Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mi a külőnsbég egy számla és egy elismervény kőzőtt ?
Kúlfőldi állampolgár vagyok ( néhányan biztosan tudják ), egy évig lakást béreltem Magyarországon ( havi 100 000 plusz 50 000 kőltség ), számlát akartam kérni a tulajdonostol, hogy leirhassam a kőltségeket a svájci ( schweizi :-) adobevallásomkor, a tulajdonos nem akar számlát adni, csak egy elismervényt, szerintem ezt nem fogadja el az adohivatalom, hiszen egy elismervényt bárki irhat, felelősség nélkül. Kérdéseim: kőtelezhetem a tulajt hogy számlát adjon ? Miért nem akar számlát adni, talán feketén adta ki a lakását ?
Gazdaság, pénzügyek, üzletAdózás, könyvelés
A kérdést írta: bfabio ( 2017.06.28. 20:16 )
Válaszok száma: 21
Címkék: elismervény, külőnsbég, kőzőtt, számla, adobevallásomkor, magyarországon, tulajdonostol, elismervényt, adohivatalom, kőtelezhetem,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
decotext 2017.07.03. 11:40 (#21)
"....különben megmondanàd, hogy 80 000 nyugdijbol hogy tudna kifizetni pl.Debrecenben az 50 00 -- 80 000 lakbért ?????...
Hát persze hogy meg tudom mondani! No.-ban vagy pl Ausztrißaan is egy bár
majdnem ramegy a lakbérre és a rezsire! A masik hogy keressen többet. Ezért
jobb a bérlakás! Oda tud meni ahol jobban fizetnek! ha meg nem akar elköltözni
akkor maradjon ott a seggén és föleg maradjon csendben!

Te is elmentél innen, nem? S megbántad?

No.-ban ismerösöm teljes munkaidöért netto 970 eurót visz haza.
Hegesztö imserös ugyan itt (3-as adocsoportban) 1350 eurót visz haza.
500 euróeért csak rezsi és butor nélkül kapsz kérót pl Niedersachsenben.

Nem mindenki él a bayoroknál, de ott a lakbér sem 500 euró!

Ha valaki 100 ezer forintot fizet bérlakásért azt átverik hacsak
nem rezsivel együtt fizeti igy! Én szerzek olcsóbban bármikor!!

Bizony bizony!
A gond, hogy a kormány elöirta a minimálbért,
s igy nem is adnak többet! A melós kérjen többet
és ne vállalja ennyiért akkor kénytelen lesz a
munkaadó is többet fizetni, hogy kapjon embert!

S ne felejtsd el hogy ma itthon irgalmatlan nagy rész az fekete munka!
na ezt kéne jobban büntetni s akkor lenna kapacitás adócsökkentésre!
(Évi 3000 milliárd adforint veszik igy el feketén!) Ez nem sámli s a ciki,
hogy pl. a "hálapénezeket legalizalta a kormány" a dokiknál!

bfabio 2017.07.02. 21:09 (#20)
Kedves Decotext #19

Abban igazad van, hogy a sok Jozsibàcsi ma azért tud megélni a nyugdijàbol. mert sajàt hàza van ( teljesen mindegy, hogy apjàtol örökölte, vagy a hàztàjibol épitette magànak ), valoban, Europàban azt hiszem Magyarorszàgon a legmagasabb a hàztulajdonosok szàzaléka .. szerencse , hogy igy van ... különben megmondanàd, hogy 80 000 nyugdijbol hogy tudna kifizetni pl.Debrecenben az 50 00 -- 80 000 lakbért ?????
Persze, elöre tudom vàlaszod .. azt fogod irni, hogy Debrecenböl költözzön el egy Somogy megyei faluba, ahol csak 25 000 a havi lakbér ... de Jozsibàcsi egész életében Debrecenben élt, ott vannak eltemetve szülei, felesége .. ne irigyeld, hogy a villamossal ingyen kimehet a temetöbe meglàtogatni a halottait ! Ö itt fog élni és itt fog meghalni.

Abban viszont biztosan egyetértesz Velem, hogy a bérezéssel valami nem stimmel, mint irod, Németroszàgban kb 3000 euro az àtlagfizetés és kb 500 euroért bérelhetsz lakàst, tehàt a fizetésed egy hatodàért .. Magyarorszàgon a legtöbben 200 000 alatt keresnek ... 80 000 - 100 00 lakbér elvinné a fizetésük felét .. szerinted ez normàlis dolog ?

