Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ismersz megbízható állásközvetítöt?
Külföldi munkavégzéshez!!!!
Gazdaság, pénzügyek, üzletMunkavállalás
A kérdést írta: donaldduck ( 2010.10.20. 15:08 )
Válaszok száma: 11
Címkék: állásközvetítöt, megbízható, ismersz, munkavégzéshez, külföldi,
1 2 
Válaszok Új válasz
eva4 2011.05.09. 08:19 (#11)
Sajat magad - annal tutibb nincs.
De melyik külföld es milyen munka?
donaldduck 2011.04.15. 20:29 (#10)
van újabb infótok?
donaldduck 2011.03.22. 11:08 (#9)
A kérdést donaldduck jegyzi
Ha bárki tud külföldi,lehetőleg angol megbízható munkát kérem írjon.Épp itt az ideje
csabalaszlo 2011.01.27. 19:37 (#8)
Olyant nem. Csak házasságközvetítőt........:P
geptop 2011.01.27. 19:04 (#7)
Köszi Donald!
Annyi helyen szétszórtam már magam a neten, hogy erről el is felejtkeztem.
(Mostanában kicsit szétszórt vagyok )
donaldduck 2011.01.27. 18:59 (#6)
Kedves geptop
Olvasd el ezt az oldalt,érdemes-
http://www.forras.net/...me=eretnek
geptop 2011.01.27. 18:49 (#5)
Kedves Donald!
Remélem, nem ilyen munkavégzésre gondoltál?

II. Hamulesz fáraó türelmetlenül nézett a homokórájára, aztán ki az ablakon, az egyiptomi naplementébe. Türelmetlenül dobolt az ujjával, s egyszer csak belépett az ajtónálló. Bejelentette a várt személy megérkeztét. A fáraó megkönnyebbülten felsóhajtott. Az érkező illető illedelmesen megállt az ajtóban, kezében sok-sok papirusztekerccsel. A fáraó intett a strázsának, aki magukra hagyta őket.
- Mi is a neved?
- Mekk Elek a világhírű, magyar ezermester. Fenség kész vannak a tervek. tekintse meg és ha jóváhagyta, akár neki is láthatnék.
- Mutasd!
Mekk Elek a világhírű magyar ezermester, gondosan kiteregette a papirusztekercseket és elkezdett lelkesen magyarázni.
- Várj csak! Ne olyan gyorsan! Mi ez a gömb alakú, itt a leendő piramisom csúcsán?
- Már vártam a kérdést. Szóval ez itt... Na szóval ez ettől egyedi. Ilyen egyik elődjének sem volt. És mivel egyedi és ilyen nem volt, ezért nem is kell hatalmas piramist építeni, mert ettől itt... Látja fenséged? na ettől olyan, hogy ilyen még nem volt és, ha megegyezünk nem is lesz több a világon!
- De mi az a gömb, ott a csúcson?
- Mi? Hát egy 1 köbméteres gyémánt.
- Micsoda? 1 köbméteres gyémánt? Nekem összesen nincs a tizede sem, apró darabokból. Tán a világon nincs ekkora! Ráadásul, golyó formára csiszolva? Mikorra lesz kész? Egy piramis 20-30-40 évig épül, de egy ekkora gyémántot - ha van - 200 év alatt sem lehet megcsiszolni! Addig én nem élek!
- Nem kell beszarni fenség! Mifelénk, már feltalálták a gyémántkészítést. még halottak hamvaiból is lehet, a lényeg, hogy szerves anyag legyen.
- De egy ekkora gyémántot miből?
- Mennyi rabszolgája van?
- Egyet sem áldozok fel!
- Nem is kell! Szóval mennyi?
- Hát úgy kétezren dolgoznak itt a tereprendezésen, vagy 3 hónapja...
- Az elég.
- Mire? Mondom, hogy egyet sem áldozok fel!
- Nem kell. Ennyi ember már termelt annyi ürüléket, hogy lehessen belőle csinálni gyémántot.
- Szarból akarsz gyémántot?
- Van egy világhírű multinacionális cég az nemcsak gyémántot, hanem aranyat is tud szarból csinálni.
- Multinacionális cég? Nem fog ez nekem sokba kerülni?
- Nem. Mert az egyik alvállalkozója egy offshore cég és az szinte fillérekből elkészíti szinte ugyanabban a minőségben.

