Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ilyen bonyolult a sütés?
Már a negyedik adagot sütöm, és még is megreped a mákos.
Addig csinálom, amíg nem sikerül. Lehet, hogy az anyám receptje azért nem sikerül, mert ma már nem olyanok a zsírok, meg a lisztek, mint régen? De a ti receptetek is megrepedt. A zsírból vagy a margarinból ugyan annyit kell tenni? A margarin egy csomó vizet tartalmaz. Az íze finom, a színe szép, de az egyik megreped, a másik még szét is terült, mint a nagy-alföld. Most engem nem szeretnek, vagy valamit nem csinálok jól.
Nehogy már szégyen szemre megint a feleségemnek kelljen megcsinálni a karácsonyi bejglit. Van még két napom, meg pénzem a töltelékhez.
Ibicimama, Xenos, Gyongyibur, Fboka, meg a többi lány, Segítséééég!!!!!

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: piktorka2 ( 2015.12.22. 18:00 )
Válaszok száma: 13
Címkék: bonyolult, sütés, ilyen, feleségemnek, megcsinálni, töltelékhez, margarinból, segítséééég, karácsonyi,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2015.12.23. 08:29 (#13)
Egy kis sor szúrkálás az semmi.
Ha oldalt szúrjuk, kimegy itt is a göz belöle:
http://www.delimanochefs.hu/...27_bi g.jpg
fboka 2015.12.22. 23:37 (#12)
Ha vajat használsz margarin helyett, akkor több lisztet fog felvenni.
Fontos még a pihentetés. Megszurkálás, tojással lekenés. Majd kis idő után ismételni!
Így tuti, hogy nem reped meg.
piktorka2 2015.12.22. 22:43 (#11)
Hátibácsi! Már a sütőben az ötödik próba.
És karácsonyig ha megszakadok, is készítek egy repedés menteset.
Egyébként a diós már nem reped. Ha elkészül, felteszek képeket.
hatibacsi 2015.12.22. 20:19 (#10)
Nem bonyolult olyan egyszerű, mint zongorázni. A megfelelő időben, a megfelelő erővel le kell nyomni néhány billentyűt. Ami a sütést illeti a megfelelő adagot, a megfelelő ideig a megfelelő hőmérsékletű sütőben kell sütni. Onnét kezdve nem lehet probléma....

Ha diós repedt volna meg, azt bevállalnám repedten is, hogy elpusztítom neked, csak azé, hogy ne érezd feleslegesnek a munkádat. Ám a mákoshoz más jelentkezőt kell keresned.....
piktorka2 2015.12.22. 20:11 (#9)
Kedves Pola64!
A boldog karácsony akkor lesz, ha elküldöd a receptet.
Geptpo! A jó pap is holtig tanul.
Lajos! Leszúrtam, mint böllér a disznót, még is megrepedt.
Jön a következő próbálkozás. Ez lesz az ötödik.
Persze, ha Pola64 receptje addig befut, azt próbálom meg.
geptop 2015.12.22. 19:29 (#8)
Akkor ne add fel!
Melleskeg, ha repedésmentes lesz, akkor nem lehet majd megenni? (Nehogy megrepedjen?)
ludwigtoth 2015.12.22. 19:17 (#7)
Sajnos az a helyzet, hogy ennek is megvan a fizikai, illetve biokémiai magyarázata:

a túl meleg sütőben a külső tésztaréteg hamarabb megkeményedik mint a belső, amelyikben az élesztő még a dolgozik. A kemény réteg nem tud olyan ütemben nyúlni ahogy a belső rétegben felhalmozódó nyomás megkívánná.
ha megszurkálod a tetejét egy vékonyabb villával, vagy hústűvel, akkor a sütéskor keletkező gőz, illetve a még dolgozó élesztő által termelt széndioxid el tud távozni a tészta belsejéből, és nem repeszti szét a már merevebb külső réteget.
pola64 2015.12.22. 19:16 (#6)
Én a NagyiTitka c. lisztet használom és képzeld el, tegnap valaki valamelyik főzős oldalon
azt javasolta repedés ellen egy jó vastag (inkább közepes) kötőtűvel EGY azaz egyetlen lukat kell a közepére fúrni felűről lefelé én sem hittem, azért van ez a röhögő szmájli és legnagyobb döbbenetemre ma sütöttem és (HEURÉKA) nem repedt meg a bejglim . Évek óta nem volt ilyen, öröm mámorban úszok

Jó sütögetést, próbálkozz . nagyon boldog karácsonyt kívánok . pola
ibicimama 2015.12.22. 19:15 (#5)
Hajrá piktorka ! Drukkolok ,hogy még karácsony előtt sikerüljön! Ami megrepedt elküldheted nekem! Mindkét fajtát szeretem!!!! Ha megreped ,akkor biztosan jó sok a töltelék benne! Ettől is függ!!
ludwigtoth 2015.12.22. 19:03 (#4)
Ne add fel...

http://mno.hu/...ka-1125705
1 2 
Facebook komment
További címkék
ötödik próba, repedés menteset, megfelelő időben, megfelelő erővel, szúrkálás, semmi, oldalt, szúrjuk, bonyolult oldalon megrepedt, felűről tetejét magyarázata, heuréka döbbenetemre keletkező, kötőtűvel lukat, receptje lekenés, fontos probléma, fajtát befut, amelyikben ütemben, nyomni ütemben,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.