Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Feltétel nélküli alapjövedelem ?Ezt miért nem erőlteti egyik párt sem ?
A sok kamu ígérgetés helyett , az emberek létfentartását célzó ,alanyi jogon járó illetmény bevezetését kellene már régen előtérbe hozni , ami megszüntethetné a mély szegénységet, és társadalmi szinten az elégedetlenkedést .Ehhez persze össze kell fognunk , nekünk , jobb és baloldali gondolkodású embereknek! Ezért érdemes tennünk ! Fogjunk össze , ne hagyjuk , hogy azok profitáljanak az ország GDP-jéből ,akik valójában csak a szálakat mozgatják! Ébredjetek emberek ! Tegyünk magunkért végre valamit!Ha többet szeretnél tudni a feltétel nélküli alapjövedelemről , írd be valamelyik keresőbe ,pl. google stb , sok mindent megtudhatsz ! Már több országban bevezették!!!!
Gazdaság, pénzügyek, üzletEgyéb kérdések
A kérdést írta: lebecolo2 ( 2018.02.26. 20:32 )
Válaszok száma: 41
Címkék: alapjövedelem, feltétel, erőlteti, nélküli, elégedetlenkedést, alapjövedelemről, megszüntethetné, létfentartását, profitáljanak, gondolkodású,
1 2 3 4 5 
Válaszok Új válasz
szensavasutlezaras 2018.03.29. 18:21 (#41)
A robotosítással kapcsolatban nem értek egyet. Rendben, ez a "sztárvárszban" meg az Emlékmásban jól néz ki, de a gyakorlatban millió és egy oka van annak, hogy nem valósulhatna meg. Nyilván sok területen van szükség programozható gépekre, de hogy milliónyi ember életét arra a programozásra bízni, ami ezekben a masinériákban fut, eléggé meredek. Arról nem is szólva, hogy iszonyatos mennyiségű energiára volna szükség ennyi robothoz.
foxworkinspace 2018.03.29. 05:36 (#40)
Ahogy én látom, ennek a Kérdésnek (ennek a témának) a mély-lényegét, a válaszolók túlnyomó többsége, még csak nem is karcolja!... (A Kérdés feltevője is csak a ,,népszerű tudományos ismeretterjesztés szintjén" magyarázó hivatkozásokat sorolt, de nem világított rá a mély-lényegre.)

● Márpedig, ha az emberiség az elkövetkező 200 évben nem pusztítja ki önmagát (is...) a Földről (és mindeközben nem vezetik be a Jópont-társadalmat sem a bolygón...), akkor (még a XXI. század lezárulása előtt) már nem az lesz a fő kérdés, hogy miért nem vezetik be — bolygó-szerte — a feltétel nélküli alapjövedelmet, hanem az: a bevezetést halogató országok kormányai miképpen fogják tudni elkerülni a társadalmi robbanást!...

