Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hány évi nyugdíjjárulékból állapítják meg a nyugdíj összegét?
Ha nyugdíj előtt pár évvel magasabb ny.járulékot fizetek akkor magasabb lesz a nyugdíjam? Elég ha pl. az utolsó 5-6 évben fizetek magasabb ny. járulékot?
Gazdaság, pénzügyek, üzletEgyéb kérdések
A kérdést írta: sawer12 ( 2016.01.03. 02:59 )
Válaszok száma: 19
Címkék: nyugdíjjárulékból, állapítják, összegét, nyugdíj, nyugdíjam, járulékot, magasabb, nyugdíj, fizetek, utolsó,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2016.01.04. 11:51 (#19)
Kedves Bubua53!
Hát most meg megint mi nem tetszett?

Én soha senkibe nem kötök bele, legfeljebb a témát rágom át és arra reagálok a véleményemmel! Nem tudtam, hogy csak azt szabad(na) irni ami másoknak tetszik!

Képzeld azokat a beirásaimat nyom nélkül törölték amiben valakinek a személyeskedö szövegére reagáltam (képpel is)! Igaz én akkor beleerösitettem, s eléggé privát voltam, de nem látom be, hogy miért kell személyeskedni?? Én nem teszem soha, ha nem kezdenek ki! Viszont szó nélkül nem fogom hagyni! Nem szükséges olvasnod amit irok!
hatibacsi 2016.01.04. 11:44 (#18)
Decotext én azé válaszolok neked... Pld Merkel Ferenc asszony, a németek üdvöskéje, vagy a Soros brigád névadója, akik az ejrópien pógárokkal akarják megfizettetni, hogy a német ipart újra versenyképessé lehessen tenni, óccsó munkaerővel. Meg az ejrópien jólétet fölburogatni, mert nekik annál jobb lesz, neked minél szarabb....
bubua53 2016.01.04. 11:29 (#17)
Jelen állás szerint 1988 évtől számít a nyugdíj alapjába a jövedelem. A régi időkben volt az, hogy 5 évvel a nyugdíjazás előtt felemelték a majdan nyugdíjba vonulók jövedelmét, mert csak az számított. Már ahol rendes volt a munkáltató.

Decotext, te meg elolvashatnád a magadét is egymás után, nem mindig, amit más ír belekötni, mert összevissza irkálsz. A trollkodásoddal már szétverted a tudjátok.hu-t. Régen naponta 2-3 oldalnyi kérdés volt, most meg 3-5 nap alatt egy oldal. Na, ez persze téged nem zavar. Nekem írhatsz nyugodtan vissza, talán kétszer volt, hogy megnéztem egy év alatt. Hú, az is nagyon régen volt.

Nem értem, miért vesznek rólad tudomást egyáltalán, az lenne neked a legrosszabb, ha figyelembe se vennének.
decotext 2016.01.04. 06:52 (#16)
______________
Kedves Hatibácsi! #14
Ki akarja "felemelni" a bevándorló réteget?
____________
Kedves Fboka! #15
Én nem is vettem "dicsekvésnek" mert ez hülyeség! Itt ha valamit leirsz, hogy mit értél el akkor azonnal "önfényezés" lesz (sokaktol). Ha nem sirsz akkor az nagy baj, mert az "nem lehet, hogy neked jól megy másnak meg nem......!!"
Ki mondta azt neked, hogy az adópapirokat csak 5 évig kell megtartani, s mi az akadálya annak, hogy az összes adópairodat ne tartsd egy rendezőben, valahol a szekrényedben? Ilyen elven a születési anyakönyvi kivonatod is eldobhatod, hiszen élsz, minek a bizonyiték erre? Ott a személyid meg az útleveled, a jogsid... stb. Mind igazolja a kiléted!!!

