Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Most komolyan, ki hogyan főzi a csirkepörköltöt, marhapörköltöt vagy a sertéspörköltöt? |
De most komolyan...egyszerű étel, de mindenki máshogy készíti...
Gasztronómia (étel, ital) – Receptek
|
A kérdést írta: biga26 ( 2017.05.18. 23:32 )
|
Válaszok száma: 8
|
|
Címkék: sertéspörköltöt, csirkepörköltöt, marhapörköltöt, komolyan, komolyan, mindenki, egyszerű, készíti, máshogy,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
agica2004 |
2017.05.24. 18:57 (#8) |
|
|
Vörös húsokhoz adhatunk vörösbort. ( Marhapörkölt, őzpörkölt )
Csirke(kakas) húshoz nem adunk vörösbort ! - Tejföllel finom !
A pörkölteket a szokásos módon készítjük el.
Az ízesítés egyéni módon.
A paradicsom, a paprika ( erőspaprika ) a bors ,ki hogyan szereti. ezeket mindegyik pörkölthöz adhatjuk ! |
|
piktorka2 |
2017.05.20. 22:03 (#7) |
|
|
Nem kell cifrázni.
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
3 nagyobb vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 paprika
2 paradicsom
1 kanál zsír
só
bors
fűszerpaprika
őrölt kömény
Galuskával tálalva.
|
|
aniko22 |
2017.05.20. 21:14 (#6) |
|
|
Nem eszem húst,szóval az említett ételeket nem főzöm,de leírom ,hogy készíteném el,illetve a húst gombával helyettesítem
Kevés olajon üvegesre pirítok vöröshagymát, ha kész a kockákra vágott húst hozzáteszem puhára főzöm,adok hozzá sót,oregánot vagy bazsalikomot,piros paprikát-utóbbiakat ízlés szerint ,és ezek után tejfölt ,mivel nagyon szeretem ezzel nem fukarkodom
nokedlivel tálaljuk
próbáljátok ki a húst helyettesítitek gombával,nagyon finom
jó étvágyat
|
|
edmond0 |
2017.05.19. 16:39 (#5) |
|
|
Az ecet valószínű, hogy a pacal megtisztításához kell ! ( SŐT BIZTOS ! )
Ennyi fűszerrel már boltot lehet nyitni
Ahhoz, hogy jó kis "ragacsos " azaz szaftos legyen körmöt, disznófarkat és bőrt is teszek bele.Ugy csíkozom fel, mint a pacalt - nem is lehet észrevenni a különbséget. |
|
botka_eva |
2017.05.19. 16:34 (#4) |
|
|
Az én elképzelésem szerint az oregano és a bazsalikom inkább az olaszos ételekhez való,nem a magyaros paprikás csirkéhez vagy csirkepörkölthöz. A tárkony inkább az erdélyi ételekhez passzol. Persze, ha így szeretitek, akkor az úgy jó. A zsír és a szalonna mellé nem indokolt a vaj és az olaj, már csak a kókusz zsír maradt ki. Persze a csirkemellnek nem sok íze van talán azért teszel bele mindent,ami otthon van. Tegyél bele inkább egy kis csirkecombot és szárnyat, akkor lehet, hogy ízletesebb lesz az csirkemell. Venilhez hasonlóan a csirkepörköltbe én sem teszek vörösbort, inkább a marhahúshoz illik jobban. Gondolom, ezért alakult ki az a mondás, hogy az ízlések és pofonok nem egyformák. (remélem nem kapok pofont)-: A vöröshagyma,fokhagyma,paprika,paradi csom- és csirkéhez mindenképpen -a majoránna, só, bors, pirospaprika bőven elég fűszer. |
|
venil |
2017.05.19. 14:28 (#3) |
|
|
Kedves "csobyzoli"!
Miért is teszel a pacalpörköltbe ecetet? Még soha nem hallottam róla.
Én a pacalpörköltet velővel szoktam elkészíteni, és kihagyom a füstölt szalonnát is.
Azt sem értem, miért kell bele? A füstölt szalonnát az erdélyi borsos tokányba szoktam
tenni.
A fenti pörköltök ugyan azon alapanyagból készülnek, csak a marhapörköltbe
szoktam tenni jó minőségű vörösbort. De ez a vaddisznó pörköltre is érvényes.
|
|
csobyzoli |
2017.05.18. 23:55 (#2) |
|
|
Pacalpörkölt de luxe
Hozzávalók:
1,5 kg nyers pacal
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg vaj
10 dkg libazsír
75 dkg vörös hagyma
2 db zöldpaprika
2 db hegyes erős paprika
3 db szárított cseresznye paprika
1,5 dl 20 %-os ételecet
2 dl vörösbor (Kékfrankos)
1 db paradicsom
3 cl ketchup
fűszerek: (ízlés szerint)
chili, szurokfű (oregano), kakukkfű, bazsalikom, majoránna, őrölt köménymag, babérlevél, őrölt bors, piros paprika, szárított v. őrölt kapor, őrölt tárkony, fokhagyma granulátum, szárított petrezselyem, barbecue, só, egész bors, stb.
