Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miből készül a gumi cukorka?
szerintetek igaz ez, amit leirok ide:


Vágóhídi csonthulladékból készítik a zselatint, ezért ha ilyen szép színes gumicukorkát, vagy tortazselét látunk, jusson eszünkbe az eredete.
De ez nem minden. Az összes töltelékes húsáru (felvágottak, virslik) dúsítva van csontliszttel, mert az rengeteg vizet tud megkötni. Ezért ad olyan szép vágófelületet.
A szalámik sem sokkal több húst tartalmaznak, mint a felvágottak! Kisebb a víztartalmuk ugyan, de azt nem hússal, hanem zsírral pótolják.
Ezek a készítmények hitvány minőségűek, mégis addig fogják gyártani, ameddig megveszik..

fotó mellékelve:

http://s9.images.www.tvn.hu/...53965 d.jpg

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: kicsoda57 ( 2012.11.16. 21:27 )
Válaszok száma: 14
Címkék: cukorka, készül, miből, gumi,
1 2 
Válaszok Új válasz
ibicimama 2012.11.22. 15:11 (#14)
A gumicukor fő alapanyaga a zselatin. A Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza a z összetételét. Van benne cukor, glukóz szirup, invert szirup/répacukrot ,szőlőcukorrá alakító enzim/, ízesítő és zselésítő anyag. Úgy érik el az állagát, hogy a zselatint tartalmazó szirupot befőzik, száraz,levegővel szárítják, míg víztartalma 18 % lesz. Felületét parafin olajjal kezelik, ettől nem ragad és fényes lesz. Pontos összetétele titok.
nacsa66 2012.11.18. 06:03 (#13)
#12:

Értettem a viccet, és viccesen is válaszoltam...szerintem... Lehet megtévesztő volt a sok fölösleges felkiáltójel....bár a virslivásárlási szokásom az komoly.....csak ajánlani tudom másnak is
xenos 2012.11.17. 21:28 (#12)
#10
Csak vicceltem.
Nem jött be.
gizelszil 2012.11.17. 19:55 (#11)
Jajj ezzel nem nagyon kell törődni,mert soha nem tudjuk,hogy mitől döglik a légy!Én is nagyon finnyás vagyok és jobb ha sok mindent nem is tudok.Még életben vagyok
nacsa66 2012.11.17. 19:32 (#10)
#9:

Ja, kedves xenos!

A pultnál nem csak az árát, meg a "virsli" feliratot kell nézni!!!

Na de mind1......aki akarja, vegye az S-nevű virslit, és egye meg ha akarja!!! Én -ha veszek ( ritkán )- akkor csak Palatin terméket, vagy a Besnyői " Aviumos " virslit/Debrecenit/lecsókolbászt! Nem akartam reklámozni, mert ha rászokik a sok teszkós mindenevő, ennek is felnyomják az árát!!!

#5:

erről nem tudok érdemben nyilatkozni......nem ismerem mások értelmi képességeit.
Annyit azért elárulok, hogy a vaddisznó rendkívül értelmes állat...tudom, mert nem egyszer, nem kétszer szívatott meg boldogult vadászpályafutásom során! Sok mindenben hasonlítok is egy vén remetekanhoz, talán azt kivéve, hogy az enyém nem " csavaros "...
xenos 2012.11.17. 15:18 (#9)
#4
Apám, ez mekkora! C típusú vizsgálat a párizsis pult körül!
dhaj 2012.11.17. 13:55 (#8)
A mai ebéd megspórolva.
cyrano 2012.11.17. 13:08 (#7)
Én ilyenekre mindig a halászlét szoktam felhozni..
Emberek nagy része szeretik benne a belsőséget
Pedig gondolj csak bele mi is az ikra ??
És a haltej az mi is a hím halnak ???
gyongyibur 2012.11.17. 12:59 (#6)
(#5)
Meghoztad a kedvem, egy kis virsli zabálásra, utána iszok 1 üdítőt, befújom a hónom alját és ledőlve várom a halált!
pawnee 2012.11.17. 12:54 (#5)
Hät kedves elöttem irok ez mind igaz, nekem is van vägohidi emberem - a csontrol lefuvatjäk nagy nyomäson a husmaradekot meg a porcos reszt abbol lesz szojäval zsiradekokkal keverve virsli szafi meg sok egyeb csak ällag meg kinezet kerdese mi jön meg bele izesitönek pl. mesterseges dolgok a sok so meg füszerek melle - igy senkinek ne legyenek illuzioi a felvägottakkal kapcsolatban. Hab a tortän a transzzsirokkal kapcsolatos dolgok ez is belekerül azaz a hidrogenezett növenyi zsirok! Ezek a 30 -as evek ota leteznek es ettöl datälodik a sok stroke sziv es errendszeri problema meg a különfele räktipusok mivel a szervezet nem ismeri fel es elteröen reagälja le ezt az anyagot. Nem veletlenül akarjäk MOST leszoritani az aränyät az elelmiszerekben. De ha mär itt tartunk az ami italok foszforsavat tartalmaznak fogak csontok mäjak mennek tönkre töle es a sok spray a honunk alä meg a mososzer maradekok is nagyon egeszsegesek ott a nyirokmirigyeknek.
Kedves nacsa66 tenyleg disznok vagyunk mär csak röfögnünk kell megtanulni mert az eszünk mär megvan hozzä!
1 2 
Facebook komment
További címkék
zselatint tartalmazó, virslivásárlási szokásom, vaddisznó rendkívül, párizsis pult, gumicukor, alapanyaga, zselatin, magyar, emberek mososzer zselatint, felületét során zselésítő, csontrol honunk virsli, utána titok, szárítják egyszer, érdemben elteröen, száraz lehet, szirup vegye, magyar disznok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.