- Ez igaz?

- Ne legyek magyar, ha nem!

- Rendben, írjuk meg a szerződést!

Átmentek a másik helységbe és aláírták az ügyvédek által elkészített szerződést.

- Itt az áll, hogy 3 hónap alatt kész a piramis. - bökött a papiruszra a fáraó - ennyi idő alatt még senki nem tudott, építeni épkézláb piramist. Mi van, ha nem lesz kész?

- Akkor a záradék értelmében én fizetek kötbért. Esetleg, ha fenséged gondolja máris megegyezhetünk a kötbér elosztásában. Hány százalék az igénye fenségednek?

- Mi van?

- Hát, csak az, ha esetleg... Szóval, a kötbér fizetésének semmi akadálya, csak úgy szoktuk... szóval a két aláíró fél, már ilyenkor jól szokott járni, aztán elosztják... Teccik érteni?

- Szó sem lehet róla. Én piramist akarok!

- Semmi gond, hisz azért vagyok itt. Ki a koordinátor?

A fáraó behívatta a főépítészét, bemutatta Mekk Eleknek és visszavonult. A két szakember belemélyedt a tervrajzokba. Az ezermester, újra elmagyarázta a gyémántgömbbel kapcsolatos dolgokat és kivonultak a munkaterületre. Az egyiptomi főépítész tudatta, hogy van egy hét lemaradás a tereprendezésen. Mekk Elek ennek örült, hisz addig meg lehet csinálni a gyémántgömböt. Megbeszélték a tennivalókat, majd megegyeztek, hogy egy hét múlva újra találkoznak a helyszínen.

Eltelt az egy hét. Amikor Mekk Elek megjelent a munkaterületen, a főépítész fejét vakargatva közelített felé.

-Baj van? - kérdezte Elek.

- Inkább problémának nevezném.

- Éspedig?

- Szóval... A gyémánt csinálás nem igazán sikerült.

- Hadd lám!

Odamentek a ládához és kinyitották. Benne egy sötétbarna 1 köbméteres kemény gömb rejtőzött.

- Mi a probléma? - kérdezte az ezermester.

- Hát ez nem gyémánt, hanem szar! Igaz, jó kemény, de mégiscsak szar! Ez nem fogja beragyogni Egyiptom földjét! Hisz még szaga is van!

- Nem szeretem az ilyen kishitűeket. De! Járjunk utána! Itt is van! - némi kotorászás után elővett egy kézikönyvet. - Na! Már meg is van! - sóhajtott fel elégedetten. A másik kíváncsian leste és nem bírta megállni szó nélkül:

- Mi az?

- Ez? Ez az MSZ. Vagyis, Magyar Szabvány. Ez azt írja, ha 1 köbméter és tökéletes gömb, meg kemény, akkor a tűréshatárok között ez akár gyémántnak is számíthat.

- Nem baj, ha szar?

- Nem.

- Mit fog szólni hozzá a fáraó?

- Majd lezsírozom vele! Ez legyen az én problémám! Ő is jól fog járni, meg én is. De egyelőre, az lenne a legjobb, ha a végén szembesítenénk vele. Összhatás meg ilyesmi.

- Jaj! Majd elfelejtettem. Van itt néhány számla amit nem értek. Meg kéne beszélni. Mutatom.

- Ezek? Mit nem lehet érteni.

- Pl.: ˝Légvárípítő˝ Kft.: ˝Homoszexualitás és rabszolgaság˝ tanulmány, melyért 1 zsák aranyat és 6 zacskó rubint számláztak ki.