Nem tudom, mi lenne a megoldàs, az biztos, hogy a fizetéseknek emelkedni kellene. Egyetértesz ?
decotext 2017.07.02. 20:19 (#19)
Kedves Bfabi! #18

Teljesen igazat adok, mert a statisztika valóban egy fránya dolog! Pl. a német átlagkerestek (ird és mond) netto (!) 2400 euró körül van, de ez azért jön igy ki, mert olyan is van mint a Kant család örököse Susanne Klatten, aki naponta milliókat (állítólag napi 1,23 milliót) keres és vannak olyanok (a tömeg) akik bizony az ezer eurót sem érik el nettó havonta (!), pedig egész nap dolgoznak!

Azért linkeltem be (több helyről is) a magyar statisztikát, mert vannak olyanok akik ezt idézgették csak hibásan! Ma pl. PB-en élő unokatestvérem 367 ezeret keres brutto. Érden laknak!
A tömeg, ma is a minimálbéren van, mert ezt erőlteti a cégekre a kormány! Igaz azzal, hogy elfogadják ezt a bérezést ( a munkavállalók) eleve rontják a bérszitet hiszen akkor más sem ad többet, ha ez kötelező! (Én sem tenném ha munkaadó lennék.) A legnagyobb gond az hogy sokszor ezt sem termeli ki a munkavállaló!
A nyugdijas Józsibácsi esete azonban sántít egy kicsit, mert ez a Józsibácsi a Kádár rendszer alatt a háztájiból házat épített magának és a fiának is. TSZ gépekkel művelte meg a földjét és soha nem fizetett adót! A hitelt meg 2%-ra kapta az államtól! Jól hozott a háztáji, de mára belefáradt. Most nagy a sírás rívás, hogy alacsony a nyugdija, de miből legyen és ki fizesse neki , ha soha nem fizetett be a nagy lábosba! Ez nálatok is így van Schweizban! Aki képzés nélküli, s alkalmi munkákból él a nyugdijáig, akkor a minimálisat kapja, esetleg!

A Józsibácsi örüjön, hogy lyuk van azon a bizonyoson és ingyen veheti igénybe az egészségügyet, sőt ha elég idős akkor ingyen is utazhat az összes tömegközlekedési kütyüvel! Ezt még a Schweiz, vagy a többi gazdag nyugati (EU) ország sem engedheti meg magának! Józsibácsi szokjon le a cigiről és a kocsmáról akkor elég lesz neki is a lé hiszen a házán már régen nincs hitel!!

S hiába megy le a ceyloni** kagylóból készült
gombok ára, ha az élelmiszer drágul! **Sri Lanka


bfabio 2017.07.02. 17:15 (#18)
Dear Foxi, engedd meg, hogy mondjak valamit a statisztikàrol , ami egyébként Téged igazol, és amit valoszinüleg tudsz is, vagy legalàbbis sejtesz.
Matematikai képzésem alatt nyilvàn tanultunk statisztikàt is ( statistique matematique ) ..nos, az elsö oràt a Prof. azzal kezdte hogy: a matematika az egy ekzakt tudomàny, a statisztika az csak egy eszköz, amivel MINDENT MEG LEHET MAGYARÄZNI DE UGYANAKKOR MINDENNEK AZ ELLENKEZÖJÉT IS MEG LEHET MAGYARÀZNI !
Mondok egy leegyszerüsitett példàt ( hogy esetleg a nàlad kevésbé intelligensek is megértsék :-)
Az inflàcio mértéket sokfélekképpen meg lehet àllapitani, az alapelv, van egy kosàr, amiben vannak termékek, szolgàltatàsok, nos, ha a statisztikusoknak az van kiadva, hogy bizonyitsàk be, hogy nincs inflàcio, akkor olyan termékeket tesznek a kosàrba, amik valoban nem dràgultak... ha nagy inflàciot akarmak kimutatni, akkor azok a termékek is bekerülnek a kosàrba, amik lényegesen dràgultak. Ezenkivül a termékeket, szolgàltatäsokat különféleképpen lehet sulyozni, ez is nagyban befolyàsolja a végeredményt.

