érne a szakszervezet?....Hát kb a bábolnai tenyészcsődör szaporításra használt célszerszámát....Az államilag rászállás már jobban hangzik....Miért is? Mert a szakszervezet, azt teheti, amit az állam, meg a gazdi megenged neki....

De majd erről máskor mesélek neketek, ha lesz még pár év múlva magyar szó a pannon puma lakhelyén....

sztotyi 2018.03.04. 19:52 (#36)
Erős szakszervezet kéne! És ilyenekre rászállni államilag!
sztotyi 2018.03.04. 19:51 (#35)
34
Ne hidd Decó! Tettem feljelentést! Semmi nem történt! Jobb a lé? 4 óra bejelentés, napi 12 óra munka 1000Ft órabér? Nos! Ez nem olyan jó véleményem szerint! De az biztos,h nagy dilema!
decotext 2018.03.04. 17:58 (#34)
Kedves Stotyi! #31

"Más példa! Jó pár éve a környékemen lakó ismerősöm
kiment Németországba dolgozni, egy kínai kifőzdébe!"

Ha kinai kifőzdébe ment ki, akkor meg is érdemli a sorsát.
Itthon is, akit nem jelentenek, be az saját maga hibás ebben!

(Rendszerint csak a nyugdijnál derül ki a turpisság, hogy pár
év járulék hiányzik! Miért nem telefonál be senki?)

Csak egy telefon az adóhatósághoz, hogy kapják e a járulékot
a munkaadótól! ENNYI! A gond az, hogy nem is akarják, hogy
a munkaadó bejelentse, mert akkor kevesebb a lé! Az, hogy
nem lesz nyugdija az későbbi probléma, de majd akkor
sírni fog és kapja a segélyeket! Sőt ha az a agynú, hogy nem
jelent be a munkaadó, akkor elég egy névtelen levél és máris
bekrepál a munkadó. Igen ám, de akkor nem lesz munkahely.

Nagy dilemma az biztos, de néhány ilyen esemény után elmenne a híre
és akkor nem mernének feketén foglalkoztatni senkit! El kell kezdeni!

decotext 2018.03.04. 17:50 (#33)
A migránsok sem azért indulnak útnak Európa felé, hogy a nyomorban élő európai népeket, munkájuk révén kiemeljék. Hanem csak jól és egyre jobban szeretnének élni....
https://images-na.ssl-images-amazon. com/...SS350_.gif

Csak tudnám, hogy akkor mi a gond?
Mindenki jól és jobban akar élni és én
is ha lehet, akkor minden munka nélkül!

Dolgozzon az akinek 4 anyja van!

Vagy másképpen is mondható: Dolgozzon más a pénzemért!

(Ezekkel a tényekkel csak az a baj, hogy a legtöbben nem
akarják még csak elimerni sem, hogy szivesen lennének
milliomosok és élnének minden kényszer munka nélkül!)

Ezt beismreni nehéz, de akkor is tény és igaz szinte mindenkire!!
Ki az marha aki mindenáron dolgozni akarna a jólétért, ha munka
nélkül is szuper jól meg tudna élni!?
sztotyi 2018.03.04. 13:37 (#32)
Más példa! Jó pár éve a környékemen lakó ismerősöm kiment Németországba dolgozni, egy kínai kifőzdébe! Másfél hónap múlva megjelent az ottani NAV, mert kiderült, nincs bejelentve! Elvitték, normálisak voltak vele, tolmácsot hívtak és kérték, meséljen el mindent! Meg is tette! Őt szépen visszaküldték Magyarországra, a kínai meg azóta is nyőgi a vastag büntetést! De kint azokra is rászállnak akik minimálbérre jelentenek be alkalmazottat!
1 2 3 4 5 
Facebook komment
További címkék
kevésbé diplomatikus, összeset kiirtanám, saját zsebükből, nagy büdös, hagyod, akkor, miből, fizetik, egészségügy fizetnek magándokihoz, utána szépen minimum, unios kevésbé nehogy, feladata anyagi, kergessük bementem, érdekszavazó fajta, hajlandók eredményekkel, willy jóvoltából, bökött vasat,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2023 TVN.HU Kft.