Bocs, de pont az egészségügyben lehet sokat váltani, hiszen rengeteg helyen van hiány és lehetőség! Aztán ott vannak a magán klinikák, stb. S nem utolsó sorban, a külföld! Persze ez inkább az utóbbi 25 évben lenne opció! Most láthatod, hogy hogyan bosszúlja meg magát a hivatásérzet!
fboka 2016.01.03. 20:32 (#15)
Kedves Decotext! Az adópapírokat is csak 5 évig kell megtartani. Úgy gondoltam a fizetési papírokat is. Nem gondoltam, hogy 24 év után keresik. Igen, a hivatalból kiadott 1992-es adóbevallást természetesen benyújtottam.
A 19 évet egy munkahelyen nem pozitivumként írtam. Nekem nem szokásom a dicsekvés és a magam fényezése. De sajnálkozásra sem vágyom. Csak azért írtam, hogy cáfoljam, nem valószínű hogy az utolsó 10 év számít.
Az én szakmámban nem igazán lett volna módom váltani. A végzettségemmel és érdeklődési körömmel magánszférában nem tudtam volna elhelyezkedni. Szülésznő vagy onkológiai szaknővér - mindkettő intézethez kötött. Egyszer próbáltam más területen dolgozni 4 évig. Utólag már bánom, mert ebből a 4 évből, amit szintén egy munkahelyen voltam keresik az egy éves keresetemet.
Utólagos nyomozásommal annyit már kiderítettem, hogy az akkori munkahelyemen még nem volt számítógép. Papíralapú igazolásokat küldtek az adóhivatal a TB és a nyugdíjintézet felé. Ezeket a papíralapú igazolásokat, a 90-es évek végén, mielőtt megsemisítették, nyári szünidőben diákok vitték fel számítógépre. Így történhetett meg, hogy hiba csúszott a gépezetbe.
hatibacsi 2016.01.03. 20:07 (#14)
Amúgy ma a régen nyugatjúrópien régiónak nevezett zónában sem jobb a helyzet... Mit gondoltok miből fogják felemelni a bevándorló réteget, aki egy fillért sem rakott a nyögdíjrendszerbe eddig? Hát a ti kis befizetett aprótokból vazze...
hatibacsi 2016.01.03. 20:04 (#13)
Sawer...A bizalmatlanságod gyakorlati tapasztalatból ered.... A szocializmus belépése a Pannonia nevű régióba kotort minden észérvet a jövőre nézve... Nemzedékek munkáját kotorta a sárba az 1945-ös év.... Persze az ők kis csimotái ma elvárnák apuka rablott javainak elismerését,,, Nos a bábolnai tenyészcsődör jut eszembe újra....

decotext 2016.01.03. 19:45 (#12)
Kedves Fboka! #10

"Kértek eredeti fizetési jegyzéket, amit nem tudtam adni, mert 5 évenként szanálom. "
Ezt miért tetted? (Az adóbevallásban benne a kereseted -elvileg-)

Nekem meg van a nyolcadikban nyáron rikkancsként (újságárús) fizetési papirom, amit a pósta adott a három hónapra! Milyen indokkal dobtad ki ezeket a fontos dokumentumokat? Ez 1970-es papír! vagy 1971-ben dolgoztam egy ásatáson, (geodéta) s az adott múzeum kiadott egy bérjegyzéket az is meg van, a 4 hónapra!! Nekem meg volt, az adóhatóságnak nem, de elfogadták! Bocs, de az, hogy 19 évet dolgozol egy helyen az nem pozitivum, hanem annak jele, hogy nem vagy flexibilis nem vagy képes váltani!
decotext 2016.01.03. 19:36 (#11)
Kedves Sawer12!
Félelmed és bizonytalanságod csakis információhiányból ered. Nem kell érteni hozzá. Mit akarsz érteni? A fondok bizonyos mennyiésgű részvények összessége amit a bank jutalékért kezel neked! Ez azt jelenti, hogy nekik az az érdekük, hogy a fondod nyereséges legyen! Igaz, ha buksz a dolgon, ők nem buknak, de nem is nyernek viszont költségük mégis van ezért egyáltalán nem érdekük, hogy ne nyerj! Minél többet hoz neked a fond annál nagyobb a jutalékuk!