Leirok egy elképzelt esetet: a nyugdijas Jozsi bàcsi egy vidéki falubol havonta egyszer bemegy egy nagyàruhàzba bevàsàrolni, szerényen, csak a lehetöségeihez képest. Csak a legszükségesebb dolgokat veszi meg, élelmiszert, hàztartàsi dolgokat, esetleg olcso italokat.Màr évek ota nagyjàbol ugyanazokat a termékeket veszi meg. A legutobbi bevàsàrlàsnàl kicsit meglepödött ...àltalàban 20 000 forintot szokott fizetni, de ezennel 30 000 volt a szàmla.
Elgondolkozott, hiszen az ujsàgok, tv. vàltig hangsulyozzäK, hogy Magyarorszàgon nincs inflàcio, nincs dràgulàs ( hàla a jelenlegi kormànynak )
Felhivja a Közponi Statisztikai Hivatalt...nagyon kedvesen és szivélyesen vàlaszolnak neki: Jozsi bàcsi, lehet, hogy a maga àltalt vàsàrolt cikkek dràgultak, de vegye figyelembe, hogy sokkal olcsobb lett a belépö az Operahàzba , olcsobb lett a Pilàtes tanfolyam, csökkentek a belépök a konditermekbe, sokkal olcsobbak lettek a Karib - tengeri körutak, olcsobbak lettek a masszàzsok, stb, stb ... ezek mind befolyàsoljàk az inflàcio kiszàmitàsàt.

Jozsi bàcsi erre nem tudott mit vàlaszolni ( szegény azt sem tudta, mi az a a Pilates ), jozan paraszti ésszel csak annyit mondott magàbaN . NEM JOL VAN EZ IGY ...
foxworkinspace 2017.07.02. 15:11 (#17)
...Az már csak hab a tortán, hogy az origo cikke, 132 napja frissült utoljára. (És AKKOR, még nagyobb hazugság volt...)
foxworkinspace 2017.07.02. 15:08 (#16)
...Szóval, a fórum ELMEBETEGE biztosított bennünket arról, hogy a Központi Statisztikai Hivatal - az amúgy minden józan megítélés szerint is alapvetően kormány-direktívák szerint működő KSH - adatai kevésbé hihetőek, mint...
a) egy - már köztudottan a Fidesz-bagázs érdekkörének kezében lévő -, net-es hírportálban (origo.hu) közölt adat, továbbá
b) egy a Fidesz-bagázs hurrá-optimista gazdasági hülyeségét reklámozó hetilapban (HVG) "festett kép", valamint
c) egy a Fidesz-bagázs egyik üdvöskéjének tulajdonában lévő férc-napilap (Lokál) "kábítása"!...

Értjük...

Valaki tehát, HAZUDIK!
Mivel a #15-ös idióta által idézett orgánumok KIVÉTEL NÉLKÜL MIND a KSH adataiból "főznek", így EGYÉRTELEMŰ, hogy a hírportálok hazudnak! (Miközben persze, a KSH adatai is kétségesek, csak náluk nem szokás akkorát "lódítani"...)

Hát így...

decotext 2017.07.02. 08:42 (#15)
Meghülyiteni csak azokat lehet akik hagyják magukat.
Ezeket a személyeket meg is kell hülyíteni!
Akik meg csak otthon ülnek és szivják a társadalom vérét
azoknak pofa be, mert úgy is fogyatékosak és segítségre
szorulnak! Az ilyenek örüljenek, hogy lyuk van a segükön!

http://www.origo.hu/...edtek.html
http://hvg.hu/...lagkereset
https://www.lokal.hu/...agkereset/
foxworkinspace 2017.07.01. 20:16 (#14)
...Mi nem, csak egy, a #13-ashoz hasonlatos idióta "erőlködik" azon, hogy Bahrein-t "kiebrudalja" Ázsiából, és "átlökje" Afrikába! Miközben minden, a földrajzhoz valamelyes affinitást érző ember ALAPBÓL TUDJA (a kevésbé tájékozottak pedig LÁTJÁK, ha kezük ügyébe vesznek egy Világatlaszt), hogy Bahrein, annyira Ázsiában van, hogy közte és Afrika között, még ott terpeszkedik a 3 millió négyzetkilométer területű Arab-félsziget!... (No, meg, az attól Nyugatra húzódó Vörös tenger...)

Ami pedig Törökország és Ukrajna földrajzi elhelyezkedését illeti, nos ezek vonatkozásában is csak hígvelejűek kerülnek zavarba!
● Törökország ugyanis KÖZTUDOTTAN 2 kontinensen elhelyezkedő ország! Melynek nagyobb (Ázsiához tartozó) területrészét a Boszporusz, a Márvány tenger, valamint a Dardanellák választják el az Európához tartozó, kisebb területű részétől!
● Ukrajna Európához való tartozását, pedig még Putyin "cár" sem vonja kétségbe! (Már csak azért sem, mivel orosz "birodalmának" fővárosa - a Kievtől jóval Keletebbre fekvő Moszkva is -, még bőven Európához tartozó része Oroszországnak...)

