Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Rezsicsökkentés másképpen?
Nekem ez olyan Oppenheimer féle módiként tűnik. Hatalmas reklám hogy mennyire jó és milyen sok mindenre fordítható a megmaradt pénz, de valójában és párhuzamosan e törekvéssel a vélt és reklámozottnál sokkal több plusz megy az adó kasszába! hogy lehet? Aki nem tudja az nem itt él. Rezsicsökkenés 10% plusz 3 új adóforma kettő pedig kiterjesztett érvényű. Ja, hogy ez az önkormányzati büdzsét növeli és nem az államit? Ez vicc, hiszen ha az állam nem ad a feladatok mellé forrást, akkor azt a településnek valahonnan össze kell szednie. Vagyis ez az állami bevételt növeli és a lakossági terheket szaporítja!
Nevezett azt mondta az uraságnak. Ha nekem adod az útjaid felügyeltét, akkor plusz bevételhez juttatlak és munkahelyet teremtek, és ezeket az utakat rendbe téve a forgalom felgyorsul. Teremtett. Új vámszedő helyeket állított fel mindenfelé. Aki neki nem volt szimpatikus azt elintézte, mint a kovácsot. Ráfogásként hogy az ő útján áll a műhelye és a házának fele ezért az őt illeti tehát a tulajdona, amivel szabadon rendelkezhet. Vagy fizet adót utána vagy leromboltatja azt, ami az övé, mert neki nem kell. Mivel a kovács nem fizetett ...

Gazdaság, pénzügyek, üzletEgyéb kérdések
A kérdést írta: eladasos ( 2013.05.15. 13:46 )
Válaszok száma: 22
Címkék: rezsicsökkentés, másképpen, rezsicsökkenés, reklámozottnál, kiterjesztett, önkormányzati, leromboltatja, párhuzamosan,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
eladasos 2013.05.17. 11:17 (#22)
(#21) A szociális ügyek kapcsán, van másik kérdés.

Ha itt is kifejtem, a például a fővárosi hajléktalan szállók költségvetését, amit egy főre per hó ad/jut a kormány, akkor kiemelten meg lehet kérdezni, hol a pénz?
Lényeges, hogy jelentősen megkurtításra került a narancsbirodalom idején ez a summa.
Tény, hogy még így is komoly felvetések sokaságát lehet tenni, azért mert az a szervezet, amelyik elvileg nonprofit hogyan emésztheti fel a kapott források kiemelten jelentős részét a működésével kapcsolatosan? (...okoskodóan lehetne megjegyezni ... és igaza is van. Aki ekként gondolkodik, hiszen az efféle üzlet legalább olyan jó, mint egy bármilyen témában elkövetett gazdasági csalás- visszaélés, de itt legális és törvényesítettek a keretek közt zajlik minden!) A legtöbb eset csak némi figyelmetlenség miatt deríthető fel és csak akkor, ha valaki erről esetlegesen bejelentést tesz például valami hátrány miatt. (több filmes produkció adott oktató jellegű ötleteket, amit néhányan követtek is úgymint uzsora, rabszolgatartás, cégalapítás és visszaélések, adományok és élelmiszer felhasználással kapcsolatos elszámolások stb.)
meki77 2013.05.16. 16:20 (#21)
Majd akkor megtudjátok, hogy milyen nagyszerű dolog a rezsicsökkentés, .))
ha megkezdődik a szociális kiadások csökkentése is a kormány részéről!

,,Orbán: Túl sok a szociális juttatás
Orbán Viktor szerint a világnépesség 8 százaléka él csak Európában, de a világon kifizetett összes szociális juttatás felét itt folyósítják, ez a rendszer pedig fenntarthatatlan."
donaldduck 2013.05.15. 23:33 (#20)
Kicsit ez azé..
Amikor a fideszt véded eleve szelektálsz,hisz az mszp-t nem véded.
Amikor a múltat bírálod,eleve szelektálsz hisz a jelent véded(nem bírálod)
Szóval szelektálsz,ha úgy tetszik kettősmércét alkalmazol,,,és ezzel az általad leírtakkal is ellentmondásba kerülsz """Amennyiben szelktív, számomra nem elfogadható"""
Az is érdekes hogy ezt csak a jelen kormányt bírálókkal szemben fogalmazod meg. Szóval ez újabb ellentmondás hisz ez alapján amikor őket bírálod elvileg magadat is bírálnod kellene
Tudod van erre egy régi mondás:
Az vesse rá az első követ.....
-
Az pedig logikátlan hogy ha egy kérdés a jelen kormány hibáit ecseteli akkor miért kellene más kormányok hibáit felsorolni?Persze viszonyításként szóba kerül de,amennyiben a kérdés nem viszonyítás hanem konkrét napi kérdés,úgy a konkrét kérdésre aktuális válasz adása lenne a logikus. Persze lehet mondani hogy néhány kérdés önmagától szelektál,igen. Ha nem kívánsz résztvenni a szelektálásban,ne tedd. Ellenben ha résztveszel benne (válaszolsz) máris szelektálsz,tehát ismét ellentmondás lesz aközött amit a 19-ben írtál és amit másoktól számonkérsz.
-
Persze ez sok válaszadóra,így rám is igaz de,rajtad kívül még senkinél nem tapasztaltam hogy magának a válaszadónak a hitelességét kérdőjelezné meg!! Persze ellenreakcióban előfordul de,mindennek sora van......
geptop 2013.05.15. 23:04 (#19)
" De nehogy már azért mert az a rendszer rossz volt, ezt ne lehessen bírálni! "
Lehet!!! Sőt!!! Elvárt! De, az azért mégiscsak furcsa, hogy a politikai rovat csak az aktulis rendszer vélt vagy valós hibáriól, bűneiről szólhat!
A politikai életben van kormánypárt, ellenzék és civilek.... Volt múlt, van jelen és lehet, hogy lesz jövő...
Vannak állampolgárok szavazati és véleménynyílvánítási joggal. Az eltérő vélemény nem bán. Sőt!!! Fontos dolog, hisz tanulni lehet belőle. De csak akkor, ha az hiteles! Amennyiben szelktív, számomra nem elfogadható. A politikai kérdések arányát tekintve a jelen kormánnyal foglalkozók bőven meghaladják a kétharmados arányt. Úgy vélem, semmi kivetnivaló nincs, ha születnek kérdések a jelen kormány ellenzékét firtatva is. Annak ellenére, hogy sokan ezt nem nagyon szeretik...

