Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
katalinkohut |
2017.10.28. 08:24 (#9) |
|
|
Köretnek mit készítesz hozzá, burgonyapürét, vagy pirított burgonyát, esetleg rizst? |
|
botka_eva |
2017.10.27. 20:52 (#8) |
|
|
Kedves Katalin!
Általában szeletelve kérem. Azért előfordult, hogy még nem döntöttem el a feldolgozás módját,de annyira szép volt a hús, hogy egyben megvettem és végül magam szeleteltem fel. Nem kell félni tőle, biztos neked is sikerülne. Jó éles kés kell hozzá. Eleinte az éles késtől én is tartottam. Amíg bele nem jöttem, két vékonyabb deszka közé fogtam a húst és úgy szeleteltem, szakaszosan.Van egy másik trükk is; a mélyhűtőbe 1/2 - 1 órára beteszed a húst és amikor már van egy kis "tartása" simán szeletelhető, nem nyeklik-nyaklik. A mélyhűtéstől csak porhanyósabb lesz a hús.
Kedves gaspaz és Katalin köszönöm, hogy tetszett, és el is mondtátok.
|
|
katalinkohut |
2017.10.27. 19:53 (#7) |
|
|
Én is köszönöm, drága Éva a receptedet, a másik annyira bonyolult. Még azt áruld el, hogyan szoktad kérni a hentestől, szeletre? |
|
gaspaz |
2017.10.27. 17:57 (#6) |
|
|
botka_eva #2, remek a recept, egy hires chef is megirigyelhetné, anyukám is hasonloan csinálta, de a Te recepted még jobb ... persze majd a megfelelö mártás , a körités és a tálalás is fokozhatja az iz hatást |
|
katalinkohut |
2017.10.27. 14:03 (#5) |
|
|
Köszönöm, nagyon hasznos mindkét fűszer lista. A zöldborsot nem találom köztük. Legtöbben a mustáros marha hátszínt készítik, ezért gondoltam, hogy az eredetit belinkelem, hátha valaki be tudja szerezni a hozzávalókat. Zöldbors mártás készítése - állítólag 17 perc - a neten található. |
|
botka_eva |
2017.10.27. 12:00 (#4) |
|
|
A kérdés: Ki hogyan készíti? Erre tudsz válaszolni? |
|
decotext |
2017.10.27. 08:55 (#3) |
|
|
Nagy humoros olvasgatni az itthoni recepteket.
Van vagy 3000 füszer ami ismert s további olyan
ami csak valahol lokális s nem közismert.
Nálunk (itthon Magyarországon) csak a só (nem füszer!) bors,
paprika s esetleg mustár s hasonló van. Sok ezer mast izt
nem ismr senki ( s nem is akar ismerni?). Ezek az itthon
használatos (ismertebb) füszerek:
https://hu.wikipedia.org/...st%C3%A1 ja
115 van felsorolva a 3000-böl!!
Itt azért van több is: https://www.egzotikusfuszerek.hu/... n-page-19/
Kattintsunk az adott betüre (bal oldalon)
|
|
botka_eva |
2017.10.27. 07:34 (#2) |
|
|
2-3 nappal korábban bepácolom. A hússzeleteket megszórom őrölt-borssal,őrölt-köménnyel, és megkenem mind a két oldalát mustárral, esetleg dijoni mustárral Egy jól záródó üveg edénybe fektetem a hússzeleteket. Teszek mellé nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, fokhagymát,pár szem borókabogyót, szegfűborsot,fekete szemes borsot,néhány félbetört babérlevelet, és felöntöm annyi olajjal, hogy ellepje, Naponta átforgatom a húsokat, hogy mindenhol érlelődjön, minden fűszer jól átjárja. Azután leöntöm róla az olajat, és attól függően, hogy mit készítek belőle, megsütöm vagy megpárolom. Mielőtt végleg elkészül a hús, kedvem szerint megszóróm durvára őrölt színes borssal. |
|
|
katalinkohut |
2017.10.26. 17:35 (#1) |
|
|
Kedves Biga! 1967-ig ettem csak marhahúst, akkor is általában tejfölös húsként, nokedlivel, de egyszer megkóstolom, adtál ihletet a karácsonyi vilia este ünnephez, már csak az alapanyagokat kell beszerezni. Itt van egy tökéletes marha hátszín recept, tanulmányozd át. Tudom, hogy nem innen vártad a netről, hanem a saját tapasztalatokra lettél volna kíváncsi:
http://rantotthuswokban.bmintbalazs. com/...-martassal
|
|
|
|
|
feldolgozás módját, éles késtől, másik trükk, másik annyira, köretnek, készítesz, hozzá, burgonyapürét, nappal martassal amikor, félbetört porhanyósabb őrölt, tartása deszka sikerülne, tudsz fekete, késtől ezért, vágott amikor, biztos beteszed, fektetem szeletre, köménnyel recept,
|
|
|
|