Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ki hogyan készíti a marha hátszínt? Legjobb saját marha hátszín recept?

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: biga26 ( 2017.10.26. 16:29 )
Válaszok száma: 19
Címkék: hátszínt, hátszín, készíti, legjobb,
1 2 
Válaszok Új válasz
katalinkohut 2017.10.28. 08:24 (#9)
Köretnek mit készítesz hozzá, burgonyapürét, vagy pirított burgonyát, esetleg rizst?
botka_eva 2017.10.27. 20:52 (#8)
Kedves Katalin!
Általában szeletelve kérem. Azért előfordult, hogy még nem döntöttem el a feldolgozás módját,de annyira szép volt a hús, hogy egyben megvettem és végül magam szeleteltem fel. Nem kell félni tőle, biztos neked is sikerülne. Jó éles kés kell hozzá. Eleinte az éles késtől én is tartottam. Amíg bele nem jöttem, két vékonyabb deszka közé fogtam a húst és úgy szeleteltem, szakaszosan.Van egy másik trükk is; a mélyhűtőbe 1/2 - 1 órára beteszed a húst és amikor már van egy kis "tartása" simán szeletelhető, nem nyeklik-nyaklik. A mélyhűtéstől csak porhanyósabb lesz a hús.

Kedves gaspaz és Katalin köszönöm, hogy tetszett, és el is mondtátok.
katalinkohut 2017.10.27. 19:53 (#7)
Én is köszönöm, drága Éva a receptedet, a másik annyira bonyolult. Még azt áruld el, hogyan szoktad kérni a hentestől, szeletre?
gaspaz 2017.10.27. 17:57 (#6)
botka_eva #2, remek a recept, egy hires chef is megirigyelhetné, anyukám is hasonloan csinálta, de a Te recepted még jobb ... persze majd a megfelelö mártás , a körités és a tálalás is fokozhatja az iz hatást
katalinkohut 2017.10.27. 14:03 (#5)
Köszönöm, nagyon hasznos mindkét fűszer lista. A zöldborsot nem találom köztük. Legtöbben a mustáros marha hátszínt készítik, ezért gondoltam, hogy az eredetit belinkelem, hátha valaki be tudja szerezni a hozzávalókat. Zöldbors mártás készítése - állítólag 17 perc - a neten található.
botka_eva 2017.10.27. 12:00 (#4)
A kérdés: Ki hogyan készíti? Erre tudsz válaszolni?
decotext 2017.10.27. 08:55 (#3)
Nagy humoros olvasgatni az itthoni recepteket.
Van vagy 3000 füszer ami ismert s további olyan
ami csak valahol lokális s nem közismert.

Nálunk (itthon Magyarországon) csak a só (nem füszer!) bors,
paprika s esetleg mustár s hasonló van. Sok ezer mast izt
nem ismr senki ( s nem is akar ismerni?). Ezek az itthon
használatos (ismertebb) füszerek:
https://hu.wikipedia.org/...st%C3%A1 ja
115 van felsorolva a 3000-böl!!

Itt azért van több is: https://www.egzotikusfuszerek.hu/... n-page-19/
Kattintsunk az adott betüre (bal oldalon)
botka_eva 2017.10.27. 07:34 (#2)
2-3 nappal korábban bepácolom. A hússzeleteket megszórom őrölt-borssal,őrölt-köménnyel, és megkenem mind a két oldalát mustárral, esetleg dijoni mustárral Egy jól záródó üveg edénybe fektetem a hússzeleteket. Teszek mellé nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, fokhagymát,pár szem borókabogyót, szegfűborsot,fekete szemes borsot,néhány félbetört babérlevelet, és felöntöm annyi olajjal, hogy ellepje, Naponta átforgatom a húsokat, hogy mindenhol érlelődjön, minden fűszer jól átjárja. Azután leöntöm róla az olajat, és attól függően, hogy mit készítek belőle, megsütöm vagy megpárolom. Mielőtt végleg elkészül a hús, kedvem szerint megszóróm durvára őrölt színes borssal.
katalinkohut 2017.10.26. 17:35 (#1)
Kedves Biga! 1967-ig ettem csak marhahúst, akkor is általában tejfölös húsként, nokedlivel, de egyszer megkóstolom, adtál ihletet a karácsonyi vilia este ünnephez, már csak az alapanyagokat kell beszerezni. Itt van egy tökéletes marha hátszín recept, tanulmányozd át. Tudom, hogy nem innen vártad a netről, hanem a saját tapasztalatokra lettél volna kíváncsi:

http://rantotthuswokban.bmintbalazs. com/...-martassal
1 2 
Facebook komment
További címkék
feldolgozás módját, éles késtől, másik trükk, másik annyira, köretnek, készítesz, hozzá, burgonyapürét, nappal martassal amikor, félbetört porhanyósabb őrölt, tartása deszka sikerülne, tudsz fekete, késtől ezért, vágott amikor, biztos beteszed, fektetem szeletre, köménnyel recept,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.