Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogy készíted a halászlét?
paszirozva vagy simán.
Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: ibolya58 ( 2011.12.07. 13:11 )
Válaszok száma: 13
Címkék: halászlét, készíted, hogy, paszirozva, simán,
1 2 
Válaszok Új válasz
angyalka___ 2011.12.14. 19:34 (#13)
Halászlé részeg módra
Hozzávalók:
1 db 8-10 literes bogrács
kb.: 8-10 liter víz
1 kg apró hal alap-lének
1 kg nagyobb hal, nem alap-lének
2 fej emberes hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 kanál zsír
fűszerek
1-2 kg kenyér
és a legfontosabb: 8-10 liter minőségi bor (Kocsis Irma, Durbincs sógor stb.)
A főzéshez előkészített bográcsot öntsük fel hideg vízzel, majd lassú tüzet rakjunk alá, hogy oda ne kozmáljon. Eközben mi sem tétlenkedjünk, hanem kezdjünk hozzá a bor lassú, de annál élvezetesebb kóstolgatásához. Vigyázat! Egyszerre legfeljebb 1-2 litert fogyasszunk, különben egykönnyen a fejünkbe száll. Ha a víz már forrásban van, akkor vegyünk vissza a lángból, és óvatosan kóstoljuk meg a maradék borocskát. Ha a víz túlságosan forrna, akkor egyszerűen vegyük le, és hagyjuk hűlni egy kicsit. Amikorra a bor elfogyott, akkor már úgy sem fogunk emlékezni, hogy mit akartunk főzni, ezért a langyos vízben nyugodtan megmoshatják a lábukat, az apró halat odadobálhatják a kutyának, a kenyeret pedig kenjék meg zsírral, egyenek hozzá hagymát, paprikát, meg paradicsomot. És mi legyen a nagyobb hal sorsa? A kocsmában adják el, vagy cseréljék el vegyes pálinkára.
Jó étvágyat !
csabalaszlo 2011.12.09. 19:30 (#12)
OK!

Többet nem szólok! Másban sem.
kicsoda57 2011.12.09. 19:29 (#11)
pola62 2011.12.09. 19:28 (#10)
Te "marcangolsz" engem és most már igazán abba hagyhatnád!
csabalaszlo 2011.12.09. 19:25 (#9)
Kedves Pola!

Mi az önmarcangolás tárgya? Ugye elírtad az #1-ben? " Plííz"!!!

..
pola62 2011.12.09. 19:22 (#8)
Kedves Csabalászló! Mea culpa!
giovi-gabi 2011.12.07. 21:07 (#7)
Szeretek egy-két apró halat beletenni az alaplébe/Keszeg / tükörponty és nyurga/pikkelyes/ponty feje farka.A többi hasonló a leírtakhoz,tehát passzírozom és halszeletekkel átfőzöm.Tésztát nem szeretem benne.Erőset csak a tányérba mert gyerek is eszik belőle én meg nagyon erősen szeretem.
gizelszil 2011.12.07. 20:45 (#6)
Pontynak a fejét farkát megfőzöm vöröshagymával pirospaprikával(olyan edénybe teszem amibe van tészta szürő is mert ahogy fő közben kavargatom és könnyebb a végén passzirozni)mikor már le vállik a szálkáról a husi passzirozom, ha felforr akkor bele rakom a sós hal szeleteket,pirospaprikát és lassu tüzön addig főzöm mig a habja elnem főtt erőss paprikát mindenki magának rak bele,mert a kicsik miatt nem lehet bele tenni.
hatarvadasz 2011.12.07. 19:57 (#5)
Hal lét, vagy halászlét mert nem mindegy !!!
Minden esete már pár vita folyt az értelmezésén, de azt senki nem taglalta,
hogyan kell hallevet készíteni különféle alapanyagokból!!!
Egyébként passzírozva készítünk alap levet, és vagy egyben főzünk bele
erős paprikát,vagy külön feltétként és mindenki kedvére erősítheti be magának!!!
Nálunk így dukál!!!
cathy222 2011.12.07. 16:34 (#4)
Halaszle alapot keszitek az alabbi link szerint, a tobbi mar gyerekjatek.

http://halarium.blogter.hu/...aszle_ alap

1 2 
Facebook komment
További címkék
főzéshez előkészített, fejünkbe száll, maradék borocskát, langyos vízben, halászlé, részeg, módra, hozzávalók, benne vegyük mikor, esete minden zöldpaprika, közben tárgya marcangolsz, kedves forrna, főzéshez eszik, vöröshagymával feltétként, nagyon vegyük, odadobálhatják amibe, olyan hagyma,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.