Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
isti53 |
2011.08.06. 20:54 (#2) |
|
|
Ez egy tésztás étel, több ízben elkészíthető pl : zöldséges, juhtúrós, sajtos-sonkás vagy esetleg brokkolis-pulykás változatban.
Ha megengeded a juhtúrós változat receptjét leírom.
Hozzávalók:
30 dkg juhtúró vagy nem túl érett bryndza
1 mozzarella
1 nagy pohár tejföl
2 ek olívaolaj
1 csokor újhagyma (pótolható lilahagymával is)
1 csokor snidling vagy az újhagyma szára
3-4 gerezd fokhagyma
15-18 bazsalikomlevél, esetleg jó sok szárított petrezselyemzöld.
1 vastag húsú piros paprika
5-6 közepes paradicsom vagy annak megfelelő mennyiség
500 g jobb minőségű durumtészta
só, bors
zsír vagy olaj a tál kikenéséhez
Ekészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A piros paprikát kicsire felkockázzuk, a bazsalikomot csíkokra szeleteljük, a snidlinget is felaprítjuk.
A vizet felteszünk főni a tésztának, amikor felforrt, beleszórjuk némi só kíséretében.
A jénai tálat zsírral kikenjük.
A tejfölt, az olívaolajat és a juhtúrót összekeverjük. Beleszórjuk a hagymákat és a zöldeket, kóstolás után sóval, borssal ízesítjük. A lecsepegtetett mozzarellát vékony szeletekre vágjuk; ezt tesszük a paradicsomokkal is.
Amikor a tészta éppen roppanósan puha lett, leszűrjük, és a fűszeres krémbe kavarjuk. Beleöntjük a tálba, a tetejére tesszük a sajt- és a paradicsomdarabokat, kis sózás és borsozás után 200 fokos sütőben 35 perc alatt kissé pirosra sütjük.
Nem kell győzködni az emberkéket, hogy szedjenek másodszorra is belőle |
|
|
cathy222 |
2011.08.06. 19:41 (#1) |
|
|
Gratin az egy olyan mártás, amit sütőben sült ételekre szoktak önteni a franciák. Ez tulajdonképpen fehérmártás, amit sóznak, borsoznak, szerecsendiót reszelnek bele, 1-2 tojássárgájával egészítenek ki. Ezt a tepsibe rakott zöldségekre, zöldségekkel kevert husokra öntik, és így sütik meg. Ha tészta-gratin akkor vélhetően valami hússal lerakott tészta, amit a gratin mártással nyakon öntve sütnek meg a sütőben. |
|
|
|
|
tésztás étel, juhtúrós változat, újhagyma szára, fokhagymát apróra, tésztás, ízben, elkészíthető, zöldséges, zöldséges felaprítjuk önteni, emberkéket juhtúrót lerakott, alatt mennyiség tulajdonképpen, tejfölt tálat, mártással kevert, bazsalikomlevél sütnek, bazsalikomlevél beleöntjük, zsírral vastag, receptjét megfelelő,
|
|
|
|