Ami viszont a #13-as idiótának a magyar átlagkeresetre vonatkozó szövegelését illeti, azon túl, hogy nem tett különbeséget bruttó-érték, ill. nettó-érték között, a helyzet az, hogy a - SZERINTE - állítólagos "300 ezer forint feletti" összeg, még bruttóban is csak 281 900 forint volt, a legjobb, IDEI KSH statisztika szerint: vagyis a 2017 január-márciusi időszakban! (Ez pedig 18 100 forinttal kevesebb 300 ezernél...)
Lásd, ITT: https://www.ksh.hu/keresetek

2016-ban viszont mindössze 263 200 forint volt a bruttó átlagkereset!... (Az, viszont éppen 36 800.- forinttal KEVESEBB, még a bruttó a 300 ezernél is...)

Hja kérem, aki a "Lokál"-ból tájékozódik, ne csodálkozzon, ha még átvertebb lesz, mint volt!...
(Ja, hogy a KSH is, leginkább a Fidesz-bagázs általi irányítás alatt áll? Igen! De úgy tűnik, NEM MONDJÁK MEG NEKIK NAPONTA, milyen adatokat is kell jobb színben feltüntetni a valóságosnál...) )

Hát így...
decotext 2017.07.01. 11:46 (#13)
Bahrein soha nem lesz Ázsia hiába erőlködtök ezen! Persze, mert a két földrész határán van így oda soroljátok ahova akarjátok! Egyébként ez ugyan olyan mint amikor azt mondják, hogy Európa határa az Ural hegység! OKÉ! Akkor Ukrajna Európa igaz?

Na és akkor Törökország hol van? Európa vagy Ázsia?
http://3.bp.blogspot.com/...akarte.p ng


____________________________________ ____________

S a forint nagyon is dotált (itthon) hidd el! Az az érdeke a kormánynak, hogy a helybelinek a vásárló ereje megmaradjon! Igy vannak politikai érvek, miközben a csillagos égbe tornásszák fel a deviza tartozásokat! Ha Te 100 ezer foritot + 50 ezer rezsit fizettél havonta, akkor az kb. 480 euró körül van! 150.00 / 315 = 476,190 Ezzel átvertek hidd el! Ez a hivatalos, de ennyit soha nem ér a forint: http://www.napiarfolyam.hu/ Persze ha neked így is megérte, ám legyen! Ezt tényleg nem tudom megsaccolni!

Állítólag a magyar átlagkereset 300 ezer forint felett van: https://www.lokal.hu/...agkereset/ Csak, hogy ez inkább a Fővárosra érvényes nem vidékre! (Durván 952,4 euro) Na, kezd derengeni? Vidéken a legtöbben éppen, hogy a minimábért kapják, vagy kicsit többet.

bfabio 2017.06.30. 21:59 (#12)
Kedves Decotext #11

2 honapig nem voltam a forumon, de làtom, Te egyàltalàn nem vàltoztàl.
Egyrészt néha nagyon értelmes és intelligens dolgokat irsz, ezek közé sorolom példàul a #11-es vàlaszod elsö részét, igazad van a bérbeadàssal kapcsolatban, köszönöm tanàcsod.

Màsrészt viszont a forint - euro àrfolyamnàl egy oriàsi badarsàgot irtàl, 500-600 euro az 675 000 forintnak felel meg, és ahelyett hogy azt irtad volna, hogy: BOCSÀNAT, GYEREKEK, TÉVEDTEM, ELIRTAM ...megprobàlsz egy lehetetlen érvelést, NYUGATON MÀSKÉPP VÀLTJÀK A FORINTOT, MINT MAGYARORSZÀGON, NÉZZ UTÀNNA ....képzeld el, utànna néztem, nyugaton valoban valamivel rosszabbul vàltjàk a forintot, pl a svajci Migros bank egy euroért 320 forintot kér ....ha ezt az àrfolyamor szàmoljuk, 500-600 euro akkoris csak 160 000-192 000 forintnak felel meg és nem 675 000-nek.

Ugyanez történt, amikor azt irtad, hogy Bahrein Afrikàban van .. ahelyett, hogy azt irtad volna: BOCSÀNAT, GYEREKEK , TÉVEDTEM ... lehetetlen modon , görcsösen probàlod igazad védeni, ami nyilvàn nem sikerül.
Kedves Decotext, hidd el, hogy ha néha elismernéd, hogy tévedtél ...( illetve elismernéd, hogy vitapartnerednek igaza van ) nem csökkenne értéked, söt, nagyot nönél a forumtagok szemében.
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
masik hogy, kormány elöirta, melós kérjen, fekete munka, különben, megmondan, agrave, nyugdijbol, belépö azért ashoz, gazdag soroljátok elfogadják, mindenki napilap niedersachsenben, valoban örüljenek, biztos llapitani, felett illetve, optimista megold, szolg átvertek, húzódó legalizalta,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2022 TVN.HU Kft.