Kifejtve:
● Az Afrikában és Dél-Ázsiában jelenleg tapasztalható népesség-robbanás az elkövetkező 20-30 évben NEM LESZ MEGFÉKEZHETŐ! Az ebben az időintervallumban ezen területekről Európába irányuló migráció tehát, nem látszik megszüntethetőnek, s pláne, nem lesz visszafordítható — legfeljebb csak némileg fékezhető... (Feltéve, hogy nem végzünk regionális tömegmészárlásokat...)
● Ugyanakkor a bolygó legfejlettebb országaiban (nemcsak az U. S. A-ban, Kínában, és Japánban, de Észak- és Nyugat-Európában is!) olyan mértékű technológiai ,,lépésváltás" zajlik, amire MÉG SOHASEM VOLT PÉLDA AZ EMBERISÉG TÖRTÉNELMÉBEN!
▪ A robotizálás egyre szélesebb körű elterjedése — vagyis nano-, és mikro-robotok alkalmazása bizonyos tudományos kutatásokban, és az egészségügyi terápiában, továbbá makro-robotok ,,dolgoztatása" a legkülönfélébb ipari termelő-ágazatokban, valamint a mezőgazdaság egyes szegmenseiben, közlekedésben, és a polgári mindennapokban —, továbbá fejlett IT-technológiai rendszerek és eszközök alkalmazása a gazdaság csaknem minden területén, és az egyén társadalmi létében egyaránt, aztán a 3D nyomtatás ipari léptékű elterjedése, a környezetkímélő bioműanyagok előállításának technológiai fejlesztése és társadalmi szintű,,terítése", a géntechnológia, az őssejt-terápia, és egyéb — ma már egyre kevésbé futurisztikus — metodikák napi gyakorlattá válása az egészség-megőrzésben és a gyógyászatban, végül a villamosenergia-előállítás, -tárolás és -hasznosítás terén az évszázad közepére várható forradalmi változások (ipari léptékű fúziós erőművek felépítése és rendszerbe állítása, valóban hosszú élettartamú akkumulátorok és üzemanyagcellák elterjedése etc.), szóval mindez, már jelenleg is jelentős hányadban járul hozzá a fejlett országok makro-gazdasági teljesítőképességéhez, végeredményben pedig az egy lakosra számított átlagos életszínvonal növeléséhez is.
● Mindez a fejlett országokban előbb-utóbb oda vezet majd, hogy miközben egyre kevesebb emberi munkavégzésre (munkaerőre) lesz szükség a gazdaság termelőképességének szinten tartásához, sőt folyamatos növeléséhez (legdrasztikusabban a precíziós kézimunkát, illetve a monoton ismétlődő munkafolyamatokat végző fizikai munkások foglalkoztatására irányuló igény fog csökkenni), azonközben — jelentős részben a migráció folytán — a folyamatosan növekvő lakosság egyre nagyobb hányada marad majd munkalehetőség nélkül! ...És bizony, ha ama fejlett országok el akarják majd kerülni a társadalmi robbanást, akkor az ő alapvető létfeltételeiket — az élelmezéshez, lakhatáshoz, tanuláshoz való jogokat — is biztosítani kell!
Az pedig csak akkor lesz lehetséges, ha bevezetik a feltétel nélküli alapjövedelmet...
(Feltéve, hogy az elkövetkező 30-50 évben még nem következik be a globális klíma-összeomlás, és/vagy a globális nyersanyaghiány...)

De hát ahogy Ciolkovszkíj is mondta: ,,A Föld az emberiség bölcsője, de lehet-e örökké a bölcsőben élni?..."

Ki kell tehát áradnunk, elébb a Naprendszer külsőbb szektoraiba, aztán a csillagok felé! — Amíg még megtehetjük...
szensavasutlezaras 2018.03.29. 05:24 (#39)
#34, hogy mi volt a Jézivel anno és mi nem volt, azt ennyi év távlatából, egy ötvenezerszer átkozmetikázott Bibliából nem lehet rekonstruálni. Anarchizmust idekeverni totál baromság, ugyanis anno még fel se találták ezt a nézetet, maximum zelóta lehetett volna, de az meg nem volt. A hatalomféltés lett az ő veszte is, mint manapság bárkié, aki jót próbál tenni, és csak rosszat várhat cserébe..."no good deed goes unpunished". Elég szomorú, ha szerinted ennek így kell működnie.
Mindenesetre az alapjövedelemhez annyi köze van Jézusnak, mint a harkálynak a sztepptánchoz.

Más: az alapjövedelem nem azt jelenti, hogy akkor mostmá' egy keresztbe-szalmát se kell tenni oszt dől a lé. Ilyet maximum az MLM-átveréseket szervező csalók és szélhámosok ígérnek. Az alapjövedelem alapfeltétele még mindig a munka lenne. Aki dolgozik, az jogosult lenne rá. Aki meg nem, és csak károg, annak meg lóné örömét a seggébe. Ha jól tudom, a nyugdíjasok így is kapnak havi fixet, lehet hogy nem csiliókat, de más napi 25 órákat dolgozik annyi pénzért, vagy még annyiért se.

Ki fizetné meg? Van pénz szarásig, csak épp a rossz zsebekbe kerül, pl. a koszos buckalakókéba, vagy éppen a kúrmánytagok sikkasztják el á lá natúr, mert keveslik a milliós fizetésüket. Nem az ország gazdaságát kell bazirgálni - így is eléggé szarrá van - hanem kezdetnek pl. elszedni a buckalakóktól minden támogatást, a politikusoktól a mentelmi jogot ugyanígy, és a sikkasztás legkisebb gyanúja esetén totális vagyonelkobzás, ő maga meg mehet valamelyik mélyebb magyar folyóba kővel a nyakában korrumpálni a halacskákat. Máris beljebb lennénk pár százmilliárddal.
lebecolo2 2018.03.28. 20:35 (#38)
37
Ez mindenkinek járna ! Alanyi jogon! Utána néztél miről van nagyban szó?
decotext 2018.03.28. 16:40 (#37)
Kedves Lebecolo2!

