Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miért nem látják a bankárok hogy amit tesznek a magyarokkal azt önmagukkal is teszik?
Amikor Schmelke rabbit egy tanítványa megkérdezte, hogyan teljesíthetné a felebaráti szeretet törvényét, amikor gonoszul bántak vele, ezt magyarázta neki: ,,Helyesen kell felfognod ezeket a szavakat: 'Szeresd felebarátodat, mintha ő te magad lennél'. Hiszen minden lélek EGY; mind az őslélek egy szikrája, s ez mindenkiben teljesen benne van, miként a te lelked a tested minden tagjában. Egyszer megtörténhet, hogy kezed tévedésből téged üt meg; botot ragadsz akkor, hogy kezedet megzabolázzad, mert annak nem volt belátása, s így növeled fájdalmadat? Így van ez akkor is, ha felebarátod, ki veled egy lélek, belátás hiányában rosszat tesz neked. Ha ezt megtorlod, magadnak okozol fájdalmat." ,,Ha azonban olyat látok, aki Isten előtt gonosz, hogyan szerethetem őt akkor?" - kérdezi újra a tanítvány. ,,Nem tudod, hogy az őslélek Isten lényéből származik és minden lélek Isten egy része? És nem esik meg a szíved rajta, ha látod, hogy az szent szikráját visszatartva fuldoklik?"


Gazdaság, pénzügyek, üzletHitelek
A kérdést írta: hegel ( 2012.11.08. 21:29 )
Válaszok száma: 19
Címkék: magyarokkal, önmagukkal, bankárok, tesznek, felebarátodat, megzabolázzad, teljesíthetné, visszatartva, megtörténhet, fájdalmadat,
1 2 
Válaszok Új válasz
hegel 2012.11.11. 14:50 (#19)
eladásos nem vagyok egyik vallásnak sem tagja mind csak biznicen alapul ma már de pont ezért tettem ezt a példabeszédet be mert kiváncsi voltam a reagálásokra, vagy a tanulságára mások részéről!

Igen az ŐSlélek szikráikként segitenunk kell honfitársainkon mégha meggondolatlanságból dugta is ki a lábát de mindenképpen azon akik szűkségből!
hegel 2012.11.11. 14:45 (#18)
RIstván sajnos a sok csalás ami a bankárok részéről az államok és egyének felé irányult bizony arra a néhány emberre is rossz fényt vet akik tán tán nem értenek egyett ezzel a gazdaságpolitikával amely mindkét emlitett részt a totális csődbe vitték! Ugyanis aki nem akar xarba lépni magyarul xaros lenni az kerülje ki azt.Van más megélhetési lehetőség szakma is igaz nem olyan fényesen jövedelmező!
Akik pedig csak jól akarnak járni...nos majd meglátjuk mi is lesz a vége.
hegel 2012.11.11. 14:41 (#17)
Kicsoda 57 légyszives irj Kasler Árpádnak a BAESZ banki hitelesek megsegitőjének http://kaslerarpad.hu/ itt az oldLOn mindent megtalálsz cim stb fizetned nem kell ingyenes a segités és kivánok sok szerencsét.

DE! igyekezz az időd ha rövid irj most!
geptop 2012.11.11. 05:28 (#16)
Egyébként.... Ha valaki figyeli a világ híreit... Az unijónak és az us-militarinak is elege van, a " neo - liberális " pénzügyi politikával világszerte. Ez a pénzügyi politika a gazdaságokat hitel függővé tette, ezáltal szinte bebiztosították a saját létezésüket... Ugyanis a " bajba " került bankokat ki kell segíteni, különben omlik a gazdaság.
Nincs félelem érzetük. Hisz ők nyújtanak garanciát, fedezetet, stb. Különböző állami támogatások is a bankokon keresztül folynak.
Már rég nem érvényes, hogy a bankok léte a betétesektől függ... Ez csak a bank alapításra vonatkozik... Utána ők jól el tudnak működni az általuk kezelt pénzekből és az általuk kreált kamatokból... Egy banknak nem szükséges a hitel folyósításhoz meglévő hiteltőkével rendelkezni. Elég, ha csak a 10%-ával rendelkezik, de az egészért számít kamatot...
Már maga ez a világszerte elterjedt és törvényesített gyakorlat elég ahhoz, hogy a felelősség (" félelemérzet " ne alakuljon ki bennük.
neftisz 2012.11.10. 21:34 (#15)
Kedves Raska_istvan!
Én nem ismerem a bankárok mesterségét, de feltételezem, hogy ők nagyon jól tudják, mit csinálnak. A következményeket mindannyian látjuk. Azt gondolom, hogy egy olyan intézménynél, ahol az emberek iparszerű kisemmizése zajlik - akár politikai segédlettel, vagy anélkül - erkölcsileg felelős még a takarító is!
raska_istvan 2012.11.10. 20:28 (#14)
Neftisz: Igazán sajnálom.. De miért is? Azért, mert igyekszem nem általánosítani? Feltételezem te sem örülnél annak, ha csupán a szakmád miatt tartanának rossz embernek.
Egy pontos definíciót azért szeretnék tőled, hogy számodra ki a "bankár", és miért számít mindenképpen rosszindulatúnak.
kicsoda57 2012.11.10. 17:47 (#13)
mert nekik már milliárdjaik vannak, ha egy-két bukás is történne, nekik akkor is van sok sok millió tartalékuk.