- Ki kell fizetni.

- Miért? Hogy vannak-e buzik a rabszolgák között? Kit érdekel? Főleg, hogy milyen a morális hatása a munkavégzésre?

- Nem úgy van az! Mert mi történik, ha szőnyeg alá söpörjük a problémát, mintha nem is létezne? Előfordulhat pl. olyan szituáció, hogy mondjuk a munkafelügyelő lehajol a leejtett korbácsért és ezt a pillanatot kihasználva valamelyik rabszolga, akiben fellobban az elfojtott homoszexualitás, keményen betámad a felügyelő ágyékkötője alá. Na! Akkor mi lesz?

- Kitekerjük a nyakát!

- Nem úgy van az! És, ha az illető rabszolga egy pótolhatatlan kőfaragó? Akkor kitekert nyakkal, hogy lehet hasznát venni?

- Na jó! Itt egy másik: ˝Tanulmány a viaduktok és alagutak optimális elhelyezésének csillagászati megfontolása tárgyában˝. Ez mi? Meg milyen viadukt, meg alagút, meg hol? Itt a sivatagban? Minek?

- Visszakérdezek: Minek a fáraónak piramis, ha nincs hozzá kellő infrastruktúra? Megépítjük az utakat viadukttal és alagutakkal, hogy fellendüljön a gazdaság. Most jelenleg csak fáraók építkeznek ide sírhelyileg és ez elavult dolog. De annyi gazdag ember van aki szívesen fektetne be sírhely gyanánt neves fáraók társaságában. Ki az a bolond, aki itt a sivatagban akár egy fillért is áldozzon azért, hogy a homokba temetkezzen? Vonzóvá kell tenni! Egyébként is. Hallom, a fáraó el van adósodva. Ezeket mind külföldi befektető építené meg, pillanatok alatt. Néhány éven belül megtérülne. Nemcsak a sírhelyek megváltásának áraiból, hanem fellendülne a turizmus. Embertömegek lesznek kíváncsiak erre a helyre. Azoknak meg szükség lesz ellátásra, tehát fellendül az idegenforgalom is, és mondnom sem kell, hogy az sem kis bevétel.

- No de nekünk hagyományaink vannak, amibe ez nem igazán illeszkedik bele.

- Félre ezekkel a konzervatív nacionalista hagyományokkal. Itt az eredménye! A fáraó piramist akar, miközben nincs meg rá a pénze. Én nem akármilyen piramist ígérek neki, hanem olyat ami versenyképes. Nemcsak a világ 8. csodájaként fogják számon tartani, hanem még a gazdasági egyensúlyt is helyreállítja. A korral haladni kell!


Négy évvel később:

A főépítész reszketve hajlongott be a fáraóhoz:

- Fenség! Baj van! Elfogytak a rabszolgák!

- Micsoda? És hogy történt? És mi lett velük?

- Voltak akik elhulltak, talán többen, mint ilyenkor lenni szokott. Aztán sokan fellázadtak, azokkal leszámoltunk. Rengetegen megszöktek, de a maradék megbolondult és most csordákban bolyonganak tébolyult elmével a sivatagban.

- Miért?

- Há-á-át, a piramis építés az oka. Mármint, hogy eltértünk a több évezredes hagyománytól. Pedig olyan biztatóan indult az egész... ez a Mekk Elek egyébként tehetséges ember, ezért magam sem értem. Kezdem az elejétől: Volt néhány haladó egyedi ötlete, pl. szarból gyémánt. Kész is lett időre. Aztán gondosan odafigyelt, hogy az egész projekt alá legyen támasztva mindenféle tanulmánnyal, hatásvizsgálattal. Aztán épített nekünk viaduktot alagutakkal és ekkorra el is fogyott a pénz. De szerzett! Az IMF adott kölcsön az építkezéshez. Kikötötte ugyan, hogy technológiára nem használható fel, de mégis nagyszerű, hiszen nem önnek kell kifizetnie kamatos kamattal, hanem az utódainak. Nos, ekkorra már, jelentős idegenforgalmi igény is lett volna, csak hát pénz híján? De ezt is megoldotta. A befektetőknek 10 év adómentességet ígért, akik fillérekért tettek szert területre ahol megindult a fejlesztés: szállodák, vendéglátóegységek létesültek. Ma már ott tartunk, hogy 1-2 óra alatt a sivatag bármely pontjára kiérkezik a pizzafutár. A viaduktot és az alagutakat odaadta üzemeltetésre egy külföldi befektetői csoportnak, elég stabilan megélnek belőle, mert a használati díj nem kis pénz.