Tök mindegy!! Először lenne egy "alapjövedelem", ezután követelödzne
a nyugdijas réteg, hogy "nekik is jár", ezután meg az összes háztartásbeli
is kérné, mert nekik miért ne járna, ha más ezért (mint én pl.) nem dolgozik?

Ha lenne egy alapjövedelem, akkor én
egy szalmaszálat sem tennék keresztbe!

Ki fizetné ezt meg szerinted? Egy általános alapjövedelem marhaság
és ugyan úgy mint a minimálbér, megtorpedózza az ország gazdaságát!

Sok helyen kénytelenek minimálbért fizetni holott még ezt sem termeli
meg a dolgozó! Kénytelen azonban alkalmazni, mert nem kap mást!

lebecolo2 2018.03.28. 14:08 (#36)
35
Kedves Decotext
Utána néztél, mennyi pénz áramlik be az államkasszába?
decotext 2018.03.28. 11:39 (#35)
Kedves Lebecolo2!

Egy ilyen általános alapjövedelem megfizethetetlen!
Ez egy államot csödbe vinne! Még Norvégiát is!

Semmit nem dolgoznék ha ez lenne! Minek?
Dolgozzon az akinek 4 anyja van!
decotext 2018.03.28. 11:37 (#34)
Kedves Szensavasutlezaras! #32

"Mert Jézus "nyeresége" az ő veszteségük volt,
még akkor is, ha Jézus mindent ingyen csinált."

Semmit nem csinált ingyen. Jézus egy potenciális anarchista
volt s nagyon is jól tudta hogy mit tesz és ki ellenteszi! Ma sem
bánna egy állam sem egy anarchistával legfeljebb más büntetést
kapna. (Életfogytiglant) Nézd csak meg a Catalán volt minisztert
akit most a németek letartóztattak! Hazájában 30 év vár rá......
Ö is egy anarchista s ezért ki is vonják majd a forgalomból!
Ma humánusabbak, mint akkor Pilátus volt! Igaz ö nem is Jézus!

(Gondolod a megmérgezett orosz kém s a lánya, az ártatlan?)

Ghandi nyert, de meghalt! Ez az ára?? Na, fasza!
Szerintem meg az Adari Vértanúk is többet tehettek
volna élve mint így! Jézusnak értem nem kellett volna
meghalnia! Nem kértem!
lebecolo2 2018.03.28. 11:15 (#33)
Tudja-e valaki , mennyi egy évben az állam bevétele ? Fontos kérdés!
szensavasutlezaras 2018.03.06. 20:23 (#32)
Júdás igazából csak egy eszköz volt. A történet ott kezdődött, hogy Jézus csodatetteket vitt végbe, az egyszerű nép imádta, a főpapok meg pont emiatt gyűlölték. Miért? Mert Jézus "nyeresége" az ő veszteségük volt, még akkor is, ha Jézus mindent ingyen csinált.
A nép szintén nem meggyőződésből fordult Jézus ellen, hanem mert Róma volt az úr, és nagyon nem lett volna jó ötlet összerúgni velük a port egyetlen ember miatt, legalábbis akkor még úgy gondolták. Később Vespasian és Traian uralkodása alatt kétszer is megtették (és mind a kétszer szarrá is verték őket aztán).

Jézus példáján viszont Gandhi sikerrel járt, amikor a britek ellen lázított. Végső soron ő nyert, és India függetlenné is vált, a britek hazakotródtak (igaz, ehhez az is kellett, hogy a nácik megszopassák őket Dunkerque-nél meg Dieppe-nél de ez részletkérdés).

#31 így van, ha rajtam múlna, és volna egy fölös fúziós gömb kilövőm, esetleg egy antianyag sugárfegyverem, már rég megtettem volna. Az új kormány pedig annak tudatában alakulna meg, hogy sajna-bajna ők sem sebezhetetlenek.
1 2 3 4 5 
Facebook komment
További címkék
robotosítással kapcsolatban, gyakorlatban millió, programozásra bízni, válaszolók túlnyomó, robotosítással, kapcsolatban, értek, egyet, rendszerbe témának dolgozik, politikusoktól lehetett átkozmetikázott, évben kapcsolatban átveréseket, pusztítja sugárfegyverem, háztartásbeli jézusnak, kevesebb lakosság, létfeltételeiket kérné, munkaerőre marad, emberiség munkafolyamatokat,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.