Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Szerinted a rakott nokedlit hogyan kell elkészíteni?

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: ibolya1964 ( 2010.10.11. 19:12 )
Válaszok száma: 10
Címkék: elkészíteni, szerinted, nokedlit, hogyan,
Válaszok Új válasz
banya2 2010.10.23. 09:18 (#10)
Az én receptem a következő

Hozzávalók:
4 tojás
liszt
2 fej vöröshagyma
10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
15 dkg főtt füstölt tarja
15dkg trappista sajt
tejföl

zsír, vagy olaj

A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük.
A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockákra vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük.
Amikor kész, tűzálló tál aljára rakjuk a tejfölös galuska felét és a tetejét megszórjuk a már megpirított hagymás szalonnás tarja felével. A sajtot lereszeljük és a felét rászórjuk. Ezután mehet rá a galuska másik fele, a maradék tarja és végül a sajt.
Sütőben kicsit összesütjük és tálaljuk.

marcso60 2010.10.16. 00:34 (#9)
Rózsa 123.nak tökéletesen jó a receptje,Kifogom próbálni!!
mirci32 2010.10.14. 21:56 (#8)
Úgy mint a rakott hokedlit,de ezt nem tudod úgy feltornyositani-meg mi a fenének!
Üdv, Ádám
messner 2010.10.14. 00:04 (#7)
Egymásra rakod a nokedlit, egy tepsibe. Nagyobb tepsiben még rakottabb lesz a nokedli. Egyszerű az elkészítése, de a nokedlinek, viszont macerás. Varjú pörivel ajánlom.
ambrusbetty 2010.10.13. 19:17 (#6)
próbáld ki és megtudod
zsokamamma 2010.10.13. 15:27 (#5)
Ilyen ételről még nem hallottam,de úgy készíteném el mint Rózsa leírta.
Talán ki kellene próbálni!
ftanko 2010.10.13. 12:26 (#4)
Tedd tele a tálat nokedlivel és rakd elém,ez akkor rakott nokedli lesz
Ja és tegyél is rá valami húsfélét,ha kérhetem
dnemethk 2010.10.13. 10:10 (#3)
Sajnálom,hogy az adott válaszokat nem tudjuk kommentezni. :-((
Én sem hallottam még erről az ételről,de rozsa123 válasza nagyon tetszik.
Én is így készíteném. + még gazdagítanám némi párolt zöldséggel.
Rózsa! Én kisszaggatom neked a nokit,ha utána te elmosogatsz nálam is. :-))
Én az utálom a legjobban a nokedli készítésnél. :-))
overdose1 2010.10.12. 22:24 (#2)
ilyet még nem hallotam de általában úgy mint a rakott ételeket
rozsa123 2010.10.11. 23:35 (#1)
Szia
Szerintem,így :
Szaggassuk ki a nokedlit, majd tegyük félre. Egy serpenyőben futtassunk meg apróra vágott
vöröshagymát, majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg. Ízesíthetjük sóval, borssal és a kedvenc fűszerünkkel. Vajazzunk ki egy jénai tálat és tegyünk az aljára galuskát, majd húst, megint
galuskát és húst. Végül pedig galuskát megint. A hús mellé szórhatunk egy kevés sajtot is. Keverjük
össze a tojássárgáját a tejföllel és a maradék reszelt sajttal, ezzel öntsük le az egészet. Takarjuk le és 180C°-on süssük körülbelül 20 percig, majd még 10 percig fólia nélkül is.
....én mondjuk,SOK sajtot és tejfölt tennék rá (ha rászánnám magam a nokedli szaggatásra )
Facebook komment
További címkék
lisztből galuskát, hagymát apróra, apró kockákra, tejfölös galuska, receptem, következő, hozzávalók, tojás, tojásokból vágjuk vöröshagyma, tetejét erről hozzáadjuk, hozzáadjuk jénai egészet, öntsük körülbelül, amikor egyszerű, legjobban végül, tejfölt szaggassuk, serpenyőben nagyobb, magam tetszik,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.