Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
szidnifox |
2011.08.26. 22:32 (#8) |
|
|
kellemes... és felismerhető a rózsa |
|
cathy222 |
2011.08.09. 00:14 (#7) |
|
|
És az illata az milyen? |
|
szidnifox |
2011.08.08. 23:48 (#6) |
|
|
Én tavaly csináltam a neten kerestem ezt a receptet...
Recept:
• 1 kiló rózsaszirom
• 1 kg alma
• 70 dkg cukor
• 1 citrom leve
• víz
A gerezdekre vágott almát hét deci vízzel pépessé kell főzni.
Ezután a leszűrt léhez adunk fél kg rózsaszirmot.
Az alapos keverés után legalább kétórás áztatás következik.
Ezt a levet ismét a főzőfazékba kell szűrni és a cukor hozzáadása után addig főzni,
amíg a cukor teljesen elolvad. Ekkor egy citrom levét kell belecsavarni, s újabb fél kilónyi rózsaszirmot hozzákeverni.
Dermedésig kell kevergetni majd üvegekbe tölteni, fejjel lefelé bedunsztolni.
Különleges lett, mert én rózsaszín rózsával indítottam és tettem bele vöröset,
hogy legyen színe. Megjegyzem, hogy az első fanyarkás lett... mert mint kiderült
célszerű a rózsaszirmoknak a kocsányhoz tapadó sárgás végét letépni...
Így még több kell a szirmokból... de finomabb lesz.
Ja és azért azt elmondom, hogy kannibálnak éreztem magam, mert letaroltam
és ugye feletettem a rózsalugasomat...
|
|
fboka |
2011.08.08. 22:17 (#5) |
|
|
Kata! szólj, ha bontasz egy üveget! Átugrom hozzád megkóstolni. |
|
dnemethk |
2011.08.08. 14:15 (#4) |
|
|
Igen. Én szoktam is készíteni. |
|
fboka |
2011.08.08. 13:27 (#3) |
|
|
Emlékeztek a Koppányi Aga testamentuma című filmre?
Ott volt egy rózsakert, aminek az összes szírmából lenne egy vödörre való.
Az én 6 rózsabokromról még egy negyed vödörnyi szirom sem lenne.
Akkor abból 1 dl. rózsalekvárt főzhetnék.
Kóstolónak éppen elég lenne! |
|
bongyi53 |
2011.08.08. 13:20 (#2) |
|
|
Nem ismerem a receptjét, de ettem már fantasztikusan finom! |
|
gergelyferi |
2011.08.08. 12:29 (#1) |
|
|
Hozzávalók:
1 vödör rózsaszirom (a levirágzóban lévő teljesen megfelel)
50 dkg cukor
1 ek citromsav
fél cs 3:1-ben zselésítő fix
Elkészítés:
A megmosott szirmokat a cukorral egy fazékba teszed és lassú tűzön kb 40 percig főzöd. Ha nem akarnak szétesni a szirmok akkor a botturmixszal egy kicsit meg kell ismertetni :P Ekkor jöhet hozzá a citromsav és a zselésítő. 2 perc főzés után apró üvegekbe töltöd és 5 percig a tetejére állítod, így tuti nem romlik meg.
Tanácsok:
A vödörnyi sziromból kb 5 dl lekvár lesz, de megéri.
Elkészítési idő: 80 perc
|
|
|
|
|
neten kerestem, gerezdekre vágott, leszűrt léhez, alapos keverés, kellemes, felismerhető, rózsa, illata, kellemes vöröset recept, fejjel hozzákeverni alapos, hozzá szűrni feletettem, színe kóstolónak, főzöd felismerhető, újabb rózsaszín, levét keverés, felismerhető belecsavarni, kiderült receptjét,
|
|
|
|