Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Ilyen bonyolult a sütés? |
Már a negyedik adagot sütöm, és még is megreped a mákos.
Addig csinálom, amíg nem sikerül. Lehet, hogy az anyám receptje azért nem sikerül, mert ma már nem olyanok a zsírok, meg a lisztek, mint régen? De a ti receptetek is megrepedt. A zsírból vagy a margarinból ugyan annyit kell tenni? A margarin egy csomó vizet tartalmaz. Az íze finom, a színe szép, de az egyik megreped, a másik még szét is terült, mint a nagy-alföld. Most engem nem szeretnek, vagy valamit nem csinálok jól.
Nehogy már szégyen szemre megint a feleségemnek kelljen megcsinálni a karácsonyi bejglit. Van még két napom, meg pénzem a töltelékhez.
Ibicimama, Xenos, Gyongyibur, Fboka, meg a többi lány, Segítséééég!!!!!
Gasztronómia (étel, ital) – Receptek
|
A kérdést írta: piktorka2 ( 2015.12.22. 18:00 )
|
Válaszok száma: 13
|
|
Címkék: bonyolult, sütés, ilyen, feleségemnek, megcsinálni, töltelékhez, margarinból, segítséééég, karácsonyi,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
fboka |
2015.12.22. 23:37 (#12) |
|
|
Ha vajat használsz margarin helyett, akkor több lisztet fog felvenni.
Fontos még a pihentetés. Megszurkálás, tojással lekenés. Majd kis idő után ismételni!
Így tuti, hogy nem reped meg.
|
|
piktorka2 |
2015.12.22. 22:43 (#11) |
|
|
Hátibácsi! Már a sütőben az ötödik próba.
És karácsonyig ha megszakadok, is készítek egy repedés menteset.
Egyébként a diós már nem reped. Ha elkészül, felteszek képeket. |
|
hatibacsi |
2015.12.22. 20:19 (#10) |
|
|
Nem bonyolult olyan egyszerű, mint zongorázni. A megfelelő időben, a megfelelő erővel le kell nyomni néhány billentyűt. Ami a sütést illeti a megfelelő adagot, a megfelelő ideig a megfelelő hőmérsékletű sütőben kell sütni. Onnét kezdve nem lehet probléma....
Ha diós repedt volna meg, azt bevállalnám repedten is, hogy elpusztítom neked, csak azé, hogy ne érezd feleslegesnek a munkádat. Ám a mákoshoz más jelentkezőt kell keresned..... |
|
piktorka2 |
2015.12.22. 20:11 (#9) |
|
|
Kedves Pola64!
A boldog karácsony akkor lesz, ha elküldöd a receptet.
Geptpo! A jó pap is holtig tanul.
Lajos! Leszúrtam, mint böllér a disznót, még is megrepedt.
Jön a következő próbálkozás. Ez lesz az ötödik.
Persze, ha Pola64 receptje addig befut, azt próbálom meg. |
|
geptop |
2015.12.22. 19:29 (#8) |
|
|
Akkor ne add fel!
Melleskeg, ha repedésmentes lesz, akkor nem lehet majd megenni? (Nehogy megrepedjen?) |
|
ludwigtoth |
2015.12.22. 19:17 (#7) |
|
|
Sajnos az a helyzet, hogy ennek is megvan a fizikai, illetve biokémiai magyarázata:
a túl meleg sütőben a külső tésztaréteg hamarabb megkeményedik mint a belső, amelyikben az élesztő még a dolgozik. A kemény réteg nem tud olyan ütemben nyúlni ahogy a belső rétegben felhalmozódó nyomás megkívánná.
ha megszurkálod a tetejét egy vékonyabb villával, vagy hústűvel, akkor a sütéskor keletkező gőz, illetve a még dolgozó élesztő által termelt széndioxid el tud távozni a tészta belsejéből, és nem repeszti szét a már merevebb külső réteget. |
|
pola64 |
2015.12.22. 19:16 (#6) |
|
|
Én a NagyiTitka c. lisztet használom és képzeld el, tegnap valaki valamelyik főzős oldalon
azt javasolta repedés ellen egy jó vastag (inkább közepes) kötőtűvel EGY azaz egyetlen lukat kell a közepére fúrni felűről lefelé én sem hittem, azért van ez a röhögő szmájli és legnagyobb döbbenetemre ma sütöttem és (HEURÉKA) nem repedt meg a bejglim . Évek óta nem volt ilyen, öröm mámorban úszok
Jó sütögetést, próbálkozz . nagyon boldog karácsonyt kívánok . pola |
|
ibicimama |
2015.12.22. 19:15 (#5) |
|
|
Hajrá piktorka ! Drukkolok ,hogy még karácsony előtt sikerüljön! Ami megrepedt elküldheted nekem! Mindkét fajtát szeretem!!!! Ha megreped ,akkor biztosan jó sok a töltelék benne! Ettől is függ!! |
|
|
|
|
|
ötödik próba, repedés menteset, megfelelő időben, megfelelő erővel, szúrkálás, semmi, oldalt, szúrjuk, bonyolult oldalon megrepedt, felűről tetejét magyarázata, heuréka döbbenetemre keletkező, kötőtűvel lukat, receptje lekenés, fontos probléma, fajtát befut, amelyikben ütemben, nyomni ütemben,
|
|
|
|