Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ismer valaki rózsalekvár receptet?

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: omom ( 2011.08.08. 12:09 )
Válaszok száma: 8
Címkék: rózsalekvár, receptet, valaki, ismer,
Válaszok Új válasz
szidnifox 2011.08.26. 22:32 (#8)
kellemes... és felismerhető a rózsa
cathy222 2011.08.09. 00:14 (#7)
És az illata az milyen?
szidnifox 2011.08.08. 23:48 (#6)
Én tavaly csináltam a neten kerestem ezt a receptet...
Recept:
• 1 kiló rózsaszirom
• 1 kg alma
• 70 dkg cukor
• 1 citrom leve
• víz
A gerezdekre vágott almát hét deci vízzel pépessé kell főzni.
Ezután a leszűrt léhez adunk fél kg rózsaszirmot.
Az alapos keverés után legalább kétórás áztatás következik.
Ezt a levet ismét a főzőfazékba kell szűrni és a cukor hozzáadása után addig főzni,
amíg a cukor teljesen elolvad. Ekkor egy citrom levét kell belecsavarni, s újabb fél kilónyi rózsaszirmot hozzákeverni.
Dermedésig kell kevergetni majd üvegekbe tölteni, fejjel lefelé bedunsztolni.

Különleges lett, mert én rózsaszín rózsával indítottam és tettem bele vöröset,
hogy legyen színe. Megjegyzem, hogy az első fanyarkás lett... mert mint kiderült
célszerű a rózsaszirmoknak a kocsányhoz tapadó sárgás végét letépni...
Így még több kell a szirmokból... de finomabb lesz.

Ja és azért azt elmondom, hogy kannibálnak éreztem magam, mert letaroltam
és ugye feletettem a rózsalugasomat...

fboka 2011.08.08. 22:17 (#5)
Kata! szólj, ha bontasz egy üveget! Átugrom hozzád megkóstolni.
dnemethk 2011.08.08. 14:15 (#4)
Igen. Én szoktam is készíteni.
fboka 2011.08.08. 13:27 (#3)
Emlékeztek a Koppányi Aga testamentuma című filmre?
Ott volt egy rózsakert, aminek az összes szírmából lenne egy vödörre való.
Az én 6 rózsabokromról még egy negyed vödörnyi szirom sem lenne.
Akkor abból 1 dl. rózsalekvárt főzhetnék.
Kóstolónak éppen elég lenne!
bongyi53 2011.08.08. 13:20 (#2)
Nem ismerem a receptjét, de ettem már fantasztikusan finom!
gergelyferi 2011.08.08. 12:29 (#1)
Hozzávalók:
1 vödör rózsaszirom (a levirágzóban lévő teljesen megfelel)
50 dkg cukor
1 ek citromsav
fél cs 3:1-ben zselésítő fix

Elkészítés:
A megmosott szirmokat a cukorral egy fazékba teszed és lassú tűzön kb 40 percig főzöd. Ha nem akarnak szétesni a szirmok akkor a botturmixszal egy kicsit meg kell ismertetni :P Ekkor jöhet hozzá a citromsav és a zselésítő. 2 perc főzés után apró üvegekbe töltöd és 5 percig a tetejére állítod, így tuti nem romlik meg.

Tanácsok:
A vödörnyi sziromból kb 5 dl lekvár lesz, de megéri.

Elkészítési idő: 80 perc
Facebook komment
További címkék
neten kerestem, gerezdekre vágott, leszűrt léhez, alapos keverés, kellemes, felismerhető, rózsa, illata, kellemes vöröset recept, fejjel hozzákeverni alapos, hozzá szűrni feletettem, színe kóstolónak, főzöd felismerhető, újabb rózsaszín, levét keverés, felismerhető belecsavarni, kiderült receptjét,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.