Tehát, ezek után, neki lehetett állni a tényleges munkának azon a bérelt területen, melyet előtte eladtunk egy tőkeerős vállalkozásnak és a vételárból futott a 100 év bérleti díj kifizetésére. Nos megkezdődött az építkezés. Mivel a gyémántgömb lett először kész, ezért Mekk Elek javaslatára a rabszolgák egy csoportja gúlába állt és ők tartották a gyémántgömböt, amíg a többiek nekiláttak aláfalazni. Persze volt ez ellen némi morgolódás minden szinten, de Mekk Elek referenciáiban benne van, hogy ő már épített így házat Magyarországon, disznóknak. Ki lett találva, hogy milyen módszerrel lehessen a gúlát frissíteni, hogy a gömb non-stop a helyén maradjon, amíg a fal hozzáépül. Kb. 3 hónap után szokatlan meleg köszöntött be és a gyémántnak immár nemcsak szar szaga volt, hanem kezdett levet engedni, ami csurgott alá. Sok rabszolga ezt sérelmezte. Elég volt kordában tartani őket. Ekkor kezdődtek a lázadások és a szökdösések. Aztán vagy két napja, kitört az fránya vihar. Itt ilyen még nem volt emberemlékezet óta. Az a felhőszakadás teljesen alámosta a gömböt. Voltak akiket betemetett és ott fulladtak meg a szarrá visszaváltozó gyémánt alatt, de a kitartó gúla csak állt, míg nem tudatosult bennük, hogy nemhogy gyémántot, de már szart sem tartanak. Na ők ekkor bolondultak meg és indultak tébolyodottan neki a puszta sivatagnak. Így történt fenség! Ja és vagy ezer rabszolgát elvittek a hitelezők, mert jelzálogjog volt bejegyezve rájuk. Pedig olyan jól indult! És micsoda fellendülés lett volna nekünk is, ha sikerül!
lunarosa 2011.01.27. 14:13 (#4)
Az állás közbetitö eggyik félnek sem jó.Jómagam már elég régóta keresek egy segitséget a háztartásomba, azt hiszitek az állásközvetitöknél valakit találtam? Mind a két félröl csak a pénzt szedik, le s mondják, még olyan aki nekem kell nincs a tarsolyukban.
dnemethk 2010.10.21. 22:38 (#3)
Mai világban,MEGBÍZHATÓ állásközvetítő. ?????
Láttál mostanában fehér hollót??????
Az ember már csak magában bízhat,a maga kapcsolataiban.
Szerintem a legutólsó barát is jobb tanácsadó mint egy idegen ki csak a pénzedre utazik. :-(
Nézzük más szemszögből! Légy Te állásközvetítő! :-))
scotchtom 2010.10.20. 16:10 (#2)
Ez Jó!!!! De a legbiztosabb ha az adott országban kerestek helyi munkaközvetítőket.
1 2 
Facebook komment
További címkék
kérdést donaldduck, egyiptomi naplementébe, várt személy, fáraó megkönnyebbülten, sajat, magad, annal, tutibb, pénzedre elkészített illető, konzervatív megszöktek elfojtott, területre hónapja haladó, hónap leste, ráadásul megérkeztét, sokba megbízható, rabszolgát tartanak, ember százalék, volna visszavonult,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.