A működés egyszerű: egy banki szakértő (!) összeválogat szuper jó részvényeket egy csomagba. (FOND) Ez természetesen nem úgy ugrál össze-vissza mint egy részvény mert a csomag összértéke számit! Ha egy egy részvény gyengélkedik a szaki azonnal lép és cseréli ki egy jobbra. neki ez a dolga és állandóan figyeli! (Softrawe jelzi a mozgást!) A hátránya, hogy evvel nehéz (szinte lehetetlen) gyorsan vagyont csinálni. Ez csak hosszútávú pl nyugdijhoz!! Az előnye azonban az, hogy messze többet hoz mint a kamatok, de lassn, és komótosan alacsony szinten. Nekünk pl. (s csodálkozhatsz) a legjobb évünk pont 2008 volt amikor világméretú gazdasági válság volt! Sok részvény befülledt de volt néhány távolkeleti részvény a csomagban ami megugrott és így összértékben 17,8%-ot hozott 2008-ra. na mutass egy olyan bankot ahol ennyi kamatot kapsz!!! Benylok!

Info: nekünk eddig a ~25 év alatt amióta fondok vannak a ráfordítás ~17.500 euró volt ami ha kiszámítod havi: 25x12=300 hónap. osztva 17.500-al az: 0,018 euró volt ami durván 5,4 euró/hó. Ne mond, hogy ez dögösen sok, mert ez 1674 forint árfolyamon/HAVONTA!

S most jön a nagy hír: most az összes fondnunk, ha azonnal visszaadnák akkor 73.950 eurót érne! (Nem elírás!) A szuper a dologban, hogy bank mindig vevő az adott értékre, tehát bármikor az érvényes értéken leadható és KP haza vihető (lenne) ha marhák lennék! Most az egészet képzeld úgy el, hogy mi autómatikusan vonattuk a fizetésünkből a fondokra a centeket. Ez futott magától a bankban és minden nap amikor felébredünk máris kerestünk vele pénzt anélkül, hogy egy szalmaszálat is kereszbe tettünk volna! Pontosan ezért nem sajnálom a nyomorgó szegényeket mert a pénz az utcán hever és nem igaz, hogy nincs valakinek havi 1700 forintja ilyenre maikor egy doboz cigi ára több mint 1000 forint! Aki meg belerokkan a sok mukába és mégis szegény marad az meg is érdemli mert nem igazán akar mást s csak az indokokat keresi hogy mi miért nem megy!
fboka 2016.01.03. 19:17 (#10)
Nem ismerem a jogszabályt. 19 éve ugyanazon a munkahelyen dolgoztam, amikor júliusban nyugdíjas lettem a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjával, ami igazolt és jogosult vagyok rá. Mégis, a mai napig csak nyugdíjelőleget kapok, mert 1992-évben "talált" nem egyértelmű kereset miatt. Kértek eredeti fizetési jegyzéket, amit nem tudtam adni, mert 5 évenként szanálom. Küldtem helyette hivatalosan kiadott adóbevallást, amit még nem tudom hogy elfogadták-e?
Szóval....folyamatban...., de ha csak az utolsó 10 év számítana, akkor nem cicóznának velem 24 éves fizetési jegyzéket keresve....
1 2 
Facebook komment
További címkék
témát rágom, beirásaimat nyom, személyeskedö szövegére, németek üdvöskéje, kedves, bubua, megint, tetszett, vettem egymás egyszerű, témát munkáját nézve, távolkeleti vágyom három, eredeti anyakönyvi, teszem rágom, felébredünk önfényezés, vesznek kérdés, távolkeleti kotorta, felemelték befizetett,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2019 TVN.HU Kft.