Az elkészítés:
1. A főzés
A nyers pacalt gondosan meg kell tisztítani. El kell róla ill. belőle távolítani minden faggyút, még a legapróbbakat is! Ez azt jelenti, hogy kilónként kb. egy óra tisztítást lehet számolni. A gondosan megtisztított pacalt kb. 12 órán át főzzük babérlevél, ecet, egész bors hozzáadásával. Az első főzővízbe sót tenni nem szabad, mert megkeményedik véglegesen a pacal. A tizenkét óra letelte után a vizet leöntjük és a pacalt megtisztítjuk a rárakódott bors, vagy babérlevél darabkáktól.
2. A pörkölt alap elkészítése:
Az egészen apróra vágott füstölt szalonnát a vajban barnára sütjük, majd az apróra vágott hagymát a libazsír hozzáadásával addig pirítjuk, míg a széle barnulni kezd.
3. Az anyag végkifejlete:
A megfőzött, tisztított pacalt vékony csíkokra vágjuk. A megpirított hagymás zsiradékhoz hozzáadjuk a pohár vörösbort, majd belekeverjük a csíkokra vágott pacalt. Ekkor befedjük és nagyon lassú tűzön párolni kezdjük. Még ekkor sem szabad megsózni! Sorban tesszük bele a paprikákat félbe vágva, a cseresznye paprikát negyedelve, a fűszereket (sót és pirospaprikát még nem!). Kb. 3 — 4 órai párolás után beletesszük a piros paprikát, majd megsózzuk. Minél tovább párolódik (pörkölődik) az anyag, annál ízletesebb lesz. Kb. 20 óra elegendőnek, 22 óra jónak és 24 - 26 óra ideálisnak mondható!
Jó étvágyat!
|
|
csobyzoli |
2017.05.18. 23:50 (#1) |
|
|
Vörösboros csirkemellfilé paprikás de luxe nokedlival
Hozzávalók:
4 db csirkemell
7 dkg füstölt szalonna
10 dkg vaj
7 dkg libazsír
1,5 dl tej
12 db tojás
1 pohár tejföl
kevéske mogyoróolaj
40 dkg vörös hagyma
1 db zöldpaprika
1 db hegyes erős paprika
1 db szárított cseresznye paprika
1,5 dl vörösbor (Ostorosi Egri Bikavér)
1 db paradicsom
2 cl ketchup
fűszerek: (ízlés szerint)
chili, szurokfű (oregano), kakukkfű, bazsalikom, majoránna, őrölt köménymag, babérlevél, őrölt bors, piros paprika, szárított v. őrölt kapor, őrölt tárkony, fokhagyma granulátum, őrölt szerecsendió szárított petrezselyem, barbecue, só, egész bors, stb.
Az elkészítés:
1. Az előkészítés:
A csirkemellet kifilézzük. (Nem baj, ha kicsit több hús marad a csonton, mert az finom lesz a húslevesben.) A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, a bőrét kb. 5 mm x 5 mm-es darabkákra aprítjuk.
2. A pörkölt alap elkészítése:
Az egészen apróra vágott füstölt szalonnát a vajban barnára sütjük, majd az apróra vágott hagymát a libazsír hozzáadásával addig pirítjuk, míg a széle barnulni kezd.
3. A paprikás:
A megpirított hagymás zsiradékhoz hozzáadjuk a pohár vörösbort, majd belekeverjük a felvágott csirkemellet. Ekkor befedjük és lassú tűzön párolni kezdjük. Sorban tesszük bele a zöldpaprikát félbe vágva, a cseresznye paprikát egészben, a fűszereket. A pirospaprikát a végén tesszük bele. Kétféle pirospaprikát célszerű alkalmazni, egy színezőt és egy csípőset. A paprika is rottyanjon egyet, majd belekeverünk az egészbe egy pohár tejfelt. Miután ezzel is rottyant, a paprikás kész.
4. A nokedli:
1/2 kg liszthez 8 egész tojást és 4 tojássárgáját keverünk kevés tej, só és libazsír, vagy mogyoróolaj hozzáadásával. Célszerű dagasztógéppel végezni a keverést. Nem igaz az, hogy a nokedli-tésztát nem kell simára keverni!!! Sőt a simára keverés után a dagasztógépet automatára állítva kb. 45-50 percen keresztül habosra keverjük a tésztát! A főzővízbe használt libazsír és só kell. Az így elkészített és kifőzött nokedli azonnal tálalható.
Jó étvágyat!
|
|
|
|
|
szokásos módon, ízesítés egyéni, említett ételeket, húst gombával, vörös, húsokhoz, adhatunk, vörösbort, hagymás szurokfű mondható, egészben persze használt, bazsalikom szalonnát hagymát, keresztül bőrét, persze ízlés, vöröshagyma vágjuk, oregánot petrezselyem, nyitni ideálisnak, tálalva párolni,
|
|
|
|