" Mint vállalkozó, biztosan tudod, hogy amit egy vállalkozás utoljára lead, az a nyeresége "
Pontosítsunk!
A vállakozó nyeresége az, ha a bevétele több mint a kiadása. (A kiadások teljesítéséhez pedig bevételeket kell produkálni!)
peru12 2013.05.15. 22:51 (#18)
#17
Na ha nem véded, akkor jól van.

Senki nem állította, hogy az előző rendszer jó volt. Annyira nem volt jó, hogy a választók szigorúan büntettek, és lett 2/3-ad. Azért az szocik csúnyán és megérdemelten buktak. Ezt csak nem akarod letagadni?

De nehogy már azért mert az a rendszer rossz volt, ezt ne lehessen bírálni! Miért érzed minden bírálatnál, hogy hisztizve kell védened a védhetetlent! A múlt rendszer hibái nem mentesítek a mostani döntéshozókat rossz döntéseik következményeitől.

És ki fogja mindezt megfizetni? Ki fogja OV és GYF rezsicsökkentésének az árát megfizetni? Mint vállalkozó, biztosan tudod, hogy amit egy vállalkozás utoljára lead, az a nyeresége.
geptop 2013.05.15. 22:16 (#17)
16!
Nem védek én semmilyen rendszert!!! Ez csak egy kényszerképzetetek!!! Én csdak azt firtatom, hogy mennyire hitelesek azok, akik ezen a rendszeren a kákán is csomót keresnek, miközben az elődje esetében (mely magát potenciális leváltó erőnek állítja be) a hibák, bűnük emlegetése tabu!!!
Ha firtatom a választék erkölcsi, morális vagy politikai megméretését, szinte mindig akad valaki a kórusból, aki igyekszik lehurrogni!
Pedig egyszerú kérdéseket feszegetek:
Kik? Hogyan? Miből? Kiktől és milyen módon vesznek el a céljaik eléréséhez, és az állam működtetéséhez? Ki fogja fizetni ennek az árát???
peru12 2013.05.15. 22:04 (#16)
#15
Nem téged utállak, csak a rendszert amit védesz. A feltett kérdéseidre ugye nem tőlem várod a választ. Azért van az állam, az ő apparátusával, hogy ezeket ne nekem kelljen kitalálni. Egyben biztos vagyok, sem OV, sem GYF nem szorul rá a rezsicsökkentésre. Ha mégis kapnak, akkor az a rendszer hibája.
geptop 2013.05.15. 17:30 (#15)
14!
" És hogy honnan lesz rá pénz? Egyszerű, nem a gazdagok rezsijét kell csökkenteni."
- Kik számítanak gazdagnak?
- Hányan vannak?
- Mennyi bevétel realizálható ebből?
- Ez a bevétel fedezi-e a terveket:

Tudom... Most qrvára utálsz... De vállalkozó vagyok... Van mikor naponta többször árajánlatot adok, annak reményében, hogy anyagilag ebből nem kerülök ki vesztesen! (Múvelem ezt immár 2006-tól... Tehát, valamit nem csinálok rosszul, hogy az éves mérlegem mindig pozitív!!!! )
peru12 2013.05.15. 17:22 (#14)
#11
"A szociális érzikség nem kapitakista és nem unijós múfaj!!!!! "

A szociális érzékenység kormányzati műfaj, amiben ez a kormány és támogatói jeleskednek.

És hogy honnan lesz rá pénz? Egyszerű, nem a gazdagok rezsijét kell csökkenteni.
geptop 2013.05.15. 16:59 (#13)
10!!!
Ami most folyik, arra születik bőven kérdés...
Nem kívánom szaporítani!
Tehát - egy esetleges változás esetén - milyen népnyúzás várható?????????
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
szociális ügyek, fővárosi hajléktalan, narancsbirodalom idején, kapott források, szociális, ügyek, kapcsán, másik, kívül viszonyításként sokan, belőle rezsicsökkentésre támogatói, kivetnivaló tehát tőlem, számítanak változás, világon hátrány, leváltó honnan, logikátlan oktató, kákán kicsit, unijós érdekes,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2020 TVN.HU Kft.