a dolgozók -nak is, jó fizetésük van, biztos nem minimálbérért dolgoznak a bankban
vagy
havi 47.000 Ft-ért.
eladasos 2012.11.10. 17:18 (#12)
Az eredeti léthez visszavezető út mindig olyan folyamat, melyhez türelem, odaadás és soha ki nem alvó hitbizonyosság szükséges. Egy chaszidnak, aki a rebbének elpanaszolta, hogy a jóságra törekvő szakadatlan tanulás és fáradozás ellenére sem észlel semmiféle haladást, az egy hasonlattal így válaszolt: ,,Éliás nevében megtanították, hogy az ember a Tórát (Mózes könyveinek szavai) úgy vegye magára, mint az ökör az igát, s a szamár a terhét. Nézd, hogyan megy ki az ökör reggelenként az istállóból a földekre szántani, majd hazavezetik, és ez így megy nap mint nap, és nem változik semmi - de a felszántott föld meghozza gyümölcsét!" Az igaz hitet a vágyakozás szent lángjában kell hordozni és erősíteni - és alázatban. Ezt egy további ránk hagyományozott példabeszéd szemlélteti: ,,Egy kovácslegény mesteréhez hasonlóan önálló akart lenni. Vásárolt hát üllőt, kalapácsot és fújtatót, majd hozzáfogott a munkához. Azonban hiába fáradozott, a kovácsműhelyben semmi sem történt. Akkor az öreg kovácsmester így szólt: 'Mindened megvan, amire szükség van, csak a szikra hiányzik!'"

Minden cselekvés megvalósításához célra van szükség. A kivitelezés módját és a saját megváltásunkon túlmutató célt oktatta Baal Schem tanítványainak. Martin Buber ebből a nézőpontból ezt fűzte hozzá: ,,Minden ember, cselekedeteinek összességével, - önmaga és mások számára felismerhetetlenül - meghatározza a világ sorsát. Érte, a tökéletes emberért, az igaz segítőért kell tennie a világnak; őrá vár vágyakozva, reá vár újra és újra."

Lelkünk az őslélek szikrája...
hegel 2012.11.10. 15:14 (#11)
Itthon élek és engem momentán a honfitársaim baja érdekel! Ebbe mégtán beleszólhatok. Ami a bankokat illeti munkanélküli pénzből mosnak tisztára uzsorával lopott pénzeket sőt igy lehet egy országot "megvenni" majd eladni az arra áhitozónak!

Mig itt majd minden harmadik család kilakoltatásra számithat a Földközi tenger túloldalán magyarul tanitják a gyerekeket az uj hazájukat emlegetve....ha valami felháboritó akkor ez a bankok általi kereskedelmi technika az!

Hol a rabbik tisztességre való oktatása mondjuk itthon és máshol? " Ne tedd a másikkal amit nem szeretnéd ha veled/veletek tennék"

feerko 2012.11.10. 14:48 (#10)
A kérdés ,úgy ahogy van eléggé csak haza lát . A bankárok nem csak a magyarokkal teszik,amit tesznek .
Amúgy egyetértek raska_istvan -al, még ha a bankok visszafogottságát eléggé hiányolom is .
De ezt a kormányoknak kell megoldani,hogy olyan szabályokat hozzanak, ami a tisztességes hasznot lehetővé teszik, akár a bankoknak is .
1 2 
Facebook komment
További címkék
tanulságára mások, bankárok részéről, néhány emberre, totális csődbe, eladásos, vagyok, egyik, vallásnak, mindkét csupán utána, neftisz felismerhetetlenül lehetővé, nyújtanak rebbének mindened, igyekszem egyetértek, kamatokból tórát, kovácsmester eladásos, saját kisemmizése, tisztességes hagyományozott, istállóból szeretnéd,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2021 TVN.HU Kft.